Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magyar irányítót igazolt a Sopron

Halász Ákos a mögöttünk hagyott szezonban 9,8 pontot és 7,5 gólpasszt átlagolt.

  •   :

:

A Sopron KC leigazolta a legutóbb az NB I/B piros-csoportjában szereplő Budapesti Honvédban kosárlabdázó, 29 éves, 183 centi magas Halász Ákost – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Az irányító az előző (csonka) évadban a Honvéd csapatában 9,8 pontot és 7,5 gólpasszt átlagolt.

A gárda legújabb játékosa korábban 6 éven át a Pécs csapatát erősítette, majd Körmendre, onnan pedig Kaposvárra igazolt. Ezt követően szerződtette őt a Honvéd. Halász Ákosnak Pécsett volt olyan szezonja az NB I-ben, amelyben 8,8 pontot és 5,7 gólpasszt átlagolt, s ez utóbbi rangsorban akkor 2. volt az élvonalban.

Az irányító szerződtetésével teljessé vált a Sopron magyar magja: Halász Ákos, Fazekas Csaba, Supola Zoltán, Takács Norbert, Popadic Miljan, Werner Viktor, Schöll Richárd, Bagó Martin.

Fotó: honved.hu

  •   
21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Tom67zetomeeMAFCdrukkerVicces fiú vagy, Sullyderryl Recent comment authors
Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Sosem a képességeivel volt a gond, inkább 2 másik dologgal: a pályán nem tud higgadt fejjel gondolkodni, a pályán kívül meg szereti használni a fúrógépet.

Hunter76
Olvasó

Egyetértek, hogy lehetne erősebb magyar mag, ugyanakkor a tavalyihoz képest szerintem erősebb is lett. A nagy kérdés h a szűkebb költségvetésből milyen légiósokat tudunk igazolni. Kosztasznak nem lesz könnyű dolga, de bízom benne h ismét küzdős és szerethető csapatot sikerül összeraknia, még akkor is ha nem biztos h 8ba kerülünk. Hajrá Sopron! SKC!

Csakegyfan
Olvasó

A Honvéd ezzel bejelentkezett a bajnoki címért a másodosztályban

MAFCdrukker
Olvasó

A poén részét értem, de a Honvéd bajnoki reményeit nem hiszem, 33goldmedals írta, hogy nem lenne pénzük az A-csoportra, így nem cél a bajnoki cím, ezért nem is igazolnak légióst.

Pbask
Olvasó

Hát rég nem A csoport szint,több labdát elad mint a Molten és a Spalding együttvéve. Körmenden is vicc volt a srác,pécsben játszott bennem maradt egy dobása ellenünk mikor nem tudom hogy de háttal probált dobni,labda meg kiment a radai rossebbe 😂

derryl
Olvasó

Azért elgondolkodtató, hogy ezzel a tudással meg lehet élni a magyar első osztályban!

Pbask
Olvasó

Ez sajnos a szégyen a magyar utánpótlásra nézve,hogy még ilyen is kelendő az NB1-ben.

KPSVRKK
Olvasó

Szervezett védelem ellen eléggé le tud fagyni. Meg a csapatnyi eladott labda..
Mindennek ellenére az A csoportba való örülök, hogy visszatért.

CsakaSopron
Olvasó

Annyi magyart igazoltunk idén mint az elmúlt 3 évben összesen…. Na nem baj remélem az idei szezonban ott leszünk a legjobb 8 ban. Kérdés a költségvetés milyen játékosokra elég. Szerintem akiket modt hoztunk meccsenként 8-10 percre bőven jók lesznek amíg a légiósok pihennek esetleg. Kostas remélem tud még több újdonságot hozni a csapatba!
Hajrá Sopron! Hajrá SKC!

SopronKCfan
Olvasó

Légiósoktól sok fog függni. Kíváncsi leszek lesznek-e adott esetben maradók.

zetomee
Olvasó

Arról csiripelnek, hogy Kostas nagyon szeretné visszahozni Angelo-t irányítóba.

CsakaSopron
Olvasó

Azért ha Angelo visszajönne, az nem lenne kis húzás. Illetve ha Jogi is maradna. Sokan írták hogy színészkedett, de év végén erről abszolút leszokott (sztm, illetve én nem láttam hogy színészkedett volna, de nem voltam az idegenbeli meccseken, így ebbe nem szeretnék belefolyni). Egy biztos. Én amikor láttam, a pali mindent kirakott a pályára, küzdött, kapart (lásd Kaposvár meccs, ahol kb végig center volt, 3-4 es posztja létére). Én kíváncsian várom mi sül ki belőle. Hajrá Sopron!

Laposvár
Olvasó

Simán lehetne a Molten reklámarca, egy évben nem adnak el annyi labdát, mint ő egy meccsen.
Amúgy lelkes, jó gyerek, mindig odateszi magát, de nem hiszem hogy megváltja a világot Sopronban.

Koops
Olvasó

Sok eladott labdára készülhetnek a soproni szurkolok tőle!

efeli96
Olvasó

Sajnos az ő távozása komoly érvágást jelent, jelentősen gyengül így – az amúgy sem világverő- keret.

MAFCdrukker
Olvasó

Nem bántásból kérdezem, te tulajdonképpen kinek szurkolsz? Mert korábban írtad, hogy a MAFC, majd az újbudaiak kiesése után a TF meccseire jártál, most meg mint honvédos tűnsz fel. Vagy egyszerűen budapesti kosárszurker vagy, és reméled, hogy lesz végre egy stabil A-csoportos csapata a fővárosnak?

efeli96
Olvasó

Anno gyerekként, a 2000-es évek elején/közepén az akkor A-csoportos MAFC meccseire kezdtem el járni, majd egy hosszabb kihagyás után 2014 óta minden évben igyekszem minél több hazaira kimenni.
A 2 évvel ezelőtti kiesés után a TF élvonalbeli szezonját is aktívan követtem a helyszínen, és nagyjából ugyanekkor kezdtem el rendszeresen a Honvéd meccseire is járni. Azóta MAFC,TF,Honvéd meccsekre egyaránt próbálok időt szorítani, de néhányszor már az Újpest zöld csoportos meccsein is voltam.
Ebből kifolyólag inkább a budapesti kosárlabda felemelkedésében reménykedek, mint hogy kizárólagosan szurkoljak valamelyik csapatnak, de különösen örülnék neki, ha ez a fentebb említett klubok közül kerülne ki.

MAFCdrukker
Olvasó

Köszönöm a választ! A budapesti kosárlabda felemelkedését én is nagyon szeretném látni. Felmerült bennem, talán az a baj, hogy túl sok fővárosi csapat van, túl sokfelé oszlanak a kosarazni kezdő gyerekek, a szurkolók, a szponzorok és a források, így egyik csapatnál sincs meg a megfelelő háttér. Ugyanakkor a múltból, gyakorlati nehézségekből és a vezetők érdekeiből fakadóan sem tudnék elképzelni egy egyesült Budapest Basketball SE-t, de azt igen, hogy közeli klubok, pl. a MAFC és az állítólag anyagi gondokkal küzdő Budafok egyesüljenek. Bár az is igaz, hogy minden csapatnak megvan a saját identitása, csarnoka, színe, és nekem mondjuk furcsa lenne a… Olvass tovább »

efeli96
Olvasó

Az okok valóban elég sokrétűek. Én elsősorban az általad is említett pénzügyi háttér megteremtését tartom problémásnak, ebből kifolyólag pedig a stabilitás hiánya nem teszi lehetővé a nagyobb, aktív szurkolótáborok kialakulását, csak az igazi fanatikusok fognak B-csoportos meccsekre járni, hiszen jóval több lehetősége van a budapesti sportszerető közönségnek más, a saját sportágán belül színvonalasabb eseményre menni. A vidéki csapatoktól eltérően az itteni klubok nem nagyon számíthatnak önkormányzati támogatásokra sem,a lehetséges szponzorok pedig inkább olyan sportágat választanak, amely sikeresebb/nagyobb tömeghez jut el. Ugyanakkor a MAFC és a TF élvonalbeli szereplése megmutatta, hogy lenne igény Budapesten is komolyabb kosárlabdára, volt 1000 körüli nézőszám… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

Az utolsó évben a MAFC hazai meccsein az átlagnézőszám 796 volt a sportstatisztika.blog.hu szerint (kérdés, hogy ez valódi vagy kozmetikázott adat, de valószínűleg nincs jobban felkerekítve, mint a többi csapaté). Ezzel az utolsó helyezett csapat nézőszám terén a középmezőnyben volt, emellett még szurkolás is volt a legtöbb meccsen. Ez szerintem önmagában bizonyítja, hogy nem csak lenne, hanem volt és bizonyára van is igény a jó budapesti kosárlabdára. Ugyanakkor a kiesés után 100 környékére esett vissza az átlag, és hangerőben is visszaestünk. Viszont egy elődöntőre még mindig megmozdul a közönség. Az állandóság, a stabilitás hiányzik.

Tom67
Olvasó

Pénzügyi háttér? Ne röhögtess már! Egy akkora városnak, ráadásul fővárosnak mint Budapest simán el kéne tartania minimum 3 elsőosztályú csapatot. Én még emlékszem olyan évre amikor 8 elsőosztályú csapata volt Budapestnek a magyar bajnokságban, sőt az első négy helyezett budapesti csapat lett.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés