Connect with us
Hirdetés

3x3

Magyar győzelem az U23-as Nations League első napján

Debrecen lesz ennek a sportágnak a fővárosa?:

:

Augusztus 29-én a 23 éven aluliak tornájával, azaz a Nations League-gel folytatódott a 3×3 program Debrecen főterén. A magyar csapatok a közép-keleti régióban szerepelnek, mind a férfi, mind a női együttesünk a második helyet foglalja el a minibajnokság ranglistáján. A csütörtöki viadal a sorozat ötödik fordulója volt, az első kettőt az ukrajnai Lvivben rendezték, míg a harmadik és a negyedik fordulónak Szolnok adott otthont.

A magyar fiúk a Márton Ádám, Riskó Dávid, Mokánszki Máté, Uros Rosic összeállításban érkeztek, az első kiemelt Ukrajna és Csehország társaságában az A-csoportba kerültek – írja a debka.hu.

Lányaink – név szerint Bach Boglárka, Doktor Anna, Jáhni Zsófia, Tóth Orsolya- a B-jelű hármasban kaptak helyet, Romániával és Szlovákiával egyetemben.

Az első hazai érdekeltségű összecsapáson Tóth Orsiék Szlovákiával mérkőztek meg. Északi szomszédaink az első körben két ponttal legyőzték Románia csapatát, így egy esetleges sikerrel a csoportelsőséget is bebiztosíthatták volna maguknak. Jól is kezdtek, de aztán a mieink is felvették a találkozó ritmusát, és egy 13-2-es futással gyorsan derékba törték a szlovák álmokat. A vége sima, 21-10-es magyar siker lett. A második csoportmérkőzésen sem volt kérdéses a győztes kiléte, 8-2-es villámrajtot vettek a házigazdák, és nem is engedték ki az előnyt a kezükből, 19-15-ös győzelmükkel hármasuk élén végeztek.

Jóval izgalmasabban indult a fiúk tornája, akik a cseh válogatott ellen kezdték meg szereplésüket. Végig fej-fej mellett haladt a két együttes, a végjátékra 19-18-as cseh előnnyel fordultak a felek. Ekkor érkezett Márton Ádám, aki egy óriási duplával visszavette a vezetést csapatának, majd jött Mokánszki Máté, aki hatalmasat küzdve tett vissza egy támadólepattanót, és szerezte meg a győzelmet jelentő, 21. magyar pontot.

A listavezető ukránok ellen már nem sikerült a bravúr, az első mérkőzés láthatóan sokat kivett a srácokból, ezt pedig remekül használták ki a sárga-kékek, így övék lett a siker, míg a mieink a csoport második helyével vígasztalódhattak.

A lányok első elődöntőjén a csehek magabiztosan verték a szlovákokat, így ők vártak a magyar-lengyel találkozó győztesére a fináléban. Elődöntőhöz méltó, kevés pontos, fizikális csatát vívott egymással a két gárda, kettő perccel a lefújás előtt még döntetlent mutatott az eredményjelző. (11-11) Jáhni Boglárka két gyors kosarára azonban csak eggyel feleltek a lengyelek, így a mieink jutottak be a döntőbe, a hazai közönség legnagyobb örömére.

A négy között fiaink is a lengyel csapattal mérték össze erejüket, ezúttal viszont kedvezőtlenül alakultak számunkra az események: a vendégek esélyt sem hagytak, megérdemelten kerültek a fináléba. majd nyerték meg később a tornát Ukrajna ellen.

Nem maradt sokáig dolog nélkül a hajdúsági publikum, hiszen 20 órától már a magyar lányok aranyérméért kellett szorítaniuk. Bach Boglárka és Doktor Anna korai kosarai megadták az alaplendületet a mieinknek, gyorsan öt pontos különbség alakult ki. A biztos vezetés tudatában visszavettek a tempóból a magyarok, a csehek pedig észrevétlenül lopták a távolságot. Húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt mindössze egy pontra olvadt az előny, de Tóth Orsolya betörését csak szabálytalanul tudták megállítani, így két dobás következett. Ugyan a büntetők kimaradtak, de Orsi összeszedte a saját lepattanóját, és ügyesen a kosárba csempészte az őt körülölelő védők mellett, ezzel pedig eldőlt a tornagyőzelem.

Csütörtöki Nations League eredményei:

Nők:

A-csoport

Ukrajna – Lengyelország 15-14

Lengyelország-Csehország 19-14

Csehország- Ukrajna 21-16

B-csoport

Szlovákia – Románia 15-13

MAGYARORSZÁG- Szlovákia 21-10

MAGYARORSZÁG – Románia 19-15

Elődöntők

Csehország – Szlovákia 16-12

MAGYARORSZÁG-Lengyelország 13-12

Döntő

MAGYARORSZÁG-Csehország 13-11

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés