Connect with us
Hirdetés

3x3

Magyar búcsúval indult a debreceni World Tour

Több meglepetés is született.:

:

Izgalmas küzdelmekkel indult az első World Tour Masters forduló Debrecen főterén. Több meglepetést is hozott a csoportkör, a végső győzelemre is esélyes Novi Sad például csak csoport másodikként jutott tovább a csoportjából. A magyar válogatott nem jutott a negyeddöntőbe.

Bár az egész világon nagyon várták már a 2020-as esztendő első World Tour fordulóját, technikai okok miatt egyórás csúszással indultak a csoportmeccsek. Rögtön az első összecsapáson majdnem óriási meglepetés született, hiszen a Debrecenben már kétszer is aranyérmet szerző Liman kis híján alulmaradt az előzetesebben jóval esélytelenebbnek tartott osztrák Graz ellen. Bár jól kezdték a találkozót, a sógorok nem engedték leszakadni őket, sőt a hajrában 20-19-re a vezetést is átvették. Az utolsó két pontot azonban az újvidékiek jegyezték, így ha nehezen is, de hozták a kötelezőt. Második találkozójukon a cseh Humpolec ellen már nem volt pardon, tízpontos sikerükkel megnyerték az A-csoportot.

A „B” jelű trióban a Debrecen néven induló magyar válogatott, és a világ legjobbjának tartott Novi Sad is indult. Az első csoportmeccsen meg is mérkőztek egymással, ám Ivosev Tamásék nem sok esélyt hagytak Csirke Ferenc együttesének, 21-11-es könnyed győzelmet arattak. Ezt követően azonban megtörtént a torna legnagyobb meglepetése, az Amsterdam 21-18-ra legyőzte a szerbeket és mivel a mieinket is két vállra fektették, megnyerték a csoportot.

A harmadik kiemelt Riga nem bízott semmit sem a véletlenre, a Tallin és a Piran Gárdáját is könnyedén verte, így megnyerte csoportját. A második, még továbbjutó helyért az észtek és a szerbek küzdöttek meg egymással, utóbbiak nagy csatában nyertek, így ők készülhetnek a Liman elleni vasárnapi negyeddöntőre.

Az előzetesen a legkeményebbnek tartott csoportban A New York Harlem és a két litván gárda, az Utena és a Sakiai csaptak össze. Az amerikaiak mindkét meccsen rendesen megizzadtak, de negyedik kiemelthez méltóan behúzták a csoportot. A litván házi rangadón hosszabbítás döntött, ahol az előzetesen valamivel esélytelenebbnek tartott Utena koncentrált jobban, így ők lesznek a torna legnagyobb meglepetését szolgáltató Amsterdam ellenfelei.

Vasárnap 14 óra 50 perckor kezdődnek a küzdelmek, a döntőt pedig 18 óra 30 perctől játsszák.

World Tour Debrecen, 1. nap

Liman– Graz 21-20
Novi Sad – Debrecen 21-11
Riga – Tallinn 20-9
NY Harlem – Utena 21-17
Liman – Humpolec 21-11
Novi Sad – Amsterdam 18-21
Riga – Piran 21-15
NY Harlem – Sakiai 21-17
Humpolec – Graz 15-18
Amsterdam – Debrecen 22-10
Piran – Tallin 16-14
Sakiai – Utena 18-20

Fotó: debrecenisportcentrum.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés