Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Magabiztosan verte a ZTE-t a Pécs

A két edző közül Csirke Ferencnek sikerült jobban a bemutatkozás.

NKA Universitas Pécs - Zalakerámia ZTE KK 93-81 (27-14, 27-24, 22-26, 17-17)

Bajnokság, 19. forduló.
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Tóth Cecília, Makrai Márton, Fodor Attila (Fekete László)

Pécs: Nikolics 12/3, Kovács 11/6, Scherer 3/3, Durmo 14, Manjgafic 27/9. Csere: Walker 10, Benke 2, Lados 5/3, Kerpel-Fronius 7, Herger 2.

Zalaegerszeg: Hicks 13/6, Csátaljay 5/3, Paige 18/9, Tóth Á. 18, Osztojics 12. Csere: Németh 1, Mishula 9/3, Szalay -, Keller 5/3, Csuti -.

Csátaljay hármasával vette kezdetét a mérkőzés, Durmo dobott be két büntetőt, majd mezőnyből is betalált. Manjgafic dobott egy hármast, Tóth egy pontot a vonalon hagyott, Paige viszont kiegyenlített, ezt követően azonban a Pécs gyors öt ponttal ragadta magához vissza a vezetést (12-7). Durmo ismét hibátlan volt a vonalról, Manjgafic is, Tóth csak egyet, Manjgafic triplája után Matthias Zollner időt kért (19-8). A magasember aztán egy pontot a vonalon hagyott, a ZTE továbbra is Tóth bóntetőivel tudott pontot feltenni a táblára. Mishula és Durmo váltott kosarat, Kerpel-Fronius egy pontot szerzett, aztán kettőt, majd kiosztott egy gólpasszt Manjgaficnak. A negyedet Paige hármasa zárta. 27-14

Durmo pofozott a gyűrűbe egy rontott dobást, ami egy 8-2-es futást indított el a hazaiaknak, így alig másfél perc után már 19 ponttal ment a Pécs a második negyedben. Osztojics és Nikolics váltott kosarat, Hicks egy büntetőt elrontott, Nikolics közé tette a közte 20-at (39-19). Paige dobott egy hármast, Manjgafic második esélyből duplázott, Durmo technikaiját Paige büntette, Hicks ziccere után Csirke Ferenc időt kért (41-25). Herger büntetőit Tóth annulálta, aztán mezőnyből is eredményes volt, Paige hibátlan volt a vonalról. Manjgafic kettesére, Tóth csak egy pontot tudott dobni, ráadásul Lados távolról célzott pontosan (48-32). A félidő hátralévő két és fél percében a két csapat 6-6 pontott szerzett, így a félidőben is 16 ponttal állt jobban az NKA. 54-38

Kovács kosarával folytatódott a játék, Osztojics és Tóth is betalált a festékből, majd Durmo kettese után megint Tóth Ádám szerzett négy gyors pontot. Lados kettesére Hicks egy hármassal válaszolt, sőt az irányító még egy triplát elsüllyesztett, a ZTE hosszű idő után ismét 10 ponton belül volt, a Pécs pedig időt kért (59-52). Nikolics értékesítette a büntetőit, Manjgafic csak egyet, Walker tört be nagyszerűen. Hicks Osztojicsot, Nikolics Manjgaficot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd ismét Hicks villant. Kovács tett fel könnyű ziccert, Walker két büntetőt küldött a helyére, aztán újra. Mishula tempója ért célt, Benke két büntetője is, Németh viszont kettőből csak egyet dobott be. Keller talált be a sarokból, Walker tört be nagyszerűen, így 12 pontos előnyről várta a negyedik negyedet a Pécs. 76-64

Osztojics nevéhez fűződött a záróetap első kosara, Nikolics szórt egy hármast, Kerpel-Fronius adott nagy labdát Manjgaficnak, a Zalaegerszeg időt kért (81-66). Tóth fejezett be egy gyorsindítást, Paige robogott végig a pályán egy megszerzett labdával, s már épp bejött 10 pont alá a ZTE, amikor Kovács dobott egy triplát, Matthias Zollner így ismét magához hívta tanítványait (84-72). Paige büntetői kerültek a helyére, Kerpel-Fronius tört be jól, Osztojics és Tóth, majd Kovács és Durmo játszott össze. Mishula kintről köszönt be, Csirke Ferenc 9 pontos különbségnél kért időt. Mishula hozta közelebb a ZTE-t, de Kovács újabb fontos kosarat dobott, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. 93-81

Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

58 hozzászólás

58
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
41 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
egyszegedisobisMTE1975BogyóPojaca Recent comment authors
MTE1975
Olvasó

Elnézve ezt a meccset is Csátaljay mi a bánatért kap egy percet is, Misulával együtt sorban mennek el rajtuk a mérkőzések . Ilyen védekezésre bárki képes lenne. Mint ha ott sem lennének. Szerencse a következő szezontól már nem lesz U23 as szabály. Petike mehet haza Sopronba. Ilyen képességű gyerek van annyi, hogy Dunát lehet rekeszteni velük.
Én bízom Zollner tudásában és talán a válogatott szünetben rendet tud tenni és hoznak végre egy jó 4es posztos játékost is. Én cserélném Higset is, nem tartóm jó irányítónak szerintem csak egy stat gyáros fekete.

Zombi
Olvasó

Gondolom azért késik a 4 es igazolása, mert Mishulát cserélni kell. Csomagban olcsóbb…:)

sobis
Olvasó

Hát ennyit az utánpótlásról a srác a legjobb volt az u20 ban…

zsoti
Olvasó

kiesési harcra felkészülni!3-2-1….hajrá ZTE!

Akuver
Olvasó

Ha rajtam múlnak jövőre is megtartanám Ostojicsot. Szerintem kiváló center. De hoznák egy Smith szintű 4. játékost.

zterulez
Olvasó

Egy Ostojic vagy Tóth Ádám mellé kell 4 kívülről is veszélyes shooter. A mai világban máshogy már nem működik. És akkor egy Matthew Tiby vagy Keller Ákos típusú magassal felálló ellenfél esetén még mindig vakarózhatsz, hogy miként oldod meg azt, hogy behúzódnak róla, vagy esetleg nem is védik, illetve amikor a váltásokkal kihúzzák a palánk alól, akkor mit csinálsz.

zsoti
Olvasó

még ráér a vezetőség hozni új légoóst!ez a szezon már kuka.csak felesleges pénzkidobás lenne!hajrá ZTE!

lujo
Olvasó

Jövő szombaton Kaposvár ellen lassan élet-halál meccs lesz. Szar kimondani, de így hazai pályán nem mi vagyunk az eselyesek.
Szomorú, hogy nekünk egerszegieknek 1 “jó ” év után menetrendszerűen 4 szar jön.

PécsiVesztes
Olvasó

Szeretném kifejezni a tiszteletemet a zalaegerszegi szurkolók irányába, hogy nem bírónznak.

Respect

Derulo
Olvasó

Mit kellene bírózni egy olyan meccsen, ahol sansz se volt ?
Hazai kupa meccsen elég szépen belenyúlt a 3 nyomorék, de ott se azon múlott ….

Motoros
Olvasó

Szegéééény,zsepiiii érdekel?
LOL

Derulo
Olvasó

Apád rakott volna zsepibe téged LOL

Motoros
Olvasó

Szia uram!
Playout érdekel?
LOL

Derulo
Olvasó

Szia uram !
Felfednéd magad ?
Öklösök járna …
Lol

Motoros
Olvasó

Fenyegetőzünk, fenyegetőzünk?
Nyugi, előbb fogunk találkozni mint gondolnád…
LOL

Rámen11-12
Olvasó

Bencze Tamás a ZTE Szakmai Igazgatója, és Török Róbert a GM.
Értenek hozzá?

turul
Olvasó

A Török egy túlélő, Tamásnak komoly tapasztalata van, de meg van kötve a keze

zterulez
Olvasó

Az első félidő kompletten az értékelhetetlen kategória, kínos volt nézni. Mishula és Csátaljay “védekezése” nettó ráfizetés, óriási kerékkötői a társaságnak, de Csutival se voltunk előbbre a mai napon. Olyan szellős miattuk a védelem, hogy sorozatban játssza át őket az ellenfél.
Gratulálok a Pécsnek, nekünk meg marad a reménykedés.

Zombi
Olvasó

Csutit el kell engedni! Fejben irtózat! Már állítólag fenyegetőzik, hogy távozni fog a kevés játéklehetőség miatt. Kornélka nyugodtan mehetsz! Igaz játszani ott sem fogsz, mert irtózat gyengén nyomod! De legalább moshatsz magadra, mert anyuci nem lesz ott. Favágó stílusban játszol, fogalmad sincs mit és hogy kellene….Két perc alatt háromszor odaütsz. Azon kell rimánkodni, hogy tíz percet bírj ki kipontozódás nélkül. Török, Bencze szerintem nektek lefőtt a kávé…… B. Zoli remélem neked is lejött, hogy nagy a gáz…Majd júniusban megköszönjük.. Ha valamit akarunk, akkor a 4- es mellé még Mishulát is cserélni kell. Elhiszem, hogy Tamásunk egy langyos embert akart edzőnek,… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

A Csutival kapcsolatban írtakkal én csak részben érték egyet. Az egyértelmű, hogy fejben ő is szétesett, ahogy pl Ostojic is árnyéka önmagának és Dusan sem azt hozza már meccsek óta, amit tud. Ez mind azoknak a hibája, akik összerakták ezt a keretet. Ez mind borítékolható volt már szeptemberben. Ostojic nyilván sokkal gyengébb, mint tavaly, mert a 30 percből 20-at nem a saját posztján játszik. A legutolsó hülye is tudta, hogy Ostojic nem fog tudni 4-est játszani. Tegnap is gyönyörűen látszott hogy ha kint volt a triplánál, akkor 2 méterről védekeztek rajta. Innentől a jatékának vége. Itt volt egy évig és… Olvass tovább »

Zombi
Olvasó

Csuti sosem lesz jó játékos. Őt 100% ig ki kell szolgálni. Centernek alacsony lomha és lassú, de legalább sértődős. Azért nehéz ügy a dolog, mert korosztályában nincs magas játékos. Természetesen ez az én véleményem, nem kell szentírásnak venni. Ha nem a megfelelő magasságban passzolják meg, lehajolni se hajlandó.
Az, hogy Bencze alkalmatlan, az biztos. Viszont azt a tulajdonosnak kellene elmondani. Kidobott pénz az ablakon.
Lehetne itt nagy dolgokat tervezni, de felesleges. Teljesen amatőr a vezetés.
Ügyes gyerekek vannak az utánpótlásban, de ott sem profik a körülmények.
Nincs választási lehetőség, sort kell cserélni szakmai vonalon és a vezetőségben, de rövid időn belül!

heraklith
Olvasó

Én is csak a saját véleményemet írtam le, nem kell vele egyetérteni. Szerintem Csuti magyar szintén egy jól használható játékos lesz. Csak azért nem lesz kiemelkedő (válogatott szint), mert egyrészt nem teszi bele azt a melót, amit kellene, másrészt itt Egerszegen nem úgy foglalkoznak vele, ahogy kellene.
Hidd el nekem, hogy pár év és vissza fogjuk sírni, ha elmegy.

Zombi
Olvasó

Most őszintén! Ki foglalkozna vele? Attila sajnos nem tud, ez nem az Ő szintje. Valaki már írta, hogy sajnos csak a megélhetés számít…Ruzickának fogalma nem volt sajnos. Tamás sem ezzel foglalkozik. Gege meg megint nem az a szint. Itt kellene a tulajdonosnak valamit tenni. Természetesen ez csak egy vélemény, kérem nem komolyan venni…Továbbra is tartom, hogy nem lesz sajnos tényező a Kornél. De ne legyen igazam.

turul
Olvasó

Sajnos utánpótlás nevelés terén teljes vakság. U14-ig ok., de utánna akik átveszik a gyerekeket az kritikán aluli. Se szakma, se pedagógia. Utálják egymást az edzők, irigyek egymás sikereire, lusták a pluszt beletenni. Sajnos Csuti is ennek az áldozata. Mellette tényleg nem elég tökös, de ezt kitől is tanúlhatta volna?

Derulo
Olvasó

Nagyon vakon vagy rinyaklith, nem akarod törölni magad ?

heraklith
Olvasó

Ha leírnád az érveidet (persze csak ha vannak), hogy miért vagyok nagyon vakon, akkor annak lehet, hogy lenne valamennyi értelme. Így sajnos semmi értelme sincs.
Várom a leírtakról a véleményedet! Kíváncsi vagyok, hogy melyik részével nem értesz egyet és miért.
Majd lehet, hogy törlöm magam, ha ahhoz lesz kedvem 🙂
Van rá esély hogy ez hamarosan bekövetkezik.

Pojaca
Olvasó

Heraklith nagy részben jó dolgokat ír, látszik hogy ért ehhez a sporthoz. Te ki a faszom vagy itt? Akkor szólj hozzá, ha érdemben valamit hozzá tudsz!

Skoty
Olvasó

Teljesen igazad van Heraklith! Hiba volt Ostojic és Tóth Á. leigazolása. Csutinak -aki a legigéretesebb fiatalunk- meg nem jut játékperc, vagy ha igen akkor sem a posztján. Ahelyett, hogy jövőre már lehetett volna egy használható fiatalunk, semmit nem lépett előre, pedig szezon elején látszott mennyi munkát tett bele(fogyott és izmot épített). Négyesünk nincs, csak azt kellene kiszámolni, hogy ezen a meccsen hány kihagyott hárompontos kisérletünk volt Ostojic és Csuti által(nem az ő hibájuk, ők nem négyesek!), arról nem is beszélve, hogy védekezni nem is nagyon kell rajtuk. Igazából elég egyszerű ellenünk a taktika, elég a palánk előtti területeket levédeni ellenünk,… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Nagyon rákattantatok a Csuti témára… Messze nem ő a legnagyobb problémánk. Szerintem senki sem számított rá, hogy Tóth Ádám még ennyire meghatározó játékot fog tudni letenni a parkettre, és visszakerül a válogatott szintre. Ő egy utolsó mohikán, egy olyan korszaknak a “terméke”, ami már szinte ki is kopott a modern kosárlabdából. Nyilván ha van egy válogatott szinten játszó Tóth, akkor őt fogod nyomni, nem a nyeretlen kétéves Csutit, aki bár a korosztályában akcereláltként tarol, de a felnőttek között (meg a méretben hasonlók/erősebbek/magasabbak között) még van hová fejlődnie, finoman szólva is. (Van még ideje fejlődni, csak 19 éves…) Én úgy gondolom,… Olvass tovább »

Zombi
Olvasó

Csak azért, mert elég nagy az arc a háttérben, hogy elmegyek, ha….Erre reagáltunk, hogy menjen, ha akar. Ott sem fog többet játszani, mert sajnos jelenleg nincs miért…El lehet menni idegenbe, lehet mosni, takarítani, valami kaja félét előállítani, mert ott már nincs aki megcsinálja. Ez is nagy meló.
Én beletennék apait, anyait, legyenek perceim itthon. De amikor kapok egy szokásos sallert, nem kell előadni egy színdarabot, közbe kapunk róla egy valag pontot. Mert ugye védekezni is illene..Ami ugye mint írtad, csak akarat kérdése. Na részemről Csuti téma lezárva!

heraklith
Olvasó

Persze hogy rövidtávon nem Csuti a legnagyobb problémánk, hanem a bennmaradás. Az hogy Csutit nem építettük be, majd a következő évektől lesz komoly probléma.
Az elején folyamatosan Ádi kezdett. Mivel az eredeti csapatban is csak egy 4-es volt (Lekunas), így nem kérdés hogy az eredeti terv szerint is részben 4-es posztra terveztek Ostojiccsal.

egyszegedi
Olvasó

Akárhányszor láttam Csutit, mindig az volt a benyomásom, hogy borzalmas mentalitású játékos. És bár a hivatalos statisztika szerint 205 cm, ezt erősen kétségbe vonnám, hiszen szinte minden center mellett alulméretezettnek tűnik. Ha olyan magasai vannak a ZTE-nek, mint amilyenek, akkor nincs az az edző, aki többet játszatná. Egyébként meggyőződésem, hogy ennek a 2004-es korosztálynak a legjobb magyar játékosa a Vasasban extra számokat hozó Cseh Botond, aki viszont nem kapott A csoportos lehetőséget (vagy ha kapott is, nem élt vele).

turul
Olvasó

Török úr meddig bújkàl még? Színre kéne lépni Robi !! Meddig lököd még a klubot a szakadékba ?
Szégyen hogy 1,5 hónap alatt nem sikerült igazolni !? Azt már nem is feltételezem hogy élőben nézted ezt a vergődèst !
Szègyen

turul
Olvasó

A család ugrásra készen nyomja –

Vulcano
Olvasó

Gratulálok a Dífenzmájsztrónak!
Zseniális bemutatkozás!
Sikerült 15-ön belül maradni az újonc ellen.
Hihetetlen, hogy ez a faszi mindig el tudja adni magát.

Xero
Olvasó

Jó nézni, hogy nem változott.. Ugyanúgy ordibál az egész meccsen a játékosaival az oldalvonalról, mintha el se ment volna.. 🙂 (Jó, hazudok.. csak a második félidőt láttam… :P)

heraklith
Olvasó

Apró darabokra hullott ez a csapat már minden téren. Én már elengedtem ezt a szezont, de szerintem a csapatnak legalább a fele is. Mondjuk ezt nem lehet csapatnak nevezni. Fogalmuk sincsen hogy mit csinál a másik. Ennyi selejt talán a Sporár féle ICS-ek idején volt ZTE mezben.
Valamilyen 25 pontos 45%-kal triplázó sztár meg egy nagyon komoly pszichológus tudja ezt a csapatot benntartani. A szezonnak már mindegy, ez nem kérdés. Innen már csak a bennmaradásra kell koncentrálni.
Csak az a rémisztő az egészben hogy akik ezt a csapatot összerakták, azok pénzt kaptak érte.

turul
Olvasó

Nem is keveset!

Derulo
Olvasó

Tóth Csabi!
Facebookon te nyomod állandóan, hogy ne sírjatok ne legyetek negatívak ….
Neked kellene amúgy pszichológus 🙂

Zetesziv
Olvasó

Ez egy majom.Nyaloka

heraklith
Olvasó

Tóth Csabi? Ez mellé ment.

Derulo
Olvasó

Ahaaa…..:)

Zombi
Olvasó

Biztosan nem Ő az. Csabika ennyire nem okos……Vagyis sokkal egyszerűbb!

xxx
Olvasó

Zombi, Te is kelloen egyszeru vagy, ha tenyleg azt hiszed a kosarcsapat szereplese barmit befolyasol onkormanyzati valasztason…. Apropo, valaki hasonlo lendulettel irogatta itt 7000 kommenten keresztul, hogy Toth Adit haza kell hozni.. Ha Te voltal, bejott.

Zombi
Olvasó

Szegényke….Abban azért legyél biztos, hogy sok embernek szívügye a kosárlabda. Az, hogy ki és hogyan választ polgit összetett kérdés. Maradjunk annyiba, hogy némileg negatív irányba tudja elmozdítani a kérdést, ami nyilván nem azt jelenti, hogy buktás a dolog, de azért tudnak hiányozni a voksok….De egyszerű emberként ezt nem látod át.. Pont nem írtam soha Ádámmal kapcsolatban semmit, de gondolom azért nem az a legnagyobb probléma, hogy itt van. Sokkal inkább az amatőr vezetés, meg azok a gy@kerek, akik hozzád hasonlóan tapsikolnak nekik. Ha nem tudsz olvasni a sorok között, az a Te problémád…Veled ellentétben sokan megértették mit is írtam a… Olvass tovább »

xxx
Olvasó

Ha nem buktas a dolog, nem hianyzik egy darab voks sem. Ezrelekben merheto, aki kosar eredmenyek alapjan szavaz :).
Toth Adi epp eleg problema, hogy itt van. Feleslegesen kell 3 otost a csapatban tartani, mikozben nincs alsobb posztokon hasznalhato legios. Kozepszeru, ideggyenge es nem tud buntetozni. Sot, amig levezet, addig gondolom nalunk fog jatszani, fasza lesz.
Bencze es Torok rakta ossze a tavalyi csapatot is…

Zombi
Olvasó

Nem tudom, hogy melyik vagy kettejük közül, vagy melyikük valakije…Maradjunk annyiban, hogy a tavalyit Krasovec pakolta össze a lehetősége szerint. A fent nevezett két embernek sok köze nem volt hozzá….A szlovén elég karakteres volt, ez is lett a veszte…Vezetőnk nem szereti az ilyet….Ugye érted mit szeretnék körülírni? Gondolom nem szeretsz ezért…Jöhet is a családtól a szokásos 3 negatív! Voksok tekintetében nem vitatkoznék veled, eléggé vakon vagy! Ne álltasd magad, úgyis ki leszel b@szva, mert 0 amit csinálsz! Továbbra se Tóth Ádám az ellenség, hanem T e és kollégád, akik ezeket a sz@r légiósokat hoztátok az edzőnek nem nevezhető emberkével együtt!… Olvass tovább »

xxx
Olvasó

Semmi kozom hozzajuk. Egyszeruen nem kopok fel 2-3 evente, aztan allok ala :). Persze, ha ok a csapat Krasovec rakja ossze, ha nok, akkor meg B+T….

Zombi
Olvasó

Az a faszi nagyon gáz. Fogalmatlan. Extra gáz amit csinál, de észre se veszi. Rajta röhög mindenki!

Zombi
Olvasó

Az, hogy maguktól nem állnak fel borítékolható! Oda kell menni és elzavarni őket!!!!! Rekord számú bérlet fogyott az idén! Kevés csapatnak van ennyi bérletese. Remélem a Balaiczba van annyi, hogy jövőre baromi kedvezményesen kapják meg a belépőiket ezek a szerencsétlen nézők! Remélem a jelenlegi vezetőket a csarnok közelébe se engedik a következő szezonba.
Most a polgármesteren a sor, hogy lépjen! Ezeket a bohócokat el kell hajtani! Kivétel nélkül!
Várom a meccs emberét, lesz e bátorság kiposztolni……

WestChampi
Olvasó

Ha tapsolóeszközt használó divatszurkoló NKA és mi döntözünk Pesten, esküszöm tökön szúrom magam, semmi nivója Pestre menni. Főleg hogy Szeged is szétesett az új légióssal.
Egy mostani Körmend, Falco, régi Olaj, Alba milyen fasza lett volna…
Talán jövőre.

Maestro Pantelic
Olvasó

Majd a play-outra ideér az a régóta scoutolt 5. légiós…

zetekosarak
Olvasó

5 vereség zsinórban, megvan az alsóház. Sajnos ez a realitás. Most jön a neheze. Akkor is: Csakazete!

ZTE_KK
Olvasó

Katasztrófa, toronymagasan a mezőny leggyengébb csapata vagyunk. Ha nem jön egy használható 5. légiós és nem cseréljük Mishulát akkor készülhetünk a playoutra…

turul
Olvasó

Sajnos irányítónk sincs. Lélektelen statgyáros.

Bogyó
Olvasó

Sajnos ha jön ha nem jön, minden csapat jobb ennél a csapatnál, és már nem a playoutra kell készülni, ebböl kiesés lesz…..

Borbély Lajos
Olvasó

Erről a mai ZTE-ről az Üvegtigris lúzerjei jutottak eszembe. Minden kétesélyes szituációból a ZTE játékosok jöttek ki rosszul.
Borzasztó ez a csapat, de legalább volt már kosárlabda kinézete annak, amit játszottak a fiúk.
Pécsnek gratula.

CharlesBarkley
Olvasó

ZTE vezetés = dilettánsok gyülekezete!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés