Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Magabiztosan nyerte a rangadót a Sopron Basket

A DVTK-nak nem volt esélye megszorongatni a bajnoki címvédőt ezen az estén.

ALUINVENT-DVTK - Sopron Basket 58-72 (13-21, 17-23, 16-13, 12-15)

Női bajnokság, 13. forduló
Miskolc, Generali Aréna 1000 néző
Cziffra Csaba, Kapitány Gellért, Tóth Cecília.

DVTK: Medgyessy 13/3, Kányási -, Skoric 6, Walker 11, Mokango 6 Csere: Zele 8/6, Putnina 7, Szabó F. 4, Katona Sz. 2, Kiss A. 1

Sopron Basket: Turner 15, Casas 9/3, Czukor 4, Crvendakic 13/3, Zahui 17/3 Csere: Dupree 10, Fegyverneky 2, Dubei 2

Néhány kimaradt akció után Medgyessy kezdte meg a pontgyártást egy remek hármassal, Casas a sarokból válaszolt egy kettessel, majd Zahui triplájával már a vendégek vezettek. Mokango egy támadólepattanó megszerzése után egyenlített közelről, aztán Medgyessy szemfüles asszisztját Skoric váltotta pontokra (7-5). Ezt követően soproni kosarak következtek, zsinórban nyolc, Casas ziccerét követően Cziczás László meg is állíttatta a játékot egy időkéréssel (7-13). A zöld-sárgákat ez nem zökkentette ki, Turner és Dupree növelte előnyüket, miközben a diósgyőriek edzője cserékkel próbálta felrázni a csapatát, Zele és Putnina álltak be. Mindketten egy-egy hármassal kapcsolódtak be a játékba, de közben Zahui és Turner is betalált (13-21) – áll a dvtk.eu tudósításában.

A második negyedben Zahui közelijére Mokango büntetőkből válaszolt, majd Crvendakić találatára jött egy újabb Zele-hármas, közeledni látszott ellenfeléhez a DVTK. Mikor azonban Turner és Czukor túl könnyen szereztek kosarakat, második idejét is kikérte a hazaiak edzője (18-29). Büntetők sora következett a mérkőzésen. Sajnos egy sportszerűtlen hiba után Turner dobhatott kettőt, majd miután a következő támadás végén egy hárompontos kísérlet közben is szabálytalankodtak ellene, még hármat. A két jelenet között Skorić is bedobott egyet, melyet Iniguez edző reklamálásáért ítéltek meg a piros-fehéreknek. A változatosság kedvéért Dupree szintén büntetők után növelte csapata előnyét, mire Katona végre akciógólt szerzett a palánk bevonásával, ekkorra már jelentős vezetésre tett szert a soproni együttes (21-36). Iniguez időkérése után Dubei középtávolija, majd Dupree és Medgyessy két-két jó büntetője következett a sorban és Kiss is bedobott egyet (24-40). A félidőből két perc volt hátra, ebbe belefért még soproni részről Zahui és Dupree duplája, a hazaiaktól Medgyessy és Walker-Kimbrough két-két büntije, illetve zárszóként Medgyessy remek ütemű passzát követően Zele könnyű kosara (30-44).

A fordulás után négy soproni pontra Mokango duplája és Shatori egy pontja volt a hazai reakció. Mindkét csapat játéka akadozott, de Crvendakić hármasa csak behullott a gyűrűbe, majd Skorić dobta be az egyik büntetőjét (34-51). Szabó és Crvendakić kosárváltása után Medgyessy és Walker-Kimbrough célzott pontosan, időt is kért a vendégcsapat (40-53). A következő kosarat is a DVTK szerezte, Medgyessy robogott végig a pályán és tette fel a ziccert, nem csoda, hogy magasabb hangerőre kapcsoltak a hazai szurkolók (42-53). Putnina palánk alólija után tíz alá csökkentette hátrányát a Diósgyőr, de Zahui és Turner duplái újra biztonságba helyezték a Sopront, de a játékrész utolsó kosarát Walker-Kimbrough szerezte, életben tartva ezzel a hazaiak reményét (46-57).

A záró negyedben a zöld-sárgák gyorsan elvarrták a szálakat. Zsinórban hat vendégpont után volt eredményes Szabó egy pincérdobással, de Zahui tarthatatlannak bizonyult ebben a periódusban (48-65). Walker-Kimbrough duplájára Turner válaszolt, majd Medgyessy varázsolt be egy kettest szorongatott pozícióból, majd Casas kettesére Putnina reagált (54-69). Walker-Kimbrough asszisztja után Skoric ért el könnyű kosarat, majd az amerikai bedobó értékesítette a büntetőit. Tíz pont alá azonban nem sikerült menni, holott többször is megvolt erre a hazaiak lehetősége, ráadásul Casas hármasa végképp lehűtötte a kedélyeket. A mérkőzésből több mint két perc volt hátra, de a spanyol triplája a már a végeredményt is jelentette (58-72).

Kiemelt kép: dvtk.eu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés