Connect with us

Bajnokság

Magabiztosan győzött az Alba

Az első negyedig tudta tartani magát az OSE.

Alba Fehérvár - OSE Lions 97-72 (28-24, 33-8, 17-20, 19-20)

Bajnokság, 18. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur T., Török R., Boros T.

Alba: Turner 13/3, Curry 13/3, Vojvoda 12/6, Davis 20/3, Omenaka 11. Cserék: Takács Ma. 2, Takács Mi. 2, Lukács 4, Kass -, Markovics 4, Ahmad 13, Csorvási 3.

OSE: Anderson 11/6, Abell 13/3, Kucsora -, Morgan 10/3, Hayes -. Cserék: Illés 12/6, Bíró 6/6, Mucza -, Bailey 14, Anda 6.

Ígéretesnek tűnő találkozón mérkőzött meg egymással az Alba és az OSE csapata a 18. fordulóban. Egyszer már találkozott egymással a két együttes a szezon során, akkor az Oroszlány hazai pályán egy végletekig kiélezett mérkőzésen gyűrte le a Fehérvárt.

Omenaka és Davis kosaraival már az elején elléptek öttel a hazaiak, de két jó triplával feljött egyre az OSE (9-8). A védekezéssel meggyűlt a baja a vendégeknek, több könnyebb kosár is érkezett a fehérváriaktól, akik magabiztosan jártak az Oroszlány előtt, de hátra azért nem dőlhettek (17-11). A negyed végén ritmusos, jó támadásokkal lopták a távolságot a piros-feketék, viszont az mindkét együttes játékáról sokat elárul, hogy azt Alba tizenegyből tíz kétpontost értékesített az első tíz percben. A felvonás krónikájához hozzátartozik, hogy Hayes két perc után kivált a játékból és már nem tudott visszatértni a vendégeknél. 28-24.

A második játékrész rajtját is a Fehérvár kapta el jobban, mínusz tíznél volt kénytelen időt kérni Sebastjan Krasovec (36-26). Egyre csak nőtt a különbség, szépen járt a labda a hazaiaknál (13 gólpassz), akik ha bejuttatták a festékbe a labdát, akkor szinte nem tudtak hibázni, amit jól jelez az ekkor 94%-os hatékonyság a kétpontosokból (48-32). Egyre csak nyílt az olló, a nagyszünetre már majdnem harminc lett közte. 61-32.

A fordulás után egy kicsit kiegyenlítettebb volt a játék képe, de ez csak arra volt elég, hogy állandósuljon a nagyarányú különbség (70-43). Nagy változás nem történt, ha esetleg közelebb férkőzött volna az OSE, akkor dobott két gyors kosarat az Alba. 78-52.

A záró etapban feljött húsz alá az Oroszlány, Forray Gábor kénytelen volt időt kérni (81-63). Ezután sikerült ritmust váltaniuk a fehérváriaknak, akik továbbra is remek hatékonysággal használták ki a kétpontosaikat (88-65). Bár próbálkoztak becsülettel a vendégek, innen már nem tudtak visszajönni, magabiztosan, végig vezetve győzött az Alba Fehérvár. 97-72.

Fotó: Alba Fehérvár Facebook

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
HeindrichOroszlanyi BanyasztörrögszultánFreebulletzelfogult vagyok Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Csak semmi Vojázás!!!

Freebulletz
Olvasó

Csak nem kellett volna kikapni Oroszlányban…

Majoranna
Olvasó

Mellesleg a hozzá nem értő drukker okozza a legnagyobb kárt a csapatnak.

Ellenív
Olvasó

Ügyesen írtál magadról,bár hízelgő rád nézve a drukker szó

elfogult vagyok
Olvasó

Azért a három rigóról se feledkezzünk meg! Nem a vereség miatt! Ez a nap nem a miénk volt! De az látványos volt, ahogy a 2. negyedben, hogy sz@rrá fújták a védekezésünket, és gól+faultot fújtak! Már a védő mozdulat gondolatát is fújták! Voja bejelezte a faultot, még sem fújtak!! Vigyáztak a sporik arra, hogy Fofo tudjon nyilatkozni, hogy hú + há! Nem hiszem, hogy ezt a meccset mi nyerhettük volna, de a tízen belüli izgalmas meccset fújtak szét! Kár volt érte. Hazai pályán nem nekünk ált a zászló! Kár érte. Remélem nem “viseli meg” a csapatot, és hajtunk tovább!
Hajrá OSE!!!

Majoranna
Olvasó

Nem elfogult vagy, csak nem értesz hozzá. Pedig kosaraztál.

törrögszultán
Olvasó

Hogy szétfújta a három rigó e meccset…? Nézted a meccset vagy a statisztikát? OSE Faultok száma 20, az ALBÁNAK 18. Micsoda szétfújás, mekkora hazai pálya…

Majoranna
Olvasó

Nem szokta nézni. Néhány embernek bíró fóbiája van.

elfogult vagyok
Olvasó

Néztem a statot! A 2. negyedben lejtett a pálya! 20 közte után lehet kompenzálni!! Ez a gyakorlat, és nem csak nálunk! Szinte minden fordulóban van pár mérkőzés, aminél megfigyelhető ez! Ha egy negyedet meghúznak, piszok nehéz az eredmény után futni! Vegyétek észre, van pár csapat, vagy válogatott játékos akik a “nevük után” kapják a fújást! Becsülni kéne, (nem lenézni) a “kicsiket” is! Tisztelet a sok-sok kivételnek!!!!!

Majoranna
Olvasó

Egy nagy nulla volt a mai teljesítmény.

Ellenív
Olvasó

Gondolom most elégedett vagy magaddal,mert győztes meccs után nem vagy sehol,de ilyenkor elélvezel te kis fűszernővény…

Majoranna
Olvasó

Nem sok győztes volt eddig. Kevés lesz ezután.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Tavaly is nímand voltál, most is az maradsz. Persze csak addig, amíg megvéd az álca. 😉

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés