Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztosan nyert a Sopron

Minden negyedet elveszített a Honvéd.

Sopron KC - Budapesti Honvéd SE 80-61 (21-16, 15-10, 19-11, 25-24)

Bajnokság, 10. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
V.: Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor, Major Ádám (dr. Gincsai János Péter)

Sopron: Joseph 7, Jones 11, Valerio-Bodon -, Barnett 16/9, J. Durham 9. Csere: Csendes 2, Sitku 11/3, Csátaljay -, Takács N. 6/6, Supola 3, Shine 13/6, Molnár M. 2.

Budapesti Honvéd: Kopácsi -, Simon K. 9/6, Mijovics 7/3, Demeter 12, Peringer 8. Csere: Vámos -, Reizinger 4, Takács D. 11/9, Csomós -, Cohill 2, Tarján 4, Hajdu 4.

A találkozó előtt a 8. helyen álló Sopron KC fogadta az utolsó előtti Budapest Honvéd SE-t. A két csapat között csupán két győzelem volt a hazaiak javára, de a mérkőzés egyértelmű esélyesének ettől függetlenül a hazaiak tűntek.

Durham büntetője jelentette a meccs első kosarát, amire Peringer válaszolt az ellentámadásból. 1-2 után Barnett köszönt be távolról, így már 4-2-re a hazaiak vezettek. Mijovics, majd Simon válaszolt a vendégek részéről, így újfent a vendégeknél volt az előny. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott meglépni a másiktól. A negyed utolsó két perce azonban a soproniaknak jött össze jobban. Supola hárompontos akciójával, majd Shine triplájával a hazaiak megléptek. Mijovics még válaszolt, de az utolsó kosár Barnett nevéhez fűződött (21-16).

Nem hozott kosáresőt a második negyedben sem, azonban a hazaiak kapták el jobban a fonalat. Sitku hárompontosát követően már 27-16-ra vezetett a Sopron. Több támadást is elhibáztak a csapatok mindkét oldalon, a kosárcsendet Peringer duplája törte meg. Tíz pont körül állandósult a soproniak előnye, azonban a félidő végére a Honvéd némileg magához tért. Hiába jött vissza Demeter kosarával 33-26-ra a fővárosi együttes, Barnett triplája jelentett a félidő utolsó kosarát (36-26).

Peringer közelijére Jones válaszolt, majd Simon dobott triplát a második félidő első két percében. Ezt követően a hazaiaknak ment jobban, a Honvéd több támadást is elrontott, miközben Shine és Barnett egy-egy hármasát követően már 48-31 volt az állás. A felek között állandósult a tisztes távolság, sőt Shine pontjainak köszönhetően már hússzal is mentek a soproniak. A negyedet végül Demeter közelije zárta (55-37).

A záró játékrész első perceiben a Sopron bebiztosította a győzelmét, visszaverte a vendégek próbálkozásait. A Honvéd nem tudott már erőre kapni. Durham talált be ezekben a percekben párszor, majd amikor a fővárosiak újra húsz ponton belül voltak, Takács Norbert kétszer is távolról talált be. A Honvéd oldaláról Takács Dániel válaszolt többször is ebben a szakaszban. A végén csak a különbség maradt kérdéses, 19 ponttal hozták a hazaiak a kötelezőt (80-61).

Fotó: hunbasket.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TadamEkpaSopronKCfan4eventeVB365Skcforever Recent comment authors
Tadam
Olvasó

Gratulálok Máté.
A többi U20-as fiatalnak is.

SopronKCfan
Olvasó

Szép volt Marcik!

4eventeVB365
Olvasó

Shine és Barnett volt jó az amcsik közül , ezenkívül Sitku dicsérhető, illetve Takács két bevágott triplaja . Durham tényleg kuka, 0 centerjatek. Jones meg mindig sétálva szokott közlekedni ?

Ekpa
Olvasó

Csak annyit mondanék Takinak, akit amúgy kimondottan kedvelek, hogy sajnos észre kellene venni, ha valakin nevetnek és nem valakivel nevetnek. Mert tegnap az előbbiről volt szó a bedobott tripla után

Skcforever
Olvasó

Fazekas Csabi is, a vezetőség is, és Valerio is foghatja a fejét emiatt a valerio-fazekas csere miatt. Senkinek se jó ez így, mindkét játékos kuka lett ezzel a váltással. A csapatnak amúgy gratula, engem sokszor zavar a két kicsi önzősége, meg valahogy a csapatkémia se látszódik kívülről, de igazából idén amúgy is csak egy 8ba jutás lehet a cél, ott meg tök mindegy hányadik helyen, úgyhogy lényegtelen, ha az megvan addig az ember elégedett. Skc!

Ekpa
Olvasó

Minden szava igaz. Plusz a harmatosnál is harmatosabb centerjáték. 8 meglesz, és első körben vége. De ebben a gazdasági helyzetben ez egy ilyen szezon lesz. És ha jól látom az eddigi meccsek alapján, még legalább 4-5 csapat pont ugyanígy van ezzel…

IQBasket
Olvasó

VBV a legnagyobb csalódás idén számomra, pár éve egy lapon emlitették Hangával most meg kész vicc… vissza a suliba

IQBasket
Olvasó

A honvédnak meg ugy önmagában semmi keresnivalója NB1-ben

Ekpa
Olvasó

Érthetetlen, és lassan szvsz reménytelen is már. Az utolsó negyedben amikor szín magyarokkal állt fel a Honvéd akkor egy magát valamire is tartó wing 10et kellett volna hogy szórjon iso-ból. Ő meg semmi

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés