Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztosan hozta a kötelezőt az Alba

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a Jászberény a fehérváriakkal.

  •   

Jászberényi KSE - Alba Fehérvár 82-95 (22-23, 12-31, 23-21, 25-20)

Bajnokság, 20. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Kapitány G., Pozsonyi L., Fodor A. (Bogárdi J.)

Jászberény: Baker 20/6, Mészáros M. 4, Penn 23/6, Alekszandrov 16/9, Pantelics 13. Csere: Nelson -, Buzás -, Peringer -.

Alba: Govens 15/9, Guyton 19/15, Markovics 15/3, McDuffie 2, Csupkovics 12/6. Csere: Molnár M. 16, Takács M. -, Keller I. -, Lukács -, Ljubicsics 10/6, Csorvási 6.

A 20. forduló egyik papírforma meccsének tűnt a Jászberényi KSE és az Alba Fehérvár összecsapása. A két győzelemmel utolsó helyen tanyázó jászságiak fogadták a forduló előtt hetedik, de merészebb célokkal rendelkező Albát. Azt azonban nem lehetett tudni, hogy a játékos cseréken áteső hazaiak mennyivel fognak jobb játékot mutatni, mint korábban.

Meggyőzően kezdett a JKSE, Penn két kosarát követően három perc elteltével már 10-2-t mutatott az eredményjelző. Az időkérést követően némileg magához tért az Alba, Guyton két triplájával lépett közelebb. Továbbra is a hazaiak domináltak, de 20-10 után elkezdett változni a játék képe. Csupkovics kosarainak köszönhetően, majd Guyton negyed záró triplájával az utolsó pillanatában átvették a vendégek a vezetést (22-23).

Csupkovics ott folytatta, ahol abbahagyta, nyitásként bevágott egy újabb hárompontost, majd Csorvási dobott egy duplát. Tartotta a lépést a Jászberény, Baker hármasával 27-29-re módosult az állás. Ennél jobban viszont már nem sikerült felzárkóznia a hazaiaknak. Megállt a játékuk támadásban, míg a fehérváriak egyre jobban belelendültek. Govens és Markovics játékára ebben a szakaszban nem volt ellenszere a jászságiaknak, így a félidőre húszpontos különbség alakult ki (34-54).

Nem sikerült összeszednie magát a félidőben a Jászberénynek. Már öt perc eltelt a harmadik játékrészből, de egy pontot sem sikerült faragnia hátrányából. A fehérváriak továbbra is meggyőzően játszottak. Hazai részről Penn és Baker próbálta tartani a lépést, de ketten kevesek voltak a csapatként jól teljesítő Alba ellen (57-75).

Valószínűleg kevesen gondolták, hogy innen még lehet némi izgalom a mérkőzés során. A hazai csapatban Pantelics és Alekszandrov is javuló játékot mutatott, 74-86-ra felzárkóztak a jászságiak. Ekkor azonban jött Guyton triplája, ami végleg lehűtötte a kedélyeket. A negyedet ugyan öt ponttal megnyerte a Jászberény, de a mérkőzést magabiztosan hozta az Alba (82-95).

fotó: Alba Fehérvár Facebook/Simon Erika

 

  •   
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Colejaszberenyiksegreyeminentgulyasszabolcs00jb17 Recent comment authors
jaszberenyikse
Olvasó

Teljesen olyan érzésem volt, mint a szezon első meccsén(Olaj-Alba), hogy ilyen dobószázalék ellen nem lehet semmit sem csinálni. Egyszerűen hihetetlen volt, akármit csinált a csapat szérdobtak a francba. Gratulálok az albának, de azért erre nem lehet építeni. Penn és Baker jó lesz, Nelson minősíthetetlen. Jobb lesz ez mint volt.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nagyon érdekes meccs volt, őszintén nem is emlékszem hasonlóra Berény pályán. Az Alba ma megmutatta, hogy kidolgozott akciók nélkül is simán lehet hozni egy meccset. Az első félidőben úgy vezettek 20-al, hogy öröm volt nézni a Berény játékát, de a 9/11-es Alba triplamutatóval nem lehetett mit kezdeni. A második félidőben kicsit visszaesett ez értelem – és természetszerűen, de kompenzálták eszméletlen sok és fontos lepattanóval, így tulajdonképpen sima győzelmet arattak egy kifejezetten jól játszó Berény ellen. A két új igazolásunk más szintet képvisel mint amit eddig megszokhattunk, mind Baker mind Penn remek játékos. Gratulálni kell az Albanak, hisz bár tulajdonképpen semmit… Olvass tovább »

greyeminent
Olvasó

“A Körmend ellenit ezzel a játékkal hozni fogjuk, ebben egészen biztos vagyok”. Persze Szabika, hogyne. A Körmend ellen…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem tudom ebben a mondatban mi kivetnivalót sikerült találnod. Ha jól tudom nem láttad a meccset. A Berény jól játszott, védekezésben is aránylag megvoltunk, de annyi extra kosarat kaptunk amennyit máskor 5-6 meccs alatt. Ha az MTE is 80% felett triplázik 25 percen keresztül, és szednek 32 lepit szintén 25 perc alatt (utóbbi persze már Pantelicet is minősíti) akkor megérdemlik, vihetik haza a 2 pontot. Ellenkező esetben azért ne lepődj meg, ha másképp alakul mint a mai…

Cole
Vendég
Cole

Hát…én nem bánnám, ha nyernétek a Körmend ellen, de azért biztos ne legyél benne. 🙂 Még ezzel a játékka se, szerintem….

jb17
Olvasó

Nelson 0 pontja már már szánalmas,csakúgy mint Pante védekezése.
Penn és Ian nagyon rendben van, csak ha nincs körülöttük csapat akkor kevesek lesznek,és hát persze, hogy az Alba ma dobja majdnem tökéletesen a hármasokat, mikor máskor ha nem ma, pont ellenünk😃

törrögszultán
Olvasó

Hat játékosunk is 10 pont fölött dobott? ez nagyszerű, de azért sok az a kapott pont! Szép volt fiúk, Molnár Marci, gratulálok a játékodhoz! – De természetesen jár a gratuláció az egész Albának!!

magyarkosarlabda
Olvasó

két új légiósunk jó, ilyen Alba ellen az összes csapat kikapott volna.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Röviden és tömören ennyi! 😀 Pontosan ezt próbáltam fentebb mondatokba ölteni. Biztató volt amit láthattunk.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés