Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Magabiztos volt a DVTK

Megérdemelten került előnybe a Miskolc, a Csata végig csak futott az eredmény után.

Aluinvent DVTK - NKE-FCSM Csata 81-70 (17-15, 27-18, 22-18, 15-19)

Női bajnokság, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Miskolc, Generali Aréna
V.: Papp P., Balogh Gy., Nagy V. (Dernei G.)

DVTK: Medgyessy 17/3, Walker-Kimbrough 15/3, Putnina 4, Skorics 15/3, Mokango 13. Csere: Zele 8, Kiss 4, Szabó F. 2, Kányási 3/3, Szücs -, Eperjesi -.

Csata: Horváth 13/6, Lelik 17/9, Jovanovics 11, Lang 6, Nagy-Bujdosó -. Csere: Barnai 15, Austria -, Mányoky 6, Angyal -, Radócz -, Pálinkás 2.

Mokango, Medgyessy és Putnina kosaraival villámrajtot vett a DVTK, a harmadik percben már 6-0 volt az állás. Lang törte meg a vendégek kosárcsendjét, amitől aztán fel is éledt a Csata, az első negyed végére 17-15-re zárkózott.

A második etapot viszont ismét a Miskolc kezdte jobban, ezúttal 10-2-vel. Továbbra is kézben tartotta a meccset a DVTK, Walker-Kimbrough volt elemében. Elég volt azonban néhány hiba, és a Lelik-Horváth duó vezérletével visszajöttek négyre a fővárosiak (33-29). Időt is kért Cziczás László. Lelik büntetőivel kis híján már le is dolgozta tetemes hátrányát a Csata, amikor eszméltek a piros-fehérek, megrázták magukat, így 40-33-nál már Tursics Krisztián lépett egyet az asztal felé. Nem tört meg a borsodi lendület, így 44-33-mal fordultak a csapatok.

Úgy tűnt, a harmadik negyedben végleg dűlőre viszi a Diósgyőr, a szünet után ugyanis rákapcsoltak a hazaiak. 66-51 állt a táblán az utolsó etap előtt. A kezdőcsapat kitett magáért, így a végén jöhettek a kiegészítő játékosok.

Zele büntetői és Kiss közelije után már majdnem húsz pont volt a differencia. Ez persze legkevésbé sem Barnain múlt, aki mindent megpróbált, de nem akadt segítő társra. Az utolsó negyedet ugyan néggyel a Csata nyerte, de már nem volt esélye a fordításra.

fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés