Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztos sikert aratott a Sopron

Volt, hogy kiegyenlített az Oroszlány, de mindenre reagálni tudtak a hazaiak.

Sopron KC – MVM-OSE Lions 76-64 (15-10, 20-14, 14-19, 27-21)

Bajnokság 5. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, JAKAB László Imre (Téczely Tamás)

Sopron: Joseph 15/3, Jones 21/9, Valerio-Bodon 8, Barnett 8, Durham 7. Cserék: Shine 9/3, Supola -, Sitku 1, Takács -, Molnár 7.

Oroszlány: Dimitrijevic 20/3, Ruják 8/6, Carev 11/9, Calloway 5/3, Krestinin 11. Cserék: Illés 5/3, Branjak 2, Dorogi 2, Werner -, Szabadfi -, Pápai -.

Egy Jones-duplával indult a találkozó, amire Calloway válaszolt, majd Joseph állhatott a vonal mögé, aki nem is hibázott. Egy oroszlányi triplával meglett a fordítás a vendégeknek, majd sok hiba következett mindkét oldalon. Jones egy gyorsindítást is befejezett, majd egy hármast is bevágott, jól kezdte a találkozót a légiós (9-8). Valerio-Bodon is lerohanásból volt eredményes, amelyet követően megint hosszú percekig nem született újabb kosár, végül Barnjak törte meg a csendet, ám Molnár azonnal reagálni tudott. Küzdelmes volt az első tíz perc, amelyet a Sopron zárt jobban. 15-10.

Gyors pontváltással indult a második etap, de összességében jól őrizte az előnyét a hazai gárda a kezdeti percekben, sőt, növelni is tudta azt, így jött a vendég időkérés (21-14). Nem sikerültstabilizálni a játékukat az oroszlányiaknak, átlépte a tíz pontot is a különbség (27-16). Krestinin fordult le az emberéről, nem sokkal később pedig támadóhibát harcolt ki az MVM-OSE Lions, Carev közelijét követően pedig már csak hét volt közte (27-20). Sitku büntetőzhetett, az egyik bement, ami egy újabb soproni futást indított el, ennek köszönhetően pedig kétszámjegyű előnyre tettek szert a hazaiak a félidő előtt. 35-24.

A fordulás után Ruják jelentkezett egy távolival, majd Krestinin csinált zsinórban négy pontot, sokkal jobban kezdett az Oroszlány (35-31). Jones lépett elő újfent a hazaiaknál, de Krestinin remek formában kosárlabdázott, már csak három volt közte az újabb kosara után (37-34). Carev nagy triplája az egyenlítést jelentette a vendégeknek, de Jones ezúttal is válaszolni tudott (43-40). Dimitrijevic és Joseph következett a sorban, aztán jött megint a menetrendszerű soproni futás és oroszlányi időkérés (47-39). Krestinin tudott kozmetikázni az eredményen, de ebben a negyedben szinte csak ő tudott kosarat dobni a vendégek közül, így Sopron-vezetéssel várhatták a záró felvonást a felek. 49-43.

Az utolsó tíz percet 5-0-val kezdte az SKC, így megint kétszámjegyű lett a differencia, jókor jött a vendégeknek Calloway hármasa (54-46). Jones megállíthatatlan volt, emberről is pontosan célzott, majd Valerio-Bodon zsákolása ugrasztotta talpra a publikumot (59-46). Illés trojkája akadt be, ezúttal Joseph reagált a hazaiaktól. Hiába küzdött nagyot az MVM-OSE Lions, a Sopron KC rendkívül magabiztosan kosárlabdázva tartotta az előnyét, így megszerezte harmadik győzelmét az idényben. 76-64.

Fotó: Wölfinger Béla/Sopron KC

 

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
magister_officiorumGennaroDeTommasoelfogult vagyokMotorosOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
magister_officiorum
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak! A Falco elleni vereséget követően felálltunk, és szívvel, lélekkel játszva – fáradtan is – megnyertük a meccset. Az irányítónktól több gólpasszra, míg a centerünktől több lepattanóra lenne szükségünk. Shine egy fokkal jobb volt, Barnettnek pedig meg kellene találni azt a posztot, ami fekszik neki. Soproniak, bízzunk az idei csapatunkban! Hajrá SKC!

Motoros
Olvasó

Ejjha, namár megint leszopott az oroszlány????
LOL????

Redbleck88
Olvasó

A Honvéd meccs után írtam hogy változás kell. Lett is de az a baj hogy csak egy meccsig! Ez a Sopron ma sem volt a csúcson és így is csak szenvedtünk! Vannak játékosok akik csinálják a be gyakorolt figurát de rá sem mernek nézni a gyűrű semmi imprvizálás nincs a részükről! Szerintem kellene egy igazi center mert így csak megy a három pontos hajigálás több kevesebb sikerrel! Nem az fáj hogy kikaptunk hanem hogy hogyan!

SKC King
Olvasó

Védekezésben jók vagyunk, de támadásban nem. Ha kiszolgálják a centert, behúzza. Még az elején vagyunk, de látszik a légiósoknál van gond.
Oroszlányi szurkolók előtt le a kalappal. Jobb csapatot érdemelnének.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszönjük.
Hozzá kell szoknunk, hogy kétarcú csapatunk van. Illetve inkább az, hogy nincs centerünk, és ha megy periméterről, akkor jók vagyunk, ha viszont nem dobunk jól kintről, a fene megette az egészet.

SKC King
Olvasó

Valóban így van. Hiányzik egy magas ember a palánk alatt és akkor már más lenne a helyzet. Sok sikert a továbbiakban!

elfogult vagyok
Olvasó

Amíg az alacsony emberek törnek be, és az 5-ös posztosok csak néznek, vagy a padon ülnek sok esélyünk nem lesz! Pápai alkatilag ugyan jó lehetne, de a pályán???? Werner szerintem fél! Dorogi 4-es, 5-ös nem a palánk alatt érzi jól magát. Krestinin egyedül, 201 cm-el “kevés”! Ráadásul a padunk is rövidnek tűnik! Szükség lenne cserékre, és az 5. légiósra! Káoszosnak tűnik a bajnokság!!!! Nehogy késő legyen a változásokhoz!!!!
Hajrá OSE!

Redbleck88
Olvasó

A jó öreg Bozovicsot vagy hasonlót center kéne! Ő aztán minden tudott a center iskolából! De ha kellett a hármast is meg emelte és nem is dobta rossz százalékkal!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A Bozovics-Hayes centerpáros toronymagasan a legjobb volt a négy szezonunk során. De azt is ki lehet jelenteni, hogy az a keret volt a legerősebb az összes közül.

GennaroDeTommaso
Olvasó

Nem dobta rossz százalékkal? 5/46, 11%…

sobis
Olvasó

Barnett vagy Durham közül ha az egyiket lecserélnénk egy Montgomery szintü emberre jók lehetnénk.
Takács és Supola helyett Csátallyait és Csendest mindenki szívesebben nézné nem mellékesen ennél csak jobbak és többek lennének.

Erika75
Olvasó

Kedvenc idotoltesem minden csapatnal a rokonok, vagy hozza nem ertok hozzaszolasai 🙂 Barnettben sokkal tobb van, latszott a Gocsejen es tavaly a ZTE-ben is.

Redbid
Olvasó

Ez igaz is meg nem is, csakmerthogy 🙂 nem az az első és legfontosabb kérdés, (persze ez is roppant fontos) hogy egyesekben több van e, hanem az, hogy a csapatban is több van e!
És én is azt gondolom, center nélkül ez nehéz lesz!

sobis
Olvasó

Most regisztráltál hogy ezt leírd. A 4 név közül melyik érint meg személyesen? Te ezek szerint szakedző vagy, ha én nem értek hozzá?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés