Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Magabiztos sikerrel került a fináléba a PVSK

A nagyszünetig tudta tartani a lépést ellenfelével a BKG.

Pécsi VSK-Veolia - BKG Prima Akadémia 99-81 (22-22, 23-19, 32-13, 22-27)

Hepp Kupa, elődöntő
Budapest, Tüskecsarnok
Földesi Ádám, Jankovics Viktor Zsolt, Gruber Nikolett Lilla (Hoffmann Gergely)

PVSK: Takács 9/9, Molnár 13/6, Harler 17/9, Bíró O. 17/6, Horti 6. Cs: Tóth 2, Antóni 7/3, Németh 3/3, Halász 10/6 (+10 gólpassz), Radó 7, Bíró L. 4, Kalmár 4.

BKG: Nagy Be. 6/6, Nagy Bo. 33/21, Plézer 18/9, Galambos 7, Lilaj 6. Cs: Nagy S. 11/3, Szeleczki -, Halász -, Spiriev -, Petrovics -.

A második elődöntőben is olyan csapatok találkoztak, amelyek a Piros-csoport negyeddöntőjében is megmérkőznek majd egymással. Négy sikeres pécsi büntetővel indult a meccs, az első mezőnykosarat Nagy Benedek szerezte – rögtön a 6,25-ös vonalon túlról, válaszul Molnár és Takács is triplát hintett (10-5). A Kosok nem hagyták leszakítani magukat, és ők jöttek ki jobban a mérkőzés pörgős, sok tiszta távoli dobóhelyzetet hozó periódusából, Nagy Botond második hármasával 17-17-nél utolérték ellenfelüket a 8. percben. Németh és Bíró Olivér révén visszavette az irányítást a Vasút, a kékmezesek pontkirálya pedig egalizált a kisszünetig (22-22).

Antóni vezetésével próbált meglépni a baranyai alakulat a második negyed elején, Galambos két könnyű ziccerével tartották magukat a szigetszentmiklósiak, Tóth Norbert volt szemfüles az ellenfél gyűrűje alatt (31-27). Molnár tört meg egy kisebb pontcsendet büntetőből, Horti révén újabb támadólepattanóból születő pécsi kosarat jegyezhettünk fel, Molnár triplája után kialakult az addigi legnagyobb különbség (37-29). Nagy Botond és Lilaj zárkóztatta csapatát, Halász jelentkezett egy könnyű kosárral, Nagy Simon középtávolijára Bíró Olivér felelt egy saroktriplával (42-36). A félidő utolsó percében két Nagy Botond-büntető után Takács talált célba nagyon távolról a támadóidő lejártakor, időkérés után Nagy Benedek vágta a periméterről a pécsi gyűrűbe a labdát a nagyszünet előtti utolsó akcióból, 45-41-es pécsi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Nagy Botond trojkájával egy pontra jött fel a BKG a harmadik felvonás elején, 8-0-s rohammal felelt a PVSK, melyet Plézer tört meg egy távolival. Továbbra is lendületben maradt a Vasút, a sárga-kékek pedig perceken át képtelenek voltak betalálni – zsinórban 17 pontot szereztek a pécsiek, különösen Bíró Olivér volt elemében (70-47). A 28. percig kellett várni az újabb BKG-kosárra, amely Nagy Simon nevéhez fűződött, harminc perc után eldőlni látszott a második finalista kiléte (77-54).

Felszívták magukat a Kosok a zárónegyedre, Plézer rövid időn belül nyolc pontot szerzett, a pécsi szurkolóknak Radó Ádám első kosara adott okot az örömre (83-59). Plézer újabb pontos kinti kísérlettel jelentkezett, Radó egy könnyű góllal duplázta meg pontjai számát (88-68). A két elsőszámú pontfelelős, Nagy Botond és Harler is hallatott magáról, Bíró Levente, majd utolsó pécsiként Kalmár Viktor is feliratkozott a pontszerzők közé. Az utolsó tíz perc a Szigetszentmiklósé volt, ám a PVSK továbbjutásához nem férhetett kétség (99-81).

Ezzel eldőlt, hogy vasárnap 11:30-tól JKSE-BKG mérkőzést rendeznek a 3. helyért, a 14 órakor kezdődő fináléban pedig a MAFC és a PVSK csap majd össze.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Laposvárldd Recent comment authors
Laposvár
Olvasó

Holnap ellenfél is lesz, az biztos jó meccs lesz

ldd
Olvasó

Egy lépéssel közelebb…
Hajrá PVSK!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés