Connect with us

Bajnokság

Magabiztos pécsi siker Oroszlányban

Végig vezettek a vendégek.

OSE Lions – PVSK-VEOLIA 71-88 (15-21, 19-27, 16-18, 21-22)

Bajnokság, 4. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Győrffy P., Goda L., Balogh Gy. (Dernei G.)

OSE: Anderson 8, Kucsora 12/6, Bíró 14/6, Bailey 13, Hayes 9. Cserék: Illés 5/3, Garamvölgyi -, Morgan 10.

Pécs: Ruják 11/9, Funderburk 7/3, Demeter 8, Budimir 7/3, Meleg 7. Cserék: Bíró 3/3, Dragasevics 16/12, Lewis 14/9, Brkics 15.

Hosszú kihagyás után léphetett pályára az OSE, amely azt a Pécset látta vendégül a negyedik fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán, amely az előző fordulóban az Egis Körmendet győzte le.

Villámrajtott vett a Pécs és már az első percekben elhúzott 6-0-ra. Egyre jobban felvette a ritmust az Oroszlány, amely vissza is jött a meccsbe, és bár végig a baranyaiak jártak előrébb, végig ott voltak a nyakukon a piros-feketék (11-13). A csereként beálló Brkics új színt vitt a vendégek játékába, akik keretbe foglalták az első negyedet és a kezdeti 6-0-ás vezetés után ugyanekkora vezetéssel zárták le azt. 15-21.

A második felvonást is jobban kezdte a PVSK, viszont hasonló volt a forgatókönyv, lopta a távolságot az OSE – többek között két Bíró triplának köszönhetően (25-26). Morgan közelijével a vezetést is sikerült átvennie a hazaiaknak, megtorpant egy kicsit a Pécs, miközben remek energiákat mozgósított az Oroszlány. Feljavultak a vendégek, sikerült is visszavenniük a vezetést a nagyszünet előtt, sőt, egy nagy rohanással növelni is tudták a különbséget. 34-48.

A fordulás után nem nagyon találták a gyűrűt a felek, a negyed derekáig mindössze tizennégy pont esett (43-53). Tanácstalanul játszott az Oroszlány, ráadásul a büntetőit is rendre kihagyta, kezdett nyílni az olló. Rengeteg pont érkezett a pécsi kispadról, főként Brkics és Dragasevics járt az élen ebben a statisztikai mutatóban. 50-66.

A záró etapnak rögtön az elején megkezdte a felzárkózást az OSE, 5-0-val indították ezt a játékrészt. Dragan Alekszics időkérése után rendezte a sorait a Pécs, visszaállt a 15-16 pontos különbség. Kucsora megszórta magát, de innen már nem volt visszaút, hiába pihenhetett többet az OSE, frissebbnek, élesebbnek tűnt a PVSK, amely Körmend után az Oroszlányt is megverte. 71-88.

Fotó: pvsk-panthers.hu

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Gecse J. MárióOroszlanyi BanyaszEllenívCsak az OroszlányMajoranna Recent comment authors
Gecse J. Márió
Olvasó

Remy meddig nem játszhat?

Csak az Oroszlány
Olvasó

Ezt mindenki tudta, hogy ez az év nehéz lessz. És a kiesés elkerülése a cél. Ebbe a meccsben ennyi volt ,
Jobb volt a Pécs hiányzott a tűz a mieinkből.
Menni kell az úton tovább. És ezt az évet végig kell izgulni, hogy bent maradunk e.
De amint gyengén játszik a csapat elő is kerültek a nagy megmondò emberek. 😂😂
Én még mindig azt mondom, hogy gyerünk srácok harcra fel!!!
Hajrá Ose a város veletek

Majoranna
Olvasó

Lelketlen semmitérő védekezés, kritikán aluli dobó százalék. Ilyen mentalitással nagy gondok lesznek a továbbiakban.

elfogult vagyok
Olvasó

Elfogultságom ellenére gratulálok Pécsre! Megköszönhetjük, hogy nem akartak megalázni minket! Van 13 (11) játékosunk, de nincs CSAPATUNK!!!! Remy hiányzása tudtuk, hogy nagy gond lehet, de azért nem gondoltam, hogy senkiben nincs szándék akarat arra, hogy átvegye a vezér szerepet! Azt el tudom fogadni, hogy valakinek nem megy, rossz napja van, de SENKIT nem érdekel az eredmény???!!!??? Egy becsületes sörmeccsen nagyobb a küzdés nehezebben törődnek bele az eredménybe! Nem akarok Bíró fóbiásnak látszani, de nagyon idegesít a hozzáállása! Volt játékideje, bizonyíthatta volna a tudását (most is felvillantotta volt 5-8 jó perce), és ragyogó alkalom lett volna vezérré válnia, de NEM! Látványosan… Olvass tovább »

elfogult vagyok
Olvasó

“Hazai játékos nyilatkozata Bíró Olivér : Nem is tudom mit mondjak így hirtelen, úgy készültünk, hogy mindenképpen meg szeretnénk nyerni ezt a mérkőzést, nagyon fontos lett volna nekünk, hiszen egymást követtük a tabellán a mérkőzés előtt. Felkészültünk belőlük, az edzők felkészítettek minket, de ebből nem nagyon tudtunk megvalósítani semmit a pályán sajnos. Nagyon gyengén védekeztünk, hagytuk őket könnyű hármasokat szerezni, igazából nagyon rossz napot fogtunk ki úgy gondolom. Küzdöttünk, megpróbáltunk visszajönni, mint ahogy egy párszor már sikerült is egy kicsit erősebb csapatok ellen, de a végén megint belehibáztunk és így azért jelentősebb különbség lett a végére, ami megint ugye csak… Olvass tovább »

Landa
Olvasó

De Alekszics szar edző ugye?
Gondolom most jön majd, hogy nem nagy cucc, a Körmend hullámvölgyben van, az Oroszlány pedig nem játszott meccset egy ideje…

Dennis
Olvasó

Gratulálok a Pécsnek, megérdemelten nyertek. Félek, hogy amíg Remy nem fog játszani meccset sem nyerünk addig.
Hajrá OSE!

Majoranna
Olvasó

Remmy csak egy a sok közül. Az a baj, hogy a magyar játékosok sajnos nem érik el a B-csoport piros szintjét.

Ellenív
Olvasó

Ugyan úgy ahogy te kis fűszernővény az összes negatív kommenteddel a megye 2-tőt.Hajrá Ose,Hajrá Bányász, Boldog Új Évet mindenkinek! (még neked is!)

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ahogy te is a nímandok táborában. 😉

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés