Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztos oroszlányi győzelem

Továbbra is nyeretlen a Nyíregyháza.

MVM-OSE Lions - HÜBNER Nyíregyháza BS 81-66 (14-22, 24-15, 26-18, 17-11)

Bajnokság, 6. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József, Balog György Attila (Forrai Sámuel)

OSE: Dimitrijevics 17/3, Ruják 7/6, Barnjak 24/9, Carev 2, Krestinin 8. Csere: Calloway 9/3, Illés 9/6, Dorogi -, Mucza 5, Szabadfi -.

Nyíregyháza: Perry 12/3, Hillsman 15/6, Kiss B. 2, Dolezaj 13/6, Williams 8. Csere: Henderson 9/6, Vaskó -, Bazsó -, Kass 3/3, Fazekas 4.

A két győzelemmel álló Oroszlány fogadta hazai pályán az öt vereséggel álló, nyeretlen Nyíregyházát a bajnokság 6. fordulójában.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, még négy perc sem telt el, amikor 2-15 állt az eredményjelzőn a Hillsman vezérelte nyíregyháziaknak. Ezt követően Barnjak triplájával közeledett az Oroszlány, majd Krestinin dupláját követően kezdtek megnyugodni a hazaiak. A vendégek tartották vezetésüket, nem adták ki kezükből a negyed során. Ha pontosabban játszottak volna, akár nagyobb is lehetett volna a különbség. Illés triplája ismét közelebb hozta a hazaiakat, így lőtávon belül maradtak (14-22).

Henderson hárompontosával indult a második negyed, amire Illés válaszolt. Dolezaj értékesített egy közelit, majd az extra büntetőt is bedobta. Hiába válaszolt Dimitrijevics, a szlovák erőcsatár egy hármast is a helyére küldött, így nagyon kellett az OSE-nak Barnjak újabb kosara. A vendégek játéka azonban megakadt, nem sikerült a gyűrűbe találniuk, miközben az Oroszlány egyre jobban lefaragta a hátrányát. Ez oly annyira jól sikerült, hogy hiába dobhatott tíz másodperccel az első félidő vége előtt Williams büntetőt, az utolsó pillanatban még Dimitrijevics triplája is belefért, és ezzel a dudaszóra megfordította az állást az OSE (38-37).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a harmadik negyed közepéig, Perry révén még többször is visszavették a vezetést a Kék Cápák. Ezt követően azonban egyre inkább csak az Oroszlány nyújtott jó teljesítményt. Ruják két triplát is behintett, így egyre jobban nyílni kezdett az olló. Williams próbálta közelebb hozni csapatát, ám Barnjakot nem tudták tartani a vendég védők ezen a meccsen. Az utolsó negyednek kilencpontos hazai fór mellett vághattak neki a csapatok (64-55).

Krestinin két pontosa jelentette a záró etap első kosarát, ekkor már 11 ponttal ment az OSE. Percekig nem esett kosár, amikor Barnjak tüzelt pontosan középtávolról. Egyre jobban hízott a különbség köszönhetően annak, hogy a Nyíregyháza első kosarára több, mint öt percet kellett várni. Henderson kosarát egy 10-0-s hazai rohanás előzte meg. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs, már nem kellett izgulnia a hazai szurkolóknak. Végül 15 ponttal nyert az Oroszlány, megszerezve ezzel harmadik győzelmét, a nyírségiek pedig továbbra is sereghajtók nyeretlenül (81-66).

Fotó: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
hp12Redbleck88Ellenív4eventeVB365 Recent comment authors
Redbleck88
Olvasó

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! De sajnos most sem láttam a csapatban a kreativitást! Sajnos elég rövid a kispad is! Pápai kéztőrése gondolom legalább két hónap kihagyás így megint kevesebben vagyunk! Szerintem kéne egy klasszikus center mert palánk alatt kevesek leszünk az erős csapatok ellen!
Hajrá OSE Hajrá Bányász! ♥️??

Ellenív
Olvasó

Nem játszottunk jól , de győztünk és ez most a lényeg. A szív vitte a csapatot, bár rengeteg híbával, de simán behúztuk a végére.Hajrá Ose!Hajrá Bányász!

4eventeVB365
Olvasó

Ha a nyiregy magyarjai közül továbbra sem fog senki sem legalább egy értékelhető teljesitmenyt nyújtani , akkor a honvednak igazolnia sem kell

hp12
Olvasó

Tavaly sem nyújtott egyik msgyar sem, de 5 jó légióst választottak

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés