Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Magabiztos jászberényi, bravúros ceglédi siker

Az új igazolások közül Dunai és Velkey debütált győzelemmel.:

:

Jászberényi KSE – Veszprém KK 85-54 (21-18, 26-6, 26-11, 12-19)

JKSE: Olasz 8, Csík 10/3, Kucsora 18/9, Meleg 6, Mester 12/6. Cs: Kovács 3, Dunai 7/3, Rosics 8/6, Czirbus 7, Homoki 6 (+13 lepattanó, Lékó -, Fodor -.

Veszprém: Madár 8/6, Ratiani 2, Orgona 11/3, Kiss 4, Szabó 14/6. Cs: Kis 6, Birkás 3, Horváth 6/3, Szeifert -, Varga -.

Esélyt sem adott a sereghajtónak hazai pályán a JKSE. Az első negyedben még kiegyenlített játék zajlott a pályán, aztán a kisszünet után magasabb fokozatba kapcsoltak a kék-fehérek, védekezésben különösen feljavultak, így gyorsan átlépte a különbség a tízet, majd a húszat is. A fordulást követően is változatlan mederben folyt a mérkőzés, így hiába kozmetikáztak a végjátékban, nem kerülhették el a súlyos vereséget a piros-szürkék. Jó játékkal mutatkozott be a berényi közönségnek a Körmendről érkező U20-as irányító, Dunai Zétény, akit csütörtökön jelentett be új csapata, a Velkey távozásával várhatóan nagyobb szerepet kapó Kucsora lépett elő vezérré hazai oldalon. A mezőnyből mindössze 32%-kal célzó veszprémieknél csak Szabó nyújtott jó teljesítményt. Ez volt a Jászberény ötödik győzelme, a Veszprém kilencedik alkalommal kapott ki. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://www.facebook.com/jaszberenyi.kse .

Ceglédi KE – BKG-Prima 97-83 (21-19, 33-21, 18-27, 25-16)

CKE: Kalassai 4, Csaba 13, Kovács 6, Tóth B. 6/6, Horváth 4. Cs: Erdei 3/3, Tóth Z. 23/9, Velkey 11/6, Karavdics 12/6, Lógár 15/9.

BKG: Nagy Be. 14/3, Nagy Bo. 38/12, Plézer 14/6, Lilaj 2, Galambos 5. Cs: Halász 6, Kelenföldi 2, Szeleczki 2, Spiriev -.

Remek csapatteljesítménnyel tartotta otthon a két pontot a jó formában érkező BKG ellen a Cegléd. Az első percekben többnyire a vendégek vezettek, de nem hagyta magát leszakítani, sőt, a játékrész végére fordított a ceglédi alakulat. A folytatásban is szoros volt a meccs, de a nagyszünet előtt rákapcsoltak, és egy 11-0-s futásnak köszönhetően magabiztos előnyhöz jutottak a hazaiak a félidőre. A térfélcsere után is egyenlő erők csatája következett, de az etap utolsó nyolc pontját a szigetszentmiklósiak szerezték, ezzel újra nyílt volt a meccs. A záró negyedben dobása is volt a Nagy-legénységnek a vezetéshez, ám ezt követően elfogytak a végig pályán lévő testvérpár játékára építő vendégek, végül magabiztosan nyert a CKE. Talán eddigi legjobb bajnokijukat játszották a Siska-tanítványok, akik bő 60%-os mezőnymutatóval, 13 triplával és több, mint kétszer annyi lepattanóval zártak, mint az ellenfél, harmadik győzelmüket aratták. A BKG meg sem közelítette a vasárnapi, PVSK elleni bravúr alkalmával mutatott szervezett játékát, Nagy Botond ugyan 38 pontot szórt, de a többieknek kevésbé ment a dobás, zsinórban három győzelmet követően ötödször kaptak ki.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HeindrichDennis Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Remek ötlet volt Velkey-t elengedni berényből. Cegléd nyilván köszöni szépen ? Gratulálok! ?

Dennis
Olvasó

Naményiék áldásos tevékenységének köszönhetően egy pár éve még A csoportba jutásért küzdő csapatból sikerült egy kiesőjelölt csapatot formálni.
Veszprémi játékostemető!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés