Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Szeged

Az első negyedben nyújtott teljesítménye okozta a ZTE vesztét.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 93-75 (28-16, 26-20, 22-19, 17-20)

Bajnokság, 18. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T. P., Frányó P., Szilágyi B. (Balogh L. Gy.)

Szeged: Persons 22/12, Cook 17/9, Szatmári -, Bognár 10/3, Alston 21/3, Csere: Balogh 1, Filipovic 4, Keller 13/9, Polányi -, Hunt 2, Kerpel-Fronius B. 2, Mayer 1,

ZTE: Parks 10/3, DeCosey 17/9, Csuti -, Wilson 15/6, Horti 7, Csere: Takács 3/3, Holton 11, Révész 6, Németh 5/3,

Igaz, a találkozót jobban kezdték a vendégek, hiszen egy 2-7-es rohammal indítottak, de rövid időn beül a hazaiak felzárkóztak és át is vették a vezetést. (8-7) Egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd előbb Bognár, kicsivel később pedig Cook talált be távolról, így a két szegedi játékos csapatukat hatpontos előnyhöz juttatta. (19-13) Holton törte meg a vendégek kosárcsendjét, de a Szedeák tovább menetelt és a negyed végére már tizenkét pontos fölényt kovácsolt. 28-16

Révész kosarával folytatódott a mérkőzés, de Keller egy triplával, míg Filipovic egy 2+1-es akcióval válaszolt, így a hazaiak tovább növelték előnyüket. (34-18) Révész volt megint aktívabb és csapattársa Wilson is kosarat szerzett, de eközben a hazaiak ellen nem találtak megfelelő gyógyírt és Hunt kosarával már majdnem húszpontos különbség alakult ki a két gárda között. (42-23) Egy kissé lelassult mindkét oldalon a pontszerzés, ekkor időt kért a ZTE. (44-27) Az időkérést követően Persons egymaga öt pontot szerzett rövid időn belül, majd Holton törte ezt meg és csapattársa, Takács is szerzett egy hármast, ekkor időt kértek a szegediek. (49-32) Keller állhatott a vonalhoz, ahol minkét dobását érvényesítette, majd Bognár is büntetőzhetett, míg Horti volt a vendégektől aktívabb a negyed végéig, így tizennyolcpontos hazai vezetéssel zárult az első félidő. 54-36

Nagyszerűen folytatta a mérkőzést a szegedi gárda, hiszen Alstonnak köszönhetően 5-2-es futással indítottak, amivel a húszpontos különbség meg is született, majd Cook és Persons is elkezdték csapattársuk mellett termelni a pontokat, míg a másik oldalról Révész és Wilson szerzett pár kosarat, így huszonöt pontos hazai előny alakult ki (68-43) Rövid időn belül időt kértek a vendégek, majd Holton szerzett többször is pontokat és kis idővel később Wilson triplázott, így öt pontot sikerült faragniuk rövid időn belül a zalaegerszegieknek. (70-50) Nem engedte a hazai együttes a különbség csökkentését és egy 6-2-es rohamot csinált. (76-52) A harmadik felvonás végéig már csak a vendégektől Németh szerzett egy triplát, így huszonegy pontos különbséggel fordultak az utolsó tíz percre a csapatok. 76-55

Kosár kosarat követett az utolsó tíz perc elején, így komolyabb változás nem történt, majd triplaháború következett, amiből a hazaiak jöttek ki jobban. (88-63) Sikeresebb periódust fogtak ki a vendégek, így húsz ponton belülre zárkóztak. (89-71) Végül tizennyolc pontos hazai győzelemmel zárult a találkozó. 93-75

Fotó: hunbasket.hu

49 hozzászólás

49
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
26 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
EreszFeffo-ZTEkapacaPapp Bence GáborVulcano Recent comment authors
Eresz
Olvasó

Hahó Kornél ma reggel is elfelejtettél valamit

Feffo-ZTE
Olvasó

Az autószerelő, a kopasz és a haverok is csak egy tünet, hogy Stárics nem egy erős vezető. Ők ott vannak a csapatvacsorán, bejárnak az öltözőbe, és a Zete filmben is ők A szurkolók. Pedig csak szégyent hoznak a csapatra és nem azért mert hangosak, meg csúnyán beszélnek, hanem mert többet hisznek, mint amik: rajongók, akik utaznak idegenbe és segítenek a szakmájukkal az együttesnek. Jár nekik egy naptár, egy bérlet, meccs végén pacsi és ennyi. De ez a vezetés közel engedte magához ezt a réteget és most meg is kapják. És a Zete szurkolók többsége meg szégyenkezik és szarul érzi magát… Olvass tovább »

kapaca
Olvasó

Folytatódhat a nyugodt építkezés! 🙂
Dilletánsok.

Papp Bence Gábor
Olvasó

Gratula mindkét csapatnak! Annyira nagy izgalmakat nem tartogatott ez a meccs, könnyen mentek át a szegiek a ZTE-n. Ma valahogy mindenki az ügyesebb cipőjét húzta fel tőlünk. Révész Ádinak meg köszönjük, hogy olyan rendeset nyitalkozott a meccs után 😉

NGD0729
Olvasó

Lehet itt osztani és szorozni a dolgokat, de teljesen felesleges az egész. Minden szezonban van egy utolsó, idén a ZTE lesz az. Lehet hogy sokaknak ilyen-olyan okból ezt nehéz elfogadni de ez a helyzet. Van még jó pár meccs addig amíg ez hivatalosan is bekövetkezik, tehát még van idő arra hogy mindenki hozzászoktassa magát ehhez a tényhez. Nyilván ez egy szar érzés hogy idén a kedvenc csapat az aki éppen cumin van egész szezonban, de hát ez van, nem lehet mit tenni. Azt gondolom hogy a tények miatt teljesen felesleges minden vesztes meccs után ugyanazokat a mondatokat leírni állandóan, mert… Olvass tovább »

paprika
Olvasó

Autószerelő? Mér nem Forma-1-re jár?

HajraKapos
Olvasó

Visszanézve a meccset. Most 1 óra 49 pernél tényleg azt lehet látni, hogy a ZTE “szurkolók” a lemenő játékosoknak beszólogatnak, utána pedig a biztonságiakkal lökdösődnek?!? Az eszem megáll.

Minden6ó
Olvasó

Ehhez nem lehet mit írni az I betüt megrajzoltátok most már csak a pont kell a tetejére!Ez hétről hétre közelebb lesz.Valahol a politika megérdemli ezt az eredményt!Ludas Matyiként évről évre kapják vissza a sorstól amilyen diktatórikus módszerekkel távolítanak el mindenkit Stárius Cornélius kivételével!Hozzáteszem ez nem pártkérdés pusztán az eljárás.Az autószerelő Úrnak egy mondat:Ha egy csapat szerethető megérti az ember ha 8ba igyekszik akkor is.De ez a csapat se nem szerethető se nem eredményes és nincs benn olyan játékos akiért és amiért.Egy bukott megutált rendszert támogattok!Miért?

Régi motoos
Olvasó

Egykor a ZTE B középnek voltam a tagja, akkor még csak a foci volt porondon. Ott laktunk a pályától nem messze. A házunkból mindig kivittünk egy kettős létrát, amiről a vezér Szabó Tike vezényelt. Spotszerűen szurkoltunk a mérkőzések jelentős részében, klengés kevés volt. Az akkori MLSZ vezetése értékelte a szurkolásunkat, és egy magyar-osztrák tét mérkőzésre ingyen jegyet kaptunk a Mépstodionba. Dallam kürtükkel, érkeztünk, amit akkor ha jól emlékszem a Zrinyi úti autószervizben kiszereltek a hétvégére a szerelók a kocsikból. Csináltunk is hangulatot az osztrák-magyaron. Szóval becsülettel szurkoltunk, és mindent bevetettünk. Miért írtam le mind? Mert amit a mostani B- közép… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

Az lehetett az a bizonyos kettős létra, amiről a ZTE vezérszurkoló vezényelt a Zete-Fradi barátság kezdetén? Én még nem éltem akkor, csak hallottam, olvastam róla.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Stevan Tot dolgozik a háttérben, ő hozta Mutapcsicsot Csizmics helyett. És már Puskás Artúr is el lett távolítva.
Na mindegy is, az ASE ellen nyerjetek, az segít.
Hajrá ZTE!

Holló
Olvasó

Balaiczot, a teljes önkormányzati sleppet és Stáricsot távolítanák már el…választási évben ezt megengedni…DÖBBENET!!

egyszegedi
Olvasó

Rendkívül toxikusnak tűnik a zalai közeg. Az önbizalomvesztett játékosokat csak még mélyebbre húzza az a “szurkolás”, amit ma is kaptak.
Mi nagyon jól dobtunk (nagyon sokáig messze 50 százalék fölött volt a triplaszázalékunk): bravúrkosaraknak is köszönhetően hamar ki tudtunk alakítani egy olyan előnyt, ami aztán meg is maradt a két csapat között. Alston kellemes meglepetés volt, Hunt helyére kell valaki.

zterulez
Olvasó

Jól dobtatok, mert rendre üresen voltatok a periméteren. A kedves játékosainknak nem fűlött a foguk a védekezéshez.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Egyik szemem sír, a másik nevet!!
Szegedi lakosként imádom a csapatunkat de vérzik a szívem a ZTE-ért mert szülővárosom csapata mindíg-is a szívszerelmem marad!!! Főleg az ilyen “bicikliszerelő” Horváth Lacik miatt szégyenkezhetnek az IGAZI ZTE SZURKOLÓK! Sajnos nagyon sokan ezek a néhány éve, magukat B-középnek kinevezett csürhék miatt már ki sem járnak még hazai mérkőzésekre! Akkor arról nem is beszélve, hogy ennek a részeges “rollerkerékpumpálónak” van pofája vérbeli és igaz ZTE szurkolókat fenyegetni a poszjuk miatt!! Takarítsák már el ezt a szemetet az ország összes sportcsarnoka közeléből, de az egerszegiétől mindenképp!!!
ZTE maradj bent!
Kitartást kívánok minden igaz ZTE szurkolónak!
Hajrá ZTE
Hajrá “kicsi” Szeged

Dallas
Olvasó

Hogy keveredtél Egerszegről Szegedre ? Anno régen olajipar ? 🙂

KovàcsIstvàn
Olvasó

Közvetve igen, de inkább a: szerelem 😊😊

Milenko
Olvasó

Sajnos igazam lett. Totál simán nyert a Szeged.
Barnett nélkül abszolút semmi esély sem volt.
Bár úgy gondolom vele is kikaptunk volna.
Jövő héten jön a Paks, azt muszáj megnyerni.
Az utolsó szalmaszál.
Wilson és Parks sem megoldás ezt láthatjuk.

kékfehér23
Olvasó

Gondolom az edző kimagyarázza most is, hogy mi volt a baj, mert ahhoz nagyon ért.
3 új játékost hozott már, itt van két hónapja, de sokkal szarabb minden mint előtte.

torma
Olvasó

Amit ez az edző letesz az asztalra ,azt én teljesen ingyen is letenném!Csak azért, mert én élek halok a kosárlabdáért!

kékfehér23
Olvasó

Amit a 12-es és 22-es művelt az utolsó támadásban az mindennek a legalja volt. Igazi statgyárosok.

4eventeVB365
Olvasó

Visszanéztem most direkt . Szánalmas . A mezőny két leggyengébb amcsija.. ezt az utolsó percet minden leendő csapatuknak látnia kell , nehogy leigazolják ezt a két kerékkötőt

heraklith
Olvasó

Két meccs kihagyás után visszatértünk ehhez a lélektelen, nézhetetlen szarhoz. Gratulálok a Szegednek, ez a csapat arra való, hogy alázzák őket. Megérdemlik.
A szurkoló joggal várja el, hogy csusszanak-másszanak, ha már megveszi a jegyet és egyébként is a városa fizet nagyon komoly pénzeket azért hogy végezzék a munkájukat. Ehelyett egy nézhetetlen sz@rt kap.
Megérdemel ez a csapat minden negatív jelzőt edzőstől, vezetőstől mindenestől. Én még a neten sem tudtam nézni, sajnálom azokat akik végig utazták ezért az országot és nem csodálom ha ki voltak borulva.

torma
Olvasó

Sajnos minden idők leggyengébb ZTE-jét láthatjuk.Figurák nincsenek,védekezés nincs.
Az az amatőrizmus,ami lejön a szurkoló felé a pályán mutatott játékból, az már túl van skandallum kifejezésen is.Egy igazi kosárlabda szurkolónak ezt a teljesítményt már ökölbe szorított kézzel sem lehet elviselni!

zterulez
Olvasó

Ez nézhetetlen meccs volt. Parksnak szóljon valaki, hogy ez csapatjáték.

Holló
Olvasó

Ezután a meccs után minden egyes illetékessel az Ez Egerszeg filmet egész nap nézetném és minden egyes rész után elolvastatnám velük azt a förmedvényt,amit Puskás távozása után kiadtak! El kell könyvelni ez a csapat csontutolsó hely, B csoport…Balaicz!! Stárics Kornéllal nem lesz meg a bennmaradás…tessék már megérteni. Hiába rúgnak ki még pár embert itt egy embert kellene. Vele nem fogunk bennmaradni!! Pár tény…SOHA a klub történelmében nem volt olyan ügyvezető,aki egymási utáni két évben playout helyet tesz le az asztalra. SOHA nem volt olyan többségi tulajdonos polgármester,akinek regnálása alatt a klub háromszor végez playout helyen. Hátha még ki is esik…a… Olvass tovább »

ZTE90
Olvasó

Teo ügyben közbelépett az önkormányzat, Mutapcsics ügyben miért nem teszi? Ja , mert ő a haver embere.

turul
Olvasó

Ha azMKOSZ-től olvassa valaki, könyörgök, tiltsátok ki minden csarnokból az autószerelőt, hogy ne égethessen bennünket tovább. Könyörgök, ha már a mi ügyvezetőnk és tulajdonosunk nem teszi meg.

Haramiás József
Olvasó

TÁMOGATOM!!!!

Misu
Olvasó

Túró nem kell sokat várnod!!!!😁😁😁😁

Haramiás József
Olvasó

Már lássuk végre!!!

heraklith
Olvasó

Én csak egy dolgot nem értek. Miért nem mondjátok meg szemtől-szemben neki?

kivelnyomod
Olvasó

Sokan megmondták már neki, de csak szidja a jónépet! Azt hiszi mindenkinek abból áll a szurkolás mint neki.. Köpködés, öltözőbe rohangálás, fenyegetőzés!!

kivelnyomod
Olvasó

Alig várja mindenki!!! Nem vetted még észre?!!!! Nem mert annyi eszed nincs te csicska!!!! Nem csak az elmúlt pár évben van ám Zalaegerszegen kosárlabda amióta te jársz… Ha már múltkor az volt a bajod hogy ki mióta jár meccsre.. Na akkor hol voltál??!!!! Bár jobb is mert legalább régen nem égedted a B középet ha már annak nevezed magad!!!! Reméljük a munkádhoz jobban értesz mint a szurkoláshoz te B közép!!!!! 😂😂😂😂🖕🖕🖕

Director
Olvasó

Misu!Ha kiesünk akkor is csinálj egy képet Stáriccsal!Aztán kérdezd meg tőle hol van Szöszi, Dusán és Kovács Benedek!?És egy józan pillanatban kérdezd meg magadtól milyen embert támogatsz!!!Szégyeld magad már csak az említett játékosok miatt is!

ZTE90
Olvasó

A lőtéri kutyának sem fogsz hiányozni!

Holló
Olvasó

Misu!! Csak egy egy kérdést tegyetek fel magatokban?? Mit támogattok? Miért álltok ki? Egy teljesen bukott emberért? Egy totálisan megbukott tulajdonosért? Egy megbukott önkormányzatért? Kosárlabda berkekben ezek a nevek hangos röhögés tárgyai sajnos. És ennyivel le vannak tudva. Egy nagy kacaj Misu!! Őket támogatjátok!!

Vulcano
Olvasó

Amúgy ki ez a bizonyos “autószerelő”? Már több zalaitól olvastam. Valaki elmondaná, hogy mit kell róla tudni és miért utálja mindenki?

kivelnyomod
Olvasó

Vulcano:Ő a ZTE szurkolók “Viszket”-je!!! 😂😂😂😂😂😂

kékfehér23
Olvasó

Aki idehozta ezt a Takács gyereket és akik asszisztáltak ehhez azok szégyelljék magukat.
És amelyik edző 15 percet játszatja, az fogalmatlan és nem ért a kosárlabdához. Ennek az edzőnek mennie kell egy ilyen meccs után!

Haramiás József
Olvasó

Hát Mutapcic mester ez kva gyenge volt!
Biztos hogy Puskás volt az akit feltétlenül el kellett távolítani?Hmmm
A Szeged játszatta már a fiatalokat nálunk sajnos nem léptek pályára!!!
Mutapcic és aki idehozta mehet amerre lát!! SZÉGYEN
Jajjj és még Mr Haver várható!
Ez már tényleg a legalja
Sajnos

torma
Olvasó

Mutapcic ismét végigmozizta a meccset!Ez a teljesítmény még a piros csoportban sem elég.Tényleg senkit nem érdekel a klubnál/önkormányzatnál,hogy mi folyik itt?
Ennél már nincs lejjebb!Senki nincs aki az asztalra csapjon?

Kussoljdagi
Olvasó

Ezek a Zte szurkolók komolyan a legalja emberek. (Nyilván nem mind az, de ezeket akik ezt művelték ma nem tudom másképp jellemezni!) Eljönnek idegenbe, és ahelyett hogy szurkolnának a csapatuknak egy up játékosnak kiabálnak be, hogy üsse meg az edzőjüket…aztán amit a meccs után műveltek. Szánalom! Értem én, hogy nagyon nehéz év ez nekik. De ez semmilyen szinten nem fér bele.

Hobó Fan
Olvasó

Már múlt héten se értettem mi volt ez a hurráhangulat a 14.helyen de most megkaptuk ismét a valós képet. A Szeged is 4 légióssal volt mielőtt még Barneteznétek!Beérett a Stevan Tot-Mutapcic terv!Ennél rosszabb csak a részeg autószerelőék voltak gázasabbak!Ennek a palinak valaki mesélje el mióta B közepet csináltak magukból azóta kieső jelöltek vagyunk évről évre!Gondolom haza felé Stárics hoz beugrik egy sörre!Elnézést Szegedre minden normális Egerszegi nevében!

Misu
Olvasó

Ez szép!! Hobo te fantasztikus vagy!! Akkor nem is a csapat szar hanem én!!! Elnézést kérek a mai szar játékom miatt de ennyi van bennem!! Remélem te leszel a megoldás ezért a szar semmire való kb 10 évnek!!! Ha az kell hogy ne járjak meccsre és jobbak leszünk én örülnék a legjobban!! Nem megyek!!!💙💪💙

Director
Olvasó

Pontosan tudod jól miről beszél szinte mindenki!!!Hobónak igaza van!

kivelnyomod
Olvasó

Remélem minél hamarabb kilesztek tiltva a meccsekről… Rozs kenyér haveroddal együtt!!!! Csak köpködni tudtok,fenyegetni vagy a játékosokat vagy edzőt!!!!! Persze mert ők nem tömik a zsebed??!!!! Szégyeljétek magatokat!!!!! Ocsmány banda vagytok!!!

Kék-Fehér
Olvasó

Szorosabb meccsre számítottam. Takácsba nem tudom mit lát a mester. Ezt a szintet bármelyik saját nevelésű játékosunk hozta volna. Gratulálok a Szegednek.

torma
Olvasó

A baj az,hogy ennek a fiatalnak az idehozása egy kalap szart nem ért!Simó Bencét meg egyáltalán nem tudjuk miért nem játszik!Ez ám a tájékoztatás,ja nem!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés