Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztos győzelmet aratott a Körmend

A Honvéd egy percre sem adta fel.

Egis Körmend - Budapesti Honvéd SE 87-76 (26-18, 18-17, 27-19, 16-22)

Bajnokság, 20. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Goda László, Makrai Márton, Fodor Attila (Forrai Sámuel)

Körmend: Basic 16/15, Takács K. 17/6, Morgan 20/9, Djogo 9/3, Tolbert 10. Csere: Durázi 6, Ferencz 5/3, Kiss M. 3/3, Herczeg -, Doktor 1.

Honvéd: Simon K. -, Brown 30/3, Hajdu 8/6, Wesson 10/3, Filipovics 2. Csere: Reizinger -, Major -, Kopácsi 3/3, Bazsó -, Peringer -, Djokovics 12/9, Henry 11/3.

A mérkőzés első negyedének első fele még szorosan alakult. A körmendi kosarakért elsősorban Morgan volt felelős, ennek köszönhetően a Körmend tartott előrébb, ám Wesson válaszaival ott loholt a hazaiak nyakán a Honvéd. A következő négy percet azonban 13-2-re hozta a Körmend, így tisztes előnyhöz jutott. 26-12 után Djokovics két egymást követő triplája úgy kellett a vendégeknek, mint egy falat kenyér, így a negyedet végül „csak” nyolcpontos előnnyel zárták a vasiak (26-18).

Durázi 2+1-es akciója után Tolbert is betalált, míg a túloldalon Brown tudott eredményes lenni egy betörést követően. A 15. perc környékéig megmaradt a hazaiak 10 pont körüli vezetése, majd Brown és Djokovics pontjaival feljött 36-29-re a Honvéd. Basis dobott be egy triplát, ezzel visszaállt a korábbi különbség. Ez az etap már jóval kiegyensúlyozottabb volt, de a Körmendnek ez elég volt ahhoz, hogy tartsa kényelmes előnyét. Az utolsó kosár a negyedben Brown nevéhez fűződött kilenc ponttal tartott előrébb a félidőben a hazai csapat (44-35).

Morgan és Brown kosárváltásait láthatták a második félidő első perceiben a szurkolók, mindkét amerikai megoldhatatlan feladatot jelentett a védőjének ebben a szakaszban. Majd Basic is közbeszólt, így 54-39-re vezetett a Körmend. A Honvéd ugyan nem adta fel, de ez csak arra volt elég, hogy ne ússzon el végleg számukra a mérkőzés. Brown továbbra is szállította a vendégek pontjait, de triplájára Takács rögtön válaszolt. Ugyan Henry is betalált, de a játékrészt így is simán megnyerte a hazai együttes (71-54).

Henry két kosara nyitotta a záró etapot, Takács viszont másodszor is pontosan célzott a triplavonalon túlról. A vendégeknél Hajdu küldött gyorsan két triplát is a helyére, miközben a hazaiaknál Djogo és Durázi volt eredményes. Brownt továbbra sem tudták tartani a körmendi védők, Djogo egy triplával azonban megnyugtatta csapatát. Három perccel a vége előtt 80-70 állt az eredményjelzőn. Djokovics még egy triplával kicsit visszahozta a vendégek reményeit bő egy perccel a vége előtt, de Durázi gyorsan visszaállította a korábbi 10 pontos különbséget. A negyedet ugyan megnyerte a Honvéd, de a Körmend megérdemelten tartotta otthon a két pontot (87-76).

Fotó: hunbasket.hu

48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
35 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
Motoros AnyukájaZombipirosf33goldmedalsjozsi67 Recent comment authors
jozsi67
Olvasó

Elég durva meccs volt. A Honvéd szétverni szerette volna a körmendi támadójátékot, erre készültek a látottak alapján. Részben ez sikerült. A játékvezetőket nem akarom az egész meccsre nézve kritizálni, azonban a Tolbert elleni fault, tuti hogy szándékos volt és olyan sérülésveszéllyel járt, hogy akár ki is állíthatták volna a Honvéd játékosát. Levegőben lévő játékost látványosan visszarántani, elég durva dolog, mivel nem tudja megtartani az egyensúlyát, lévén, hogy a levegőben van. Komolyabb sérülés is lehetett volna.

pirosf
Olvasó

Az a durva, hogy meg is videózták és mégsem lett sportszerűtlen…élőben is látta mindenki, Ők meg videón sem…ugyanúgy, mint a könyököst amit Basic kapott…de azt legalább visszanézés után sportszerűtlennek ítélték.

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Utolso senkihazi birok. A szakma legalja! Egy diakolimpia meccsre nem kuldenem el oket. Honved kritikan aluli baltas, hentes gyulekezet. Remelem kiesnek

Misi
Olvasó

Izgalmas mérkőzés volt, végig nyitottnak éreztem, még akkor is, ha végig az MTE vezetett. A Honvéd durván rákészült Lovre és Sage játékára, és ezt még durvábban végre is hajtotta. Ez nemcsak nagyon sportszerűtlen és a nézőknek ellenszenves, de eredménytelen is volt. Annyira beleálltak indulattal az esztelen verekedésbe, hogy közben a saját csapatjátékukra már nem figyeltek.Igy Taki, Morgan, Niko virultak. Fogalmam sincs, egy ilyen jó játékos, mint Brown, miért csinál ilyen aljas faultokat. Mr. Goda, minimum kiállítást+eltiltást ért volna.Sage, jobbulást!MTE!

Zombi
Olvasó

Goda az nagyon gyenge bíró! Az egyik leggyengébb a mezőnyből. Ráadásul véleményem szerint rosszindulatú is.

Csippa
Olvasó

Nah, visszanéztem , a Basic – Tolbert kettősre egyértelműen utazott a honvéd, szal ennek külső utasításnak kellett lennie. Bazsó alattomos ütése, h a labda közelben sincs, videó után vitán felül kiállítás, nem lehet sportszerűtlen, az utolsó pedig, amikor már eldőlt a meccs és videó alapján Goda sima faultnak adja, teljesen szakmaiatlan. Akkor lett volna az, ha csak rá üt a kezére, mert akkor lehetett volna a szándék a labda ténylegesen, de itt jól láthatóan belekapaszkodott és rántotta hátra, akár még a válla is kifordulhatott volna, ez is minimum sportszerűtlen, de pályára egyáltalán nem való, főleg, mikor már eldőlt a meccs.… Olvass tovább »

kormendinekjo
Olvasó

Szép volt fiúk! Hogy van Tolbert?

JR.BENITEZ
Olvasó

Ez nalam is sportszerűtlen. Egyértelmű
. Jobbulást neki. De a fröcsögő szurkereknek ajánlom Basic első 2 faultjàt. Nálam az is mindkettő sportszerűtlen. Pláne hogy az egyik után a hazai nézők vastagon anyàztak ezt hogy merték lefújni. Visszanézve azt is, komikus….

Redbid
Olvasó

Örülünk, hogy itt is van min jól szórakozni!
Akárcsak a többi, nem szombathelyi mérkőzésnél …

JR.BENITEZ
Olvasó

Utána érdeklődtem. Nincs nagy baja. Már úton hazafelé. Tudod a Szhelyi csodadokik… Szivesen

Redbid
Olvasó

Én is javítok, most mondták, hogy ott meg a Sopronon röhögtök …
Köszi, és további jó “mókázást”!

JR.BENITEZ
Olvasó

Ki röhög és min?

Motoros
Olvasó

Jó érzés, hogy 1re jobban remegsz Basic miatt,mi lenne ha védekezne is, nyugi jövőre Gyuri majd megveszi nektek.
Konate még pályára sem lépett….
LOL

JR.BENITEZ
Olvasó

Kell a francnak olyan aki hátra zéró… Remegek persze. Mert minden döntőben szét lettünk alàzva ellenetek? Aha. Tiszta szívből kívánom jussatok be.

Motoros
Olvasó

Tényleg a D’artagnan legalább előre is szar….
LOL

JR.BENITEZ
Olvasó

Régóta irogatsz ide. Ez az első ami hibátlan szerintem. Mindig mondtam bujkál benned némi értelem. Kár hogy itt is, és az életben is oly ritkán mutatod ki. Hidd el jobb lenne mindenkinek, elsősorban a mindkettőnknek fontos embereknek. De ezt már kitàrgyaltuk párszor

PL
Olvasó

brown mellett a bazsót se felejtsük el.

brúnóka, te kaptad a feladatot, hogy a Basicot eltakarítsd? Ha kosarazni nem tudsz, menjél dolgozni bárhová te félkegyelmű…

Az egész honvéd egy kupleráj csapat.

4 edző mellé tegyetek még oda kettőt….akkor talán lesz valami kosárlabda-szerű játékotok…

Fúj…

Born2Ball
Olvasó

Mondjuk a coach levi a körmendi padon nem sokkal jobb, mint a honvèd XDDDD

Redbid
Olvasó

Az eszmefuttatásodból kiindulva, akkor bizonyára téged sem véletlenül hülyéznek itt ismeretlenül! “XDDDD”

red-black01
Olvasó

Fogalmad sincs mit beszélsz, de ez nem baj 😉
Ja és sem kutyám, sem macskám Levi.
Csak egy kicsit érdeklődj a téma iránt mielőtt ideböffentesz valamit.

red-black01
Olvasó

Általában visszafogott vagyok és ritkán engedem el magam, a helyszínen pont nem láttam ennyire, de a videó után :

Brown a jó édes kurv@ nénikédet, azt b@szd meg telibe!
Az meg kurvár@ nem vigasztal, hogy nem lett szándékos!
Hogy a kivakart Goda miután egész meccsen mindent kib@szott nagy önbizalommal megmagyarázott, ezt még hogy a picsába nézte visszanézés után is sima faultnak!

Csippa
Olvasó

Hentes honvéd…

CSAK AZ MTE
Olvasó

https://youtu.be/I0tyDGpKJ0A?si=NgK6jgimJ1ZXftP6 Patkány dolog volt! A sporik szerint sima fault!

Csippa
Olvasó

Aki ezt még videózás után is sima faultnak fújja, az alkalmatlan bírónak…

Parus major
Olvasó

Vállalom, hogy alkalmatlan vagyok bírónak, de nálam határeset, inkább sima fault. Szerencsétlenül esett Tolbert, Brown nem volt fair az ütközés után. Ha a helyszínen látom valószínű én is háborgok. Gratuálok az újabb körmendi győzelemhez, kell hogy ott legyetek a rájátszásban.

Redbid
Olvasó

Köszi a gratulációt, de vedd már le a sárga szemüveget és nézd meg a lassítást!
A napnál is világosabban látszik, hogy Brown ráfog Tolbert csuklója alatti részre, (hiszen ha nem fogna, akkor simán elsodorná a kezét) így a lendületben, levegőben lévő, zsákolni készülő játékos kezét visszarántja aki így egyensúlyát veszti és ezért esik akkorát!

Ha ez nem sportszerűtlen a kosárlabdában, akkor nem tudom, hogy mi!??

Parus major
Olvasó

Oké levettem, felraktam a pirosat, és tényleg sportszerűtlen. De nem értem miért rugóztok ezen ennyit. ha sportszerűtlent fújnak, akkor 13-al nyertek? Ha a játékosotok belesérült, sajnos nem segít rajt bármilyen ítélet. Ivko fénykorában minden meccsen hentelt ilyeneket, csak neki még sokszor sima faultot se fújtak rá.

Kendeffy Botond
Olvasó

Vedd fel a sárga szemüvegedet és úgy válaszolj. Ha Perl Zolit valamelyik hentes így leveri és megsérül, de mit szólnál?! Rajtam van a piros-fekete szemüveg, és nagyon remélem, hogy Tolbert sérülése nem súlyos.

Parus major
Olvasó

Most akkor döntsétek már el, levegyem, vagy feltegyem? Perl Zoli is kap rendesen, főleg BL meccseken, ahol általában magasabban van meghúzva a faulthatár.

Redbid
Olvasó

Ezért “rugózunk rajt” mert mindez úgy, hogy az egész mérkőzésre jellemző volt a sportszerűtlen megmozdulások sokasága!
Szóval, jó lenne ha ilyenek kosárlabda mérkőzésen nem lennének nem?

Basic kétszer egymásutáni elütése is, (úgy, hogy a labda közelben sem volt!!) megérne egy videót!

albc
Olvasó

Mivel az volt, semmi más.

Red ball
Olvasó

https://www.youtube.com/watch?v=I0tyDGpKJ0A
A szándékosságot nem lehet vitatni.
Ez nem is szándékos falt volt, hanem aljas-sunyi-tróger megmozdulás.
Nálam azonnali kiállítást érdemelt volna.
Már 40 évvel ezelőtt is a legaljasabb csapat volt a honvéd.
Semmi sem változott!!!

33goldmedals
Olvasó

Ti meg már 40 éve is legparasztabb, alja, primitív tábor voltatok egerszegi és szolnoki pajtásaitokkal eggyütt!
Ha lenne vér a szövetség alsó felében, akkor a cigányozásért és rasszimusért egész évre zárt kaput kapnátok!!!

pirosf
Olvasó

Dugd fel mind a 33 goldmedálodat…

Zombi
Olvasó

Szerencsétlen….

Milos
Olvasó

goda lászló!
Teljesen fogalmatlan, és alkalmatlan vagy az NB1 kosárlabda magyar bajnokságának játékvezetésére! Szégyen hogy az MKOSZ ilyen játékvezetőket alkalmaz. Felháborító és hányingerkeltő! Fogalmatlan vagy goda….

Motoros
Olvasó

Ez a faxi hogy lehet vezetőbíró egyáltalán!?

Milos
Olvasó

Úgy ahogy Te, vagy én kb..
F@szom ki van, hogy ilyen fogalmatlan dilettáns emberek vezetik a meccseket minden hétvégén, és nekem ezt kell néznem.

U.i: Samu, te is elmehetsz a f@szba.
Alkalmatlan sz@rok vagytok!!!!!

piros710321
Olvasó

Mi van Goda, nem tetszik a vélemény?

Zombi
Olvasó

Sajnos nincs ezzel egyedül….Az viszont vitathatatlan hogy jelenleg nincs nála gyengébb!

Motoros Anyukája
Olvasó

Dehogynem! Regionálisban is képzetlenek! Főleg a Bertold! Na az nagy 0!

red-black01
Olvasó

Faszom kivan, de tényleg!
Ha Tolbert bokája out, akkor a szezonnak is nagy eséllyel out 🙁
Valahogy végig az volt az érzésem, nem ússzuk meg, már Taki eseténél felszisszentem, nem lesz ennek jó vége…

Motoros
Olvasó

Ritka undorító egy hentes, favágó brigád ez a honvéd…
A 3 hülye meg asszisztált hozzá….
Fuck you!

Redbid
Olvasó

Csak a “szokásos sunyi délszláv” reakció a gyors játék ellen, hiszen ahelyett, hogy felvették volna a kesztyűt, jól láthatóan megvoltak kijelöltek Basic és Tolbert kettőseinek az eltakarítására, és az első adandó alkalommal, már a labda nélküli mozgáskor ment a hentesmunka! Mindent elmondott a helyzetről, amikor Basicot egy kosár utáni alapvonali bedobásnál a saját büntetővonalunknál egy jólirányzott felkacsapással leterítő Honvéd játékossal az edzője a kispadon nagyot pacsizott! Ahogy az is, csak a hatalmas felháborodás hatására voltak hajlandók megvideózni az esetet, és érdekes módon az addig semmit nem látottból, egyből sportszerűtlen lett! Kár, hogy nem nézték kicsit még visszább, mert az ezen… Olvass tovább »

Derulo
Olvasó

Végre valamiben egyet értünk …. Budapesti Honvéd a f..at sz….d szét!
Goda…. Pffff

33goldmedals
Olvasó

Elöbb meg kéne növeszteni, kislány!

33goldmedals
Olvasó

Igazodott a csapat a körmndi szurkolói kultúrához…

Zombi
Olvasó

Félelmetes, hogy lájkolom a tiédet…Na ezt is megértük.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés