Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztos győzelmet aratott a Kaposvár

Többször is lefagyott a találkozó során a Szeged.

  •   

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 90-77(25-12, 18-25, 30-17, 17-23)

Bajnokság, 17. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Balog György Attila (Páli dr. Kálmán)

Kaposvár: Hilliard 21/6, Plézer -, Price 15/6, Hendlein 2, Martin 17, Csere: Diggs 14/12, Ford 12, Csorvási 2, Krnjajski 5, Puska -, Bogdán 2, Paár -,

Szeged: Persons 23/6, Cook -, Szatmári 7, Hunt 5/3, Alston 8, Csere: Filipovic 16, Bognár 6, Keller 3/3, Polányi -, Kerpel-Fronius B. 7/1, Mayer 2,

Nagyszerűen kezdtek a hazaiak, hiszen már az első három perc során 9-0-s futást sikerült összehozniuk, majd folytatták menetelésüket egészen tizenhárom pontig, melynek fő részét Hilliard és Martin szerezte, ekkor időt kért a Szeged. (13-0) Filipovic becserélése után a játékos megtörte a vendégek kosárcsendjét, majd kis időn belül megint pontokat szerzett, de így is még tíz pontos előnye volt a kaposváriaknak. (14-4) A hazaiak továbbra sem veszítettek lendületükből és termelték pontjaikat, Diggs hármasával már majdnem húsz pontos előnyre tettek szert, míg a másik oldalon még mindig csak Filipovicnak sikerült kosarakat szerezni. (25-7) Megszületett az utolsó percben a második vendég pontszerző játékos Persons személyében, aki egy trojkát szerzett előbb, majd egy közelit is kis időn belül, így tizenhárom pontra zárkózott a Szeged az első tíz perc végére. 25-12

Kezdett magára találni a vendégegyüttes, Keller betalált kintről, Bognár is szerzett pontot, viszont a hazaiak sem tétlenkedtek, hiszen a frissen pályára lépők; Csorvási és Ford is rövid időn belül megszerezték első kosaraikat. (30-17) Persons és Filipovics továbbra is gyűjtögették pontjaikat, így tízen belülre sikerült csökkenteniük a különbséget. (32-25) Persons büntetőit követően már csak öt pont volt a két gárda között, majd kicsit aktívabbnak tűnt a Kaposvár és Price hármasával meglépni látszott, de Hunt gyorsan szerzett egy triplát, amivel öt ponton belül tudta tartani a hazaiak előnyét. (41-37) A negyed végéig még Martin szerzett egy közelit, így hat pontos hazai vezetéssel mentek szünetre a csapatok. 43-37

A szünetről visszaérkezve a hazaiak rövid időn belül tíz pontos előnyre tettek szert, majd mindkét oldalon születtek triplák, de a tíz pontos különbség továbbra is maradt. (53-42) Diggs triplájával, majdnem tizenöt pontos előnyre tettek szert a hazaiak, de Persons is betalált, amire egyből újabb trojkával válaszoltak a hazaiak. (62-49) Egy ideig kosár kosarat követett, így nem történt jelentős változás a pontok terén, majd egyszer csak Hilliard rövid idő alatt egymaga szerzett csapatának öt pontot, így több mint tizenöt pont volt a különbség immár másodjára a találkozón. (71-54) A negyed végéig már csak Ford szerzett kosarat. 73-54

Az utolsó etapot megint nagy erőbedobással kezdte meg a Kaposvár, hiszen egy 6-2-es rohammal indítottak. (79-56) Persons szerzett pontokat, majd Diggs hasonlóan Hilliardhoz képest rövid időn belül egymaga öt pontot szerzett csapatának, így már majdnem huszonöt pont volt a különbség a találkozón. (84-60) A vendégek egy 2-7-es futást tudtak csinál, így kicsit redukálták a hazaiak előnyét, de még mindig volt a két csapat között tizenkilenc pont. (86-67) Folytatták a vendégek a pontcsökkentést és egészen tizenhárom pontig sikerült felzárkózniuk, de ekkor Ford visszaállította a tizenöt pontos különbséget. (90-75)  Alston kosarával zárult a találkozó, így magabiztos győzelmet aratott a Kaposvár. 90-77

Fotó: hunbasket

  •   
24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Artur DokihajrabullsKováts ImreMike21Papp Bence Gábor Recent comment authors
Mike21
Olvasó

Gratulálok Srácoknak és Szakmai Stábnak zsinórban a 4. győzelemhez, nagyon jó kis felfelé ívelő hullámban vagyunk, csak így tovább és akkor a céljainkat elérhetjük. Nem tetszett: – 30%-os triplamutató hazai pályán, igaz most belefért (90 pont). – Quincynek 2 mezőnydobás az első félidőben, 2. félidőben ez szerencsére változott jó irányba, eredményét láttuk, megtöltötte ismét a statlapot. – nem ütjük be a mezőnyfaultokat, taktikai faultokat, úgy mennek le negyedek idén nem először, cserébe kapjuk a ziccereket, könnyű kosarakat. Tetszett: – csak 9 eladott labda – remek kezdés, végig vezetés (38 perc) – kispadról is érkezik segítség, lendület, energia, hozzáadott értékes teljesítmény… Olvass tovább »

Papp Bence Gábor
Olvasó

És ezt se adta a Mindigo… Pedig néztem volna. Gratulálok a Kaposvárnak, hajrá, Szeged!

egyszegedi
Olvasó

Egyre nehezebben tudom elképzelni, mi az, ami a bajnokság leggyengébb légiósát (Hunt) a keretünkben tartja. Ha nem cserélünk, még bajba is kerülhetünk a végén.

Papp Bence Gábor
Olvasó

Számomra érthetetlen Hunt és Alston kezdő ötöse. Nincs bajom a fiúkkal, csak egyszerűen kevesek. 😀

hajrabulls
Olvasó

Amikor edzőváltás volt, remek alkalom nyílott volna a légiós cserére. Pont egy 4 hetes szünet kezdődött akkor. Tartok tőle, h nagy ára lesz annak, h ezt nem tették meg.

HajraKapos
Olvasó

Kár, hogy a mindigo nem közvetítette valami miatt a meccset. 🙁
Gratulálok a fiúknak, nagyszerű meccs lehetett.
Hajrá Kaposvár, megyünk tovább! 😉

Sztolle
Olvasó

“Aki látta a mérkőzést és megnézte a statisztikát az nem mondhat mást, hogy ennél lejjebb nincs. Felnőttünk a ZTE-hez. Tragédia.”
Mindezt egy győztes mérkőzés után! Jóindulatból….
Imre hol vagy?? Legalább a büfét vagy a belső hőmérsékletet okoskodd meg!!!!
Jóindulatból….

Kováts Imre
Olvasó

Kedves „Sztolle”! Igazán megtisztelő az a figyelem, amellyel egy-egy mérkőzéssel kapcsolatos – több mint fél évszázad kosárlabdában eltöltött idő alapján (is) írt – posztjaimat kíséred. Bizonyára a szelektív olvasási képességednek köszönhető, hogy elkerüli a figyelmedet mások – e szurkolói fórum színvonalát meghaladó – a győztes mérkőzéseinkhez (is) fűzött, szakmailag is figyelemreméltó, kritikus, előremutató véleménye (Tőled is szívesen olvastam volna hasonló észrevételeket). Természetesen, ha a szeretett csapatunkkal (a kaposvári kosárlabdával) kapcsolatos mélyebb elemzéseimre is kíváncsi vagy, ajánlom, pl. a kovatsimre.hu oldalon, 2017 közepén közzétett írásaimat. Szélesebb kitekintésre adna lehetőséget számodra, ha az MKOSZ – nyolcvanas-, kilencvenes években volt – a magyar… Olvass tovább »

Rubik75
Olvasó

Tisztelt Kováts úr!Elismerésem amit a Kaposvári kosárlabdáért tett az elmúlt 40-50 évben.Különösen a 2000-es években.De Sztollenak abban igaza van,hogy itt a fórumon kizárólag csak negatívan értékeli a csapatot.Nem vagyok elfogult mert több kritika valós mint pl. amit Rolandra írt.Volt időm és vissza kerestem mindegyik idei mérkőzésünkre írt kommenteket.Ha jól láttam és nem kerülte el a figyelmemet akkor 8 mérkőzésre nem írt semmit.A maradék 8-ból,7 negatív kritika és egy pozitív a Pécs elleni.A sok negatívból egyet emelnék ki amit a Sopron ellen írt.Minden idők legostobább csapata az idei ezt írta.Semmi bajom a negatív szakmai kritikáival,mert úgy gondolom ezekből lehet tanulni,és rosszabb… Olvass tovább »

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok, szép volt fiúk!! Könnyűnek indult a meccs, de egyáltalán nem volt az. Amikor a Szeged agresszívan védekezett, nagyon nehéz dolgunk volt, föl is jöttek néhány pontra (Persons egy klasszis). De aztán győzött az igazság, mi jobbak voltunk, megérdemeltük a győzelmet! Diggs jó vásár volt, nagyszerű játékos, nagyot taszított a szekéren! Lendületben vagyunk, az Atomra is rá kell engednünk ezt a beindult kaposi hengert! MINDENT BELE! NINCS LEÁLLÁS, MI VAGYUNK A LEGNAGYOBBAK, HEJ, HEJ!!!

KPSVRKK
Olvasó

Gratulálok!
Gyakran szép támadásokkal és állandó jó védelemmel tudunk győzni.
Viszont 3 perccel a vége előtt 24 pontos vezetésnél sem lehetünk nyugodtak, pedig ilyenkor már melegít a busz. Kell még koncentráció és akkor bárkit megverhetünk.
Paksra sokan!!

Artur Doki
Olvasó

Paksra feleslegesen jöttök,Szexárdon lesz a meccs😉
❤🏀💙

KPSVRKK
Olvasó

Huh, jó hogy szólsz

Rubik75
Olvasó

Végre egy olyan,mérkőzés mikor nem kellett idegeskedni.A Szeged akkor tudod közel jönni mikor a kezdőcsapat ült a padon.Ahogy Price fogta Persons azt tanítani lehetne.Remélem Lazic mester még jobban össze tudja rakni a csapatot és akkor egy 4-8 hely meglehet.

Kapos Kk fan
Olvasó

Hajrá hajrá Kaposvár !
Bicskás szektor 0
Szanaszét a bicskasok !
Mi történt ? Ellentétek ? Nem értem igazán !

GAMER_BARNI
Olvasó

Szurkolj Te is, meg kérd meg a melletted ülőt. Akkor nem nulla a szurkolás.
Most ez van, a COVID sok mindent felforgatott.
Nincs ellentét, nincs probléma. Sajnos néha nehezen jön össze a társaság.
Puszi

Kapos Kk fan
Olvasó

Szerinted nem szurkolok te barom ?

AllenIverson
Olvasó

Engedd el!!
Ezek a bicskások teljesen széthullottak,szerintem nincs egy vezető köztük aki össze tudná fogni a bandált
Gondolom sokuknak nincs oltása,és nem is akar oltatni.
Viszont jó látni a kicsiket ahogy dobolnqk és szinte vezénylik a szurkolást 🙂
Grat a csapatnak a győzelemhez!💪💪

KKKfanta
Olvasó

Szeretnék gratulálni a csapatnak! Nagyon extrán védekeztünk. Amikor Price fogta Personst akkor teljesen kivette a játékból. Mindenki jól szállt be a meccsbe. Nikola most is jól meccselt, akár az OSE ellen.Szép volt. Két magyar centertől kellene picit több. Meg Ford egy kicsit még talány. De most legalább van akarás a csapatban bízok benne, h egyre inkább megjön a szurkolók hangja, mikor a vége fele csatlakozott a lelátóról több ember sokkal szebben is szólt.
Továbbra is hajrá KKK!!!
(A kis dobosaink hatalmas arcok, ezen az úton nevelkedjenek s akkor lesz szurkoló utánpótlás. Jah s hova lett a nagydobunk!?)

AllenIverson
Olvasó

Nagysob be van szakadva,ott azokott lenni a büfé mögött.

Wilson
Olvasó

Ez a Csorvási tényleg ilyen kövér?!

KPSVRKK
Olvasó

Nem

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hajrá, Nikola! 💙 Így tovább! 🆙️⬆️

Hagyadmár...
Olvasó

Szép volt fiúk! Gyerünk tovább!

Hajrá Kaposvár!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés