Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Magabiztos győzelemmel kezdett az Alba az elődöntőben

Egy negyedig bírta a Körmend a tempót.

Arconic-Alba Fehérvár - Egis Körmend 105-73 (29-26, 23-12, 26-15, 27-20)

Rájátszás, helyosztó, 1. kör, 1. mérkőzés.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Ádám József (Bodrogváry Iván József)

Alba Fehérvár: Pongó 13/3, Somogyi 18/6, DeCosey 20/3, Ford 3/3, Philmore 10. Csere: Vojvoda 19, Diong 14, Takács Mi. 2.

Körmend: Chambers 4 Mitchell 9/3, Adams 5, Ferencz 9/3, Omenaka 6. Csere: Cakarun 6, Durázi 18/6, Edwards 7, Takács K. 4, Doktor P. 5/3.

Somogyi dudaszós hármasával vette kezdetét a mérkőzés, erre Ferencz Csaba válaszolt a túloldalon. Mitchell tett fel egy akrobatikus mozdulat után ziccert, Philmore váltotta két pontra Pongó átadását, DeCosey zsákolt nagyot. A másik gyűrű teherbírását Omenaka tesztelte, Somogyi szerzett két pontot, majd labdát amiből ismét DeCosey rántott egyet. Mitchell távolról, Pongó közelről célzott pontosan, Kocsis Tamás pedig kikérte első idejét (13-10). Somogyit faultolta Chambers, a fiatal magyar játékos egy büntetőt értékesített, egy újabb körmendi eladott labdát Pongó használt ki, egy rossz váltás után Philmore maradt teljesen üresen a vendég palánk alatt. Omenaka törte meg a vasiak rossz sorozatát, Mitchell rontását is ő pöcizte vissza. Diong 2+1-es akcióját Adams annulálta egy hármassal, Pongó egy betöréssel szerzett két pontot. Vojvoda szerezte meg első pontjait a mérkőzésen, erre Takács válaszolt két ponttal, Diong verte meg a festékben Cakarunt. Edwards szedett támadólepattanót, amit aztán két ponttal fejelt meg, Somogyi értékesített két büntetőt. A negyedet Edwards kosara zárta. 29-26

Cakarun dobott be egy büntetőt, Vojvoda viszont nem hibázott, Szabó növelte egy duplával tovább a Fehérvár előnyét. Vojvoda robogott végig a pályán egy lepattanó után, Edwards is csak 50%-kal dolgozott a vonalról. Ford köszönt be kintről, a Körmend pedig továbbra is képtelen volt mezőnyből betalálni, így Kocsis Tamás ismét magához hívta övéit (40-28). Ha mezőnyből nem is ment továbbra sem, Mitchell helyére tette mindkét büntetőjét, Vojvoda zsákolt, Chambers egy pontot a vonalon hagyott. Szabó két büntetőjével már 13 pont volt az Alba előnye, ráadásul Vojvoda ezt még növelte is. Ferencz rontott dobása után Somogyi tett fel ziccert, hét és fél perc után végre megtört a jég Ferencz szerzett mezőnykosarat középtávolról, Chambers kosara után pedig az Alba időt kért (49-35). Diong húzta be Somogyi alley-oop passzát, majd a center egy büntetőt is értékesített, Ferencz pedig egy floatert. A félidő végéig jelentősen nem változott a differencia, 14 pontos előnnyel vonult a nagyszünetre a Fehérvár. 52-38

DeCosey emelt be egy középtávolit, Adams két büntetőt, majd ismét a hazaiak légiósa villant. Ferencz dolgozott hibátlanul a vonalról, DeCosey azonban nagyon belelendült és egy hármast is elsüllyesztett, jött is az újabb vendég időkérés (60-42). Philmore kosarával már a 20-at is elérte a különbség, Cakarun volt pontos középtávolról. Pongó és Philmore révén még négy ponttal nőtt az Alba előnye, az irányító aztán távolról is tökéletesen célzott. Egyre nőtt az olló, 75-48-nál már 25-tel ment a Fehérvár, a negyed utolsó másfél percében ebből csak két pontot tudott faragni a Körmend, így megnyugtató előnnyel várhatta a hazai csapat a záró etapot. 78-53

Somogyi és Diong kosaraival a negyedik negyedet is az Alba kezdte jobban, Mitchell dobott be két büntetőt, Durázi szórt be egy triplát. Somogyi zsákolt, Vojvoda és Doktor váltott kosarat, Durázi közelről sem hibázott. A negyed közepén Diong zsákolt, így már 29 ponttal járt előrébb az Alba és a Körmendben most nem volt annyi, hogy feltámadjon, az egyetlen kérdés már csak a különbség volt. Az Alba idén először verte meg a Körmendet és megszerezte a vezetést a párharcban. 105-73

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
SzhelYSzertárosgondnokIstiPistiVery Alba Recent comment authors
Freebulletz
Olvasó

Nézve a meccset, mondtam is, hogy fölösleges triplára kijátszani, mert az nem ment be a körmendi palánk alá aki nem akart ziccert dobni. Cakarun nagyon akart, de inkább kínos lett a produktuma, vagy csak túlpörgött nem tudom. A körmendi kisemberek meg egyszerűen elvesztek a festékben. Bár párszor pont ők szedtek pattanót és rakták fel 😀 Totál mintha a vasiak nem tudták volna milyen eseményen vannak. Támadás,.védekezés értékelhetetlen. Ellenben az Alba okosan és taktikusan játszott. Szombaton biztos másképp lesz, mert otthn felszívja magát az MTE, de ha okosan és higgadtan játszik ott is, el lehet hozni. Ford is talán felépül, kapott… Olvass tovább »

gondnok
Olvasó

Az albások pedig Q1-től csendben ültek.

Szertáros
Olvasó

A tegnapi rémálom után madárcsicsergős jó reggelt kívánok mindenkinek!

A tegnapi minősíthetetlen játékra még nem találok szavakat, egyszerűen siralmas volt nézni ahogy nyögdécselünk a pályán.Cakarun ismét bizonyította h katasztrófálisan buta és fakezű, a többi légiós még a minimumot sem hozta, nem hogy az elvártat.

A mérkőzéstől eltekintve szomorúan láttam/hallottam ezt az ötlettelen, erőtlen, lágy fehérvári “buzdítást”.Remélem a jövőben ez változik.Egyébként gratulálok Fehérvárra, érvényesült a papírforma, lesöpörtek minket a pályáról.

Minden szurkolótársamnak szép napot, az erő legyen veletek,
Szertáros

Mindörökké MTE❤️🖤

SzhelY
Olvasó

neked is boldog star wars napot

gondnok
Olvasó

Tatuin tegnap már lehet ,hogy túlságosan is a Star Wars nappal volt elfoglalva,de ahogy ismerem ,a következő meccsre a lehető legjobban fel fogja készíteni a csapatot,hiszen kiváló szakember.❤️🖤

gondnok
Olvasó

Hát ezt nagyon gyorsan felejtsük el,a körmendi festékbe besétálva sajnos még én is tudtam volna pontot dobni ezen a meccsen,támadó oldalon pedig elképzelés nélküli kapkodást láttam.Az egyetlen pozitívuma a meccsnek számunkra a körmendi szurkolás volt.Ennyire rosszul akarva sem játszhatunk még1x,gratulálok az Albának,nagyon jól játszottak,de remélem szombaton helyretesszük magunkat és megindulunk ebben a szériában is felfelé.
MTE❤️🖤

Very Alba
Olvasó

Rudi hogy megérezte.Ami tetszett,volt játékunk,volt lendületünk,volt önbizalmunk és rendkívül jó arányban voltak a külső és belső dobások.Hajrá Alba.

Wilson
Olvasó

Cakarun nevezetű fakezű sudribunkónál nagyobb “őstehetséget” keveset láttam pedig már néhány játékost volt szerencsém látni. Számomra az is csodával felérő, hogy kihúzza a szezont a körmendi csapatnál.

Papika
Olvasó

Nincs ez még lefutva. Nem szadab elhinni hogy meg van továbbjutás. A Körmend nem fog mégegyszer ilyen rosszul dobni. Szerintem halálosan fáradtak és rengeteget veszekednek egymással.

Bencur2021
Olvasó

Mitől fáradtak?

Jon
Olvasó

Sima 3-0…sajnos…

SeatGeek
Olvasó

“Egyre nőtt az olló, 75-48-nál már 25-tel ment a Fehérvár”

Matekozok most ezen.

stedberg
Olvasó

És hát az olló, az nem nő, hanem nyílik egy képzavar nélküli világban. :)))

törrögszultán
Olvasó

Azért ez több mint magabiztos győzelem, nevezzük kiütéses győzelemnek!
Közelebb van az igazsághoz…
Szép volt Albacsávók!👍
Szombaton okosan, elég kisebb arányban is nyerni idegenben!

Cibona
Olvasó

Ma nekünk minden összejött Kormendnek semmi. 1-0 ide ennyi. Ja a kormendiek jól szurkoltak és nagyon sportszerűek voltak !! Respect azoknak akik itt voltak !!!

SárgaPárna
Olvasó

Ahogy azt a körmendi szakértők megjósolták, érik a Körmend – ZTE döntő!

pirosf
Olvasó

Régen volt, legendás volt….és Te ott szorítottál szombathelyiként a tömegben az MTE-nek, aztán megjelent a pénz Szombathelyen és Te hatalmas pálfordulással valaha imádott csapatod ellen kampányolsz folyamatosan…mi okból a nagy sértettség?

Redbid
Olvasó

Dehogyis, mit beszélsz már megint, hiszen nekünk az Olaj elleni, első hazai meccsünkkel már végetért a szezon, ahogy egy igazi sárga buzi jósolta 🙂 🙂 🙂
Emlékszel, te voltál, te bohóóóc!! 🙂

red-black01
Olvasó

Konkrétan betennéd ide azokat a jóslatokat, hogy ZTE- Körmend döntő lesz? Ja hogy valaki megjegyezte hogy az is lehet? Elméletileg pedig de, mert mindkét csapat a 4 között van és nem azonos ágon. Egyúttal kérlek tedd be a te Körmendre vonatkozó jóslataidat is 😁 Meg azokat a kis színeseidet is, amikor egyszer lányaid vannak, egyszer fiaid. Tudod, néha x db, néha kevesebb, néha több. Van amikor lányok, aztán 1-2 hónap múlva fiúk. Van amikor a 3 fiaddal nézed a meccset, van amikor a B középben, vagy a szélén, vagy alatta, vagy a szemközti lelátón. Aztán ahogy szorul a hurok, kiderül… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Most miért kellett megsírass reggel korán?

red-black01
Olvasó

Nem könnyek voltak a szemedben párni.
Csipa lesz az.😉
5:46-kor írsz ide?
Felkeltett a kakas?😁
Az 5:46-ról nem kell semmit írnom, több szempontból is önmagáért beszél.
😂😂😂

Pbask
Olvasó

Grat Fehérvárra. Ez odalett téve. Döntőre még centeretek is lesz?:D

Freebulletz
Olvasó

Diong mióta jött meccsről-meccsre jobb. Fiatal gyerek, pont a Körmend ellen játszott először ha jól rémlik.

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Ugy nez ki a stat helyes kiirasa emelt szintu pelda🥴🤡

Soós Sándor
Olvasó

Pista bácsi nem utalta a fizetést?

Kasib Powell
Olvasó

Ezt minek?

IstiPisti
Olvasó

Ugyanezt gondolom a pályán lévő ténfergést nézve .Valamiért ma nem akartak hajtani . Biztos megvan az oka .

Kasib Powell
Olvasó

Sajnos ez nagyon csúnya volt!
A Szolnok elleni 4. után is ezt gondoltam, mégis itt vagyunk, lehet reménykedni!
M
T
E

Rougenoil
Olvasó

Kitartást!

Milivoj
Olvasó

A pontszerzők alapján 88-87 az eredmény

Kovacs
Olvasó

Valamit javíthattak, de még mindig csak 99-73 😂

Szabo Peter
Olvasó

Szabo Zsolt 6 pontjat nem adtak meg hozza

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés