Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Mádon járt a DEAC Kosárlabda Akadémia megújult stábja

Berényi Sándor: azt szeretnénk, hogy mindenki azonos alapokról vágjon bele a 2020-21-es szezonba.:

:

HIRDETÉS

Július 30. és augusztus 1. között megtartotta első hivatalos találkozóját a DEAC Kosárlabda Akadémia megújult stábja. A Mádon rendezett összejövetel célja az volt, hogy az edzők megismerkedjenek egymással, elsajátítsák a klub játékrendszerét, valamint céljaival, filozófiájával is tisztába kerüljenek – írja beszámolójában a debka.hu.

Csütörtök reggel 11 fővel indul útnak a DEAC Kosárlabda Akadémia újdonsült busza az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok elől. Ez a létszám a későbbiekben csaknem háromszorosára duzzadt, hiszen a vezetőség és a trénerek mellett a korosztályok stábjai, valamint a sajtó dolgozói is képviseltették magukat Mádon. A programot Berényi Sándor szakmai igazgató előadásai nyitották, aki az akadémia szervezeti felépítését és céljait ismertette hallgatóival, pénteken pedig Horváth Imre vezetésével már a támadási-védekezési alapelveké volt a főszerep. Eközben a többi munkatárs sem tétlenkedett, az előadások közötti szüneteket folyamatos interjúk, illetve fotózások töltötték ki. Hétfő reggel az NBI/A-s csapat vezetőedzője, a jelenleg Spanyolországban tartózkodó Kovács Adrián is bekapcsolódott a munkába az interneten keresztül, kora délután pedig a különböző korosztályokhoz tartozó szakemberek kiscsoportokban is egyeztethettek.

– Az összejövetel elsődleges célja az ismerkedés mellett egyértelműen az volt, hogy vázoljuk az újonnan érkezők számára az elképzeléseinket. Ez azért kulcsfontosságú, mivel azt szeretnénk, hogy mindenki azonos alapokról vágjon bele a 2020-21-es szezonba. Az edzők kiválasztását komoly háttérmunka előzte meg, elsősorban hazai szakemberekben gondolkodtunk, végül azonban Tedi Bukov és Jesper Gustavsson személyében két külföldi is bekerült a keretbe. Mindkettejük jelenléte óriási pluszt adhat az akadémia működésének, hiszen új impulzusokat hoznak a rendszerbe más kosárlabdakultúrákból, valamint a játékosok rá lesznek kényszerítve az angol nyelv használatára, ami manapság az élsport megkerülhetetlen része. Véleményem szerint a foglalkozás elérte a célját, jó hangulatban, effektíven töltöttük az időt – foglalta össze a három nap tapasztalatait az oldalnak Berényi Sándor.

A DEAC Kosárlabda Akadémia hivatalos YouTube csatornája egy videót is közzétett a továbbképzőről:

Fotó: debka.hu

HIRDETÉS
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MAFCdrukkerjozsi67 Recent comment authors
jozsi67
Olvasó

Jók ezek az akadémiák, jó pénznyelők, valamint hazai edzőtemetők. Akik már élvonalba sehova nem kellenek, ( melyik magyar edző kell végül is ? ) előbb, vagy utóbb, valami akadémián kötnek ki, hogy aztán képezzék, a nemzetközi szinten használhatatlan utánpótlást. Tud valaki olyan A csoportos játékost, férfi vonalon, aki ilyen akadémián kezdte ?

MAFCdrukker
Olvasó

Attól függ, hogy érted az akadémia kifejezést. A kiemelt akadémiás rendszert tavaly kezdte az MKOSZ, így akik kezdettől fogva ilyenen pallérozódnak, még nem érték el a felnőttkort. A szó másik értelmében elég sok kosárlabda akadémia van a mai Magyarországon, de szerkezetileg, úgy tudom, nincs különbség az akadémiának és a kosársulinak nevezett műhelyek között.

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook