Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Luka Markovics főzős vlogot indított

Nemcsak a pályán, a konyhában is otthonosan mozog az Alba csapatkapitánya.

  •   :

:

Az Alba Fehérvár csapatkapitánya, Luka Markovics is igyekszik az otthonában átvészelni ezt az időszakot. A szekesfehervar.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy a napi rendszerességű testmozgás mellett főzős vlogot indított.

2020. március 17-e emlékezetes dátum marad a magyar kosárlabdaélet szempontjából is! Hogyan élte meg az elmúlt három hetet?

Ebben biztos vagyok! Nagy rossz volt az elején, hiszen most kezdődött volna a rájátszás, ami a szezon legjobb és legizgalmasabb része a bajnokságban. Mindannyian nagyon vártuk, mint ahogy a Magyar Kupát is. Szomorú vagyok, hogy így alakult ez a szezon, bár a szövetség jó döntést hozott, mégis azt hiszem, erre senki sem számított. Hiányzik a csapat, hiányzik a labda és a palánk, hiányzik a csarnok és a szurkolóink is!

Hogy változott meg a napirendje, amióta vége a bajnokságnak? Milyen egy kosárlabdázónál a home office?

– Még mindig furcsa számomra ez a helyzet, nincs edzés, nincsenek meccsek, nem mehetünk a csarnokba vagy éppen a konditerembe. Mindemellett próbálom karbantartani a testem, már kialakult a napi rutin: a kutyasétáltatás mellett reggelente futok, és a jó időben rákaptam a biciklizésre is. Most már simán megy az 50 kilométer: elindulok itthonról, megcsinálom a kört a Velencei-tó körül, és irány haza. Persze mindezt úgy, hogy ügyeljek a kellő távolságtartásra. Ez feltölt, kikapcsol és remek kardioedzés is. Erősítésnek pedig leginkább hátgyakorlatokat végzek, ebben nagy segítségemre van Adrian Ariza, vele szoktam egyeztetni a programom. Természetesen a csapattársakkal is szoktunk beszélni, hogy ki hogy van. A magam részéről próbálok minden óvintézkedést betartani! Csak egészségügyi séta, és sport vagy bevásárlás szempontjából megyünk az utcára. Ezt mindössze egy alkalommal szegtem meg: én és még három csapattársam is jelentkezett az Önkormányzat felhívására, és mentünk a stadionba a lakosság számára maszkot csomagolni. Meg kell mondjam, nagyon jó érzés volt, hogy segíthettem.

– A sporton kívül mire figyel a mindennapokban?

Most, hogy ennyit vagyok otthon, még fokozottabban figyelek az étkezésemre, a különböző halételeket, sovány húsokat rengeteg zöldséggel és gyümölccsel egészítem ki, hogy minél egészségesebben és kiegyensúlyozottabban egyek. Emellett figyelek a vitamin-utánpótlásra is, magas dózisban szedek például C-vitamint, ami talán segíti a vírus elleni védekezést. A főzés mindig kikapcsol, a barátaim szerint pedig kifejezetten jól is megy, most pedig, hogy van rá időm, elindítottam a főzős vlogomat!

Szakmát vált?

– Nem, nem, ilyenről szó sincs, de remek szórakozás! Ha már eleve főzök, miért ne rögzíteném a kedvenc receptjeimet. Menyasszonyom, Anita vágja és feliratozza a videóinkat, és a kiskutyánk, Bonnie is mindig segítségünkre van. A Luka’s kitchen-ben – ami annyit tesz, hogy Luka konyhája – már megmutattam, hogyan készítem én a gombalevest, a kedvenc szűzérmémet rákkal, vagy éppen az igazi szerb töltöttkáposztát, a sarma-t. Legutóbb kértem a követőimet, hogy küldjenek nekem tippeket, hogy milyen ételt készítsek. Rengeteg ötletet kaptam, így a jövőben ezeknek a kihívásoknak teszek majd eleget, de talán egy jó kis čevap-ot is készítek.

Ha már Szerbiánál tartunk, mikor volt otthon?

– Még pár héttel ezelőtt, a nagyobb szigorításokat megelőzően haza tudtunk volna menni, de fennállt a veszélye annak, hogy ha kimegyünk a határon, nem tudunk esetleg hazajönni, így nem kockáztattuk meg. Talán június elején, ha eddig elül a vírus meg, tudjuk majd látogatni a szüleimet. Nagyon hiányoznak, de nap mint nap videotelefonálunk, amikor mindannyian végeztünk a napi teendőinkkel. Édesanyám orvosként reggeltől estig a kórházban dolgozik, édesapám pedig védett korúként otthon van, kertészkedik, és szerencsére megértette, hogy most ne menjen sehova. Kint egyébként is több a fertőzöttek száma, ezért szigorúbbak is a szabályok már: hétfőtől péntekig délután három órától hajnal ötig, illetve hétvégén kijárási tilalom van, rendőrök vannak az utcán. Nehéz a helyzet otthon is és itthon is, de azt gondolom, hogy ha felelősen betartjuk a szabályokat és otthon maradunk, együtt túl leszünk ezen a helyzeten is. Szeptemberre talán minden visszatérhet a normális kerékvágásba, és elkezdődhet menetrend szerint a 2020/21-es bajnokság is.

A kosaras YouTube csatornát indított, melynek neve Luka’s Kitchen (Luka konyhája), ahol már négy videó is megtalálható. A legutóbb például töltött káposztát készített, vagy ahogy Szerbiában hívják, “sarmát”.

Fotó: szekesfehervar.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés