Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Luca Bechi jó döntést hozott, hogy egy ilyen patinás klubhoz szerződött

Hétfőn megtartotta első tréningjét a Zalaegerszeg új vezetőedzője.:

:

Már vasárnap megérkezett Zalaegerszegre a csapat új vezetőedzője, Luca Bechi, aki azóta már az első edzésén is túl van az együttessel. A trénerrel a klub honlapja készített interjút, melyben elmondta, hogy már több hete tárgyaltak a vezetőséggel.

– Kölcsönösen érdeklődtünk egymás iránt a ZTE-vel, már jó néhány hete tárgyaltunk az ügynökömön keresztül. Alaposan utánanéztem a magyar bajnokság történéseinek, melynek színvonala évről-évre emelkedik. Az idei év olyan, hogy szinte bárki legyőzhet bárkit, láttam is pár meglepetésnek számító győzelmet különböző csapatoktól, így az ellenfeleinkről is vannak elképzeléseim. Úgy gondolom jó döntést hoztam, hogy egy ilyen patinás klubhoz szerződtem, ahol nagyon barátságosan és segítőkészen fogadtak az első munkanapomon.

Luca Bechi rögtön a dolgok közepébe vágott, miközben az edzések intenzitására is odafigyel majd.

Nagyon nyitottak a fiúk, készségesen állnak a tréningekhez, kíváncsian várták a találkozást. Látszik a csapaton, hogy megvan bennük a fejlődés iránti vágy, nemcsak egyénileg, de csapatszinten is. Természetesen így, hogy a szezon közepén érkeztem, ráadásul szerdán már meccsünk is van egy nehéz ellenfél ellen és nagyon sűrű a menetrend azt követően is, rögtön a dolgok közepébe kell vágnom. Az edzések intenzitására is figyelnem kell majd, szeretném, ha jól be tudnák osztani az erejüket a fiúk, s a meccseken is jól tudnának pörögni. Nagy hangsúly lesz majd a regeneráció és az edzések összhangján, de ebben segítségemre lesznek szakmai segítőim, akik szintén nagyon készségesek voltak velem.

A szakember a Szombathely ellen debütál a ZTE kispadján. Fotó: Bálizs Zsuza

Majd a filozófiájáról is beszélt.

– Nem várok túl nagy dolgokat, inkább a játék egyszerű, de lényeges elemeire szeretném a hangsúlyt helyezni: koncentrációt várok, teljes erőbedobást a pályán és csapatjátékot, hiszen csak ez vezet előre. Alapvető nálam a kemény védekezés, a lepattanókért való harc és a pörgős játék. Szeretném, ha széles rotációval tudnánk játszani és sikerélményhez jutna minden játékosom – mondta, majd a ZTE elmúlt meccseire is kitért, melyeket már a helyszínen tekintett meg. – A liga legjobbjai ellen lépett pályára a csapat az elmúlt hetek során, több alkalommal bíztatóan játszottak a fiúk idegenben is. Jó érzéseim vannak a közös jövővel kapcsolatban, nem utolsósorban segítőmnek, Heinrich Róbertnek köszönhetően, akit remek edzőnek tartok és maximális tiszteletet érdemel, amiért ebben a nem egyszerű helyzetben ilyen jól vette át a csapatot. Látszik, hogy szeretik a fiúk és kellemes közegbe érkeztem, ami meg fogja könnyíteni a munkámat.

Végezetül pedig a zalaegerszegi szurkolókról is szót ejtett.

Amikor utánanéztem a ZTE-nek, több helyről is hallottam lelkes szurkolótáboráról. Olaszországban közel egy évtizedig dolgoztam egy, a ZTE-hez hasonló csapatnál egy Egerszeghez hasonló méretű városban. Imádtam ott edzősködni, s nagyon remélem, hogy itt is így lesz, mert a csapat és a szurkolók közötti kapocs a kosárlabda egyik legfontosabb szegmense. A csapatnak nagy szüksége van arra, hogy olyan tábor álljon mögötte, aki át tudja segíteni a nehéz pillanatokon, s akiknek játszhatnak. Alig várom, hogy újra élet költözzön ebbe a csarnokba is, hiszen a játék sava-borsa az a hangulat, amit csak teli lelátók előtt érezhet át az ember.  

Fotó és interjú: Bálizs Zsuzsa

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
lujo Recent comment authors
lujo
Olvasó

Antóniról tud valaki valamit, mikor játszhat újból?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés