Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Lubomir Ruzicka: Túl puhán játszottunk minden pozícióban

Edzői értékelések a szombati mérkőzések után.:

:

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 73-80 (15-20, 23-17, 23-18, 12-25)

Bors Miklós: Gratulálok a Szolnoknak! Minden poszton nagyon jó teljesítményekkel rukkoltak elő. Próbáltunk készülni a palánk alatti munkájukra, de ez nem mutatkozott meg a mérkőzésen, hiszen nagyon sok lepattanót engedtünk nekik, és már másodszor fordult elő a büntetőhiány. Elveszítettünk az önbizalmunkat, amikor visszaengedtük a Szolnokot a vezetésből, elengedtük a védekezést, és rossz döntéseket hoztunk, ez okozta a vesztünket. Dolgoznunk kell ezen, és remélem, minden mérkőzéssel jobbá válunk! Köszönjük a szurkolóknak a biztatást!

Miodrag Rajkovics: Kemény mérkőzés volt, ahogy vártuk. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, és most egy kemény meccset vártunk, mert néhány játékosunk nem volt bevethető, remélhetőleg a lehető leghamarabb visszatérhetnek, de a csapat megmutatta az erejét, közel maradtunk az ellenfélhez, segítettük egymást és csapatként dolgoztunk, és megtaláltuk a módját annak, hogy megnyerjük a találkozót.

Budapesti Honvéd SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 72-81 (18-16, 21-24, 17-23, 16-18)

Zlatko Jovanovic: Először is nagy gratuláció és tisztelet a Falcónak! Ahogy a mérkőzés előtt is elmondtam, a Falco messze a legjobb csapat itt Magyarországon, éppen ezért örülök, hogy felvettük velük a versenyt. Szerintem sikerült megvalósítani azt, amire készültünk, meg tudtuk őket szorongatni, meg kellett izzadniuk a győzelemért. A fiatal játékosainkra megint nagyon büszke vagyok, egy ilyen jó csapat ellen is megmutatták, hogy mit tudnak. Nem kesergünk egy pillanatig sem, készülünk tovább a következő mérkőzésekre. Végül szeretnék sok sikert kívánni a Falcónak minden előtte álló feladathoz.

Milos Konakov: Először is szeretnék gratulálni a Honvédnak, szerintem eddig jó munkát végeztek! A mérkőzés előtt is elmondtam, hogy nem számítok könnyű összecsapásra és pontosan így is történt. Elsősorban védekezésben kezdtük gyengébben a meccset, ez volt az oka annak, hogy támadásban sem kaptuk el a ritmust. De ahogy az edzők szokták mondani, túléltük ezt a szakaszt. A harmadik negyedben már jobban játszottunk, keményebben védekeztünk, és így más ritmust tudtunk diktálni. Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, készülünk tovább, immár a Kaposvár elleni meccsre. Sok sikert a Honvédnak a folytatásra!

SZTE-Szedeák – Arconic-Alba Fehérvár 98-102 (29-29, 26-31, 20-21, 20-21, 23-21)

Nikola Lazics: Gratulálok az Albának! Szinte az egész meccsen vezetett és megérdemelten nyert. Mi nem a saját ritmusunkban játszottunk, az Alba diktálta a ritmust. Nem jól védekeztünk, hatvan pontot kaptunk az első félidőben, nem működött a védekezésünk szinte az egész meccsen. Sokat hibáztunk mindkét oldalon, talán a végén volt egy-két meccslabdánk, de őszintén, messze voltunk az ellenfelünktől. Tudtuk, hogy az Alba egy rutinos csapat, amely bünteti minden hibánkat. Ettől függetlenül gratulálok a fiúknak, mert mindent kiadtak magukból ma, de nem volt egy egész hetünk erre a meccsre készülni. A Honvéd ellen meg kell próbálnunk javítani.

Alejandro Zubillaga: Gratulálok a Szegednek! Olyan kosárlabdát játszanak, amely hozzám közel áll. Őrült meccs volt, hiszen nagyjából kilencven labdabirtoklása volt mindkét csapatnak. Nagyjából hasonló, nehéz meccsre számítottunk, de persze szerettük volna a saját ritmusunkat játszani. Védekezésben és a támadólepattanókban mindenképpen fejlődnünk kell, mert ha sok esélyt adunk az ellenfelünknek, akkor több kosarat szerezhet. A Szeged egy nagyon veszélyes csapat, ez egy jó teszt volt számunkra. Ebben a bajnokságban minden idegenbeli győzelem nagyon sokat számít. Holnap pihenünk, majd készülünk az Oroszlány elleni meccsre.

MVM-OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK 114-79 (25-20, 36-20, 24-21, 29-18)

 

Simon Petrov: Természetesen mindig nagyszerű érzés itthon játszani a szurkolóink bíztatása közepette, ezért először is nekik jár a köszönet az extra energiáért és az igazán különleges hangulatért. A fiúk tudták mit kell tenniük, agresszívan védekeztek, készen álltak kivitelezni a gyakorlottakat, és az egyéni képességeiket is jól használták. Soha nem adták fel, ezért alakult ki ez a különbség. Végig küzdöttek és ez a célunk az elkövetkező mérkőzéseken is.


Lubomir Ruzicka: Először is gratulálni szeretnék a hazai csapatnak. Jól játszottak, mi viszont csak az első 12 percben játszottunk aztán jött egy nagy lefagyás, mert jó munkát végeztek ellenünk, fizikálisan játszottak, mi pedig túl puhán minden pozícióban. Az 1-1 elleni védekezésben, elzárásokban, mindig beragadtunk és nem voltunk elég fizikálisok, ezzel megállítottak minket. Aztán nagy energiákkal játszottak mi pedig lehajtottuk a fejünket ezért alakult ki a 35 pontos különbség a végére. Csak annyit tudok mondani, hogy csak 12 percig játszottunk.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
zterulezKovàcsIstvànZombi Recent comment authors
KovàcsIstvàn
Olvasó

Ruzicka, lehet pakolni! Lásd be, hogy amit te tudsz az a Zte-hez vagy a magyar kosárlabdába, édeskevés! Szülőföldem csapata nekem szent és sérthetetlen, legyen neked is az és vedd a sátorfádat!

Zombi
Olvasó

Ruzicka bácsinak lassan meg kellene köszönni az eddigieket. Szakmai igazgatónak sem ártana önkritikát gyakorolnia. Valami nem működik, hogy ennyi sérülés van, így a szezon elején.Légiósok is mehetnének arra, amerről jöttek. Legviccesebb a Litván gyerek, aki látványosan fakezű. Ezen a szinten legalább dobni tudni illene.

zterulez
Olvasó

Az erőnléti edző feladata lenne elsősorban, hogy a csapat megfelelő fizikai állapotban álljon a vezetőedző rendelkezésére. Na most ez itt semmilyen szinten se valósult meg. Úgyhogy első körben Adrovicz Bélát számoltatnám el.

Zombi
Olvasó

Tavaly ezzel szerintem nem volt probléma. Igaz nem vagyok szakértő, de inkább az edzői problémákat látom. Nagyrész a játékosokat is Ő választotta. Igaz, hogy a mestert is valaki felkérte, na ezt a bácsit is kissé hátrébb tenném….

zterulez
Olvasó

Bencze Tamás maga mondta el a szurkolói ankéton, hogy szerinte bronz párharc azon ment el, hogy elfogytak fizikálisan a végére, és a védekezéseknél már nem értek oda úgy a labdákra, mint korábban. A Körmendnek sokkal jobban sikerült a formaidőzítése. Ez nem kizárólag az erőnléti edzőn múlt, de azért rajta is.

Zombi
Olvasó

Akkor,ha ez így van a mágus miért nem változtatott ezen? Akkor a tulajdonosnak kell változtatni a szakmai igazgató személyén.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés