Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Létezik és működik a rendszerünk egy ilyen szintű válogatott ellen is”

Bravúrra készülünk a csehek ellen.:

:

Összességében jó nyolcórányi buszozásnyira van egymástól Szombathely és Chomutov, a Csehország-Magyarország világbajnoki selejtező helyszíne. Így aztán két részletben, Brno mellett egy éjszakára megpihenve utazott a magyar férfi kosárlabda válogatott a következő tétmérkőzésére.

A német határhoz közeli kisvárosban a jégkorongé a főszerep, mint oly sok helyen a cseheknél. Ám a létesítmény tényleg remek, modern, tágas és szép is.

Pénteken este az első edzést is megtarthatta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, aki a Hunbasketnek nyilatkozva a litvánok elleni találkozó tanulságairól is beszélt.

– A litván mérkőzés után elégedettek lehetünk, mert igazolta, hogy létezik és működik a rendszerünk egy ilyen szintű válogatott ellen is – mondta a kapitány. – Persze pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy az előttünk álló hét mérkőzésen nem fogunk tudni mindig így játszani. Ezért lesznek olyan meccseink, ahol a taktika lesz a fontos, valamint lesznek olyanok, amikor próbálunk fókuszálni a mérkőzés megnyerésére. A cseh is és a bosnyák is ilyen lesz. Ezeken próbálunk mindent bevetni a győzelemért.

Nem lesz könnyű dolga Hanga Ádáméknak, a legutóbbi vébén a legjobb nyolcig menetelő házigazda igazán erős gárda.

– A cseh egy atletikus csapat, tudjuk, milyen jól szerepeltek a világbajnokságon. Most ráadásul saját pályán játszanak, ugyanakkor úgy érzem, nem vagyunk esélytelenek.

Visszatért a válogatott keretébe a csapat honosított játékosa, Mikael Hopkins is.

– Pozitív hír, hogy ismét itt van velünk Mikael Hopkins, aki a családi tragédiája után amint meghallotta az első pozitív hírt, máris ült a repülőre, és jött utánunk. Ezzel együtt szeretném megköszönni mindazt, amit Kemal Karahodzic tett a csapatért.

A magyar válogatott szombaton 18.15 órától lép pályára a Rocknet Arénában.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés