Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Lesimázta a tartalékos Albát a DEAC-Tungsram

A félidőben már huszonhattal mentek a hazaiak.

DEAC-Tungsram - Alba Fehérvár 88-73 (34-21, 26-13, 14-20, 14-19)

Bajnokság, 3. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Nagy V., Ádám J. (Hartyáni Zs.)

DEAC-Tungsram: Thames 5/3, Polyák 13/6, Valerio-Bodon 5/3, Dzeletovics 10/6, Aska 12. Cserék: Kerpel-Fronius -, Lapornik 25/15, Drenovac 15, Kovács -, Tóth 2, Neuwirth -, Balázsi -.

Alba Fehérvár: Balsay 4, Mulalics -, Lukács 9, Laksa 15/6, Steele 16/3. Cserék: Pongó 13, Takács Mi. 5/3, Szabó 7/3, Omenaka 4.

Izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel vette kezdetét a harmadik forduló, amelyen a DEAC-Tungsram látta vendégül az Alba Fehérvár együttesét. A vendégeknél Stark mellett Vojvoda játékára sem számíthatott Dejan Mihevc vezetőedző.

Steele triplájával és Lukács közelijével villámrajtot vett az Alba, de hamar megtalálta a játékát a Debrecen (4-5). A vendégek centere továbbra is jól mozgott a palánk alatt, de a hazaiaknál jobban eloszlottak a pontok és egy nagy futással sikerült tízzel meglépniük (21-11). Bár a vendégek időkérése után kicsit kevesebb kosár esett, a negyed utolsó perceit megnyomta a DEAC és megnyugtató előnyre tett szert. 34-21.

A kis pihenő után ugyanolyan energiával jöttek fel a pályára a debreceniek, egyből a játékrész elején repítettek egy 9-0-át, ezzel kcisivel több, mint tizenkét perc után a húszat is átlépve (43-21). A játék képében nem történt változás a későbbiekben sem, végig dominálni tudtak a hazaiak, míg sok labdát adtak el a fehérváriak. 60-34.

A fordulás után Pongó Marcell vezetésével 7-0-val nyitott az Alba, ezzel sikerült is bejönnie húsz alá a csapatnak, de hamar jött Polyák ziccere a túloldalon (62-41). Pongó továbbra is jól mozgatta a társakat, a félidőhöz képest már nyolc pontot sikerült faragnia a hátrányából a fehérváriaknak, ám mindig volt valaki a Debrecenből, aki amikor kellett, megvillant, jött is a vendég időkérés (69-46). Lapornik és Aska is megszórta magát, maradt a megbízható hazai előny. 74-54.

A záró etap már nem tartogatott meglepetéseket, lehetőséghez jutottak a fiatalok is, míg a DEAC-Tungsram a találkozót végig kézben tartva, magabiztosan győzte le az alba Fehérvárt. 88-73.

Fotó: hunbasket.hu

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
AlbaCsávókwileyCsippaRózsabimbóBencur2021 Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Nagy pénz, nagy (Simon) mutyi, kis foci…

Bencur2021
Olvasó

Azert nem kell am tulgondolni.. az Alba 2 legjobb jatekosa hianyzott. Oke az a legerosebb csapat aki a palyan van de akkor is. Vojvodara epulo csapatban nem jatszott Vojvoda + a kezdő amerikai iranyito.

andrás
Olvasó

Dzeletovic + Lapornik
A mi Durant – Klay Thompson párosunk ?✌️
Reméljük kiélezett helyzetben is pontosak lesznek

Blizzard
Olvasó

Ilyen szinten beleszarni a második félidőben egyszerűen tilos! Remélem el lesz beszélgetve mindenkivel, ez a mentalitás megengedhetetlen.
Főleg, ha majd Fehérváron 16-al kapnak ki. Profi csapat egyszerűen nem lehet ilyen könnyelmű, sem az edzői stáb, sem a játékosok.
Gála helyett bosszantó volt nézni a második félidőt. Luxus!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Mit kell csinálni Simonnak, hogy azt mondják, hogy nem ért hozzá?

supradeel
Olvasó

Gratulálok a DEAC nak! Sajnálom hogy a második félidőt lesétálták, de érthető. A Fehérvár vezetősége elgondolkodhat komolyan,sőt szerintem önként és dalolva távozhat. Más vadabb nyugati helyeken ezt a szégyenteljes teljesítményt nem úsznák meg szárazon, sem a vezetők, sem az edzők, sem a játékosok. Mondanám hogy sajnálom a szurkolókat, de azok nincsenek csak egy két fogyi tornás gombóc. A régi nézőket azért tényleg sajnálom, meg aztán mindig jobb egy jó Albát szapulni, mint ezt a vergődést nézni. Tavaly jó csapatuk volt, de nem lehettek nézők és nem tudtunk szapulni, idén meg szarok ezért nem tudunk.

törrögszultán
Olvasó

Kedves és tisztelt mindenki, akiknek ehez a qva gyenge Alba Fehérvárhoz vajmi közé is van!!!
sok-sok sportszerető ember (fiatal/idősebb) nagyon várja, hogy Dr. professzor habil. Simon Balázs és padtársa, hozzá nem értő sorstársa Balássi elvtárs kiálljanak a Gáz utcai csarnok küzdőterére és színt valjanak:
mit képzeltek a csapat nyár eleji összeállításával, az edző választással..
Mi a saját szerepük a sikertelen kezdésben, meddíg kívánják még itt tölteni az idejüket, költeni a sok- sok pénzt- saját magukra???
Most legyen nagy szátok pancser vezetők!!
Mulalicsot pedig lapátra, a vezető párossal együtt!!

orszagalama
Olvasó

A mondandód lényegével tulajdonképpen egyetértek, azonban Te kifejezetten a fehérvári kosárlabda ellensége vagy! Aki azt gondolja hogy valamilyen pozíciót kaphat! Azt gondolod hogy egy ilyen ostoba senki ,mint te valaha is bármilyen pozícióhoz juthatsz? Tévedsz! Előbb tudják meg kivagy mint az te gondolnád. Na akkor majd szégyenkedhetsz a közvetlen környezeted előtt. Azt is tudjuk hogy közel vagy a tűzhöz.

törrögszultán
Olvasó

nekem írtad, foszlottalma?
Nem bírod a kritikus hangokat…
Akkor te vagy közel a tűzhöz!!
Én, csupán egy kritikus hangú szurkoló vagyok, aki olyan kosárlabda csapatot szeretne ebben a városban, aminek nagy, hozzáértő szurkoló tábora van, amelyik csapat/klub nem évente van összerakva, ahol látszik a folytonosság, honnan hová akarnak eljutni. És mind ezt SZAKÉRTŐ, ELŐRELÁTÓ, HOSSZÚTÁVRA Tervező, FELELŐS vezetés irányítja!

Zsarkov
Olvasó

Pedig Mihevc a meccs utáni nyilatkozatában pozitívumokról beszélt…, lehet, hogy ennyi van az Albában, csak ti szeretnétek többet látni bele

Marillion
Olvasó

Hát kérem…nem csodálkozom hogy Fehérváron foghíjjasak a széksorok mostanság! Nem ezt a hányadék hozzáállást érdemlik a nekik szúrkolók….Voja ott nagyon is magára maradt…Ott nem tudom kik szponzorálják a klubot de…meddig tétlenkednek még….Szükség van a Falco mellett mind tőbb izmos ütős csapatra mert ez a Magyar férfi kosárlabdasportág érdeke is…Szidhatjuk orba szájba meg keresztbe is egymást a lelátókon meg itt is az a mi dolgunk,de csak közössen juthatnak mind magasabb szintre klub csapataink azzal ha mind tőbb mérközés egyenrangú! Ne visszfejlődés legyen már! Tessék Fehérváron is rendet csinálni! Hajrá Falco!

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

Tisztelt Balássy Úr! Meddig nézi még ezt a szart? Láthatóan Simon csak a kávézgatáshoz ért, meg ahhoz hogy a szakállas spanyol aerobic edzővel sétálgasson ,kerékpározgasson, felhőtlenül kettecskén. Jó lenne ha valaki számonkérné, mi folyik a klubnál szakmai munka gyanánt. Nagy Gábor idejében ilyen nem fordulhatott volna elő.

Pbask
Olvasó

Egy komment erejéig: Szerintem Voja töke ki van már az egésszel. Az előző év tragikus volt szakmai szempontból neki, de ellenünk is láttam rajta múlt héten,hogy torkig van.(Nonverbális mimika, mozdulatok) Hőemelkedése van,ezért nem játszott. Lehet. De én sok olyan Olaj meccsre emlékszem,mikor betegen is vállalta a mérkőzést,mert szeretett ott lenni. Szerintem azt a magasabb fizut már tucatszor megbánta, hogy meglépte. Az Albával az a baj, mióta a mindig szépen fésült hajú kávézós úr van, hogy pénz van, ezáltal lehetne jobb csapat is ők, de a szakmai hozzáértés a nullához konvergál. Ebből a szempontból az Olaj kiemelkedik. Rólunk nem beszélek:) Edző… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Teljesen egyetértek veled, és ez bizonyára többször is így lenne ha megtörnéd a csendet!! Augusztus vége felé volt egy cikk Vojával, amikor arról beszélt, hogy hát nagyon reméli ez egy sikeresebb szezon lesz, szerintem ő már akkor felkiáltott! Azért ő már öreg motoros a szakmában, és nem beszélt volna annyira feltételes módban ha most jobb alapokat látott volna a felkészülés kétharmada környékén! Két meccs után persze nagyon korai tudom, de jelen pillanatban én azt látom, hogy a tavalyi Alba= motíválatlan, néha okos, az idei Aba= pörög, motivált, de nem nagyon okos játék 🙂 Hát az eredményét majd meglátjuk, de ezzel… Olvass tovább »

Vadkakas
Olvasó

Gratulálok!
Meglepően magabiztos, de teljesen megérdemelt győzelem.
A Fehérvárnál vmi nagyon nem volt rendben ma.

Hajrá DEAC!

Marillion
Olvasó

Nagyon jó hogy most már van egy tartósan komolyabb szintre állandósúló újabb klub arrafelé a Szolnok mellett is! Grat DEAC! …és Szeged is…

Expert
Olvasó

-15 a vége. Sok csapat fog itt még ennyit kapni teljes kerettel is.

Ellenív
Olvasó

A második játékrész alapján, meg győzni is fog egy két csapat +15-tel

gulyasszabolcs00
Olvasó

Érdemes volt lecserélni a legjobb magyar edzőt egy másfél éve munkanélküli, mindenhol bukott fogalmatlan kóklerre ? Mondjuk “fogalmatlanságban” az új coach csak második az Albánál, Simon toronymagasan vezet. Pedig pénz dögivel, már tegnap elutaztak egy 18 órai kezdetű meccs miatt… Kemény este lehetett, főleg ha Simi is ott dorbézolt ?

Apropó, azt írják tartalékos Alba…2 hiányzóval ? tavaly mintha picit több lett volna mint kettő, s nem egy meccs erejéig.

Grat a DEAC-nak, jó csapatuk van!

Csippa
Olvasó

Legjobb magyar edző? Akkor Berenyből miért rúgtátok ki anno?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem én rúgtam ki. Ellenben kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy szerinted ki a legjobb, jelenleg is aktív magyar edző!?

wiley
Olvasó

Legjobb magyar edző? ? Ugyanolyan kókler, mint a mostani. Edzőnek is túlzás nevezni, most van jó helyen szakertőkènt.

AlbaCsávók
Olvasó

Melyik eredménye predesztinálja a legjobb magyar edző címre?

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

Meccs előtt bíztam a fiúkban. Mikor láttam hogy Voja nincs gondoltam hogy vereség lesz. Azonban az első félidő az a megalázás, szégyen kategória. A másodikról nem kell szót ejteni ,mert a DEAC már nem csinált semmit. Nagyon kiábrándító ez a csapat. Ennél a tavalyi sokkal jobb volt. Mulalicot azonnal ki kell rúgni és AZT IS AKI LEIGAZOLTA!! Ahogy sejtem Simon és Mihevc voltak a tettesek. Akik akkora ostoba kóklerek hogy egy ilyen “játékosban” láttak fantáziát azok a személyek nem méltók arra hogy az Alba kötelékébe tartozzanak.

Vulcano
Olvasó

Azt még a legamatőrebb edző is tudja, hogyha a fő pontgyárosai és befejező emberei kiesnek a sorból, akkor be kell állni kőkeményen védekezni. Ez az egyetelen mód, amivel egy ilyen meccset szorossá lehetne tenni. Az Alba ezt a feladatot a legapróbb mértékben sem tudta abszolválni. Max a 2. félidőben, amikor a DEAC már leszarta az egészet. Ez a meccs, meg a Falco elleni is lehetett volna akár 40+-os zakó is, ha az ellenfél végig konectrál.

Rózsabimbó
Olvasó

Ellenetek a DEAC végig fog koncentrálni, meglátjuk mi lesz az eredmény!
Ne legyetek nagyon nyugodtak!

Csippa
Olvasó

?? ??

Vulcano
Olvasó

Engem a mai meccs most kicsit jobban fog érdekelni…

Dani
Olvasó

Egyik légiósunk sem extra,de ez a mulalic.. Ki látott benne fantáziát? Végig ülte majdnem az egész fel készülést, lassú,ha hozzá kerül a labda már passzolja is el, illetve vállal triplát, azt sem sok sikerrel.
Nincs betörése,nem vállal szerepet, ahogyan egy jó légiósnak kéne. Lábon lassú, megveri egy U20as is. Cserélni kéne. Illetve például mi miért nem tudtunk hozni pl egy 1-2 légióst, amikor stark lesérült, később pedig eldölt volna a sorsa?

orszagalama
Olvasó

Ez rémesen gyenge, kilátástalan,katasztrofális!Ami a legelszomorítóbb , olyan hogy védekezés, az egyszerűen nem létezik! És ezt nem elsősorban a mai meccs alapján mondom! Sérülések?? Tavaly ilyenkor 4 db felnőtt játékosunk volt bevethető meg 3 fiatal. Ha jól emlékszem Debrecenben is nyertünk. Szeretném ha a munkahelyemen olyan főnököm ,főnökeim lennének mint Simonnak! Semmi hozzáértés, nulla teljesítmény, csak a kár okozása, mindez következmények nélkül, komoly bérezés, álom meló!

redmiller
Olvasó

És Forray volt szidva….
Na, meg persze őt kellett felállítani…

Csippa
Olvasó

És ahogy észrevettétek, már bér mínuszok sincsenek ezeknél a hozzászólásoknál végre, ez is jelent vmit… Már csak Simon nem bírja elengedni a mézes csuprot, ahogyan pakson Pavlik. Két kókler…

redmiller
Olvasó

Engem nehezen, de megtaláltak…. 😀
Hirtelen fel is szaladt 12 óra alatt 🙂

Boban
Olvasó

A meccs egyetlen pozitívuma Balsay bátor játéka. Légiós választásban meg lehet járni a Deachoz vagy a Szegedhez különórára.

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

szerintem is! Már tavaly is voltak szép momentumai.Állítólag Ramirez anno elzavarta az első keretből.

Marillion
Olvasó

Bátran nyúlhattok a fiatalokhoz….erőn felűl tesznek hozzá meccsek óta és milyen hasznosan…

fejerkosar
Olvasó

Hiányzik Vojvoda és Stark. De játszott 3 válogatott: Pongó ,Szabó Zs., Lukács, Laksa lett válogatott, Steele, Mulalic( mondjuk ő egy nagy szar!) három U20 válogatott Balsay, Kass, Takács M. és ott van még a kb 28-29 éves Omenaka . Ez 10 ember könyörgöm!!! Hogy lehet 60 pontot kapni 20 perc alatt!? A védekezés dupla nagy nulla! Támadás ok hogy kicsit döcög a hiányzók miatt, de a védekezésre nincs, nem lehet mentség! Simon Balázs most már jó lenne ha kiállna a közönség elé ,és megmagyarázná ez fos mi volt, már megint?? De előtte írja meg a felmondó levelet magának Mihevcnek meg… Olvass tovább »

Boban
Olvasó

Szánalmas. Mulalicot még Debrecenben fel kell rakni az első gépre. 28 perc, 0 pont. Szánalmas “védekezés” a szezon kezdete óta. Ez a két vereség kalkulálható volt, csak nem így… Stark felépülése, Voja jó teljesítménye és Mulalic helyett egy védekező specialista, és akkor talán lehet ebből még egy értelmes szezon, különben az idei is kuka.

justbasket
Olvasó

Nem lesz itt semmi csikánó! Amíg Simon el nem takarodik az edzői stábbal ,meg Mulalicsal együtt a még a város környékéről is!

Sajka
Olvasó

Húúúú…ez az Alba eléggé gyenge. Ezt a Mulalicot honnan kukázták?? 27 perc 0 pont, 0 VAL. Ez igen!!!
Már a múltkori Falco elleni meccs után is úgy gondoltam, hogy ez az Alba idén sem lesz tényező…nos ez a meccs ezt szépen be is bizonyította.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés