Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Lesimázta a Paksot a ZTE

Az előző mérkőzésen a kispadról elküldött Williams volt az egyik húzóember a hazaiaknál.

  •   

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 111-85 (34-20, 25-17, 23-24, 29-24)

Bajnokság, 19. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Papp P., Tőzsér D., Goda L. (Forrai S.)

ZTE: Simon 2, Johnson 19/9, Williams 30/18, Djurics 9/3, Agafonov 6. Csere: Bibbins 21/9, Doktor -, Gulyás -, Bagó 7, Szabó 17/9.

Paks: Kovács 4/3, Faust 18/6, Coleman 18, Lóránt 22/6, Putney 7/3. Csere: Szalai 3, Velkey -, Kis 6/3, Valerio-Bodon -, Jacskon 7.

Hárommeccses győzelmi széria után várhatta hazai pályán az ASE csapatát a Zalakaerámia ZTE KK a bajnokság 19. fordulójában. Ezt a jó sorozatot szerették volna folytatni a Paks ellen is, ahol a roppant eredményes Evans, Faust, Coleman triót ezúttal “megbontotta” a sérülés: a gólpassz, VAL és dobott pont-kategóriában egyaránt előkelő helyen levő amerikai irányító, lábát fájlaló Shannon Evans csak civilben, a kispadról figyelhette társait. Braniszlav Dzunics szokásosan nagy tapsot kapott a bemutatáskor Zalában, csakúgy, mint az először idegenbeli mezben Egerszegen játszó Kis Raul, valamint Velkey János is.

Kicsit felforgatta a megszokott kezdőötöst a ZTE mestere: az előző fordulóban remeklő Simon Kristóffal kezdett a horvát tréner, s ezúttal Szabó is a kispadról érkezett. A meccs legelején a Paks vezetett 5-0-ra, ám Djurics hármasával gyorsan egyenlített a ZTE, s innentől kezdve kiegyenlített játék folyt a pályán. Faust vétett sportszerűtlen hibát, amikor a ziccerre törő Williamst letaglózta. Később a sértett egy hármassal büntetett. Időkérést követően beindult a hazai triplazuhatag: előbb Szabó, majd Faust, ezt követően Williams két alkalommal, majd Bibbins is a 6,75-ös vonalon túlról talált be. 28-20-nál időt kért a Paks, ám a különbség továbbra is nőtt Johnson ziccerével, majd Williams zsákolásával 34-20-al ért véget az első negyed.

Továbbra is a ZTE maradt lendületben, Bibbins buzzer triplájával már 21-re rúgott a hazai fór. A hatperces atomvárosi kosárcsendet Lóránt törte meg, ám nem sokáig szomorkodtak a hazai nézők, hiszen tovább sziporkázott a ZTE: előbb Szabó, majd Williams dobott hármast, így már 25 ponttal járt előrébb a hazai csapat. Williams brutális dobóformával rukkolt elő, egy percen belül még kétszer betalált távolról, így már 5-ből 5-nél tartott. 9/13 volt ekkor a zalai távoli dobásmutató, nem volt véletlen a közel hatvan pont, amit 67%-os találati aránnyal abszolvált a Zalaegerszeg.

Williams végül 30 ponttal terhelte a paksi gyűrűt – Fotó: Bálizs Zsuzsa

59-37-es állásról folytatódott a mérkőzés, Williams zsákolt egyet, majd a két csapatkapitány, Szabó és Lóránt dobtak kosarakat. Kiegyenlítetté vált a találkozó, ám a ZTE magabiztosan tartotta előnyét. Kis Raul talált be távolról, Williams pedig bevágta hatodik trojkáját is. 82-61-el zárult a harmadik negyed.

A teltházas publikum legnagyobb örömére Bagó Martin egy szép 2+1-es akcióval növelte pontjai számát, Ante Nazor pedig megtehette, hogy amerikai légiósait és Agafonovot pihentetve négy magyar fiatallal és Djuriccsal játszassa csapatát több percig. A különbség nem csökkent, bár az ASE ekkor már szerzett könnyű kosarakat, mert védekezésben kicsit lankadt a zalaiak figyelme. Coleman és Faust is összeszorgoskodta az átlagát a meccs végére, ám az utolsó percekben megint beindult a ZTE-henger.  Johnson és Szabó hármasaival a meccs végére 26 pontra nőtt a differencia. Szinte kiütéses győzelmet szerzett a Zalaegerszeg, mely felszabadult, ám nagyon is tudatos játékkal nyert, 16 hármast bepörkölve.

Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

 

  •   
30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
ZegBódyGuccsiantikosarsztogramBeniben Recent comment authors
Zeg
Olvasó

Szép estét…
Nincs egy “tökös” újságíró aki megkérdezné Bence mestert hogy akkor tulajdonképpen mi is volt a probléma ő szerinte…mikor ugyan is megköszönték neki vérig volt sértve…s rajta kívül mindenki hibás volt…játékos szurkoló mindenki…
Kiváncsi lennék most mit mondana…vagy esetleg Tomika 2 mit mond…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ha tudsz olvasni, akkor görgess lejjebb és a másodikra már választ is kapsz! 😉

BódyGuccsi
Olvasó

Kedves Tamás!
Szerinted?

sztogram
Olvasó

Báne! Inkább tényleg hallgass! Mindenki jobban jár

Beniben
Olvasó

Szép és értékes győzelem!
Gratulálok, Csapatnak, Edzőnek, Szurkolónak egyaránt!
Csak a ZTE!

gabor77
Olvasó

Gratulálok a CSAPATNAK! Minden elismerésem Ante Nazor edzőnek!!!
Csak így tovább, köszönjük

mrfox
Olvasó

Gratulálok a csapatomnak! Ez igen. 😀
Sajnos nem tudtam ott lenni a meccsen, pedig milyen gyózelem volt ez azt k…..
A Horvát edző tud valamit.

TaKkeRr
Olvasó

NAZOR FOR PRESIDENT 💙

ldd
Olvasó

Ante mester rendesen berúgta az NB-1 ajtaját…
3 meccs alatt “csodát” tett a csapattal.
Hol vannak már zegi sirámok?
Ez a” pali” tud valamit…

antikosar
Vendég
antikosar

Ez pontossan igy van ahogy leitrad!Irány a Felsöház.

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!!!! És gratulálok a “B” középnek is!!! Végre megint volt szurkolás, megint volt hangulat!! Ma este öröm volt a lelátón ülni. Élvezetes mérkőzés, jó dobóforma, jó védekezés!!! A fiúk nagyon odatették magukat! Az elmúlt időszakhoz képest, mondhatom hogy eddig mesés menetelés! Maradjon is így!!! Williams nagyon extra! De ma ismét CSAPATKÉNT küzdöttünk!!! Bageszt azért külön kiemelném, nagyon örülök a mai teljesítményének ! Doki miatt viszont kicsit bánatos vagyok. Remélem Ő is felpörög hamarosan. Látszik a változás, mind támadásban de főleg védekezésben!!! Most egy kis pihenő, azután pedig kezdjük ott ahol abbahagytuk! Ahogy mondtam a Szolnok meccs után, a… Olvass tovább »

lujo
Olvasó

Nagyon jól felépített taktika, mindenki küzd és hajt, így bárkire veszélyesek lehetünk. Lehető legjobb választás volt Ante! Azért hihetetlen, hogy a magyarjaink így is tudnak játszani. Személy szerint Simon és Gulyás játéka változott nagyot. Jó a pályán látni őket! Csak így tovább srácok, ne ismeretek félelmet és ne elégedjetek meg semmivel, még bármi elérhető a szezonba. Mindig csak előre az égi színekért! Hajrá ZTE

Megyeri 80
Olvasó

Azt tudja valaki, hogy Bane mitől lett ilyen indiszponált, szinte egész meccsen csak ült a padon? Mintha nem is Ő lett volna, nem ilyennek ismerjük szerintem!?

dushaj
Olvasó

Lehet, már szeretne lemondani

Atomcity
Olvasó

Nekem egy kiegett oregembernek tunik sokszor. Raadasul gondolom rajott, hogy a legios valasztast is jol benezte es meg a top4 se lesz meg iden….

csakazete
Olvasó

Hát ő nagyon durván motiválatlan volt szerintem…. Baromira önmaga ellenkezőjét mutatta…
Viszont a saját csapatomra is ugyanezt tudom mondani 😃
Ha ez továbbra is így lesz akkor óriási az új edző mind szakmailag, mind pedagógiailag! Hajrá ZTE!!!

ZTE ZOLI
Olvasó

Na végreee! Van csapatunk! 💙💙💙💙

KovàcsIstvàn
Olvasó

….és végre van EDZŐNK!!

lujo
Olvasó

És végre a “régi szép időket” idézte a hangulat is, köszönjük a B-középnek és mindenkinek aki szurkolt!

Sajka
Olvasó

Úgy látszik, hogy ZTE-vel is számolni kell a felsőházban. Eléggé komoly tüzérsége van…sok meccsen dobtak bőven száz pont felett, és a horvát edző a védekezést is összerántotta.

Atomcity
Olvasó

Nagyon jo lenne, ha osszeszedne magat a csapat. Talan az arcbol / bohockodasbol kene leginkabb visszavenni es a (mentalis) felkeszulesre / meccsekre koncentralni. Az se lenne baj, ha Jackson es Putney nem terne vissza a szunet utan. Kar, hogy ilyenkor mar nem lehet epkezlab jatekost talalni…

Hajra ASE!!!

Bezse
Olvasó

Pár hónapja írtam hogy van a 2 húgyagyú a paksban ( faust meg jackson ) , akik teljesen ellenszenvessé teszi az egész csapatot

Atomic4
Olvasó

Ha Faust-nak kettővel kevesebb lenne a (kosár)IQ-ja, visszafejlődne egysejtűvé. Remélem jövőre már nem marad a csapatnál!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Emelem a kalapomat a horvát előtt! Tartottam tőle, hogy túltolja a keménységet, de láthatóan működik! Gratulálok, csak így tovább!

LaBe
Olvasó

Most sajnálhatjuk csak igazán a kupát. Szép volt fiúk!

Marillion
Olvasó

Meg azt is hogy nem lépték meg Egerszegen előbb az edzőváltást…gratulálok a szomszédba… kell már egy jó Zte is ide Nyugat Magyarország csapatai közé….!

Expert
Olvasó

LOL. Nagy a baj?!
Ebben a pillanatban egy fillért se tennék fel arra, hogy a Paks, Szolnok, Alba trióból akár egy is a végén a négyben lesz. A Pécs, Debrecen, OSE, ZTE négyes nagyon jön fel, sőt..

Manó
Olvasó

💙💙💙💙

caxor
Olvasó

Felsőház

SopronKCfan
Olvasó

Szép volt ZTE!!! Legalább ti. Hajrá!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés