Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Lesimázta a Debrecent a Zete

Gyakorlatilag már a félidőre eldőlt a találkozó.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC-Tungsram 91-67 (24-17, 19-12, 23-20, 25-18)

Bajnokság, 21. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: dr. Mészáros Balázs, Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás Ferenc (Forrai Sámuel)

ZTE: Wilson 18/3, Takács 2, DeCosey 12/6, Barnett 12/6, Holton 17/3. Cserék: Parks 19/12, Polster -, Németh 2, Révész 2, Horti 7, Csuti -, Makkos -.

DEAC: Thames 16/9, Hagins 15/9, Kovács 2, Drenovac 16/3, Aska 6. Cserék: Kerpel-Fronius -, Polyák 5/3, Neuwirth -, Valerio-Bodon -, Tóth 7.

Januárban három hazai mérkőzésen három győzelmet szerzett a Zalakerámia ZTE KK, azonban egyik találkozó sem volt egyszerű. A Kecskemét elleni kilencpontos siker után következett az OSE elleni dupla-hosszabbításos thriller, majd az idei bajnokságban nagy riválisnak számító Paks, ahol egyetlen ponttal sikerült felülkerekednie Révészéknek az atomvárosiakon. A bajnoki szünet előtti utolsó hazai meccsen pedig az egyik legerősebb kerettel, valamint az legkomolyabb anyagi kondícióval rendelkező gárda, a DEAC vendégszerepelt Zalaegerszegen.

A vendégek Dzeletovic nélkül, de ismét Tóth Ádámmal a keretükben érkeztek. A korábbi válogatott center edzésen elszenvedett izomszakadása javult annyit, hogy nevelőegyesülete ellen pályára tudjon lépni, így pedig inkább a DEAC számított a mérkőzés esélyesének. A ZTE számára azonban most már minden hazai mérkőzés élet-halál harcnak számít a bennmaradás kiharcolása érdekében, így ezúttal is azt várta a közönség, hogy egy szoros meccsen sikerül a bravúrgyőzelem.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Pontszegény kezdés után triplazápor következett: Thames, Barnett, Barnett, Hagins volt a sorminta. Mindkét csapat jól dobott kintről, bár a ZTE több alkalommal is megtette azt a szívességet, hogy szinte zavartalanul dobhattak a hajdúságiak – Kovács is így talált be a sarokból. Wilson hátradőlős tempója ragadtatta tapsra a nézőket – Luka Doncic egyik kedvenc dobását alkalmazta a ZTE 12-ese. Megkezdődött a csereként beálló két center, Horti Bálint és Tóth Ádám csatája is, ennek egyik epizódjaként a kék-fehérek centere három büntetőt dobhatott „Dusán” periméteren elkövetett faultja után. Wilson buzzerjével alakult ki a 24-17-es állás.

A kisszünet után ott folytatta a ZTE, ahol abbahagyta: Holton zsákolása és Révész szép ziccere, valamint Parks 2+1-es akciója már a tíz pont feletti különbséget jelezte; sőt, az amerikai kisember hármasa után már 15 pont isn volt közte. Nem találta a fonalat a DEAC,  s hiába kért időt Jorgosz Vovorasz, a félidőben 43-29 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Wilson és Parks újabb távoli dobásaival először tornászta  húsz pont fölé a különbséget a hazai csapat. A mindent egy lapra feltevő vendégek agresszív letámadása megzavarta Hortiékat, rövid ideig bevált a görög mester taktikája, egy 7-0-ás rohanással próbálkozott zárkózni a DEAC, ám a ZTE idejében kapcsolt. Úgy tűnt, magára talál kicsit a Debrecen – Thames még a hajpántját is elhagyta nagy igyekezetében, – ám a kissé paprikás hangulatban ez csak arra volt elég, hogy ne lépje túl a különbség a húsz pontot.

66-49-ről folytatódott a játék, a játékvezetők pedig egyre többször és egyre hosszabban videóztak, alaposan felhergelve ezáltal a közönséget. A vendégek teljesen elveszítették a fordításba vetett hitüket, s amikor Jordan Barnett látványos zsákolásával megadta a kegyelemdöfést, már tudni lehetett, hogy debreceni szempontból csúnya lesz a vége. 30 pont is volt már közte, amikor beakadt két vendégtripla, a ZTE pedig az utolsó másfél percben fiatal magyar játékosait is pályára küldhette. A 129-78-as VAL-arány is jól tükrözi, hogy a két együttes között ezen az estén komoly különbség mutatkozott. Hiába küzdött Thames és Drenovac a vendégeknél, s akadtak momentumai Tóth Ádámnak; a ZTE a játék minden elemében, valamint akaratban is a DEAC fölé nőtt.  A találkozó utáni sajtótájékoztatón Jorgosz Vovorasz elfogadhatatlannak nevezte csapata utóbbi időben nyújtott idegenbeli játékát, s önkritikusan kiemelte, hogy emiatt vállalja a felelősséget.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Először fordult elő a szezonban, hogy a kék-fehérek valamennyi légiósa kétszámjegyű pontot és legalább 20-as VAL-értéket tudott felmutatni – meg is lett az eredménye. Jordan Barnett dupla-duplája mellet Jonathan Holton támadólepattanóból szerzett második esélyes pontjai is aranyat értek csapatának, de a két pad közti különbség is beszédes volt: 30-12 a ZTE javára. A Zalaegerszeg megérdemelten szerezte meg 6. győzelmét a szezonban, ezzel pedig ezen mutatóban utolérte a Paksot és a Pécset, amit szurkolói örömmel konstatáltak és hálás tapssal jutalmaztak.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Kiemelt fotó: Bálizs Zsuzsa

55 hozzászólás

55
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
32 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
Horvath BelaFeffo-ZTEEzredespirosfCibuláre Bucimbunga Recent comment authors
Feffo-ZTE
Olvasó

Igen, új ügyvezető lesz, a jelenlegi felfele bukik, ahogy ebben a fertőben szokás ez. Kell az uszodában is a “szakértelem”. :))

Ezredes
Olvasó

Szép volt, de jól nézze meg mindenki ezt a helyezést. Megyünk Nyíregyházára, Szolnokra, Pécsre, jön az Alba és a Sopron. A jelenlegi erőviszonyok mellett talán beesik egy győzelem. Kettő már bravúr lenne. A Paksnak és a Pécsnek kicsit kellemesebb az útja. Aztán a középszakaszban kell majd nagyot domborítani. De van jó hír is. Valószínűleg új ügyvezetővel kezdődik a következő szezon. Úgy hallottam, sokkal komolyabb kihívások várnak Kornélra.

zterulez
Olvasó

Nem féltem őket. Níregyházán és Pécsett lehet nyerni, az Albát itthon el lehetne kapni. A Szolnoknak illene visszaadnunk azt az utolsó másodperces kosarat, amit itthon bekaptunk tőlük. A Sopron meg majd leadja a meccset.

pirosf
Olvasó

Grat a szomszédba,minden győzelem kell,mint egy falat kenyér! Kellenek jövőre is az örökrangadók,hajrá!!!!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a Zetének a kiütéses győzelemhez! Nagyon kellett az önbizalomhoz, a hithez, hogy az első osztályban a helyetek! Csak azt sajnálom, hogy múlt héten nekünk nem sikerült győznünk Debrecenben. Igaz nem játszottunk jól, de még úgy is simán meglehetett volna… Kár érte! Mégegyszer: Grat. Zalaegerszegre!

HajraKapos
Olvasó

Az utolsó képen Révész azt mutatja, hogy mennyi pénzt fizetnek neki ezért a teljesítményért?!?

zterulez
Olvasó

Révész a játék egyetlen elemében sem jó igazán. Nem atletikus, nem tudja leütni a labdát, nem jó a palánk alatt, nem jó védő, nem tud jól dobni. A padról mutogatásban jó egyedül.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Lazics csinált belőle “valakit”, aztán gyorsan meghálálta és a mammon varázsában egyből odébbált! Nem jött be, se neki, se Egerszegnek…

O1G
Olvasó

Tényleg szégyen volt a vereség és nem is csak maga a vereség, hanem megint annak módja a Deacnál. DE!
Az értelmetlen pénzköltést ne ezután a meccs után hozzátok már fel mikor az ellenfél 11 légióst, 2 edzőt és egy nemtudommivolt Puskás Artúrt fogyasztott el, hogy utolsó legyen a tabellán. Ezzel szemben a Deac még mindig reálisan megy a felsőházért. Annak ellenére hogy én is egyetértek vele, hogy valami nem klappol, mert képességekre ez egy jó keret, de szerintem hiába a jó képesség, ha nem passzolnak egymáshoz a játékosok…

Bencur2021
Olvasó

Grat Egerszegre !
Sztem eros a Deac kerete nem ertem mi folyik ott.
TOTH ADAM MAXIMALISAN LE LETT EPITVE!!!!

paprika
Olvasó

Tóth Ádám saját magát építi le… MEG AZ EDZŐIT.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Te egy IGAZI HÜLYE VAGY!!! 😁😁😁

Soós Sándor
Olvasó

Debrecenbe van a legnagyobb adomány osztás.
Támogatják sok milliókkal a gyenge magyar kosarasokat és még 5+1 külföldit is.
Vagy ez rablásnak számít már?

True12333
Olvasó

Hú de kínos!!!
Közmunkára mindet, ha ott jól teljesítenek, jár az a havi ötvenes.
Ekkora senkik hogy bírtnak lenni?
Ki nem veszi észre, hogy men ni ké ne men ni kéne menni.
Fizko ugye ezért nem jár?
S Z É G Y E N E V A G Y T O K A S P O R T N A K.

torma
Olvasó

Gratula a csapatnak,most sokkal inkább csapatként játszottunk.Meg is lett az eredménye.
Ha a csapat koncentráció fent tud maradni ,akkor van esélyünk még.De még ennél is több kisegítés kell az irányítóra vonatkozóan,mert az még mindig kevés.A támadó lepattanókat meg egyszerűen feladjuk,pedig lenne ott mit keresni,főleg a kikényszerített dobások esetén.

Szimba
Olvasó

Pár meccs után megírtam, hogy a Deac kurva gyenge idén! Gyenge légiósok, gyenge magyarok! Kivétel Tóth, aki a legjobb magyar center, de egyedül kevés!!!!

True12333
Olvasó

Adom tesó
De ádám is már jó ideje alibi.

kékfehér23
Olvasó

Szép győzelem volt, bár egy qrva szar Debrecent vertünk meg. Azért van hiányérzetem, mi van a saját nevelésű játékosainkkal? Mert amit Takács lehozott, főleg a második félidőben az nagyon gáz volt.

royalka
Olvasó

Végre, végre, végre! Hatalmas gratula, az idény talán legjobb játékával nyertünk. Kár, hogy 20 meccset kellett erre várni, az alsóház elkerülése azért valóságos csoda lenne. Ma jól játszottak a kisembereink, de nekem Horti játéka is tetszett ma. Fontos volt az is, hogy Révész szerencsére csak pár percet kapott, így esélye nem volt a Deacnak felzárkózni. Szép volt, grat fiúk!

JR.Benitez
Olvasó

Gratulálok ZTE! Fontos és erőt adó győzelem. Deac meg ennyi pénzből ez vicc kategória

True12333
Olvasó

Igaz az írás

heraklith
Olvasó

Valaki elmagyarázná nekem, hogy Tőzsér milyen jogon cseréli egy csapat játékosát? Söjtöry milyen jogon mondja meg egy játékosnak hogy hova álljon amikor áll a játék, de nincs időkérés, de legfőképpen honnan veszi a bátorságot hogy lökdössön egy játékost? Hogyan fordulhat az elő, hogy egy játékvezető (Mészáros) egy egész mérkőzés során kivétel nélkül csak az egyik csapat kárára fúj? Vissza lehet bátrán nézni! Hogyan fordulat elő, hogy befújják egy játékosra az 5. faultot és az edző kérésre inkább más kapja azt? Hárman nem látták hogy ki faultot? Vissza lehet ilyet nézni kérésre? A játék alapvető szabályaival nincsenek ezek tisztában és ezért… Olvass tovább »

lujo
Olvasó

Szerintem azt sem tudták melyik városban vannak.
Fogalmuk sem volt mit néznek vissza. Azt nem értem, hogy azért a magyar játékvezetők között is vannak karakteresebb emberek, el lehetne osztani őket a heti meccsek között és akkor nem ez lenne.

AlbaCsávók
Olvasó

Ott nehogy már az legyen a hiba, hogy kijavítják az eredeti hülyeségüket és nem arra fújják rá a mellesleg 5. faultját, aki ott sem volt az eset környékén. Tőzsér meg azért cserélte le Németh Ákost, mert az fetrengett és meg kellett állítani miatta a játékot. Igaz hogy utána egyből felpattant és jelezte, hogy igazából nincs baja, de ettől még cserélni kell. Ha Sojtory-Horti esetre gondolsz azt én sem értettem. Azt sem, hogy miért reklamálja minden közönség, hogyha játékmegszakításkor odamennek a játékosok az edzőhöz egy “miniertekezletre”, mert egy játékos ilyenkor ott áll a pályán ahol akar, de pont ezért Horti is… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Melyik az a szabály ami cserét ír elő, ha valaki miatt meg kell állítani a játékot? Nem emlékszem, hogy bárkit le kellett volna cserélni, azért mert pl bekötötte a cipőfűzőjét és emiatt megállították a játékot, de ugyanúgy azért sem mert valaki pl rosszul esik és a következő támadás végén megállítják a játékot. Soha nem kellett emiatt cserélni. 🤔 A videózásnak meg megvannak a szabályai. Nem tudom, hogy ezt mikor lehet kérni. Nem sokkal előtte ugyanez volt a másik oldalon. Barnett faultolt, Wilsonnak beirták, reklamált mindenki, de le sem szarták. Most akkor hogyan van ez? Az egyik csapatnál visszanézik a másiknál… Olvass tovább »

O1G
Olvasó

Barnett eset nem jó példa, mert ott mindkét játékos a szituáció közelében volt és a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy az utóbbi faultolt előbb.
A deacos szitunál pedig egy tévedés miatt összekeverte a két játékost, akiből az egyik a fault közelében nem volt. Ezt videózhatod, de azt hogy a két ott álló játékos közül melyik faultolt azt nem.

Cipőfűző bekötés meg megint nem jó példa, mert ott a jv. nem azért állítja meg a játékot, hogy egy esetleges sérülés súlyosságát megelőzze.

AlbaCsávók
Olvasó

Én arra a szitura nem emlékszem, de edző is kérheti a videózást csak ha nincs igaza, akkor bukott egy időkérést. Úgyhogy az is simán lehet, hogy Mutapcic nem vállalta be, míg a Vovoras igen. Vovoras így is bukott egyet már, mikor megnézette, hogy sportszerűtlen fault volt e Haginsen.

heraklith
Olvasó

Sérülés esetén sem lattam még ilyet. Legutóbb Szegeden Horti miatt kellett megállítani. Vártak egy kicsit, kiderült hogy minden rendben és ment a játék tovább, ahogy ez mindig lenni szokott. Tehát emiatt biztosan nem indokolt a csere.

Horvath Bela
Olvasó

A szabálykönyv ennyit ír:
“Ha a sérült játékos nem tudja folytatni azonnal a játékot (megközelítően 15 másodpercen belül) vagy ha ápolásban részesül, illetve ha egy játékos bármilyen segítségben részesül a vezetőedzője, segédedzője, csapattagja és/vagy csapatkísérője által, akkor le kell őt cserélni, kivéve, ha csapata kevesebb, mint 5 pályán lévő játékosra fogyatkozna.”
Valószínű, hogy mivel nem kelt fel egyből az ütközés után, a jv. dönt arról, hogy szüksége van-e esetleg ápolásra.

heraklith
Olvasó

Köszi! Akkor valószínűleg Söjtöri volt az első aki ezt magyar kosárlabdázás történtében olyan esetben alkalmazta ahol nem volt indokolt.
Ezt a szabályt legfeljebb akkor alkalmazzák a gyakorlatban, amikor tényleg baj van (vagyis amúgy is csere lenne). Mivel nem reklamált túlzottan a pad, így gondoltam hogy meg lehet magyarázni. A valódi oka a cserének meg nyilvánvalóan Söjtöri feltűnési viszketegsége volt.

wolfy
Olvasó

Szégyen ez a csapat úgy ahogy van! Adják le a mezt a játékosok. Minden edző nem lehet szar, ahogy előttem is írták már. Továbbra is tartom magam h fizetés megvonás kellene akkor hátha észbe kapnának. Valmint ezt is leírtam már egyszer és kaptam is rá mínuszokat, de akkor is így van, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat aki ha félidőben 10 vagy nagyobb különbséggel áll vesztésre akkor az ellenfél már borítékolhatja is a győzelmet, mert képtelenek vagyunk meccset megfordítani (ennyi pénzből…)

True12333
Olvasó

Rablók ezek is… csak mezben RABOLNAK.

lujo
Olvasó

Csapatként nyertük meg ezt a meccset. Küzdöttek a srácok egymásért. Leszámítva azt a 2-3 debreceni letámadást, végig kontrolláltuk a meccset. Ezt kell tovább csinálni. Hajrá ZTE!

Kék-Fehér
Olvasó

Nagyon értékes győzelem! Tóth Ádi gyere vissza hozzánk! A háromról inkább nem mondok semmit. Hajrá ZETE!

zterulez
Olvasó

Valaki nyugtasson meg, hogy a Debrecen edzője nem kapott agyvérzést és épségben hazaért. Már amiatt a show miatt is megérte megvenni a jegyet, amit ez az ember művel időkérések alatt a kispadnál.
A Zetének gratulálok, az első félidőben gyakorlatikag hiba nélkül játszott a csapat. Az idei hazai meccsek alapján azt kell mondani, hogy van remény. A Debrecentől többet vártam. Ha a felsőházi dolgokba komolyabban bele akarnak szólni, akkor ettől többre lesz szükségük.

paprika
Olvasó

Szerintem ezért is Topics a hibás…

Skcforever
Olvasó

Meg se raktam mixen, tök egyértelmű, hogy edzőbuktatás.

True12333
Olvasó

True story

andrás
Olvasó

Nem volt pofám pénzt tenni a csapatom ellen, de nem sajnálom a ZTEtől.
Szimpatikus csapat.
Mi meg elmehetünk a p*csába😃✌️

Vadkakas
Olvasó

Gratulálok Zalaegerszegre! Megérdemelték.

Nálunk jelentős elbszás van… sok szinten.. kár érte

Hajrá DEAC!

sybbota hejj
Olvasó

Jól földbedöngöték a kukoriékat.

kentin
Olvasó

Beindult a végén az omikron pacsi 🤣🤣🤣

heraklith
Olvasó

Ha ezt a három verebet nem tiltják el ezek után, akkor szánalmasabb a szövetség, mint amit el lehet képzelni.
Szép volt fiúk!

Csippa
Olvasó

A Mester úgyis lenyilatkozta múlt héten, h a Kaposvár ellen játszották a döntőt. Azt megnyerték, onnan már hová pörögjenek? 😂🤡

Pbask
Olvasó

Itt nem az edzővel van probléma, amennyi edzőt elfogyasztott ez a csapat röpke pár év alatt, megszámolni is sok. Azt is passzolom igazából, meddig próbálják pénzt pumpálni úgy, hogy a magyarjaikat nem becsülik meg, és szakmai fejetlenség van. Ide Dagobert bácsi is kevés lenne, akkor sem lesz eredmény.

Ez a harmadik ilyen év. Dzeletovicról semmi infó, eltűnt mint szürke szamár a ködben, az egyik legjobb tavalyi ifista itt dupla 0. (Nem Valerio, a kisebbik Kerpel.)

Egerszegre gratulálok, én úgy látom, hogy nagyon a Paks lóg kifelé az idei bajnokságból a cserék óta. Szegény Robinak lesz munkája ezzel.

Bballfan90
Olvasó

Maximálisan egyetértek. Debrecenben teljes csőd a szakmai vezetés (és itt nem feltétlenül Becskyre gondolok, hanem aki a “szakmai” tanácsokat adja neki).

AlbaCsávók
Olvasó

Dzeletovicrol volt info, megírták hogy beteg. Többivel egyetértek.

Pojaca
Olvasó

Ez már kezd jó lenni. Óriási gratuláció! Debrecen sokadik betli.

Zetesziv
Olvasó

Délutáni mocskolodas után Gratuláció.Bravo.

Pojaca
Olvasó

A csapatnak ember, nem az ügyvezetőnek!

Holló
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Ez gála volt 🙂 Talán tényleg van fény az alagút végén! Ahogy a Paks most kinéz és mi lehet bizakodni! Gyerünk srácok! Stárics takarodj!!

Zetesziv
Olvasó

Nem sima volt ha nem simâzâs!!

Marillion
Olvasó

Kéretik a következőt és a következöt meg…legyőzni! Irány bíztosan a vonal fölé! Gratulálok Egerszegre! Aki még útban van azt meg eltakarítani!

Knézy Ernő
Olvasó

#VovorasOut

zetekosarak
Olvasó

Minden negyedet megnyerve, jól lepattanózva, jó százalékkal dobott hárompontosokkal nyertünk! Akkor ebből már ne engedjünk! Csak így tovább!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés