Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Lépett egyet a Szeged

Kiélezett meccset veszített el a TF.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Serco-TF-BP 81-73 (19-19, 27-14, 19-20, 16-20)

Play out, 1. mérkőzés
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Kapitány G., Farkas G., Török R. (Balogh L.)

Szeged: Boltics 16/3, Wirth 15/9, Ponjavics 17/3, Juhos 7/3,Sulovics 19. Cserék: Krapics 7/3, Kerpel-Frónius-, Goldring -, Révész -.

Serco TF Budapest: Krnjajski 12/6, Buzás 1,Clark 17/3,McLane 12, Bergstedt 17. Cserék: Filipovics -, Szobi 1, Rikalo 7/6, Beák 6/6, Meleg -,

Hatalmas tétje volt a mérkőzésnek. Az élvonalbeli tagság meghosszabbítása mindkét csapatnak kulcskérdés. Ennek tükrében, harcosan, keményen kezdődött a mérkőzés.

A vendégek alaposan ráijesztettek a Szegedre. McLane nagyon jó napot fogott ki, Juhoséknak komoly gondot okozott a semlegesítése. Tíz ponttal is meglépett a TF. A Szegednek azonban sikerült rendezni a sorokat. Az első negyed végére, már döntetlenre “mentették” a helyzetet. Ebben oroszlánrésze volt Ponjavicsnak. 19-19.

A második negyedre teljesen megváltozott a játék képe. Sulovics és Wirth csatlakozott a már említett Ponjanovicshoz. Hárman együtt 36 pontot dobtak a 45-ből. Wirt szenzációs dobóformával sokkolta a budapestieket. Négy kísérletéből, három tripla is a gyűrűben kötött ki. A vendégek szemmel láthatóan megzavarodtak, a jól dobó hazaiak teljesítményét látva. 46-33.

A vendégek azonban nem adták fel. Minden energiát mozgósítva próbálták utolérni a Szegedet. Feljavult Krnjajski játéka, jöttek a pontjai, A hazaiak azonban a harmadik negyedben is minden “támadást” visszavertek. 65-53.

Az utolsó negyedben is rendkívül feszült volt a mérkőzés, rengeteg volt a hiba, az indulat. Becsülettel küzdött mindkét csapat. A TF négy pontra is felkapaszkodott, úgy tűnt a szegedi kezek megremeghetnek, és nyílt végjátékot hozhat a találkozó. Rengeteg volt a hiba. A fővárosiak lopták a távolságot, a hazaiak szemmel lárhatóan nehezen tudtak mit kezdeni a helyzettel. Két perccel a  vége előtt 75-70 volt az eredményjelzőn.

Boltics és Sulovics azonban kapcsolt, gatyába rázta a szegedieket, és rengeteget tett a sikerért.

A végjátékot azonban jobban bírta a Szedeák, és lépett egyet, hogy meghosszabbítsa élvonalbeli tagságát.

Kiemelt fotó: www.hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CsakegyfanKoops Recent comment authors
Csakegyfan
Olvasó

Alamizsna a Szegednek, jó szórakozást a jövő évre nekik az nb1/b-be

Koops
Olvasó

Csak így tovább Szeged!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés