Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Lengyelországban zárta felkészülését az Eb előtt U18-as fiú válogatottunk

Szarvas Gábor értékelt.:

:

Kemény, rendkívül fizikális felkészüléssel a háta mögött utazik el szerdán Portugáliába, a B csoportos U18-as Európa-bajnokságra a magyar fiú válogatott. Szarvas Gábor vezetőedző szerint sikerre éhesen, motiváltan kelnek útra.

– Harminchat edzés, nyolc felkészülési meccs állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy ütőképes csapatot kovácsoljunk az Eb-re – mondta Szarvas Gábor. – Ellenfeleink között több A csoportos válogatott is volt, fontosnak tartottam, hogy már ebben a szakaszban is találkozzanak kellő keménységgel és sebességgel a játékosaim.

Az edzőtábort két lengyelországi meccsen zárta a csapat. Az A csoportos ellenféllel szemben az első mérkőzésen látottakkal volt elégedett a szakvezető.

– Teljes kerettel partiban voltunk sebességben és fizikalitásban is. Utóbbi fontos feladatunk volt a felkészülés során, így ennek különösen örülök. Persze vannak láthatóan még olyan területek, amiben több koncentrációra lesz szükség. Ilyen az eladott labdák nagy száma, valamint a külső dobások pontossága.

Szarvas Gábor hozzátette: elégedett a fiúk hozzáállásával és az elvégzett munkával.

– Motiváltan és sikerre éhesen kelünk útra szerdán Portugáliába. Szeretném megköszönni a szövetségnek, hogy minden feltételt biztosítottak a felkészülésünkhöz. Most már rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk az Európa-bajnokságon.

Lengyelország U18 – Magyarország U18 79-64 (21-16, 18-16, 19-14, 21-18)

Magyarország: Flasár 2, Maly 7, Radó 5/3, Szalay 3, Major 10. Csere: Karda 14, Laczházi 6, Kégel, Szita, Bor 4, Antalics 5, Angyal 8.

Lengyelország U18 – Magyarország U18 84-56 (20-18, 17-14, 21-14, 26-10)

Magyarország: Flasár 4, Radó, Bor, Szalay 4, Major 7/3. Csere: Karda 10/3, Laczházi 5/3, Kégel 15/12, Szita, Antalics 8, Angyal 3.

Forrás: MKOSZ

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HajráMagyarKosárlabdaArtur DokiKD Recent comment authors
HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Rég hallottam ilyen pozitív nyilatkozatot 30 pontos zakó után…?
Szeretem ezeket az előre megírt szövegeket amiket az edzők ilyenkor mondanak.. és így, hogy még a szövetségnek is megköszönte, lehet hogy jövőre is kap egy válogatottat. Elvégre pont abban a korosztályban dolgozik és nagyon jól ismeri a korosztályos sajátosságokat. Szánalmasak vagytok…..

Artur Doki
Olvasó

Teljes kerettel partiban voltunk sebességben és fizikalitásban is. Utóbbi fontos feladatunk volt a felkészülés során, így ennek különösen örülök.

Végül csak 15 fával kaptunk ki…
Utána már “nem voltunk partiban”…majd közte 30 a vége.

KD
Olvasó

Hát látva eddig az idösebb korosztályok szereplését, sok jóra nem számítok, de ne legyen igazam. Mindenesetre az a taktika nem lesz jó, hogy az ellenfelek 10-es és 11-es játékosait hagyjuk dobni, mert megvannak félemlítve.?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés