Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Lendületben a ZTE, az Albát is legyőzték a kék-fehérek

Kicentizték a végét a hazaiak.

Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár 88-86 (28-19, 22-20, 18-24, 20-23)

Bajnokság, 10. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Cziffra Cs., Nagy V., Boros T. (Forrai S.)

ZTE: Bibbins 5/3, Johnson 20/12, Williams 23/15, Szabó 7/3, Agafonov 20/3. Csere: Bagó 1, Simon 3, Gulyás -, Doktor -, Djurics 9/3.

Alba: Ljubicsics 7, Govens 19/6, Markovics 9/6, Csupkovics 1, Csorvási 13. Csere: Guyton 30/18, McDuffie 2, Lukács -, Molnár 5, Keller -.

A múlt heti, Körmend elleni siker után Szabóék nagyon szerették volna az Alba Fehérvár ellen is győzelemmel megörvendeztetni szurkolóikat az év utolsó hazai mérkőzésén. Ráadásul győzelem esetén tovább zárkózhattak volna a középmezőnyhöz.

Az egykori egerszegi, Darrin Govens triplájával indult a találkozó, ám Agafonov két duplája után már a ZTE vezetett. Triplahullám indult be: Markovics, Johnson, majd Szabó volt eredményes, aztán Csorvási sétált be a palánk alá könnyedén. Az ötödik percben 16-10 állt az eredményjelzőn, Jesus Ramirez időkéréssel próbálta felrázni övéit, ám Williams két alapvonali befutásával még jobban elhúzott a ZTE. A negyed végén előbb McDuffie szerzett ziccert, majd Johnson utolsó másodperces triplájával 28-19-es hazai vezetést rögzíthettek a statisztikaírók.

Govens 2+1-es akciója után Djurics ziccere következett, majd Bibbins osztotta ki negyedik asszisztját Williamsnek, aki ismét trojkát hintett. Gyorsindítás után Agafonov ziccerezett, Ramirez mester pedig ismét úgy érezte, van mit mondania csapatának. Guyton tartotta meccsben a vendégeket, miközben Williams és Djurics hármasai is beestek. Csorvási tolta be a palánk alatt Agafonovot, dupláját Guyton is megfejelte egy kettessel, ami azonnali időkérésre késztette Bencze Tamást. A negyed végén Williams és Markovics is betalált távolról, így 50-39-es állásnál vonulhattak nagyszünetre a csapatok. A ZTE közel 60%-al célzott, megérdemelten vezetett 20 percnyi játék után.

Bibbins első zalai triplájának tapsolhattak az egerszegi szimpatizánsok, ám ezt követően Govens és Guyton vették hátukra csapatukat és egy 12-3-as rohanással egy pontra zárkóztak fel. Hazai szempontból a legjobbkor jött Johnson triplája. Az egyre jobban belelendülő Guytoné volt a negyed végén az utolsó szó: bravúr-trojkájával 68-63-ra módosult az állás. Izgalmas utolsó negyedre volt kilátás, hiszen az Alba öt pontra csökkentette félidei 11 pontos hátrányát.

Agafonov ma is jól játszott (fotó: Zsu)

Ljubicsics percei következtek: a szerb irányító előbb ziccert szerzett, majd Guytonnak adott álompasszt – ha csak egy pillanatra is, de vezetett az Alba. Williams azonban gondoskodott arról, hogy ne tartson sokáig a fehérvári öröm, ismét betalált kintről, majd Agafonov küzdött meg egy labdáért, amit Williams a sarokból juttatott a gyűrűbe, három pontért. Azonban érkezett Guyton, és pillanatok alatt betalált kétszer is kintről. Ötödik hármasa után Johnson is úgy érezte, távoli dobást kell vállalnia, s ezzel 80—76-ra módosította az állást. Ismét Agafonové lett a főszerep: előbb egy duplát szerzett, majd üresen dobott egy hármast, amely után ugyanazzal a mozdulattal mutatta, hogy ez lehet a vége, amivel Ferencz Csaba délután a Körmend-Falco rangadón.

Másfél perc volt hátra, héttel vezetett a ZTE. Pillanatok alatt változott azonban a helyzet, érkezett Govens és hármasa. Jött az újabb fordulat: Williams gyújtotta be a rakétákat, 2+1-es akciója után újra hét volt a hazai fór. Hosszan támadott a Fehérvár, a vendégek ismét hármasra „gyúrtak”. Guyton első próbálkozását még blokkolta Williams, ám újra eljutott a vendégek 1-eséhez a játékszer, s még arra is volt ideje, hogy kilépjen a 6,75-ösön túlra. 88-86 volt az állás, 28 másodperc volt hátra, viszont a ZTE támadhatott. Nem sikerült kosarat szerezni, ám Szabó vezetésével kivédekezték a maradék időt, így a ZTE megnyerte harmadik mérkőzését hazai pályán.

A Williams-Johnson-Agafonov trió hatvanhármat jegyzett a nyolcvannyolc zalai pontból. Bár a lepattanócsatát meggyőző fölénnyel az Alba nyerte (14 támadólepattanó sem volt elég a győzelemhez a Ramirez-legénységnek), s jóval több asszisztot is adott a vendégcsapat; nagy küzdelemben a ZTE otthon tartotta a két bajnoki pontot.

Szöveg és fotó: Zsu

34 hozzászólás

34
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
PrisztásTóth IstvánFreebulletzZvezdaBascatbull Recent comment authors
Prisztás
Olvasó

Nyertünk ez a lényeg! Csak helyén kell kezelni a dolgokat a csapat még mindig siralmasan áll szóval ez a 2 győzelem jókor jött! Benczével nem akarok foglalkozni mert akinek van elég sütnivalója az látja mi megy a háttérben…Csak sajnos elhiszi hogy jó edző és saját magát veri át…

Freebulletz
Olvasó

Csak azért jöttem, hogy kibaszták-e már ezt a spanyol csodaedzőt. Nem? Akkor szevasztok. Jön a Karácsony, de nem kéne mindenkinek 80+ pontot adni Jézus….

Zvezda
Olvasó

Gratula!
Govenst szidtátok?
Bencze maradhat?

Bascatbull
Olvasó

Ennyit jelent, hogy van irányító. Agafonov újra virágzik mióta kap labdákat, plusz Bibbins védekezik (Ubival ellentétben). Hát ha még, majd jönnek a pontok is tőle, azt hiszem lehet velünk számolni a rájátszásban. Személy szerint bírom Bencze Tomit, de mint pár meccsel ezelőtt írtam, nem biztos, hogy ő kell ennek a csapatnak. Hajrá ZTE!

royalka
Olvasó

Szép este a zte szurkolóknak, csalódás a károgóknak. Gratula, szép volt fiúk, jövünk fel!

Tóth István
Olvasó

Valahogy meg kell találni az összhangot a károgókkal meg a divatszurkolókkal, mert tegnap kiderült egy fantasztikus Körmend ellen meccs után is erős félház volt!Az, hogy valaki egy hosszú hosszú sikertelenség után hangot ad az a normális!Az hogy 2 győzelem után a 9.helyről balladákat írunk hurráhangulatot teremtünk és már megint elszállunk az nem helyén való!Óriási a hátrány a méltó helytől!

Fenyő
Vendég
Fenyő

Gratulálok a csapatnak!!Csúsztak-másztak megérdemelték.Benczééknél Simon Kristóf vágja fel a karácsonyi pulykát? Jajj dehogy..Tomika2 is besegít..Mire fel ez a bizalom,imádat Simon iránt?Amikor ez a srác feljön az csak ellenfélnek jó.Doktor Peti leépítve.Potocsnik nyert Pakson.Aki itt akart lenni edző.Bencze te miattad nincs itt.El lehet gondolkodni melyik lett volna a fejlődés útja…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Kellemetlen lett volna ha nem szólsz hozzá. Jól csináltad. A Simonos résszel egyébként telejsen egyetértek. Doktor sokkal jobban megérdemelné a bizalmat és hasznosabb lenne. Ma is akkor és addig kapott lendületet az Alba, amíg Simon a pályán volt.
A pulykázás már hálaadáskor megvolt, karácsonykor nem azt eszünk. A fejlődés megkérdőjelezése szerintem nem pont két ilyen meccs után aktuális, de ahogy érzed…

Fenyő
Vendég
Fenyő

Remélem együtt jól sikerülnek az ünnepek nektek.És abban is,hogy ez lesz az utolsó szezon,amit az istened végigvisz.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Legyen úgy! Itt csak te táplálsz iránta érzelmeket.

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Hát ez nagyon igaz hogy kicentiztük a végét. Kicsit lazára vettük, elhittük hogy zsebben a meccs. Azért örülök mert győztünk és ez a lényeg. A védekezésünk megint nem volt az igazi. Guyton és Govens megszórta magát. 15 pontos előnyt adtunk le de volt tartás a csapatba és úgy mint a Körmend ellen, mindig meglógtunk pár pontal. Három légiósunk extra volt, jó lenne ha ez a szám emelkedne. Agafonov pedig megérdemli a dicséretet, a jó játék mellé csúszott – mászott a labdáért! Valahogy így kell! A csapaton látszott hogy akarnak és ez kifizetődő volt. Remélem megjött az “étvágy”… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

Fenyő Mikiék most nem sietnek hozzászólni.

Fenyő
Vendég
Fenyő

Itt vagyok Fóbiás nyugi..Gondolom elélveztél,hogy a Falco kikapott. 😀 Feljebb láthatod a hozzászólásom.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Hirtelen megnyugodtam.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Gondolom eret vágsz, hogy Bencze megint nyert.

Fenyő
Vendég
Fenyő

Bencze megint nyert? 😀 😀 most lefekszek… 😀 35ből 9-et?? Ne szórakozzál már..a ZTE nem egy összetákolt B csoportos csapat..hanem egy nagy multú tradíciós klub.Bencze az egész klub fékje a fejlődés érdekében.

Zvezda
Olvasó

a körmendiek jönnek mindig a múlttal, ne legyél már Te is olyan.

Zvezda
Olvasó

Nem Miki, hanem János!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Vagy Iván, esetleg fa.

paparazzi
Olvasó

Luka “Disznó” Markovics és Slaven “Antikosárlabdázó” Csupkovic és Markó “Véresreveremalabdát” Ljubicsics! Szerbiából igazi kosárlabdázók szoktak jönni Magyarországra, eddig!

lujo
Olvasó

Nehéz meccs volt. Szünetben kicsit beragadtunk, jó ritmusban jött ki az Alba, a végén egy labda döntött. Látszik, hogy a csapat küzd egymásért, kiemelendő Agafonov labdaszerzése a végén, és belőle a trojka. Hajrá ZTE!

Debreceni
Olvasó

Nekem van egy olyan érzésem h a PVSK lecsúszik a kupáról a ZTE és a Deac pedig bent lesz

JACK
Olvasó

Úgy legyen!

Jokic
Vendég
Jokic

Ramirez, Cupkovic kuka.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Nem volt rossz meccs. Eléggé tömörül a mezőny középen….
Ráadásul a Zalasport közvetítette kiváló minőségban és kommentátorral, igaz a mindigfos felületén. 🙂

pbask
Vendég
pbask

Gratulálok a normális egerszegi szurkereknek. Jó,hogy tolodik a mezőny,annál izgalmasabb lesz a végjáték

cino
Olvasó

Lásd újabb vereség. Nem baj majd jön a szokásos nyilatkozat, hogy sajnos elrontottuk itt meg ott, most épp az első félidőt bla…bla…. Ennyi lepattanóval illett volna nyerni. Továbbra is a véleményem ha nem dobunk 100 körül, borítékolt a vereség. Nem látom a fejlődést egyáltalán.

KreMaestro.44
Olvasó

Spanyol armada
Elbuktatok ma
Húzzatok haza
Spanyolországba!

Na, mi van Simon! Akkor ma, legkésőbb holnap meneszted Ramirezt és stábját, mivel nem hozta a 4-0ás elvárást decemberre!

BALÁSSI, SIMON, RAMIREZ OUT

Parancsikon
Olvasó

Ramirez rettentő gyenge ehhez a kerethez.

Cibona
Olvasó

Zetenek gratula. Nálunk meg tényleg edző csere kell ilyen állománnyal szégyen hogy itt tartunk nincs más megoldás Rami réz ehhez a kerethez gyenge edző .. Ramirez game over… igaz a legnagyobb baj hogy a bűnöző Balassi meg a vezetésben van…

csakazete
Olvasó

Nagy gratula srácok! Így kell ezt! ?

törrögszultán
Olvasó

Fehérvárra keresnek: 1 jó , agilis edzőt és két új és jobb játékost Ljubicic és Cupkovic helyett! Jelentkezni a GÁZ utcában, Simon Balázs “szakmai”? igazgató és Balássi mindenható, de semmihez sem értő uraknál. Jelige: Tudok segíteni!! – ha hagyják.

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Ezaaaz 1.90 ért megvan.Zsolt azért a végén egy kicsit több eszed is lehetett volna…De spongyát rá.

SopronKCfan
Olvasó

???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés