Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

“Lehet, hogy a játékosok nem tudják, melyik bolygón járnak”

Tursics Krisztián kifakadt: azt mondta, komolyan el kell gondolkozniuk, hogy egyáltalán szeretnének-e kosárlabdázni.:

:

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a vártnál is simábban, 84-54-re legyőzte a Csatát, ezzel a címvédő továbbjutott, az újonc búcsúzott a női kupától. Így látta a mérkőzést a két vezetőedző és egy-egy játékos.

Tursics Krisztián, az NKE-FCSM Csata vezetőedzője: Gratulálok a Szekszárdnak, kiválóan kosárlabdáztak. A mi játékunk katasztrófa volt. Lehet, hogy a játékosok nem értik az egészet, vagy nem tudják, melyik bolygón járnak, de ez nem az, amit szeretnék látni. Támadásban, amíg tartott a lényegi része a mérkőzésnek, 7-10 % körül dobtunk, a védekezésünk pedig átjáróház volt, azt csinált támadásban a Szekszárd, amit akart, üres dobásaik voltak, amitől aztán elkapták a ritmust. Megérdemelt szekszárdi győzelem volt. Komolyan el kell gondolkozni a játékosaimnak, hogy egyáltalán szeretnének-e kosárlabdázni, mert ez nem arra utalt. Sok sikert a Szekszárdnak a kupában, mi pedig dolgozunk tovább.

Zseljko Djokics, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak, brutálisan felkészültünk a Csatából, tudtuk, hogy kell ellenük játszani. Könnyebb dolgom volt ma, mert a játékosok mindent megcsináltak, amit kértünk tőlük. Tursics Krisztián kollégámnak sem kell szomorkodnia, mert mi zökkentettük ki őket a ritmusból, nemrég a Zete ellen megmutatták, hogy tudnak nagyon jól is játszani. Ma ez egy egyoldalú meccs volt, de el kell felejteni, holnaptól új meccs kezdődik. Mindkét csapat úgy dolgozik, hogy próbálja közben menedzselni a fiatal játékosokat is, erre pedig büszkének kell lenni, mert kevés ilyen klub van Magyarországon. Nálunk is kezdett Studer és Gereben, pedig a szabályok értelmében felállhattunk volna akár négy légióssal is. Remélem, hogy mindkét csapatnak a magyar kosárlabda a jövőben még köszönet fog mondani. Sok játékos neveltem, nemcsak magyart, légióst is, nagyon sokat tettem eddig a magyar női kosárlabdáért. Muszáj, hogy egy kis promóciót csináljunk ennek a sportágnak, mert az eddig lejátszott két negyeddöntőből például egyik sem volt tévés. Pedig a magyar bajnokság az egyik legerősebb idén Európában, a top négy között van. El kell gondolkozni azon, hogy ez jó politika-e, vagy sem? Nagyon remélem, hogy kiharcoljuk, hogy a Szekszárd is legyen a tévében, mert akkor az azt jelenti, hogy döntőbe jutunk…

Horváth Bernadett, az NKE-FCSM Csata játékosa: Őszinte legyek, túl sok pozitívumot nem tudok mondani. Nagyon csalódott vagyok, amiket megbeszéltünk, abból semmit nem tudtunk teljesíteni. Amíg ezen nem tudunk változtatni, amíg legalább a felét nem hozzuk a megbeszélteknek, addig így fognak átrohanni rajtunk, mint most a Szekszárd. Remélem, tudunk változtatni, mert van még hátra jó pár meccsünk, amit szeretnénk megnyerni. Gratulálok a Szekszárdnak és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Abby Bishop, az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa: Fontos volt, hogy jól kezdjük a meccset, mi diktáljuk a tempót. Az első negyed nagyon jó volt, a védekezésünk kellően agresszív volt, ami megalapozta a folytatást. Végig keményen, igazi csapatként játszottunk, talán voltak kisebb hibáink, de az összkép nagyon pozitív. Nagyszerű munkát végeztünk.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés