Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Legyőzte otthon a Sopron a Körmendet

Túl későn hajrázott a Körmend.

Soproni KC - Egis Körmend 86-80 (22-21, 20-18, 21-15, 23-26)

Bajnokság, 8. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Szilágyi Bálint (Páli dr. Kálmán)

Sopron: Joseph 15, Jones 22/3, Valerio-Bodon 10/6, Barnett 18/3, J. Durham 3. Csere: Csendes -, Sitku -, Supola -, Shine 7/3, Molnár M. 11/3.

Körmend: Chambers 8, Parrish 10, Kiss M. 1, Moore 26/15, Cakarun 5. Csere: Balogh M. -, Omenaka 8, Doktor P. 6/6, Ferencz 10/9, Takács 6.

Jones kettesével indult a mérkőzés, egy támadólepattanó után Moore harcolt ki egy faultot, de csak egy büntetőt dobott be. Cakarun szerezte az első körmendi mezőnykosarat, Barnett a mérkőzés első tripláját (5-3). A túloldalon Moore talált be távolról, majd megtette ez Ferencz is. Barnett középtávoli dobásával zárkózott a Sopron, de Chambers szépen tört be két pontért. Valerio egy labdaszerzés után zsákolt, de Ferencz megint hibátlanul célzott a triplavonal mögül (9-14). Joseph dobhatott három büntetőt, melyből kettő esett be, Ferencz már a harmadik hármasát süllyesztette el az első negyedben. Molnár gyors négy pontjával, és Jones ziccerével kiegyenlítettek a hazaiak, Kocsi Tamás így időt is kért (17-17). A játékmegszakítás után Omenaka zsákolt Takács gólpasszából, egy hazai támadólepattanó után Shine dobott egy hármast. Omeneka dolgozott megint eredményesen a festékből, Shine két büntetőt is bedobott. A negyed így egy pontos soproni előnnyel zárult. 22-21

Shine kosara kezdte meg a második negyedet, Takács válaszolt. Ismét a Körmend fiatalja köszönt be, Barnett használt ki két büntetőt. Parrish üresen maradt és be is dobta a középtávolit, Durham egy büntetővel egyenlített. Parrish második kísérlete is sikeres volt, Barnett büntetőjével egyre feljött a Sopron, de négy perc után mindössze egy sikeres kísérlettel állt a csapat, Moore triplája után jött is az időkérés (28-32). Durham játszotta magát tisztára a palánk alatt, Parrish ugyanígy a túloldalon, az ő faultja után Joseph egy büntetőt dobott be, Cakarunt faultolta Jones a horvát játékos támadólepattanója után, aki nem hibázta el egyik büntetőkísérletét sem (31-36). Ismét ő állhatott a vonalra, ezalkalommal azonban egyet elrontott a két dobásból, egy technikai után Ferencz dobott egy büntetőt, majd Molnár és Barnett hozta fel három pontra a hazaiakat. Kiss módosította a különbséget négyre, Barnett csökkentette ezt a felére. Joseph egalizált előbb, majd a vezetést is átvette csapatának, büntetője pedig lezárta a félidőt, így három pontos előnnyel mehetett nagyszünetre a Sopron. 42-39

Parrish indította meg a második félidőt, Jones büntetőivel és Barnett közeliével lépett el a Sopron. Molnár és Moore váltott kosarat, Jones révén a hazaiak átlépték az ötvenet. A két csapat borzalmasan kezdett az első 17 mezőnydobásból négy dobás esett be. Valerio triplájával először 10-re nőtt a két csapat közti differencia, s ugyan egy pillanatra benézett kétszámjegy alá a Körmend, Valerio azonnal bevert egy triplát. Parrish közelijére Jones dobott rá két büntetőt. Moore maradt üresen a palánk alatt, Supola gólpasszát Jones váltotta három pontra. Omenaka támadólepattanót tett vissza, Jones kosarával ért véget a negyedet. 63-54

A záróetap Moore kosárral indult, Joseph passzából Valerio dobott egy kettest. Takács révén 7-re jött fel a Körmend és mivel Josph csak egy büntetőt dobott be, Omeneka kosarával tovább csökkent a differencia. Barnett és Jones tett érte, hogy levegőhöz jusson a Sopron, majd Moore villant újra gyors öt ponttal, Jones két büntetőjére pedig Doktor dobott egy hármast. Jones értékesített egy nehéz dobást faulttal együtt, Moore fontos kosárral hozta vissza -5-re a vendégeket. Az utolsó két percre Joseph kosarával érkeztünk meg, Barnett büntetőivel pedig úgy tűnt eldől a mérkőzés, Doktor és Moore triplájával és Chambers duplájával négyre jött fel az utolsó percben a Körmend. A Sopron viszont nem szórakozta el a végét, így behúzta a mérkőzést. 86-80

54 hozzászólás

54
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
36 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
MarillionRedbleck88Vilis79scarb73gulyasszabolcs00 Recent comment authors
scarb73
Olvasó

Fault arány.
A Körmend kb. minden negyed 3-4. percében összeszedte már a 4 csapatfaultot (nem voltak könnyű síppal befújt faultok, mi soproni szurkolók több elmaradt fault miatt háborogtunk) Innentől mindenért dobtunk! A legtöbb büntetőt szerintem nem is dobás közbeni faultért, hanem mezőnyben elkövetett szabálytalanságért dobtuk!
A játékvezetés… Kapitány és Szilágyi borzasztó gyengén fújtak, Minár volt az akire nem lehetett panasz.

Kendeffy Botond
Olvasó

Konzultálj kollégáddal, aki szerint a büntetőn kívül nincsenek is faultok:-)))).

Akkor most mi van?

:-))))))

SopronKCfan
Olvasó

Nem unod még? Nem inkább a csapatoddal kéne foglalkozni? Nagyobb probléma az, hogy az elmúlt évek leggyengébb Körmendjét látjuk, mint az, hogy beleállj egy másik csapat szurkolóiba. Ahogy mindig mondom, mindenki először a saját háza táján sepregessen.

Kendeffy Botond
Olvasó

Nem unom. Fordítva Te sem lennél boldog. Az, hogy a csapatomnak van baja bőven, tény és azzal is foglalkozom. De ezt a bünti-arányt nehéz megmagyarázni. Neked se jöt össze, és terelsz.

De végül is, ez már történelem.

Szóval peace.

scarb73
Olvasó

Nézd vissza a meccset és meglátod, hogy miért alakult így a büntető arány!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Most értem haza a meccsről. Őszinte leszek, picit jobb hangulatra és magasabb színvonalú meccsre számítottam.

A hazaiaknál Molnár méltatlanul keveset játszik, pedig a légiós center finoman szólva sem üti a kívánt nívót.

Körmenden egyelőre nem látszik a fény az alagút végén, meg se közelítik a tavalyi brigádot.

A játékvezetés kritikán aluli, ellenben viszonylag kiegyenlített volt a büntetőarány ellenére.

Gratula a győztesnek!

(Sopron továbbra is a kedvenc városom, gyönyörű centrummal és kedves emberekkel.)

CsakaSopron
Olvasó

Köszönjük!👏 Sok sikert nektek a továbbiakban!😉

Vilis79
Olvasó

Erre mit mínuszoltok, rosszindulatú gyökerek!

SopronKCfan
Olvasó

Köszi a véleményt Szabi, örülök, hogy jól érezted magad nálunk!

Remélem Körmendiek megnyugodtak, olvastak egy pártatlan véleményt is, aki mellesleg látta a meccset 😉 .

Redbleck88
Olvasó

Szerintem is Marcinak sokkal többet kellene játszania! Csak azt sajnálom igazán hogy nem maradt itt Oroszlányon! Ha nálunk is ilyen teljesítményt nyújtott volna biztos nem engedik el! Nekünk pedig nincs igazi centerünk!
Körmendnek nagyon össze kell szednie magát mert így nem jutnak be a magyar kupába! Szombathely Paks két nagyon nehéz meccs lesz számukra!

CsakaSopron
Olvasó

Érdekes meccs volt. Ma látszott igazán hogy mind az idei Körmendet mind a Sopront a tavalyi csapatok (legyen az az SKC vagy az MTE) szarrá verné. De úgy hogy nem találna haza. A Körmend szenvedett a meccs nagy részében, keményen védekeztek. Nálunk a védelem nagyrészt átjáróház volt, amit a második félidőben helyre sikerült viszonylag rakni, de ott megrázta magát Moore és Doktor, vissza is jöttek így körömrágós lett a vége de a győzelem megvan. Mondjuk hogy egy jó Molnár és egy jó Valerio miért ül a padon a 4. Negyed túlnyomó részében, azt nem nagyon értem, de szerencsére nem ezen… Olvass tovább »

HaleLuka
Olvasó

Soproniként.
Nem szeretem ha csak úgy randim büntetőszámokkal dobáloznak az emberek. Viszont első félidőben inkább nekünk fujtak, a 3. negyedben a vendégeknek. 4. Negyedben inkább nekünk. Persze voltak ordas nagy hibák az Skc kárára is. Egyáltalán nem volt extra fujás hazai oldalra, vagy elcsalt meccs. Jobbak voltunk, megérdemeltem nyertünk. Valahogy az idei egész bajnokság elég gyenge szinvonalú, ha ezzel a csapattal ott tudunk lenni a tabella elején. Valahogy nem ég a tűz a játékosokban, sem a közönségben, hiába a nyerő sorozat és az előkelő helyezés.
Na mind1 hajrá Sopron, hajrá Skc!

SKC King
Olvasó

Számomra meglepő, hogy gyenge a Körmend. Nem is emlékszem, hogy kb 88-89 óta láttam-e ilyennek őket. Persze nekünk ez most jó, de mi se vagyunk valami jók. Idén sok csapat belenyúlt a légiósokba és kevés a jó magyar játékos. Nálunk Sitku, Valerio, Molnár nagy segítség és nem is rosszak. Csati és Csendes pár év múlva jók lehetnek.
Sajnálom a szurkolóikat, mert nem ezt érdemlik.
Hajrá Sopron!

SárgaPárna
Olvasó

Szegény Körmend! Pistával van felügyelet?

SzhelY
Olvasó

van édesanyád

Gézuka
Olvasó

az is letagadta ezt a buzit

Kendeffy Botond
Olvasó

Párna beszélgess Magaddal, akkor mindig igazad van.

mte01
Olvasó

Remélem szombaton jössz te sárgafasz

SárgaPárna
Olvasó

Ott leszek!!!!

SzhelY
Olvasó

na ezt te se mondod komolyan fogalmad nincs hol van az aréna

Marillion
Olvasó

Hol ott? Ez az életed a BB1! Még Szombathelyen sem jársz be Falcora! Pedig nem kéne összeszarni magadat hiszen inkognitóban éled az életedet, senki nem tud nyakon csípni, úgy meg nehéz megtudni merre jársz…hol vagy a csarnokban!

SKChamp
Olvasó

Ennyire gyenge körmendi legiosokat az elmult 10 evben nem lattam.. az iranyito osszehasonlitva a tavalyival hat mas liga.. nincs penz iden vagy miert van ez?
Normal esetben sima 20al kellett volna nyerni, vegen is felhoztuk őket de mindegy nyertunk es ez a lenyeg.
A hangulat eleg gyenge volt mindket reszrol.. sajnos..

Skcforever
Olvasó

1. Ilyen langyos hangulatú skc-körmend meccset nem láttam, pedig lassan 20 éve láttam először a párharcot 2. Akik a büntetőarány miatt sírnak, látták amúgy, hogy Cakageci favágásán kívül nemvolt palánközeli helyzetük? Mire adjanak büntetőt? A kimaradt 3 pontosra, vagy a kimaradt tempóra?? 3. Ha dobás közben odavertek falusiak, akkor mit kéne fújni?Feldobást? 4. Azért miért nem sírtok, hogy kinnt pattant le a labda, mégis vihettétek tovább, Cakageci favágása ellenére semmit nem fújtak rá, a második félidőben kapta az első faultját, Josephet konkrétan bárhogy répázhattátok, semmit nem fújtak neki, Takács összes faultját reklamálta, miközben a saját edzőtök veszekedett vele, hogy minek… Olvass tovább »

mte01
Olvasó

A tavalyi Körmend ezt az Sopront 30-cal verte volna idegenben 😉

Skcforever
Olvasó

Legyen inkább 40, hogy nagyot szóljon a faluban a hozzászólásod 😉

red-black01
Olvasó

Figyelmedbe ajánlom, korrekt módon feltett kérdés, vagy inkább érdeklődés volt, mi a helyzet a 35:9-es büntetővel.
Erre te jössz ezzel a bunkó, fellengzős, kioktató stílussal.
Nem írom le neked, miképp lehetne a kérdésre normálisan válaszolni, mégpedig úgy, hogy esetleg azt írnám vissza, köszönöm a véleményt.
Felesleges, úgysem tanulnál belőle.

Skcforever
Olvasó

Válaszoltam, ott van a 2. pontban. Mire szerettetek volna büntetőt, ha nem jártok a körte környékén?

Kendeffy Botond
Olvasó

Csak a körtében lehet faultolni? Na akkor megmagyaráztál mindent. Köszönjük Emese!

SopronKCfan
Olvasó

Gondolom ti azt nem látjátok, hogy Cakarun amióta nálunk játszik állandóan kiteszi vagy a bal, vagy a jobb kezét és szerintem egyet nem fújtak ellene ebben a 3 évben. Mindenki tudja, hogy szabálytalan, de senki nem fújja le. Azért ez is megérne egy misét. De részemről téma lezárva, gondolom nem láttátok a meccset, ha igen, akkor meg rátok hagyom, úgyse fogunk azon véleményen lenni.
Peace

SopronKCfan
Olvasó

Én egész korrekten fogalmaztam és nem köszönted meg. Sőt még jókívánságot is írtam.

Skcforever
Olvasó

És ezt teljesen komolyan kérdezem, van olyan pillanat, hogy néhány Cakarun erőlködésen kívűl, tudsz mondani olyan helyzetet, amit nem messziről akartatok megoldani? Nincs palánk alatti játékotok, nulla a gyűrű közeli játékotok, csak tempó meg tripla, betörés után is kiosztjátok. Tényleg érdekelne, hogy mire kéne büntetőt adni?

Misi
Olvasó

Nem gondoltam volna korábban, hogy lehet örülni a mínusz 6-nak.De igen, lehet! Tiszteletre méltó, ahogy a csapat keddre felállt a sokkoló szombati meccsből, és úgy látszik a magyar mag is megmozdult előre. Van tartásunk és ez így rendben, ez visz felfelé! MTE!

SzhelY
Olvasó

egy véleményen vagyunk,nagy sokk után csoda,hogy csak 6-tal kaptunk ki,ez az év a nyolc közé kerüléssel véget ér nekünk

Klapka Gyorgy
Olvasó

Wow szép volt srácok külön grat a fiataloknak, VBV meg kezd visszatérni aminek nagyon örülök.

SopronKCfan
Olvasó

Durhamnál nagyobb kapufa már csak Shine. Ha nem lennének magyarjaink szerintem nem 7-4el állnánk. Összeségében küzdős meccs volt, nekem azért a hangulat kicsit hiányzott.
Sok sikert a Körmendnek!
Hajrá SKC!

red-black01
Olvasó

Soproniak valaki a büntetőarányról, úgy kb. elfogultság nélkül?
Az 1. félidőben még “élőben” láttam pár érdekesebb fújást, de a másodikban csak az láttam fault-büntető, fault-büntető.

SopronKCfan
Olvasó

A győztes kiléte nem ezen múlt. Kapitány és csapata szokás szerint össze-vissza fújt. Nagyjából reális az általunk dobott büntetők száma, azért a Körmendiek odavágtak párszor rendesen. De majd úgyis kijavítanak az okosok 🙂 Nektek sok sikert a továbbiakban!

Kendeffy Botond
Olvasó

Bocs, de Te hazai szurkolóként mit mondj, ha egy 6 pontos hazai győzelemnél 21(!) ponttal többet dobtatok büntetőből?! Nem javítalak ki, csak a számok azért makacs dolgok. A 35-9-es büntető-arány azért nem mindennapi. A körmendi játékosok csak faultokkal védekeztek, még a soproniak ott sem voltak…

SopronKCfan
Olvasó

Láttad a meccset?

Milo
Olvasó

Sok sikert hozzá, remélem találsz ilyet, de én még nem láttam ezen a fórumon olyan sopronit, aki valaha olyat írt volna, hogy megkapták a hazai pályát, de még olyat se, hogy pártatlan volt a fújás, vagy hogy oda-vissza fújtak hülyeségeket, de biztos csak nekem siklott át felette a szemem. Tisztelet a kivételnek.

sobis
Olvasó

Az mte nem kosarazni jött még többet kellett volna befujni egész meccsen két kézzel lökdőstek

magister_officiorum
Olvasó

Szép volt, Fiúk! Teljesen megérdemelten győztünk egy nagyon fontos meccsen! Csak így tovább! Hajrá SKC!

Madison
Olvasó

Örülök, hogy mintha végre kezdenének többet játszani a fiatalok! Hajrá, Doktor, Balogh, Takács, Kiss!

kancsofroccs
Olvasó

a nagy MTE Ultras merre volt? már a fa alatt ültök vagy miújság?

Knézy Ernő
Olvasó

Másfél hete még Miskolcon voltak néhànyan körmendiek közül ,DVtk-Haladás meccsen,hozzánk sem jöttek,Amin azért meglepődtem,viszont most csak hétköznap van ,érthető.
Az üzemanyagárakról ne is beszeljunk..

p.borisz
Olvasó

Azért Sopron nem a világ vége…

Endre
Olvasó

Az évi két meccsből egy megvan? 😀

Dennis
Olvasó

Akkor a fasszopózás is elmaradt?

kormendmindorokke
Olvasó

Ez így vállalható. Nem gondoltam volna hogy ennyire meccsbe leszünk. Ha valahol akkor a lepattanózáson ment el. A büntetőarány érdekes de a mindigo jóvoltából nem láthattuk a 2.félidőt.

kosárbáró
Olvasó

Én gratulálok a Körmendnek, szépen oda tették magukat!Kevesen vannak, kellene valahonnan magyart igazoljanak, mert így nagyon veszélyes lehet a helyzetük!

Pbask
Olvasó

Védekezés helyenként szép volt, Chambersnek pl ma Tatu tudatosan más feladatot adott, szép gólpasszokkal segített (amennyit láttam), ezáltal Mooreból és Fepuból is jobban kiszakadt a gólzsák. De centercsere mindenképp kell.

Pbask
Olvasó

Durva. Mármint az, hogy lepattanóarány 51-30 oda, büntető arány 35-9 (wtf??)
és így is csak 6-al nyert a Sopron.

sobis
Olvasó

Az mte más sportot akart játszani

Kendeffy Botond
Olvasó

És persze a soproniaknak természetes. Lehet, hogy az oroszlányi balhé után a szürkék össze zártak ellenünk?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés