Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Legyőzte a Nyíregyházát, bennmaradt a Honvéd

Későn ébredtek a Kék Cápák, akik két szezon után búcsúznak az élvonaltól.

Budapesti Honvéd SE - HÜBNER Nyíregyháza BS 83-76 (23-15, 17-15, 20-16, 23-30)

Alsóházi rájátszás, 9. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Benczur Tamás, Farkas Gábor, Györfy Rúben (Fekete László)

Honvéd: Simon 10/6, Tanoh Dez 27/9, Sherman 7/3, Crawley 9/3, Peringer 2. Cs: Mijovics 17/6, Demeter 6, Völgyi 3, Kopácsi 2, Hajdu -.

Nyíregyháza: Perry 27/15, Kass -, Bazsó 9/9, Pipiras 11, Copes 18. Cs: Kone 6, Fazekas 5/3, Kiss -, Szobi -

Némi túlzással egy mérkőzéses osztályozót játszott egymással az alsóházi rájátszás utolsó előtti, kilencedik fordulójában a tabella utolsó két helyezettje: a csapatok abban a tudatban léphettek pályára, hogy a 12 ponttal álló Honvéd győzelme esetén biztossá válik a rekordbajnok bennmaradása és ezáltal a 11 pontos Nyíregyháza kiesése, míg vendégsiker esetén helyet cserélnek a felek a táblázaton a bajnokság utolsó játéknapja előtt. A felek idei három egymás elleni bajnokijából kettőt a nyírségiek nyertek, az alapszakaszban a Ludovika Arénában is ők diadalmaskodtak 87-83 arányban.

Perry triplájával kezdődött a találkozó, Tanoh négy pontjával fordítottak a fővárosiak, ezt követően Bazsó tripláját is annulálta a piros-fehérek fiatal hátvédje (7-6). Megtorpantak támadásban a többnyire távolról próbálkozó kékmezesek, és bár a Baksa-legénység sem szórta a kosarakat, Crawley és Sherman révén a negyed derekára elléptek hattal a házigazdák (12-6). Crawley növelte tovább a különbséget, de Copes harcossága 2+1 pontot ért a vendégeknek. Az egyik oldalon Crawley, a másikon Szobi blokkolt nagyot, Pipiras zsákolásával már csak négy volt közte (16-12). Mijovics állt csapata élére, egymás után háromszor talált be közelről, utoljára faulttal együtt, ekkor időt kért Darko Radulovics. Nyíregyházi büntetőkkel zárult az első felvonás, Perry kettőt, Kone egyet küldött a helyére (23-15).

A kisszünet után még küzdelmesebbé vált az addig is kemény mérkőzés, Demeter betörését követően Perry süllyesztett el bravúros hármast, de Tanoh ismét előlépett vezérré, öt pontjára időkéréssel reagált a vendégkispad (30-18). Ez sem segített, újabb Tanoh-dupla következett, végül Copes törte meg a Kék Cápák gólcsendjét a büntetővonalról. Perry szórt be újabb távolit, mely közben érzése szerint a kezére ütöttek, a reklamálásért megítélt büntető kimaradt. Perry negyedik hárompontosa is behullott, Copes visszatett egy támadólepattanót, 33-28-ra zárkóztak a látogatók. Meg tudott újulni a Honvéd,  Sherman dobott demoralizáló trojkát, amivel egy 7-0-s rohamot indított el. Újra Perry lendítette át övéit a holtponton, ezzel együtt 40-30-as hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

Bazsó hármasát Tanoh annulálta, Crawley pontjaival ismét tíz fölé kúszott a különbség. Peringer ugrasztott meg két védőt, Pipiras két centergólt szerzett, Simon hármast. Tanoh huszonharmadik pontjával a 25. percben az addigi legnagyobb különbség alakult ki a felek közt, Radulovics magához is szólította tanítványait (53-38). Kone villant kettőt nyírségi részről, Tanoh azonban triplát dobott, igaz, Bazsó követte példáját (57-45). Völgyi tette fel közelről, Kone és Völgyi is a vonalra állhatott, kaotikus, és végül sikertelen Blue Sharks-akció volt a harmadik etap utolsó mozzanata (60-46).

Mijovics távoli kettese vezette fel a záró játékrészt, amit egy hárompontossal fejelt meg a BHSE szerb játékmestere, egyre reménytelenebbnek tűnt a nyíregyháziak helyzete. Copes próbálta meccsben tartani együttesét, de egy újabb Mijovics-hármas is célt ért, szűk hat perccel a vége előtt Fazekas saroktriplájával 72-59-re jött fel a HNyBS. Három jó büntetőt követően Perry-betörésével és Fazekas visszalépős középtávolijával zárkózott tovább a Nyíregyháza, természetesen jött is az időkérés hazai oldalon 4:22-vel a vége előtt (72-66). Crawley és Simon is hármast dobott, ekkor Radulovics formált T-betűt a kezeiből 3:22 maradt az órán (78-66). Perry elképesztő trojkájával meccsben maradtak, Pipiras zsákolásával mínusz hétre jöttek fel a szabolcsiak, majd mindkét oldalon kimaradt egy-egy kinti kísérlet (78-71). Az utolsó két percre fordulva Szobi szerelte Mijovicsot, Sherman távolija lejött, Pipiras ablakos kettese viszont beesett. Újra Tanoh vállalkozott sikertelenül, 53,8 másodperc maradt a játékidőből, amikor utoljára kértek időt a kék-fehérek. Pipiras támadólepattanót szedett és büntetőzhetett Perry rossz dobását követően, de csak egyik kísérletét váltotta pontra (78-74). Tanohot faultolták a vendégek, aki mindkettőt kihagyta, Perry ziccerével egy duplányira csökkent a különbség egy labdabirtoklásnyival a vége előtt, Baksa sem halogatta félidei harmadik időkérését. Tanoh lódult meg a labdával, zsákolását Copes akadályozta meg szabálytalanul, a játékvezetők sportszerűtlen hibát ítéltek. A fiatal hátvéd belesérült a szerelési kísérletbe, helyette Kopácsi állt oda, és kötélidegzetről tanúbizonyságot téve mindkét dobását értékesítette. Mivel a labda a fővárosiaké volt, ezzel eldőlt a mérkőzés, Mijovics állította be a 83-76-os végeredményt.

Ezzel eldőlt, hogy jövőre is az A-csoportban folytathatja az újonc Budapesti Honvéd, míg a Hübner Nyíregyháza BS két A-csoportban eltöltött idényt követően a következő kiírásban ismét a Piros-csoportban szerepel.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszUdig33goldmedalsParus majorSavaria Recent comment authors
Savaria
Olvasó

Mennyire valós az a pletyka, hogy Tanoh Dez a Falco-ban folytatja a pályafutását?

Parus major
Olvasó

Reméljük valós. Szombathelyen fejlődhetne, szintet lépne.

33goldmedals
Olvasó

Reméljük nen valös. Neveljetek magatoknak!

Parus major
Olvasó

Reméljük igaz. Gratula a Honvédnak a bennmaradáshoz, jobban megérdemelték, mint a Nyíregyháza.

Udig
Olvasó

Semennyire. Élő szerződése van a Honvéd csapatával. Hülye lenne odamenni egyébként. Lehet, hogy komolyabb célokért küzdhetne, de az ő fejlődése szempontjából mindenképp a Honvéd a helyes döntés. Elsőszámú magyar, 10+ mezőnykísérlettel meccsenként. A csapat kulcsai az ő kezében.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Én azért kiváncsi lennék a játékos véleményére is. Mert az, hogy ti mit szeretnétek, az egy dolog, hogy ő mit szeretne, az meg egy másik. A képességei alapján egy Falcoban is lehetne 10-15 perces kiegészítő ember már most.

efeli96
Olvasó

Budapesti kosárlabda szurkolóként nagyon örülök, hogy jövőre is láthatunk élvonalbeli meccseket a Ludovikában.
Hatalmas gratuláció a Honvédnak, és mihamarabbi visszajutást a Nyíregyházának!

Xero
Olvasó

Tanoh Dez 27 pont, egy ilyen fontos meccsen. Komoly..

Pbask
Olvasó

2 pontos előnynél azért,mikor kevesebb mint egy perc volt, a Nyíregy kettő taktikai faultjából egyet sem lefújni, onnan pedig egy sportszerűtlent a zsákoló játékosra (az is jogos, de az előző kettő is), az nem a legkorrektebb húzás a bírók részéről. Más is lett volna a fekvés egyből.
Mondom ezt úgy, hogy Tanoh Andris játéka, főleg az első félidőben lenyűgözött.

33goldmedals
Olvasó

Egy kérdést azért meg kellene vizsgálni. Ha a mai meccset nem is számítjuk, akkor ebben az idényben:Nyíregyháza: 4 győzelem. Honvéd: 8 győzelem. Ki tett többet a bentmaradásért? A sport megcsúfolása lett volna a Nyíregy bentmaradása.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés