Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Legyőzte a Kaposvárt és megőrizte élvonalbeli tagságát a Körmend

A hullámzó találkozón a második negyedtől végig vezetett a Körmend

Egis Körmend - Kometa Kaposvári KK 83-76 (18-15, 25-16, 21-24, 19-21)

Alsóházi rájátszás, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Jakab László Imre (Fekete László)

Egis Körmend: Basic 4, Takács K. 2, Morgan 14/9, Tolbert 25/3, Konate 4. Csere: Doktor P. 7/3, Ferencz 12/6, Djogo 12/3, Kiss M. 3/3.

Kometa Kaposvári KK: Eaddy 22/12, Halmai 5, Filipovity 17/9, Jackson 12/3, Koprivica 3. Csere: Abell 6, Puska 7/3, Paár -, Bogdán 4.

Az alsóházi rájátszás 8. fordulójában a Körmend 83-76-ra legyőzte a Kaposvárt és ezzel megőrizte élvonalbeli tagságát.

A mérkőzés előtt egy biztos volt, győzelemmel a Körmend matematikailag is biztosíthatta helyét a legmagasabb osztályban. Takács és Halmai kosárváltása vezette fel a találkozót. A folytatásban a Kaposvár került kisebb lépéselőnybe. Eaddy triplája után 9-4-re módosult az állás és hazai időkérés állította meg a játékot. A következő percekben is őrizték előnyüket a vendégek. Hét perc játék után Abell duplájával még 15-9-re ment a Kaposvár. Az első szakasz hajrája azonban a hazaiaknak sikerült jobban. Djogo vezetésével ledolgozta hátrányát a Körmend. Doktor triplájával pedig 18-15-re vezetett is az első negyed végén.

A második negyed első találata Ferencz nevéhez fűződött, majd Doktor pontjai következtek. 24-15-nél összességében már 15-0-s körmendi futást rögzíthettünk a jegyzeteinkbe. Puska törte meg a kaposvári kosárcsendet, de erre Kiss triplával felelt és így már 10 pont választotta el a feleket. A vendégek igyekeztek rendezni soraikat és Puska hármasa után 30-26-nál újra nyílt lett a találkozó. Rendkívül hullámzott a játék, hiszen Morgan és Tolbert villanásai után visszaállt a kétszámjegyű különbség a felek között. A félidő utolsó két percében ez már nem is változott. A szünetben 43-31-re ment a Körmend.

A harmadik negyed elején Filipovity és Jackson vezetésével faragott hátrányán a Kaposvár, így 1 perc 18 másodperc játékot követően már körmendi időkérés következett. A hazaiak ezt követően Ferencz két triplájával erősítették meg a vezetésüket. Erre Jackson és Eaddy felelt a vendégektől. A különbség 7-9 pont között mozgott. Eaddy és Filipovity hármasai után 51-45-nél és 53-48-nál került ennél közelebb a Kaposvár. Minden felzárkózási kísérletre tudott azonban válaszolni a Körmend. Sőt, 59-48-nál újra kétszámjegyűre nőtt a differencia. A harmadik negyed hajrája hasonló forgatókönyv szerint zajlott. 59-53-nál ismét akadt egy felzárkózása a Kaposvárnak. A negyed végjátékában azonban újra 10 egység fölé növelte előnyét a Körmend.

A záró szakasznak végül 64-55-ről vágtak neki a csapatok. Basic duplájával indult a negyed, majd közel két percig nem találtak be a csapatok. Filipovity két triplájával ismét felzárkózásba kezdett a Kaposvár. Ferencz és Tolbert azonban biztosította azt a 9-11 pontos különbséget, ami összességében meghatározta ezt az estét. Az utolsó öt percbe 73-64-ről érkeztek a csapatok. Eaddy hármasával ismét szépített a Kaposvár, majd Filipovity büntetői után 75-69-nél mindössze hat pont választotta el a két gárdát. A hullámzás azonban nem állt meg, Tolbert négy pontjával gyorsan visszaállt a 10 pontos különbség. Az utolsó két percet ismét Eaddy és Tolbert találatai határozták meg. A 83-76-os végeredményt pedig Basic és Puska egy-egy villanása alakította ki. Sikerével a Körmend biztosította élvonalbeli tagságát.

Fotó: hunbasket.hu

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
HoppácskaagyasMarillionHagyadmár...Hmafino1 Recent comment authors
agyas
Olvasó

Azt nyilván senki nem gondolta komolyan, hogy a Körmend kieshet. A Kaposvár és a Kecskemét most egyenlő eséllyel pályázik a piros csoportra.

Marillion
Olvasó

Akkor ez meg is van! Gratulálok Körmendre! Jöhet a teljes megtisztulás!

Hmafino1
Olvasó

Gratulálok Körmendre. És aztán most jöhet a takaritás,légiósok edzők lapátra!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Grat Körmendre, szokásos fergeteges hangulat, igazából nincs A csoport Körmend nélkül, esélyünk sem nagyon volt egyszer jöttünk fel 5 pontra s azzonal jöttek rá a Körmend extra válaszai. Nekünk most már Kecskemétre kell koncentrálni!

Misi
Olvasó

Djogo hihetetlen szerelése, ahol eldőlt, hogy ott ma nem veszíthet az MTE..
https://hu-hu.facebook.com/EgisKormendOfficial.
Minden elismerésem Nico! Jó volt ott lenni! MTE!

WestChampi
Olvasó

Megkésve bár, de gratulálok.
Egy NB1nek szüksége van Falcora,Olajra,ZTE-re és Körmendre. Kell a hangulat is.
Remélem Putesszel jön egy restart.

97MTE00
Olvasó

És most pár gondolat rólunk szurkolókról. Rólunk, akik minden meccsen maximálisan a csapat mellett vagyunk, csapattal együtt halunk meg vagy megyünk a csúcsra. Ez a mai szurkolás is fergeteges volt. A TÁBOR alatti szektorban van helyem a harmadik sorban. Minden meccsen a hideg ráz. Hatalmas energia megy a pálya felé. Imádom. Ezt az érzést nem is igazán tudom körül írni.
Köszönet szurkoló társaimnak.
MTE ♥️????

Born2Ball
Olvasó

És most kéne elérni, hogy amit eddig műveltek a csapattal az ne mehessen tovább ebben a mederben.
Ilyenkor botránkoztat meg egy-egy felelős pozícióban lévő ember semmirekellősége, mikor a fenti sorokat olvasom.
Simán képesek lennének egy ilyen közösséget tönkretenni, csak és kizárólag az egó és önös érdek oltárán.
Sok sikert egy megújuláshoz!

zterulez
Olvasó

Gratulálok a bennmaradáshoz!

Emőkefan
Olvasó

Ha nehezen is de…. Jövőre is lesz vasi el Classico!
Hajrá Falcó

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez és a bentmaradáshoz! Rászolgáltak! Nekünk nem ezen, vagy azon a meccsen ment el az évad, hanem az egész szezon kudarcokkal teli, nagyrészt dicstelen szereplésén. Be kell látnunk, hogy megérdemelnénk a kiesést… A Szeged óriási lehetőséget adott a kezünkbe, adja Isten, hogy tudjunk vele élni! Most már mindent egy lapra kell föltenni; “élet, vagy halál”! HAJRÁ KAPOSVÁR!!!

Kováts Imre
Olvasó

Egyetértek Veled Csongor! Ez felér egy önkritikaval is! A felelősök, az “alkotók” magyarázatára is kíváncsi vagyok. Szerencsére van még esély.

Misu
Olvasó

Ennyi!!! Kell ez a kib. tt kormend!!! Mi lenne nélkületek??? Nem lenne rangadó!!!????????????????

HajraKapos
Olvasó

Bocsánat, ez eddig kimaradt!
Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez, és a bentmaradáshoz.
Jövőre több sikert, mint az idei évben volt!

Misi
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Szép volt fiúk! A rémálom véget ért. Nagyon izgalmas meccs volt, a Kaposvár jól küzdött, mindig visszajött a meccsbe, a tét pedig inkább minket nyomott. Végül csak kiszurkoltuk! MTE!

AllenIverson
Olvasó

Grat körmendre a bentmaradásért.Kelletek a magyar bajnokságba mint kenyérbe a liszt.
Mi pedig egy olyan kecskeméthez megyünk szerdán ahol évek óta nem nyertünk,és szerdán se mi leszünk az esélyesek.Véleményem szerint már Paks ellen eldőlt a sorsunk,de ne legyen igazam.Még mindig a mi kezünkbe a sorsunk,kérdés hogy végre élünk-e vele.2 meccs van vissza amiből 2 meccset nyerni kell,ellenbe búcsútinthetünk az első osztálynak.
A végsőkig “KÜZDENI MINDIG,FELADNI SOHA!”

HajraKapos
Olvasó

Igazából elég “csak” a Kecskemétet megverni, a Szegedet nem kell, csak akkor a KTE-nek is ki kell kapnia a Pakstól. De az a biztos, ha 2x győzünk, mert akkor bent vagyunk. Ennél izgalmasabb playout-ot szerintem írni sem lehetett volna előre.

Madison
Olvasó

Nagyon jó, szép volt, fiúk!

JR.BENITEZ
Olvasó

Na végre! Gratulálok

KPSVRKK
Olvasó

Azon kívül, hogy kikaptunk nincs mit mondanom a csapatról.
Körmendre gratulálok!
Döbbenet, hogy itt tartunk, hogy a bajnokság végén a bentmaradást harcoltátok ki. Mi meg még fosunk.

Kormend3
Olvasó

Szégyen! Kopasz a kurva anyad
Legalább Ben maradtunk tábor előtt maximális kalap emelés!!!!hogy ezt tűrtek

Rubik75
Olvasó

Saját csapatommal most nem szeretnék foglalkozni max csak annyit,hogy Borist és Milost is remélem jövőre már nem fogom látni mindennap jó kedvűen kávézni a Kapos Hotelnél.A szegedi csapatnak szeretném megköszönni,hogy szerdán ki-ki meccset játszhatunk a Kecskeméttel.Ha ott nyerünk akkor még meg van az esély a szombati a szegedi csapat ellen is.Ha kikapunk akkor remélem mindenki gyalog jön haza Kecskemétről.

red-black01
Olvasó

Phhhhhűűű.
Kurv@ nagy és kurv@ mély sóhajtás.

A többit és egyben ezt az egész szezont nagyon gyorsan felejtsük el.

zetekosarak
Olvasó

Gratulálok! Remélem jövőre is játszhatunk az MTE ellen hangulatos mérkőzéseket!

HajraKapos
Olvasó

Lapostetű, pedo_takarító, várjatok még a pezsgőbontással szerdáig. 😀 Még nem estünk ki. 😀 Hajrá Kaposvár!!!!!

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Még tényleg nem, majd szerdán 😀

Schwarzkopf
Olvasó

Kizuhanunk mint az orosz diplomaták az ablakon. Legalább a szeged elleni tétnélküli lesz és addig talán Boris,Jean,Milos Daco eltakarodik a faszba a csapat de inkább a város környékéről is.Azért Puskát meghallgatnám hogy mégis ebbe a szezonba mi a faszt tett hozzá hogy ne essünk ki. Ha őszinte akarok lenni nem is bánom ezt az egésszet. Évek óta megy a szurkolók felé a parasztvakítás,hogy majd jövőre,meg hogy legjobb 8 (ja hátulról).Így legalább talán majd nem hazudnak a pofánkba jövőre hogy egyből feljutunk.Sztolenak is a 3 éves terve,jól sikerült.Még év közbe írtam hogy dombesz 2.o lehetünk.Akkor sok minuszt kaptam.Kérdezném azoktól akik minuszoltak,akkor… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Nem zuhantunk ki még sehonnan.
Ha a Kecskemétet megverjük, akkor egálban leszünk velük, és akkor az utolsó forduló dönt (ha kikapunk, akkor tényleg tét nélküli lesz az utolsó forduló). Ha nyer a KTE, és a Kaposvár is, akkor Kaposvár. Ha csak a Kecskemét nyer, akkor Kaposvár out. Ha mind a két csapat kikap, akkor Kaposvár marad bent.

Schwarzkopf
Olvasó

Nem írtam hogy kizuhantunk,hanem hogy ki fogunk.Amúgy te elhiszed hogy ez a birkapásztor banda képes lesz kecskeméten nyerni,ahol évekbóta nem tudtunk nyerni a mostaninál jóvel erősebb cdapatokkal se?Remélem igazad lesz.

albc
Olvasó

Ha nem estek ki, az se izgat. Négyről álmodoztatok, mikor jött a márkó. Csak ezért kapjátok az ívet, mert bilibe lógott a kezetek.

HajraKapos
Olvasó

Ennél nevetségesebb indokot nehezebb elképzelni. 🙂 Akkor egy jó tanács minden szurkolóknak a jövőre nézve. Vigyázzatok mit kívántok vagy szeretnétek a csapatotoknak, mert ha nem jön be, akkor megjelenik az “igazságosztó” kurvakompótos_pedo_takker, és helyretesz mindenkit.

albc
Olvasó

Ez nem indok. Egyszerű realitás. Ha tele lennétek lével, akkor sem érdemeltek legjobb négyet. A nőverő bicskások szintje a playout vagy a másodosztály. Ez ugyanolyan, mint a fociban a kövesd meg a kisvárda, azok is a helyükre kerültek. Ti is ott vagytok.

Hagyadmár...
Olvasó

Ki a nőverő te patkány?

albc
Olvasó

A bicskások.

Marillion
Olvasó

Te meg Magyart tanító tanár létedre ezzel a stílussal a diákok megrontója! Már lassan nincs olyan csapat szurkolója aki/knek nem szóltál még be! Akkor mit szólnál ha össze fognánk ellened különböző csapatok szurkolói aztán megjelennénk mind….egy raklap pelenka nem lenne elég annyit fosnál!

albc
Olvasó

Őszinte vagyok, nem nyalok mint te sárgaként egy körmendinek. Alja. Szerencsére minden csapatnak vannak szurkolói akik normálisak, és nem áll össze egy filcos egy falusival, egy kurvacompos egy olajfoltossal, stb.

Marillion
Olvasó

Te is a helyedre kerülnél ha a kezeink közé kerülnél!

albc
Olvasó

Nagyon agresszív vagy, rendőrség mehet?

Hoppácska
Olvasó

…de csak “kullugva”. Ha megértik a tájszólást!? 😀

albc
Olvasó

A régi lemezjátszóban nem akad be a tű annyira mint benned az írás és olvasás tudatlanság. : DDDD

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés