Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Legyőzte a DEAC a Szolnokot

A vége szoros volt.

DEAC – Szolnoki Olajbányász 86-77 (18-19, 29-11, 19-21, 20-26)

Edzőmérkőzés
Debrecen

DEAC: Costa 13/9, Somogyi 6/3, Manigat 17/12, Borisov 13/6, Tóth Á. 16. Cserék: Bognár 7/3, Polyák 12/6, Tóth B. 2, Tóth B. 2, Asszú -.

Szolnoki Olajbányász: Jones 24/15, Kovács 3/3, Tucker 9/3, Krisztics 14, Morant –. Csere: Smith 18/12, Taiwo 9, Pallai -.

Kilencpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Szolnoki Olajbányász elleni felkészülési mérkőzésen. A második negyedben mutatott pazar játékának köszönhetően a DEAC már húszpontos előnyben is volt, így az is belefért, hogy a végére kiengedjenek.

A feldobás előtt a DEAC két csapatkapitánya, Polyák László és Jahenns Manigat Becsky István szakosztályvezetőt köszöntötte születésnapja alkalmából. Mindkét oldalon voltak hiányzók, Kovács Adrián együtteséből sérülés miatt Isaiah Armwood, Damarcus Harrison és Godwin Omenaka sem tudta vállalni a játékot, míg a vendégeknél Juhos Levente, Tóth Norbert és Rudner Gábor hiányzott. A Szolnok kezdte jobban a találkozót, de Debreceni Egyetem csapata is szép lassan belelendült, a negyed derekára pedig Manigat triplái után hét ponttal meglépett (14-7). A Szolnok nem hagyta annyiban, és egy 10-0-s futással hamar fordított, vezetését egészen a negyed végéig meg is tudta tartani (18-19) – tudósít a DEAC honlapja.

A folytatásban újra a hazaiak diktálták az iramot, a szerzett labdákból rendre gyors támadásokat vezettek, hiába kért időt Dragan Alekszics, a hajdúságiak nyolc ponttal elléptek (29-21). Ezt követően Luis Costa pillanata következtek, a spanyol irányító gyorsan behintett két távolit, így kétszámjegyűre hízott a differencia (40-26). Jól festett a pályán a DEAC, Tóth Ádám, Boriszov, Manigat és Costa is ponterős volt, ráadásul a labda is nagyszerűen járt támadásban, így a nagyszünetig tovább nőtt a differencia.

A fordulás után is nagy volt az iram, de mindkét gárdán érződött, hogy még van mit csiszolni a két hét múlva esedékes bajnoki rajtig. Az Olajbányász nagy erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, de Polyák László pontjainak hála sikerült tartani a 15 pont körüli fórt. A záró felvonásban a csapatkapitány triplájával már kettessel kezdődött a különbség (71-51), a hajdúságiak magas és alacsony szerkezetben is jól festettek a parketten. A vendégek igazolták, hogy nem véletlenül tartják idén is éremesélyesnek őket, utolsó nagy rohamot indítva két perccel a vége előtt hat pontra zárkóztak (81-75). Többre azonban már nem futotta Kovács Péteréktől, így a DEAC 100. jubileumi évében győzelemmel mutatkozott be a debreceni publikumnak.

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
atibácsiolaj75TarifaGézukaModus operandi Recent comment authors
Rouge
Vendég
Rouge

1. Szerintem nagyon jó felkészülési programunk van, az erős csapatok ellen jönnek ki a hibák… a tartalékos Paks ellen (95-65) a támadásaink és a védekezés is rendben volt, akár hátra is dőlhettünk volna, ugye. (Vagy esetleg még egy Oberwart elleni meccs belefért volna….) 2. Egyénileg Smith, Tucker, Jones és Krisztics is nagyon biztos kezű, gyors játékos. Morantnak labda kell, ezért ha Smith-t kiveszik a játékból, akkor Morant játékának is vége… erre valamit ki kell találni. 3. A támadójátékunk rendben van, de ez elsősorban a játékosok egyéni kvalitásától függ. A védekezés összeállásához viszont mind az öt játékosnak együtt kell dolgoznia…. Gondoljunk… Olvass tovább »

atibácsi
Olvasó

Relax, ez csak egy felkészülési mérkőzés volt egy jó erőkből álló Debrecennel, akik szerintem meghatározó csapat lesznek a bajnokságban. Ami örvendetes lehet a hajdúságiaknál, sok magyar kosár született, és ez mindig becsülendő. Nálunk esély sem volt rá, az összetételt nézve. Ez a Morant gyerek viszont nem egy pontfosó, de biztos nem is az a feladata. Nemsoká itt a bajnokság, majd akkor kapunk valós képet, addig pedig relax!

olaj75
Olvasó

Húzzatok innen sárga g…K hajrá Nagyvárad

Aramis
Vendég
Aramis

Miért húznánk?
Olyan szépen mutat az az eredmény ott, főleg úgy, hogy a DEAC 3 légióssal játszott.
???

Tarifa
Olvasó

Nem sok időnk van egy – két dolgot átgondolni. Rossz érzéseim vannak.

Modus operandi
Olvasó

Most jöjjenek ki a javítani valók a valós erejű csapatok ellen, mint a harmat gyenge osztrák csapatok elleni meccsek eredményei alapján veregessük meg egymás vállát és dőljünk nyugodtan hátra. Egy biztos. Van még javítani való a hátralévő két hétben.

CSAK AZ OLAJ!

dell
Olvasó

Valóban sok ez a vereség. Sokan azt mondják,hogy fáradt a csapat ez igaz is lehet de az ellenfelek is fáradtak mert ők is a felkészülésben vannak. Nekem inkább a védekezés ami gondot okoz.Az összes meccsen 80 és 100 pont között kaptunk. A sérülésekről meg ne is beszéljünk az már kezd hasonlítani az elmúlt szezonhoz.

Gézuka
Olvasó

bocs, de hova lenne fáradt és miért? Alapozástól? … mert akkor megette a fene ha már fáradtak… kérdem én, ha most fáradtak, akkor mi lesz éles terhelés alatt?

Vadkakas
Olvasó

Edzőmeccs, nyertünk, kiváló, de messzemenő következtetéseket levonni….
A bajnokság meccsei számítanak.
Hajrá DEAC!

laja
Olvasó

Ez volt a nyolcadik felkészülési meccse az Olajnak. Az eredmény: 2- 6. Siralmas…

maxx
Olvasó

Reális eredmény született, Szolnokon majd nyer az Olaj. Ezt kell megszokni. Ráadásul az Olaj három A-csoportos szintű magyarjából egy játszott. Amúgy a Debrecen semmivel nem gyengébb csapat, sőt…

Best2
Olvasó

Na rúzsos szopnok? Elcsúszott az étolaj???? :):):)

WSreborn
Olvasó

Bravó, villant a nyugati kultúra, labancfajzat….

Aramis
Vendég
Aramis

A tiszaparti kultúráról pedig a Falco cikkek alatt olvashatsz, ennél sokkal bővebben…

moldi56
Olvasó

A felkészülési meccsek eddig felemásra sikeredtek és akkor finoman fogalmaztam.Bár az is igaz,hogy nem a felkészülési tornákat kell megnyerni.Bízom benne hogy leszünk mi sokkal jobbak is,mert mindjárt az első hazai meccsen az Albát fogadjuk.CSAK AZ OLAJ!

Rouge
Vendég
Rouge

Ami aggasztó, az Morant nulla pontja.

Iszolnok.hu
2019.09.14. :

“…A szolnokaik játékának láthatóan nem tett jót, hogy Smith tőle szokatlanul passzív volt, ennek a csapatjáték látta igazán a kárát…”
“….Nagyon nem ment Smithnek..”

Rouge
2019. 08.09. 15:33

“…Center poszton pedig meglátjuk,
mire megy Morant…
az biztos, hogy extra passzokat kell kapnia ettől a Speedy gyerektől…
ha az irányítónk kidől,
akkor gyakorlatilag Morant játéka is kuka…”

nyolcmegnyolc
Olvasó

Morant megsérült

Rouge
Vendég
Rouge

Kipontozódott… és megsérült.

laja
Olvasó

Most már lehet látni,hogy az Alekszics által elküldött Tóth Ádám mennyire hiányzik.

szolnokbasket
Olvasó

Továbbra is tartom, hogy a palánk alatt gyengék leszünk, Juhos és Norbi mostani tavollététől függetlenül.
Jók a légiósok de rajtuk kívül Juhostól és Rudnertől várhatunk 5-10 pontot meccsenként és ennyi. Az pedig kicsit kevés ha 7 játékos termeli meg egy csapat pontjait, nem beszélve arról, ha az egyik megsérül vagy eltiltják.
A védekezésre pedig rá kell feküdni mert a felkészülési meccseken több pontot kaptunk mint amit egy szerb edző csapata megengedhet magának.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Végig szoros volt— megengedhette a Deac hogy kiengedett… legalàbb olvassátok el mit írtok.
Az Olaj nem a kevés meccs az is legyen osztrák típusú felkészülést választotta. Sok, kemény meccs. Reméljük jó úton vagyunk.

Aramis
Vendég
Aramis

Sima papírforma.
Az eredmény a vendég csapatra nézve hízelgő.

nazol
Olvasó

Elutaztál 500 km-re megnézni egy felkészülési meccset, amin nem is a csapatod játszott? Dicséretes!

Aramis
Vendég
Aramis

Miből gondolod, hogy el kellett utaznom?

nazol
Olvasó

Nem tudok róla, hogy lett volna bármilyen közvetítés a meccsről, így gondolom ott voltál. Mert ilyet, hogy egy eredmény kire nézve hízelgő, azt egy meccs összképe alapján lehet megítélni, csak számok alapján nem. Szóval jó utat hazafelé, és köszönjük a “beszámolót”!

milanka487
Olvasó

Idióta fasz….??

WSreborn
Olvasó

Mi legalább nem nb2-es szintű csapatokkal játszottunk felkészülési meccseket. Belebuktok ti ebbe a szezonba mint a németek az orosz télbe, visszanyal a fagyi hamarosan a nagy arc miatt….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés