Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Legendák a pályán, egy legenda emlékére”

Nagy nevek érkeznek a jubileumi Bálind József „Jampi” Emlékmérkőzésre.



:

:

Szomorú évfordulóhoz érkezett a dombóvári és a magyar kosárlabda társadalom. Idén 10 éve, hogy elhunyt Bálind József, a dombóvári és a magyar kosárlabda emblematikus alakja.

A sportág berkeiben leginkább Jampi néven ismert rendkívül népszerű sportvezető előbb játékosként, majd edzőként, sportvezetőként szolgálta szeretett klubját. Az élete volt a dombóvári kosárlabda. Elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a dombóvári csapat hosszú éveken át a legmagasabb osztályban szerepelhetett. Részese volt a legnagyobb sikereknek, a Magyar Kupa négyes döntőnek, vagy az alapszakasz második, majd harmadik helyezéseknek, melyek a dombóvári felnőtt kosárlabda történetének csúcsát jelentik.

Kivételes érzéke volt a játékosok kiválasztásához. A nagyon jó szemmel kiválasztott külföldi és magyar játékosok közül többen Dombóváron váltak ismertté, majd később szép karriert futottak be a nagyobb magyar egyesületekben. A kivételes humorral rendelkező Bálind Józsefet az ellenfelek edzői, játékosai, szurkolói is kedvelték, szerették, a játékvezetők körében is nagy tiszteletnek örvendett.

A dombóvári kosárlabda „Minarikjának” is nevezett Jampi nemcsak edzői, vezetői feladatait látta le. Ha kellett vezette a csapat buszát, belépőjegyet árult, vagy havat lapátolt a csarnok körül. Mindent szívesen tett, ami a helyi kosárlabdához kötődött, hisz ez volt az élete.

A 2009-ben tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála az egész magyar kosárlabda társadalmat megrendítette. Attól az évtől kezdve minden év novemberében szurkolói emléktornával tisztelegtek a dombóváriak és az ország több pontjáról érkező csapatok Bálind József „Jampi” emléke előtt.

A Dombóvári Kosárlabda Suli KE és a Dombóvári Kosárlabda Klub vezetői úgy döntöttek, hogy a szomorú évforduló kapcsán az idei évben magasabb szinten kívánnak emlékezni a népszerű sportemberre. November 17-én, vasárnap 17 órától egy gálamérkőzésre kerül sor a dombóvári Szuhay Sportcentrumban. A Bálind József „Jampi”Emlékmérkőzésen a korábbi NB1-es játékosokkal felálló két csapat mérkőzik meg egymással.

A mérkőzésre kilátogató szurkolók – a teljesség igénye nélkül – olyan játékosokat láthatnak újra dombóvári mezben, mint Góczán Gábor, Kis Attila, Bosznai Péter, Tamás Zoltán, Csirke Ferenc, Dr. Deák Attila, Anthony Dill, Puskás Artúr, Vavra András, Simon Nándor, Szőke Balázs, Panta István, Krasznai Tibor. A kispadokon edzőként olyan legendás szakemberek foglalnak helyet, mint Földi Sándor és Molnár István.

A gálamérkőzésen a magyar játékvezetői társadalom is a legmagasabb szinten képviselteti magát. A sípot olyan nagynevű bírók fújják majd, mint Ádám József, Király László, Farkas Gábor, Szabó Gergő, Domokos Lőrinc vagy Csabai László.

A szervezők mindemellett sok-sok meglepetéssel is készülnek a vendégek, szurkolók felé. A program 15 órakor koszorúzással kezdődik a dombóvári Városi Temetőben, majd 16:30-tól a kosárlabda csarnokban folytatódik az ünnepélyes megnyitóval és a gálamérkőzéssel. A dombóvári kosárlabda nagy családja szeretettel hív és vár mindenkit erre a kivételes programra, melyre a belépés díjtalan – derült ki a dombovarikosarsuli.hu oldalról.

fotó: dombovarikosarsuli.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
derryllddRougenoilCsapajev Recent comment authors
derryl
Olvasó

Egy legenda volt! Jókat dumáltunk meccs után a büfében, a mai napig nosztalgiával gondolok rá! De sok “nagycsapat” megélt az ő légiósaiból! Nyugodj békében!

ldd
Olvasó

Fájdalmasan korán ment el.
Sajnos a Laci bácsi utáni vezető is “sokat tett”, hogy így legyen.
Jampi halálos ágyánál ígérte meg, hogy kifizeti az addig elmaradt bérét a családnak…azóta is várják…

Rougenoil
Olvasó

Nem vagyok dombóvári, de mindig jó szívvel gondolok az öregre!

Csapajev
Vendég
Csapajev

A dombóvári kosárlabda fénykora Jampi bá időszaka! Köszönünk mindent!!
Bárcsak feltámadna főnixmadárként újra és megteremtené a feltételeket az NB I-hez….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés