Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Lecserélte centerét a Pécs

A Szolnok és a Falco korábbi légiósával erősített Csirke Ferenc csapata.:

:

Hosszas gondolkodás és keresgélés után a héten légióscsere mellett döntött a Pécsi VSK-VEOLIA. Igor Kesar helyére leigazolta a kanadai Ryan Wrightot – adta hírül a csapat honlapja.

“A bajnoki rajt előtt kicsivel, Justin Alston sérülése miatt érkező Igor Kesarnak megköszöntük eddigi munkáját, és közös megegyezéssel felbontottuk szerződését. További pályafutásához pedig természetesen sok sikert kívánunk ezúton is.” – írja a portál.

Hétfő este pedig már a csapattal edzett az új igazolás, a 31 éves, kanadai center, Ryan Wright. Ha ismerősen cseng a játékos neve, nem kell meglepődni, korábban ugyanis két szezont már lehúzott Magyarországon. A Falco, a Szolnok és a Vasas csapatában is megfordult 2015 és 2017 között a 206 centi magas, 4-5-ös poszton bevethető Wrigth. Igaz, a legutóbb a finn Kataja Basket csapatában játszó kosaras, saját bevallása szerint leginkább a palánkok alatt érzi jól magát.

– Több új csapattársamat is ismerem már régebbről, így nem jöttem teljesen idegen közegbe – árulta első pécsi edzése után Ryan Wright. – A srácok Alba elleni meccsét online meg is néztem. Nagyon családias a légkör, az első benyomásaim pozitívak. Én klasszikus center vagyok, ezen a poszton igyekszem minél inkább segíteni a PVSK-t a szezon hátralévő részében.

Természetesen Csirke Ferenc is megszólalt a Kesar–Wright csere okairól, nyíltan beszélt is a váltásról.

– Igazság szerint már másfél-két hónapja látjuk, érezzük, hogy Kesar nem tud igazi centert játszani, az 5-ös poszt nem az övé.

Szeretném leszögezni, hogy ez a legkevésbé sem Igor hibája, amikor leigazoltuk, tudtuk jól, hogy inkább 4-es, mint 5-ös játékos. Igaz, amikor megérkezett hozzánk, akkor szembesültünk vele, hogy jó 8 kilóval könnyebb, mint tavaly volt. A lényeg viszont az, hogy az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbb lett, ha lehetőség nyílik rá, meg kell próbálnunk szerezni egy olyan kosarast, aki képes valódi pozíciós játékra, aki tud a palánkok alatt birkózni, elől is, hátul is. Nem akartunk mindenáron cserélni, de mivel Wrigth szilveszterkor szabaddá vált, nekünk pont kapóra jött. Az ő érkezésével azt várom, hogy sokkal hatékonyabb legyen a büntetőterületen belüli játékunk, és azt is, hogy a lepattanózás terén is előre tudjunk lépni. Illetve, ami még nagyon fontos, az ő centermunkája talán végre utat tud nyitni a kinti dobóinknak is, akik sajnos szintén szenvedtek ettől a helyzettől mostanában.

fotó: Szolnoki Olaj KK Facebook oldala

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
moldi56Kendeffy BotondHajas LajosJ.R.BenitezCsapajev Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Ha jól tudom,abban az évben lettünk 5-ikek amikor nálunk játszott.Egy végtelenül rendes,tisztelet tudó srác,csak hát ez a sportág nem erről szól.A festékben szemétládának kell lenni.CSAK AZ OLAJ!

J.R.Benitez
Olvasó

Igy van. Egysíkú a játéka, viszont megbízható. Csirke Ferinek egyszerűbb eset mint esetleg a jobb képességű Kesar volt. Én szurkolok neki, ebből bármi kisülhet. Falco!

Kendeffy Botond
Olvasó

Kesar az elején jól muzsikált ellenünk is dobott vagy 20 pontot, de valóban inkább 4-es volt. Az utóbbi időben alig játszott és nem jöttek a pontok sem. Ennek az okát a pécsiek tudják. Ryan meg egy 5-ös akit jól ismerünk. Vele nem lesz gyorsabb a Pécs…

Hajas Lajos
Olvasó

Nocsak Pécsen rájöttek a center hiányra! Kaposváron miért nem ??

J.R.Benitez
Olvasó

Őt be kell illeszteni, tudni kell használni. Én birtam csak nagyon hullámzó volt játéka. Mondjuk Kesar elvileg nem rossz spiler nem is értem…. Legyen szerencsétek hozzá! Sok sikert közlegény! Falco!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Bár Kesar valóban nem pozíciós center, de Wright meg fakezű, de ez legyen a Pécs gondja.
Nem hinném, hogy eredményesebb lesz a palánk alatti játék.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Ha csak a statisztikákat nézzük, akkor Kesar 47% összdobószázalék 79% büntető 4,9 lepattanó, míg Wright 62% összdobószázalék 50% büntető és 8 lepattanó meccsenként, ami szerintem okot adhat a bizakodásra az eredményességet tekintve, legfőképp a lepattanózást tekintve. De nyilván majd egy hónap múlva kiderül. A büntető dobószázaléka Wrightnak mondjuk valóban nem túl acélos.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Szerintem a lehetőségekhez képest jó döntés volt. Kesar helyett mindenképpen kellett egy igazi center, Wright biztos nem fogja kívülről elszórni a labdákat és az ellenfél centereivel is fel fogja venni fizikálisan a harcot. Ha a Falcoban és a Vasasban elért számait hozni fogja (13 pont és 8 lepattanó) és mellette még a védekezése is rendben lesz, akkor szerintem segíteni fog a csapatnak.

Hajrá Vasút!

balldontlie
Olvasó

Emlékszem Göcsej kupán már az egész csarnok szurkolt neki és ünnepelt, mikor bedobta végre az első büntetőjét 😀

Ktopi
Olvasó

Írjatok mar meg légy szíves , hogy a Kecskeméten kívül hány csapat van , aki meg nem cserélt legiost az első forduló óta ! Kiváncsi vagyok !

HaleLuka
Olvasó

Sopron (még)

Csapajev
Vendég
Csapajev

Már ott is volt csere…. Gilbert ment a levesbe.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ez meg is látszik a Kecskemét eddigi szereplésén. Ragaszkodnak az elkényelmesedett szerb játékosaihoz, de nincs igazi áttörés. Persze jó dolog, ha több évre meg lehet tartani egy légióst, de ez szerintem Kecskeméten már átfordult negatívba.

Aramis
Vendég
Aramis

Jó gyerek, de védekezése sem az igazi és pozíciós játékot sem tud igazán megjátszani.
Pontjait a támadólepattanók visszapöcizéséből és tiszta ziccerek zsákolásából szerzi.
Érdemes odaütni neki, mert gyenge büntetőző.
Nem fogja ő sem a Pécset a felsőházba repíteni.

SárgaPárna
Olvasó

Én nem szeretem nálunk. Lacika hülyesége volt, és ha minden igaz a Pantelic helyett választotta…

Zvezda
Olvasó

Én fakezűként emlékszem rá a Falcoban.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nekem nem jött be, amikor az Olajban jàtszott.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés