Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Lazics gratulált a Szegednek, de úgy érzi, egyik csapat sincs könnyű helyzetben

Okkorn: a győzelem az győzelem, Csirke szerint az ötödik fordulóban már olyan a hangulat, mintha a rájátszásban lennének.:

:

Tegnap este három mérkőzést rendeztek a férfi élvonalban, mindhárom pályán hazai győzelem született. Íme a találkozók utáni edzői nyilatkozatok:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – OSE Lions 83-59 (23-10, 21-16, 20-21, 19-12)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Köszönjük a szurkolóink támogatását. A győzelem az győzelem, de két teljesen ellentétes félidőt láttunk, nem vagyunk elégedettek mindennel. Nem értem, hogy amikor a félidőben közel húsz ponttal vezettünk, és befejezhettük volna a meccset, miért nem tettük meg. Túl sok hullámvölgyünk volt. Az OSE visszajött tízre, majd újra elléptünk, aztán megint visszajött kilencre, megint elmentünk. Az rendben van, hogy a magyar bajnokságban nem minden ellenfél annyira erős, mint a nemzetközi porondon, de azért ez veszélyes is lehet. Nem is akarok többet beszélni erről a meccsről, még egyszer mondom: a győzelem az győzelem.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak a mai győzelemhez, illetve a PAOK elleni sikerhez is a BL-ben. Kemény meccset vártunk, minden idegenbeli az a magyar bajnokságban, ezen a pályán pedig főleg. Rosszul kezdtünk, persze ez köszönhető annak is, hogy jól védekezett a Falco, de azért el is hibáztuk az üres dobásokat. A folytatásban megtettünk mindent, küzdöttünk becsülettel, a fiatalabb játékosaink is lehetőséget kaptak, éltek is vele. Úgy gondolom, hogy ez a különbség túlzó, persze a Falco jobb csapat mint mi, ez nem is kérdés, gratulálok nekik még egyszer, nekünk pedig fókuszálnunk kell azokra a meccsekre, amiket meg kell nyernünk.


Pécsi VSK-Veolia – Egis Körmend 94-80 (22-23, 30-16, 22-15, 20-26)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak és gratulálok a szurkolóinknak! Az ötödik fordulóban már olyan a hangulat, mintha már a rájátszásban lennénk. Persze ehhez kellett az is, hogy egy nagyon erős Körmend legyen az ellenfél. Mondhatnám azt, arról szólt ez a mérkőzés, hogy ki tudja jobban pótolni az egyik vezéregyéniségét. Ez nekünk most jobban sikerült. Chris Smith nagyon jó teljesítményt nyújtott, igazi vezére volt ma a csapatnak. Ez a győzelem megmutatta azt is, hogy tényleg nagyon sok minden lehet ebben a csapatban, nagyon sok opciónk van. Az utazások miatt egy nap alatt tudtunk egy olyan védekezés-taktikát megbeszélni, ami nagyon jól működött a Körmend ellen. Fejben is nagyon erősek tudunk lenni, ez is kulcsa volt a sikerünknek.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Az Európa Kupa meccsünk miatt sokat utaztunk, de ez nem lehet kifogás a rossz játékra. Az első félidőben gyengén védekeztünk, ez a második félidőre feljavult, de nem eléggé.


Naturtex-SZTE-Szedeák – Jászberényi KSE 79-74 (22-17, 25-16, 16-21, 16-20)

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak! Nem is két különböző félidőről beszélhetünk, hanem különböző 25 és 15 percről. Nem vagyok szakértő, de a szünet után több indításból is kosarakat szerzett a Jászberény, aminek köszönhetően zárkóztak. Amikor jól játszottunk, akkor mind az öt pályán lévő játékosom jól teljesített, majd mikor krízisben voltunk, akkor mind az öten rosszul, ezen dolgoznunk kell. El kell ismerni, szerencsénk is volt a végén, de a szerencséért dolgozni is kell. Ahogy nem estünk kétségbe négy vereség után, úgy most sincs eufória a csapatnál.

Nikola Lazics, a Jászberényi KSE vezetőedzője: Volt egy ziccerünk kétpontos hátránynál a végjátékban, de kihagytuk, majd Balmazovics bedobott egy hármast, amivel véget ért a meccs. Ahogy az első félidőben védekeztünk, úgy sehol nincs esélyünk. A szünet után már jobbak voltunk, de gratulálok a Szegednek, viszont úgy érzem, egyik csapat sincs könnyű helyzetben.

Fotó: Gémesi Balázs

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés