Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Lassú volt a láb, lassú volt a fej, jó lenne most egy kis pihenő, de ebből nem lesz semmi”

Bencze: nagyon fontos, hogy végre tudtunk nyerni hazai pályán, de a problémáink ezzel még nincsenek megoldva. Edzői nyilatkozatok.:

:

Tegnap este hat mérkőzést rendeztek a férfi élvonal nyolcadik fordulójában. Íme – a hunbasket.hu segítségével – az edzői nyilatkozatok:

DEAC – KTE-Duna Aszfalt 73-57 (18-16, 27-11, 13-10, 15-20)

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Tudtuk, a győzelem kulcsa a Kecskemét három meghatározó játékosának kikapcsolása lehet. Ezt több-kevesebb sikerrel meg is valósítottuk, bár a harmadik negyedben némileg hullámvölgybe kerültünk. Ezeket ki kell küszöbölnünk a jövőben, ezen fogunk dolgozni.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Megérdemelt DEAC-győzelem született. Maximálisan felkészültünk a Debrecenből, jól is kezdtünk, de sajnos a második negyedig tartott a lendület, amikor két időt is ki kellett kérnem. Rosszul reagáltunk a hazaiak védekezésére, akik előnyt kovácsoltak ebből, és elléptek tőlünk. A hátralévő időben futottunk az eredmény után, de fordítani azonban nem sikerült. Köszönettel tartozom a játékosaimnak, hiszen sportemberhez méltóan az utolsó pillanatig küzdöttek.


Pécsi VSK-Veolia – Kaposvári KK 82-99 (18-30, 26-21, 21-23, 17-25)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Gratulálok a Kaposvárnak. Bár igaz, hogy nagyon jó dobószázalékkal játszottak a vendégek, ehhez az is kellett, hogy mi lemaradjunk ezekről a dobásokról. Sajnos lassú volt a láb, lassú volt a fej, de az akarással nem volt baj. Jól dobtak kintről és ehhez még az is párosult, hogy kaptunk negyven pontot a festékből is. Jó lenne most egy kis pihenő, de kedden Európa Kupa meccset játszunk Lisszabonban, így ebből nem lesz semmi. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást és a támogatást, mai is zsúfolásig megtelt a Lauber.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Extrán dobtunk, nagyrészt ennek köszönhettük a győzelmünket. Ma a legfontosabb az volt, hogy felálljunk abból a gödörből, amibe az elmúlt meccseken estünk. Bár jól dobtunk ez tény, nagyon szép játék is párosult a teljesítményünkhöz, nagyon tudatosan és fegyelmezetten azt játszottuk, amire készültünk a héten. Köszönjük a közönségünknek a támogatást, akik ráéreztek arra, hogy együtt tudunk sikereket elérni.


Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 106-99 (18-29, 24-28, 36-25, 28-17)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak a második félidőben nyújtott játékhoz. Az a csapat, amelyik így tud játszani a második félidőben mint mi, az nem játszhat úgy, ahogy mi az első félidőben játszottunk. Nagyon fontos, hogy végre tudtunk nyerni hazai pályán, de a problémáink ezzel még nincsenek megoldva.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: A közönségnek biztos, hogy tetszett a mérkőzés, hiszen több mint 200 pontot láthattak. Jól játszottunk az első félidőben, azonban a harmadik negyedben több könnyű kosarat engedtünk a hazai csapatnak, ettől lendületbe jöttek és megnyerték a mérkőzést. Védekezés nélkül nem lehet meccset nyerni.


Egis Körmend – Alba Fehérvár 94-80 (30-19, 21-17, 20-23, 23-21)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a csapatomnak és a szurkolóinknak. Két nagyon kemény mérkőzésünk volt az elmúlt hét napban, és néha nagyon jól játszottunk, de végül mégsem sikerült megnyernünk azokat. Különösen a Bakken elleni hazai meccs volt nagyon nehéz a számunkra. Ezért ma az volt a célunk, hogy ne csak a kellő intenzitással játszunk, de nyerjük is meg a meccset. Ez pedig nagyon nehéz az Alba ellen, mert nagyon felkészültek, szervezett kosárlabdát játszanak, a többi csapatnál is sokkal jobban igyekeznek ráerőltetni a saját stílusukat az ellenfélre. Márpedig én is úgy gondolom, hogy a kosárlabda arról szól, hogy ki tudja diktálni a mérkőzés ritmusát, iramát, stílusát. Nem volt könnyű. Persze igaz, hogy jó startot vettünk ma, de később már nehéz volt a saját ritmusunkat, saját stílusunkat diktálni. Ez így volt az utolsó három negyed nagy részében, és a végén nyerni tudtunk, aminek örülünk, de most már a szerdai, Varsó elleni idegenbeli mérkőzésre koncentrálunk.

Jesús Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Gratulálok a Körmend csapatának, stábjának és szurkolóinak, akik kiváló hangulatot teremtettek a mai mérkőzésen. A kezdésünk nagyon puha volt, támadásban és védekezésben egyaránt. Fél vagy egy másodperccel mindig késtünk, amikor helyzetet tudtunk teremteni, de odáig sem mindig sikerült eljutnunk. Szóval amikor így kezdesz egy ilyen felkészült csapat ellen, mint a Körmend, akkor nagyon nehéz legalább a meccsbe visszajönni. A második félidő már kiegyensúlyozottabb volt, kicsit stabilabban játszottunk, de ez még mindig nem az a kosárlabda, amit én látni szeretnék a csapattól. Magunkba kell néznünk, hogyan lehetnénk jobbak. Nincs már sok elvesztegetni való mérkőzésünk arra, hogy fejlődjünk, már így is elvesztettünk pár meccset. Nem is győzelemről vagy vereségről beszélek, de látnunk kell, melyek a célok a szezonra, de már nincs elvesztegetni való mérkőzésünk arra, hogy jobb csapat legyünk.


Atomerőmű SE – OSE Lions 89-85 (26-18, 25-26, 20-24, 18-17)

Braniszlav Dzunics, az ASE vezetőedzője: Az első negyedben jó játékot produkáltunk, aztán elkezdtünk szenvedni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. A második félidőben közel állt a fordításhoz az OSE, de sikerült megtartani a vezetést. Gratulálok a csapatomnak.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Gratulálok a Paksnak. Gyengén kezdtünk és könnyű kosarakat kaptunk. Mínusz 15-ről jöttünk vissza, nagy energiákat mozgósítottunk és a végén sikerült egálra hozni a találkozót. Ekkor kihagytunk pár büntetőt, sok eladott labdánk is volt és nem sikerült végig vinni a támadásainkat. Nincs egy rossz szavam sem, nincs vége a bajnokságnak, megyünk tovább.


Szolnoki Olajbányász KK – Sopron KC 84-70 (27-16, 14-20, 26-18, 17-16)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője a Nemzeti Sportnak: Az volt a célunk, hogy kifárasszuk az ellenfelet, ezért is kezdeményeztünk annyi testi kontaktust, és végül be is vált a tervünk. Viszont az továbbra is probléma, hogy csupán húsz percen át tudunk magas színvonalon játszani, így hiába vagyunk előnyben, az gyakran elolvad. Nem szabad kiengednünk a vezetést a kezünkből.

Bors Miklós, a Sopron KC másodedzője a sakc.hu-nak: Azzal a céllal mentünk Szolnokra, hogy az eddigieknél harcosabban, agresszívebben tudjunk játszani, és hogy erősödjön a csapaton belüli kémia. Az első negyed második felében védekezésben sajnos ez nem látszott, s ezt triplákkal büntetve elhúzott a Szolnok. A folytatásban ezen tudtunk javítani, szívós munkával ledolgoztuk a hátrányt. Ebben azonban felőrlődtünk, ismét elhúzott ellenfelünk, de nem szabad elfelejteni, hogy egy irányítóval kevesebben voltunk. Innen is fel tudtunk állni, szorossá tettük a meccset, de a végjátékra megint elfogytunk. Döntő volt, hogy ekkor ellenfelünk több lepattanót is visszaszerzett a palánkunk alatt. A vereség ellenére voltak kifejezetten biztató időszakok, ezeket kell minél hosszabbra nyújtani. Elindultunk egy úton, keressük az irányítót, az ASE-t pedig le kell győznünk!

Címlapfotó: fiba.com

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Trottersmakelovenotwar69NPeeterPécsidrukker99Jokic Recent comment authors
ipasop
Olvasó

Pécsen azok a játékosok tudnak jól játszani ,akik megtanultak máshol kosarazni. Értik a kosárlabdát, megéltek sok mindent, jó edzőjük volt sokáig. Eljöttek a PVSK-ba pénzt keresni. Leszarják ,kiröhögik mit üvöltözik ,rohangál cirkuszol az edzőjük, őket nem zavarja ,mert már megéltek sok mindent,mindenkit. Rutinosak, magyar szinten jók. gondolok itt pl Horti, Pongó, Ruják, Csirics, Budimir. Akiket tanítani kéne, foglalkozni velük, egy jó magyar alapanyagot felépíteni az elmúlt 8 évben azt nem sikerült.Lehet hogy most simán tudna hozzájuk nyúlni, nem lenne ekkora probléma egy sérülés ,de fiatalokat az edző nem tudta beépíteni, mind elmarta elüldözte Pécsről!! Menekültek Pl: Kovács Peti ,Eilingsfelt, Tóth… Olvass tovább »

lizapanna
Olvasó

Ez legalább egy nagyon komoly szakmai elemzés…..Ja? Nem. Viszont lassan körvonalazódik a kép, a Pécsről menekülők pszichiátere lehetsz, ők mesélnek a megpróbáltatásokról, a klub anyagi helyzetéről, azért vagy ilyen jól informált. További jó munkát neked!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Hú ez nagy butaság, amit írtàl, még hozzád képest is. Érdemes megnézni mi lett azokból a játékosokból, akik “elmenekültek” a Feritől, legfőkèpp Halász/Demeter/Simon/Krnjajski (legalább nevét tudnàd leírni) négyest, akik miutàn elmentek tőlünk nem sok vizet zavartak az új csapataiknál, ami volt bennünk azt a Feri hozta ki nálunk. Vagy pl. Ruják Andris, aki meg most játszik élete formájában, érdemes összehasonlîtani a tavalyi játékával (6 pontos átlag, most meg legjobb magyar ötös 27 VAL) Hozzánk jönnek pénzt keresni játékosok?… Pl. Bàlint eljött Körmendről hozzánk a pénz miatt? Veljko meg 7 éve játszik itt hatalmas összegekért? Nem inkàbb Halàsz/Horti/Eilingsfeld ment tőlünk Körmendre… Olvass tovább »

ipasop
Olvasó

A három válogatott magyar, légiós fizetésért van Pécsett. Ezt nem kell tagadni. A PVSK bizony komoly budget-el rendelkezik! hála isten! Ezért respeckt a vezetőknek. Nem ez a gond, hiszen a nemzetközi kupára kell a zseton. A probléma még mindig az edző állandó hisztije, sírása panasz áradata. Nem képes felfogni hogy ő már egy nagy csapat edzője! Úgy is kéne viselkednie!

lizapanna
Olvasó

Azt gondolom, pécsi vagy. Különben honnan tudnál ilyen bennfentes dolgokat fizetésekről, budget-ről, szerződésről-távozásról..Akkor viszont azt nem értem, hogy miért mostanra lett ilyen kemény véleményed Csirke Feriről, főleg egy (!) vesztes mérkőzés után?! Valami nagyon nem oké….

Trotters
Olvasó

Ez is butaság amit írtàl.Öszehasolitod a Rujákot (1988) Demeterel (1997) és Krnjajskival (1998) ????
Ahogy jó tudom Demeter és Krnjajski húzták Pécset U-20 (2 arany,1 ezüst) , és NBIB – ben. Demeter kapot pár percet a NBIA a Krnjajski semi lehetöséget.
Es meg csak anyit kérdrznék menyi 1997/1998 születésü játékos zavar vizet a NBIA csapatokban????

makelovenotwar69
Olvasó

Van egy jó hírem Neked ipasop!
Nem kell aggódnod, a kosárlabda hozzáértésed miatt senki nem fog elrabolni!
Nem vagyok pécsi, de tisztelem Csirke edzői tevékenységét – főleg azért, ahogy csapatot épít, máshol el nem ismert (mellőzőtt) játékosokból is kihozza, amit tudnak. Nem feltétlen kosárlabdázni tanítja őket, hanem hasznosítja a (több-kevesebb) tudásukat. Főleg a magyarokra értem ezt, elsősorban Pongó, Ruják, Horti az aki jó évet futnak nála…
Hajrá magyar kosárlabda!

Mexx92
Olvasó

Ha pécsi vagy akkor szégyeld magadat ahogyan Ferivel kapcsolatban írsz. Bezzeg lefogadom, hogy amikor bronzérmet nyert a csapattal, dicsőítetted. Próbálj meg te letenni olyan teljesítményt amit ő. Úgy gondolom belőled csak az irigység beszél, mert te nem vagy olyan sikeres a saját életedben, mint ő. 😉

Pécsidrukker99
Olvasó

Elég érdekes, hogy egy héttel ezelőtt még mindenki azt írta a fórumon, hogy Csirke Feri az egyik legjobb magyar edző. Kicsit szomorú dolog, hogy 1 vesztes meccs után majdhogynem azt kívánjátok, hogy mondjon le, úgy, hogy a klubhoz eddig se volt és ezután se lesz semmi közötök. Ahonnét felhozta a Pécsi férfi kosárlabdát a topcsapatok közé, nem tudom, hogy melyik edző mondhatja el ezt magáról (és tényleg nem tudom, nem követem az edzők karrierjét). Mi szurkolók még számítunk rá és bízunk benne ahogy eddig is tettük, és azt javaslom, hogy mindenki foglalkozzon a saját csapatával. Köszönöm szépen.

NPeeter
Olvasó

Minden szavaddal egyetértek és (Falco szimpatizánsként) én is az egyik legjobb magyar edzőnek tartom szakmailag.

vasvilla
Olvasó

Senki nem írta hogy mondjon le! A tények lettek kiemelve miszerint mindig sír, panaszkodik meccsek előtt. Az pedig egy vélemény ,miszerint nem bírja a nyomást. Ezen miért kell megsértődnie?
Nyilván az Ő megbízásából írsz és véded. Ez teljesen rendben van. Ettől még Feri gyenge idegileg. Most hogy van pénz a klubnál, van elvárás is. De ez is normális. Ezen mit kell hisztizni?
A kritikát el kell viselni! Mit szólna ha Bencze, Sabáli, Fekete, Ivkovic ,Forray, Ramirez helyében lenne akiket szidnak mint a bokrot mindig ( én is)
Vagy Csirke Ferencet nem lehet bírálni? Akkor elnézést kérek……………

Pécsidrukker99
Olvasó

Az ő megbízásából? 😂 Ezt ugye nem gondoltad komolyan te sem? Nagyon sajnálom, hogy megvédem a csapatom edzőjét önszántamból, nem tudtam, hogy felétek ez nem szokás. Nem hiszem, hogy pont pár bb1-es felhasználó érdekli őt a szabadidejében. Főleg nem olyanok, akiknek mint ismétlem semmi közük nincs a PVSK-hoz. Neked meg ha az a legnagyobb örömöd, hogy ilyen kamu dumákat állíts alaptalanul egy másik csapat edzőjéről, akkor elég szomorú életed lehet.

ipasop
Olvasó

Csirke Ferenc a magyar kosárlabda Magdi anyusa!

Mexx92
Olvasó

Kedves ipasop!
Áruld már el nekünk hogy mi a bajod a Csirke Ferivel?
Mielőtt itt osztod az észt, előbb tegyél le te is ilyen teljesítményt az asztalra, amit Feri elért az utóbbi 8 évben Pécsen. Ha meg csak szimplán ebben leled örömöd, hogy mást szapulsz akkor elég szánalmas életed lehet. 🙂

Jokic
Vendég
Jokic

Hiányzott az a 40+ db büntető, Feri… 🙂

Pécsidrukker99
Olvasó

Neked is hiányzik valami odafent, ha még mindig ezen vagy fennakadva. Jajj ne, a tavalyi alsóházas “nagy” Albát elverte a tavalyi bronzérmes “kis” Pécsi csapat. Ne aggódj, biztos túlteszed magad ezen. És ez csak neked szól, nem a többi normális Alba szurkolónak.

lizapanna
Olvasó

Hát, lehetne fapofával nyilatkozni, hogy így sikerült, lehetne mesterfodrászt fogadni, hogy Vasvilla felesége se szakadjon meg a röhögéstől, nevére is vetethetné valaki Csirke Ferit, egy biztos, aki bele akar rúgni, az belerúg bárkibe…Tényleg az intelligencia alja, amit néhány kommentelő megenged magának, sajnálom őket, hogy november közepéig csitulniuk kellett, mert nem volt miért ízléstelenkedni. Kedves Vasvilla, csodaszép feleségednek is üzenem, igyon kicsit kevesebbet és tisztelje mások munkáját. Igen,tegnap kikaptunk, fáradt a csapat, remekül dobott a Kaposvár….de hogy ennyire idétlen bejegyzés jelenjen meg egy “sportszerető embertől”, az minősíthetetlen.

vasvilla
Olvasó

A Kaposvárban ,Knézy mondta hogy Heindlein törött újjal játszott! Ott is vannak sérültek, minden csapatnál vannak sérültek! Csírke ne sírjál!! mindig sírsz már a meccs előtt. Erős neked ez a feladat! A szerencse nem tat örökké! Most a fagyi vissza nyal!
Ugyan nem tehet róla de a feleségem és a barátnői tegnap estea TV előtt iszogattak és mikor meglátták az edzőt a képernyőn, majd ehhez a fejhez a Csírke Ferenc nevet kiírva olyan visítást rendeztek hogy attól féltem a szomszédok rendőrt hínak! Jó tanács Feri, menjél valami figaró mesterhez aki kitalál valami frizurát mert ez így ultra gáz!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Erős feladat? Szerencse? 8 éve edző nálunk, olvass utána milyen eredményeket ért el ezalatt milyen játékoskeretekkel, nem beszélve a tavalyi bronzéremről…

Ez meg, hogy ki hogy néz ki, talán az oviban volt utoljára téma…

Hiànyolom azon forumozók hozzászólását ilyenkor, akik kedden még dicsőítették a Ferit, pl Szombathelyről, miszerint a legjobb edző, ha jól emlékszem.

panther
Olvasó

A feleséged nyilván nem az eszed miatt ment hozzád. És ha valakinek a külsőjén és a nevén szórakozik a legjobban (2019-ben), akkor ott sincs minden rendben fejben…
Szerintem ne kommentelj többet PVSK meccshez, erős neked ez a feladat. Jó tanács, menjél pszichológushoz, aki kitalál neked valamit, mert ez így ultra gáz!

ipasop
Olvasó

Feri nem korrekt arra fognod a vereséget hogy van egy sérült játékosod! Tavaly mikor a JKSE vel összekerültél és náluk 3 ember hiányzott az 5-ből és hatalmas mákkal bejutottál a 4-be ,majd utána az Olaj ellen megszereztétek a bronz érmet ,mikor az Olaj jóformán az ifi csapattal állt fel. Ezek után a meccsek után nem mondtad hogy sajnálod az ellent! Ráadásul a kettős terhelésre fogni sem illik, mert a lehető leggyengébb csoportba kerültetek ahonnan galoppban illet volna tovább jutni. Kikaptatok egy harmat gyenge szlovák csapattól ahol 2-3 ezer dolláros játékosok játszanak.Míg a PVSK nál komoly pénzekért igazoltak idén is! Egy… Olvass tovább »

Falcokc99
Olvasó

Nem semmi mennyi bennfentes informàtor van a forumon, már nem csak a magyar csapatok játékosainak fizetéseivel, de a szlovàk jàtékosok bérével is tisztában vannak egyesek. Jár a keksz!

panther
Olvasó

Csak a tények kedvéért: nem egy sérült játékos van, hanem minimum “másfél”, tekintve, hogy Diggs sem egészséges, aki az első fordulókban a leghatékonyabb és legeredményesebb játékosunk volt. Az az “egy” pedig valójában az egyetlen versenyképes centerünk. Nem nagyon láttalak még itt a fórumon, fogalmam sincs, hogy valaha kosaraztál-e, de ha esetleg igen, tudhatnád, hogy center nélkül elég nehéz játszani ezt a sportot… A “leggyengébb” csoportól annyit, hogy pl. a Benfica szerintem Falco szint, itthon bajnokesélyes lenne. Amúgy meg miből gondolod, hogy Csibe azért nyilatkozott így, hogy te vagy bárki más sajnálja őt. Még a létezésedről sem tud és magasról tesz… Olvass tovább »

vasvilla
Olvasó

Nyilván jobban tudod , ha ezek szerint te együtt élsz Ferivel. Ez a csoport egy gyenge csoport ahonnan KÖTELEZŐ lett volna tovább jutni! Nem kell a magyarázat!

lizapanna
Olvasó

Kérlek, írd meg hol találom azokat a nyilatkozatokat, amelyekről beszélsz, sehol nem találom, hogy kifogásokat keresett volna, és a tényeken kívül, mármint a mérkőzés rövid elemzésén kívül magyarázkodott volna. Másfél hónap után azt mondani,hogy jó lenne pihenni pár napot, de nincs rá lehetőség, az szerintem belefér… A félelme annak szólt, hogy ilyen szerkezettel nehéz lesz, lehet, hogy ez neked “puhapöcs”, szerintem szakma. Bízz benne, túl lesz a félelmein, én meg abban bízom, hogy továbbra is szívét-lelkét beleteszi a munkába!

laja
Olvasó

Én akkor is megmondtam amikor eldőlt,hogy a Pécs indul a nemzetköziben,hogy a kettős terhelést ez a gárda nem fogja bírni. Elég idősek többen is a csapatban és ez már itthon is lassan kevés lesz. Azért örülök ,hogy nem mi indultunk(Olaj) az EC-ben mert így nem mi vagyunk a pofozógépek. Az NB 1-ben is nehéz elviselni ezt a játékot amit az Alekszics csapat mutat.

Mexx92
Olvasó

Kedves Laja!
Volt lehetőségünk arra hogy nemzetközi kupában játszunk. Éltünk vele, addig semmi gond nem volt amíg Aiken meg Diggs le nem sérült, addig elbírta a csapat a kettős terhelést. Utána viszont fordult a kocka és most jött ki a csapaton. Utolsó 2 nemzetközit én már elengedném és a pécsi fiatalokat játszatnám,hogy a meghatározó játékosaink tudjanak pihenni az Oroszlány elleni meccsre.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Egyetértek, Ciricet és Diggset el se utaztatnám kedden, teljesen felesleges őket terhelni, egyrészt a Benfica még a teljes csapatunknál is erősebb főleg otthon, másrészt már tovább se juthatunk a csoportból. Játszanak azok, akik eddig kevesebbet és bizonyîtsák, hogy ott a helyük a csapatban.

Downtown
Vendég
Downtown

Csirkeferi ne sírj 😃😃😃

Mexx92
Olvasó

Szánalmas vagy ásd el magad.👎

balldontlie
Olvasó

Csibe Feri, ha nálad sérül meg kulcsjátékos, akkor már nincs “miért nem szopatjátok tovább őket”? Karma….

(Persze a pécsi sérülteket, a csapatot és a szurkolókat sajnálom, kívánom a minél gyorsabb felépülésüket, csak arra akartam reflektálni, hogy érdemes a jelenben a földön maradni, mert hamar fordul a kocka…)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés