Connect with us

Bajnokság

Lassan elfogy a válogatott: újabb két pozitív eset

Ferencz, Benke és Váradi második tesztje is pozitív lett.:

:

Sajnos tovább fogyatkozott a hadra fogható játékosok száma. A tegnapi, három játékos és egy stábtag esetében pozitív eredményt mutató teszt után a ma reggeli ismétlés mindegyiküknél megerősítette a pozitív eredményt.

Rossz hír, hogy rajtuk kívül két újabb játékosnál is pozitív lett a mai teszt, Tóth Norbert és Pongó Máté azóta már túl is van egy másik teszten.

A sors furcsa fintora, hogy mind az öt játékos átesett már korábban a koronavírus-fertőzésen, így náluk felettébb meglepő az újabb pozitív eredmény. Különösen annak fényében, hogy a válogatottnál kellő gondossággal eljárva a szükségesnél is több tesztet végeztek a játékosokon a kiutazás előtt. A Szlovéniába induló buszra már csak olyan ember szállt fel, akinek minimum két negatív tesztje volt!

Ezzel a problémával egyébként más csapatnak a jelek szerint nem kell megküzdenie, ugyanis a szlovén, az ukrán és az osztrák csapatban nem találtak fertőzöttet.

A legrosszabb forgatókönyv szerint már egy 12-es keretet sem tud majd az osztrákok ellen kiállítani Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány  – írja válogatott Facebook-oldala.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Hubie BrownMAFCdrukkerRedbidGodemperorgarcia Recent comment authors
Godemperor
Olvasó

Kurva jók ezek a tesztek. Mert azt nagy pénzben le merném fogadni, hogy ezek a srácok nem kapták el újra, hanem még mindig kimutatható az előző fertőzés. Azért az elég furcsa (lehetetlen) lenne, hogy azok kapják el újra akik már átestek rajt, a többiek közül meg senki. Azon sem csodálkoznék, ha hazajönnének és itthon negatívak lennének. Sőt, meglepődnék ha nem így történne.

Redbid
Olvasó

Az RTL híradóban téma volt ebből a szempontból a kosárlabda válogatottnál történtek, és Rusvai Miklós virológus arról beszélt, bizony a Covidnál lehet akár gyors újrafertőződés is! Azzal magyarázta, hogy akiknél tünetmentesen, vagy enyhe tünetek mellett zajlik a betegség, ott nem tud a szervezetben megfelelő mennyiségű ellenanyag képződni, ezért lehet gyors újrafertőződés! Megemlítették, kínai példák alapján, hogy a fiatalabb korosztályra ezért veszélyes, mert lehet az első fertőzések enyhe tünetei után, egy újabb fertőződés már nagyon aggályos helyzetet teremthet! Szó volt még róla, hogy rendesen kialakult védettség, a jelenlegi ismeretek alapján max.3-3 és fél hónap! Nagyon alattomos egy betegség ez, vigyázzon mindenki… Olvass tovább »

Hubie Brown
Olvasó

Az egy dolog, hogy lehet újrafertőzés.
De az összes többi játékosból meg nulla fertőződött meg? Ez elég érdekes.

Godemperor
Olvasó

Aha, és csak azok kapják el, akik pár héttel ezelőtt már átestek rajt. Ne röhögtess! A 3 hónap védettséget meg az antitest számokra alapozzák, csakhogy a hosszútávú immunitáshoz az antitesteknek általában nem sok köze van. Az a memóriasejtek feladata, amik egy újabb fertőzéskor plazmasejtté alakulva elkezdik ismét termelni az antitesteket. Magyarán nem gáz az, hogy csökken a számuk (ez a természetes folyamat) mert ha újból kellenének, a b-sejtek egyből elkezdenék termelni. Érdekes módon ezeket csak pár tanulmányban vizsgálták (ott is voltak minden régebben átesett ember szervezetében a b-memóriasejtek), holott az immunrendszer így működik. Ha érdekel a téma keress rá a… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Mindenki virológus a kosárlabda oldalon:-))) :-(((((.

Akkor én is az lennék. Szóval Nekem inkább a PCR-tesztek különböző határértéke a megoldás. Ezt erősíti meg Zele Dorina esete. Hollandiában pozitív, itthon meg ismét negatív…

Godemperor
Olvasó

Természetesen nem vagyok virológus, csak mivel érdekel a téma (nem kifejezetten csak a covid) ezért utánaolvasgattam.
Ahogy írtam, én is erre gondolok, amit te is említessz.
PCR-nál ugyebár gyakorlatilag “felszaporítják” a dns-t. Lehet hogy a kinti labor hatékonyabb, vagy hosszabb ideig végzik, a fene tudja. Valami miatt érzékenyebb lehet mint a hazai.
Hogy ez jobb vagy rosszabb nem tudom.
Mivel a PCR elvileg az inaktívat is kimutatja, nem feltétlenül jelent fertőző embert.

Redbid
Olvasó

A virológus sem azt mondta kerek perec, hogy ők bizony újra elkapták, viszont kijelentette, hogy van tapasztalat és statisztika, tehát létező a gyors újrafertőződés lehetősége is!

De én sem vagyok az így aztán nekem tulajdonképpen mondhatsz bármit 🙂

Redbid
Olvasó

Nem én “röhögtetlek” hanem az idézett VIROLÓGUS aki azért gondolom nem maga akasztotta oda a titulust!
Bár lehet, hogy ezért nevezed “bulvármédiának” mert lehet, hogy ők akasztották rá ugye 🙂

És hát persze, hogy is tudhatna ő mondjuk többet mint egy saját bevallása alapján is csak egy lelkes amatőr mint te, akit annyira érdekel a téma 🙂
Így az orákulum emlegetése azért nem gondolod, hogy kicsit erős? 🙂

De nyilván ha Godemperor megmondja …. 🙂

garcia
Olvasó

Nehezen hiszem, hogy a többi csapatnál egy játékos sem esett át a covidon az elmult 1-2 hónapban, mert, ha igen akkor őnekik is kikellene mutatnia a pozitivitását ilyen érzékeny tesztelésnél. Egyébként aki elkapta és tesztelik ot nincs sok külénbség az mindenhogyan pozitív lesz, csak az utó vizsgálatnál lehet hosszabb, vagy rövidebb ideig kimutatni maradványokat az érzékenység magasabbra állításával.

Kendeffy Botond
Olvasó

Ki tudunk állni egyáltalán?

krsz
Olvasó

Fiúk, én csak annyit mondok, az egészség a legfontosabb. Határ Bettinek szívizomgyulladása lett a fertőzés miatt, ami tudjuk, hogy akár leállást is okozhat. Nem ismerjük ez a nyamvadt vírust, ne kockáztassatok, nem ismerjük a szövődményeket. Tudjuk, hogy a szponzor eredményt vár a pénzéért mindenütt, de csak egy egészségetek van.

vasipasi
Olvasó

Ilyenkor egyébként te mire gondolsz? Teljes sorcserére, mert ugye a magyar élvonalbeli játékosok közül 65% volt koronavírusos.
Tehát azt kéne, hogy aki eddig kosarazott az menjen el a Lidlibe pénztárosnak és a klubok a Lidl pénztárosokból toborozzanak új csapatokat?

B0nyi
Olvasó

Csak egy kerdes: buszsofort mennyire teszteltek?

Pbask
Olvasó

Balldontlie-nak lesz igaza, más küszöbértékekkel dolgoznak,mint mi.
Ez több,mint gyanús,ergo nem fertőznek srácok,de 92 napig bőven kimutatható.
Más részről viszont fos,és egységesen kéne meghatározni az értékeket,akár EU-n de világon belül a WHO-nak.

Ide a rozsdás bökőt,ha srácaink hazajönnek,és aki pozitív leteszteljük,egytől egyig negatívak lennének.

balldontlie
Olvasó

Inkább az a – nem kosárlabda vonatkozású kérdés – hogy miért kisebb thresholddal dolgoznak a magyar laborok, mint az ukrán, szlovén, holland? Sajnos úgy tűnik ezzel kisebbségben vagyunk és le is szopatott minket a szituáció, mert lehetett volna akkor még valahonnan guberálni pár épkézláb játékost, hogy ne fogyjunk el előtte pár nappal 🙁

Pbask
Olvasó

Ha tippelnem kéne,politika.
Magyarország jobban teljesít,nálunk kevesebb a beteg környező országokéhoz képest,stb.. De jelenleg még ilyen thresholddal is szar a helyzet,képzelheted mi lenne ha pl szlovén értékek alapján tesztelnénk..

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, ezt én is valószínűnek tartom. Ugyanakkor ezzel szöges ellentétben áll, hogy a halottak aránya kezdettől fogva magasabb volt nálunk, mint szinte bárhol máshol. Több helyről és megbízható forrásokból tudom ennek az okát. A mentősök prémiumot kapnak, ha később koronavírusban elhunyt beteget szállítanak be. A hozzátartozóknak pedig nyilván kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy hogyan adminisztrálják szerettük halálát, ezért megengedik a mentőknek, hogy covidosnak írják be az elhunytat – függetlenül attól, hogy tesztelték-e valaha. Így becslés szerint a magyar covid-halottak harmadának, felének nem is volt pozitív tesztje. A kormány szempontjából szerintem mindenképpen hibás ez a szemlélet, emellé meg olyanokat mondani,… Olvass tovább »

Gecse J. Márió
Olvasó

Az a WHO, amelyet Kína simán lefizetett, hogy ne legyen velük szemben embargó!? Hagyjuk…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés