Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Küzdöttünk becsülettel, de visszavágott az Európa-bajnok

Vereséggel kezdett a magyar válogatott Ukrajnában.

Szlovénia - Magyarország 84-72 (23-15, 17-21, 25-22, 19-14)

Eb-selejtező, F-csoport
Kijev, Sports Palace
Eddie Vlator, Paulo Marques, Ilias Kounelles

Szlovénia: Rupnik 13/9, Blazic 24/12, Lapornik 1, Muric 11/3, Dimec 10. Cserék: Kosi 2, Hrovat 12, Span 3/3, Hodzic -, Macura -, Lapornik M. 6/6, Mahkovic 2.

Magyarország: Váradi 15/6, Vojvoda 13/3, Benke 2, Eilingsfeld 2, Keller 4. Cserék: Perl 16/6, Karahodzic 2, Filipovity 9, Ferencz 6/6, Szabó -, Pongó M. 3/3. Horti -.

Elszántan melegített a magyar válogatott a kissé hűvös kijevi Sportpalotában, ahol az ukrajnai buborék mérkőzéseit játsszák a csapatok. A találkozón nem lehetnek nézők, bár, ha igazak az információk, akkor a hazai csapat mérkőzéseire beengedik a szurkolókat. A személyes tapasztalataink is azok, hogy Ukrajnát vagy elkerülte a koronavírus-járvány, vagy csak úgy tesznek.

Fotó: FIBA

Szlovénia NBA-játékosai nélkül, de így is erős kerettel érkezett, annak ellenére, hogy ők már korábban kiharcolták a részvételt. Sztojan Ivkovics csapatából Rosco Allen a járványhelyzet miatt nem tudott Kijevbe utazni, Hanga Ádámnak, aki szenzációs Facebook-posztban kívánt sok sikert a csapatnak, pedig a Barcelonával van jelenése. A többi hiányzóról, itt írtunk.

Benke Szilárd zseniális kosarával indult a mérkőzés, két triplával válaszolt az ellenfél. Nekünk nem ültek a dobásaink, Váradi pedig csak egy faulttal tudta megállítani az újabb szlovén támadást. Ennek ellenére érkeztek az újabb vendég-kosarak, Sztojan Ivkovics 12-2-nél kért időt. Kapkodva, rosszul védekezve kezdtünk. Jó védekezés után Váradi talált be, de újabb triplát kaptunk, Blazic dobta a sarokból. Perl is betalált, bejöttünk tíz alá. 17-6, majd Perl kosara után 17-8 a táblán. Filipovity és Perl is villant, hét pontra jöttünk fel. Váradi triplája jókor jött a 9. perc végén, majd a saját palánkunk alatt védekeztünk mesterien. Az ellentámadásnál Vojvoda kezéből csúszott ki a labda, így a negyed utolsó kosarát Szlovénia szerezte. 23-15.

Fotó: FIBA

Rossz magyar dobásokkal folytatódott a mérkőzés, de Span kétszer is rontott távolról, így az eredmény nem változott, amíg Vojvoda közelről meg nem szerezte a negyed első kosarát, Macura válaszolt rá. Vojvoda újabb kosara után időt kértek szlovének. Ferencz triplájával háromra jöttünk fel, kár, hogy Blazic azonnal betalált a túloldalon. Vojvoda és Eilingsfeld hozott össze egy bravúrkosarat, Ferencz pedig tépte a lepattanót, feljavult a játékunk. Dimec kosara nyugtatta az ellenfelet, Perl viszont dobást rontott. Dimecre nem figyeltünk ismét, de Váradi megrázta magát. Dobás közben faultolták a Falco játékosát, aki a ráadás büntetőt is bedobta. Blazic triplájával és Filipovity büntetőivel folytatódott a mérkőzés. A Pesaro légiósa kétszer is a vonalra állhatott, 35-31. Két perc volt hátra a nagyszünetig. Filipovity nagyon jól játszott, az ő kosaraival jöttünk fel 37-34-re. Jött azonban az újabb Blazic tripla, Karahodzic válaszolt rá a palánk alól. 40-36.

Váradi szerezte a második félidő első magyar kosarát, majd Vojvoda is betalált, 41-40. Muric szerzett bravúrkosarat, Váradi viszont hibázott az ellentámadásnál, így Muric újabb kosara után ismét hat volt közte. Perl dobott triplát a támadóidő lejárta előtt egy másodperccel. Sok volt a hiba mindkét oldalon, csak Blazic keze nem akart megremegni, az ötödik tripláját is megdobta, amikor pedig duplából is betalált, Sztojan Ivkovics időt kért. 54-45. Dimec jó büntetői után tíz fölé nőtt a különbség. 58-45, 61-45. Egyre nehezebb volt a helyzetünk. Vojvoda dobott egy triplát a sarokból, Rupnik pedig büntetőkből talált be. Keller pontjaival zárkóztunk, de nem tudtunk tízen belülre kerülni. Váradi triplájával viszont már igen, sőt Perl is betalált az utolsó pillanatban. 65-58.

Fotó: FIBA

Span triplájával kezdődött, Váradi duplájával folytatódott az utolsó negyed. 73-64 volt a táblán, amikor Szlovénia időt kért. Vojvoda szerzett kosarat, hiába azonban minden erőfeszítés, nem tudtuk összecsukni az ollót, ami a harmadik negyed végén nyílt ki “végzetesen”. A magyar válogatott küzdött becsülettel, néha talán görcsösen is, a szlovénok pedig annál sokkal jobb csapat, hogy az utolsó negyed alatt elfogyjon a tíz pont fölötti előnye. 84-72

Szlovénia jobb volt ezen az estén, a regnáló Európa-bajnok visszavágott a szombathelyi vereségért. A mienknek sincs miért szomorkodni, idő sem nagyon van rá, holnap Ausztria ellen lehet javítani.

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
29 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
MarillionGecse J. MárióChikán SándorkormendinekjoCibona5 Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Ezt a sportágat tipikus center nélkül nem lehet játszani…..olyan akinek be lehet tenni a zsugát és pörög forog erre sarkaz meg arra sarkaz pumpál aztán bezúzza! Oké hogy nem vagyunk eleresztve ilyen kaliberrel….de Pl. Tóth Ádám Magasságban és tömegben is megfelelne…(ha nem magas szinten de tudná játszani ezt a stilust)…És akkor nem lenne kiismerhető sablonos a játékunk….mert minden ellenfelünk látja hogy mezőnyben kell csak megfojtani a csapat játékát!…Én nem is értem hogy miért nem vitte ki a keretbe?! Ivkovicsnak Időkéréseknél egy normális felvázolása utasítása nincs arra hogy mit kéne másképp játszani ha nem megy….ellenben csak annyit tud mondani hogy faltoljatok… Olvass tovább »

Gecse J. Márió
Olvasó

“visszavágott az Európa-bajnok”… Ennyi erővel írhattátok volna azt is, hogy visszavágott az Európa-bajnok az Európa-bajnoknak! Mert kb. annyi köze van ennek a szlovén válogatottnak az Európa-bajnok csapatukhoz, mint nekünk az ’55-öshöz…

Chikán Sándor
Olvasó

Sokkal jobb volt az ellenfél!!Ivkovics nem rakta jól össze a csapatot.Mit keres ott Szabó Horti Más a szimpátia és más a csapatérdek!!Például Govensnek miért nem lehetett volna pénzbüntetést adni és nem kizárni!!!!Ez miért nem jutott az illetékesek eszébe????? Igazi irányitó nélkül elutazni ide ez több mint hiba.Ivkó azt hiszi Ő a világ ura.Legyen!!! De ne a csapat rovására!!!!!!!!! Szerényebbnek okosabbnak és alázatosabbnak kellene lenni.

kormendinekjo
Olvasó

Győzni kell, hisz tudjátok győzni kell. Gyerünk fiúk! Hajrá Magyarország!

Cibona5
Olvasó

Azért bánjunk óvatosan a dolgokkal. Itt a határtalan önbizalomra gondolok. A négyes és ötös poszton nyújtott értékelhetetlen teljesítmény kevés lesz az osztrák Mahalbasics ellen is. Eilingsfeld, Keller, Karahodzsics trió összesen dobott 8 pontot és szedett 9 lepattanót, míg a szlovének amúgy középszerű centere (Dimec) 10 pont, 5 lepattanós teljesítményt nyújtott. Én remélem, hogy Ausztria ellen ez jobb lesz, de sajnos ilyen meccseken látjuk, hogy ezt a szintet csak Váradi és Perl, valamint bár elég halovány volt, de Vojvoda üti meg. Na meg egy friss és nem fáradt Filipovics.

Rózsabimbó
Olvasó

Falco parádé!

Rózsabimbó
Olvasó

….és a kapitány feje porba hullt!

donnarumma
Olvasó

Még 2 apróság
-a földön csorgó ki-ki labdák 90% at ők szedték fel
-nagyon jól faultoltak- szinte mindig akkor amikor konnyu kosarat kaptak volna, mi meg kint a mezonyben is dobadtuk veluk a buntetoket

donnarumma
Olvasó

Sokkal jobban védekeztek a szlovénok, ez döntött. Sok labdát adtunk el, 6 ot labda felhozatal közben! Lehet jó lett volna még egy irányító és nem Szili meg Zozó cipeli fel a labdát? Akkor a dobás is jobban ment volna?
A felső 2-2 ket állandóan túlsegítettük, majd futkoztunk , mint pók a falon, de a labda gyorsabb volt…de hogy lehet ezt egész meccsen benyalni????nem értem miért nem próbáltunk mást…
Jobb volt az ellenfél, el kell ismerni.
Ma új nap, új remény.
Hajrá MAGYAROK

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ilyen, amikor a helyükre kerülnek a dolgok.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Nyugi, rosszul kezdtünk, bénázgattunk, eladogattunk, elaludtunk,… Na és? Nem mentek a távoliak, kikaptunk az Európa bajnok B-C-D-E csapattól. Na és? Szinte, mint valami tragédiát éljük meg ezt a meccset, na neeeee! Egyet mindenképp behúzunk -szerintem többet is- is kint leszünk az EB-n (1955-ben bajnokok voltunk, aztán évtizedekig ki sem jutottunk)! Ismét és megint, csak ez számít! Nagyon akartunk, azzal nem volt most sem baj. A megoldásokkal annál inkább! De maradjunk annyiban, ma erre tellett. Fontos, hogy holnap ennél sokkal több kell és meg is van rá az esély, hogy meglesz! Más csapat ellen, más játékkal. Nekem furcsa a fórumon ez… Olvass tovább »

SzhelY
Olvasó

Tipikus magyar mentalitás,ha kikapunk biztos azért mert x y nem játszott vagy vvaalami bagatel faxság. Ez sport nem szégyen jobbtol kikapni ,gyengébtől inkább játszani kell bizalom és akarattal akor meg lessz az eredménye lásd a szent tehén fociban.azértígyvagy úgy csak kint vagyunk az ebén és ez jó lenne ebben a sportban is

CsakÉn
Olvasó

Több labdát adtunk el mint aaz Adidas!

HajraKapos
Olvasó

Azért vicces, hogy páran úgy hiányoljátok Mócsánt a válogatottból, mintha legalább egy Doncic szintű tehetség lenne. 18 bajnoki meccs, és 14 VAL átlag?!? Az igen… Wittmann-nak is ennyi, mégis kiröhögnétek, ha a válogatottban lenne. Bármennyire is fájó sokaknak, de ez a meccs még Bálinttal se lett volna, mert ez a Társaság ma nem CSAPATként volt fent a pályán. Reméljük a legjobbakat, de holnapra sokkal több kell, főleg védekezésben.

SárgaPárna
Olvasó

Erről van szó, akár én is írhattam volma, ha nem lennék ideges a sok károgó, hozzánemértő miatt.

LBJ
Olvasó

Szerintem, maradjatok csak a szurkolásnál!
-,-

HajraKapos
Olvasó

Ok, ha megígéred, hogy te is. 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Jajj gyerek, a Mócsán egy ilyen szintű meccsen a labdát nem tudta volna áthozni a félpályán, Govens döntött a farka és a címeres mez között (az előbbit választotta), Tóth Ádámnák sok ennyi edzés… Mit sírunk? Kis szerencsével megverhettük volna Szlovéniát… Tudom, tudom a B-csapatuk volt…
Nekünk nem? Hanga, Rosco…
Az az elvárás a válogatottal, hogy egy ilyen csoportot megnyerjen? Na ne már…
Holnap jön az igazán fontos meccs! Hajrá CUCIKÁÁÁÁÁÁK%

korrekt
Olvasó

Szerintem egy dolgunk van. Szurkolni a csapatnak és elfogadni a kapitány döntéseit. Te továbbra is jellemtelenül gyalázod és minősíted a játékosokat. Nekik ez a “szakmájuk”. Dolgoznak alázattal, igyekeznek a legjobb teljesítményt nyújtani nap mint nap. Te névtelenül, hatalmas “arccal” állandóan kritizálod Őket. Te vajon milyen vagy a saját szakmádban? Feltéve ha van. Sosem hibázol? Törekszel arra, hogy jobb legyél? Képzed magad? Hajrá srácok……

SárgaPárna
Olvasó

Én gyalázom a játékosokat? Bazdmeg, ne már… Te olvasod a kommenteket, ami megy minden egyes válogatott cikk alatt. Megállás nélkül gyaláztok mindenkit, aki a csapatban van, hülye, béna, barom, stb…
És én gyalázok bárkit, aki reálisan bemutatja, hogy ki az a magyar bajnokságból sem kiemelkedő játékos, aki miatt rinyáltok egy hete…

korrekt
Olvasó

Szövegértési problémád van. A stílusod véleményem szerint minősíthetetlen.Nem emlékszem, hogy mikor dicsértél valakit is. Szerinted az előző megjegyzésed Mócsánról, Tóthról, Govensről nem gyalázkodás? Ez biztos nem visz előre. Ez a válogatottunk…..hajrá holnap

SárgaPárna
Olvasó

most belekeveredtél magadba… aludj egyet…
a válogatottunkat és soha nem szidtam, nem is fogom… Tóth, Govens és az ISTENI MÓCSÁN nem a válogatott tagja, csak ti rinyáltok, hogy ha ott lennének, akkor milyen világverőek lennénk…

SzhelY
Olvasó

Hát kis pöcs te áltál bele a körmendi játékosokba nem én ezt gyorsan elfelejtette az a mákszemnyi agyad

gulyasszabolcs00
Olvasó

Kivételes alkalom: maximálisan egyetértek párnával.

Minden egyes vereség után előbújnak néhányan, hogy ezzel meg azzal megnyertük volna. Dehogy nyertük volna meg. Ostobaság.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ne keverjük a szezont a fazonnal! Nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy pont nem a vereség dühítő. Hanem a minden alapot nélkülöző önfényezés, a szervilis, seggnyaló hozzáállás (mint ennek a cikknek is a hangvétele,pl), a tények elferdítése, elhallgatása, néha elhazudása annak érdekében, hogy minél több agymosott “gondolhassa” : “jó úton járunk…fejlődünk, előbbre léptünk…” , blabla-bla.

LBJ
Olvasó

Sajnos ami Szabó,Karahodzic, válogatott, addig itt nem lesz nagy eredmény, amig pofára megy a bekerülés addig ez a magyar válogatott sose fogja kihozni magából az igazi arcát, ez Govensel, Mocsánnal(azt hiszem igy hívják aki Körmendben játszik) ez a meccs meg lett volna!!
Sajnos ez már csak ilyen, hajrá Magyarok!

Vulcano
Olvasó

Govens és Tóth Ádám valamiért nem fért be a csapatba. Nem mondom, hogy ha itt vannak akkor tuti nyerünk, de biztosan többre mentünk volna velük. Csak hát ugye a mester így döntött. Az időkéréseknél meg még én érzem kellemetlenül magam. Folyton csak mantrázza, hogy nyugalom meg, hogy ne adják el a labdát. Micsoda edzői kvalitás kell ehhez. Esetleg valami taktiaki átbeszélést ne is várjunk. Mondjuk elég lenne ha nem ilyen rohadt monoton módon adná elő magát, ne adjisten kicsit feltüzelné a fiúkat. Dehát a maestro biztos jobban tudja. Nem állunk rosszul, csak idegesítő a gondolat, hogy hol tarthatnánk ha a… Olvass tovább »

KD
Olvasó

A hármasok jelentették a különbséget. Blazicot és Rupnikot rosszul védtük, ök szortak meg bennünket kintröl+ túl sok támadólepattanót engedtünk, nem zártunk ki. Ebben ma Keller sem volt az igazi. Szilinek és Vojvodának, valamint Filipovitynak nem ment kintröl. Sebaj, majd holnap a labancok ellen…

Pbask
Olvasó

Szabó nagyon lassú ebbe a válogatottba és nagyon körülményes. Kemalnak voltak jó helyezkedései,védekezései, de egy Govenssel lehet jobban jártunk volna.
Az viszont kibaszottul zavar,ahogy a Fiba kezeli a magyar csapatokat,vagy ugy amblock a válogatottat…

Vulcano
Olvasó

Amikor Zozót fejbe csapták illetve Voja támadó faultjánál elég szembetűnő volt, hogy kiknek fújnak a bírok. Olyasmi deja vu-m volt mint a Novgorod-Falco-nál.

Prophet
Olvasó

Sajnos amíg az ország nem a legjobb 12 (15) játékosával áll ki egy válogatott mérkőzésre addig kár itt reménykedni, kár küzdeni és kár elutazni. Jó amit csinál Ivkovics mester mert csak olyan játékos legyen a keze alatt aki tiszteli, de ezt lehetne úgy is, hogy a legjobbakat hívja be és kölcsönösen megadni/ki vívni a tiszteletet! Hiába szidjuk bármelyik játékost is a keretből, nem lenne ott a helyük és kész ha a legjobb csapatot küldjük egy kontinens tornára.

Ha a holnapit nem hozzuk akkor a rövid pad miatt el is felejthetjük.

Nem hajrá Magyarország, hanem hajrá Magyarok!

MAFCdrukker
Olvasó

1. Elég durva volt látni, hogy a szlovének onnan verték be a triplákat, ahonnan mi csak kényszerhelyzetből vállaltuk el, Blazicnak különösen sült a keze. 2. Ha Knézy valamit jósolt, akkor egész biztosan az ellenkezője következett be. Mivel természetesen nekünk szurkolt, főleg azt mondta, hogy a magyar csapatnak milyen esélyei lehetnek, illetve mit kellene elkerülni. Hát nem elszalasztottuk, illetve benyeltük mindet? A szememben ő az oka a vereségnek?. 3. Többnyire B, néha A csoportos meccsek után furcsa volt látni, hogy a csapatok alig hibáznak a büntetővonalról, bármilyen furcsa, de nekem ebben volt leglátványosabb a különbség. 4. Perl hármasa a 3. negyed… Olvass tovább »

Torcida
Olvasó

Szilike megkaptad a legmagasabb szinted ???
Váradi,Perl,Filipovics,Vojvoda való felhúzza mezt
Többi nem
Hajrá magyarok,hajrá ZTE!

Praenoricum
Olvasó

Szlovénia sokkal jobban védekezett és csapatként is jobban funkcionált. Játszik ez a válogatott ennél sokkal jobban is, remélem már holnap is!

Drazsen Petrovics
Olvasó

Győzni kell Ausztria ellen! Mindent bele! Hajrá Magyarország!

makelovenotwar69
Olvasó

Ne szépítsük, ez nagyon szarul nézett ki, a szlovén B ultrakönnyen nyert. Amikor kellett, simán elhúztak.
Csak tudnám, az összetartáson mit gyakorolt a válogatott, mire készültek. Egy rossz szót nem mondok a fiúkra, mert ma ennyit tudtak, küzdöttek, de ész ma nem volt a pályán…
Blazicnak tartottunk egy jó dobóedzést – ha már senki nem gondolt arra, hogy ő bizony tud triplát dobni és védekezni kellene rajta. Kb. úgy ahogy Voját is megfogták.
Na, felejtsük el, jöjjön Ausztria – csak ne legyen már tele a nadrág!!!

Vilis79
Olvasó

Nemcsak meccselni, köszönni se tudsz ivko. Jó kis csapat, szöszi röhögcsél a kispadon, osztja az észt, jó lenne ha magának is elmagyarázná hogy kell küzdeni és kosárlabdázni. Ivko gratulálok, a személyes ellentéteiddel Magyarországot bünteted.

Zsarkov
Olvasó

A nemzetközi szint sebességét Perl és Filipovity, esetleg Váradi üti meg…, a többiek lábbal és fejben is bántóan lassúak

MemphisGrizzlies
Olvasó

Benkét rossz nézni. Nagy arc, 0 teljesítmény. Palánk alatti védekezés és támadás sincs. Üres dobásokat kaptunk sorba. Csak a Szlovéneken múlt hogy nem lett több.

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Pont azon múlott a győzelem hogy egy normális center, illetve 4-es…. dehát Tóth Ádám pl nem jó ember… pont a rengeteg második szándékú kisérletek miatt nyerték meg… Cucikák miatt van ez is!
Szép volt fiúk, küzdöttetek!

Falcobb
Olvasó

Mócsán és Tóth hozzáadásával máshogy nézett volna ki a mai rotáció. Na de ezzel ne foglalkozzunk, a holnapi a mi napunk lesz.

Hajrá srácok!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Felejthető játék volt.
Knézyre minden negatív jelző elfogyott már, ekkora idióta kommentátort a Föld nem hordott még a hátán. Szegény édesapja minden egyes mondata után fordul egyet odalent.

Holnap győzni kell!
Hajrá, Magyarország! ??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés