Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Küzdött a ZTE, de a DEAC bírta jobban a végét

Jó mérkőzést hozott a két csapat csatája.

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 81-72 (15-20, 22-19, 25-19, 19-14)

Bajnokság, 3. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok,
Földházi T., Tóth C., Nyilas I.

DEAC: Moody 18/9, Somogyi -,Guyton 2, Hines 17/9, Tóth Á.. 14. Cserék: Polyák 2. Neuwirth -, Drenovac 16/3, Molnár M. 4, Moore 8/6.

ZTE: Duren 19/6, Delas 13/6, Bonifert 5, ,Vuko 2, Szabó 12/6. Cserék: Glenn 16, Donaldson 5, Polster -.

Hines és Delas triplájával indult a mérkőzés, majd Moody büntetőzött jól, de Delas gyorsan egyenlíteni tudott. A ZTE két perc alatt négy faultot ütött be, Tóth Ádám pedig élt a lehetőséggel és mindkét megítélt büntetőt bedobta. Duren triplájával vette át a vezetést a ZTE. 7-9 volt az eredményjelzőn, amikor Kovács Adrián időt kért. Vuko és Bonifert kosaraival folytatódott a találkozó, 7-13. Guyton büntetőivel zárkózott a DEAC, de nem tudták “utolérni” a remekül játszó ZTE-t. 15-20.

A második negyedben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. Drenovac és Moody sokat tett be a közösbe hazai oldalon, míg Gleen és Delas a ZTE vezérei voltak. A negyed végjátékában fontos kosarakat szerzett Szabó Zsolt is, így a kék-fehérek megőrizték minimális előnyüket. A debreceniek 40%-al, míg a ZTE közel 50%-al dobott az első húsz percben. 37-39.

Moody triplájával indult a második félidő, de rögtön utána Bonifert is betalált. Tóth Ádám rontott ziccert, Duren viszont triplát dobott. Tóth Ádám egy zsákolással javított, majd Szabó és Moody nagy pillanatai jöttek, a ZTE magyar válogatott játékosa egy percen belül duplát és triplát is dobott. Nagy küzdelem volt a pályán, a jól dobó vendégek őrizték minimális előnyüket. Drenovac zsákolása és Moody triplája után vették át a vezetést a hazaiak, majd Szabó és Drenovac kosárváltása következett. Megnyomta a negyed végét a DEAC, Hines és Tóth Ádám kosaraival növelték előnyüket. 62-58.

Duren szerezte az utolsó negyed első kosarát és a ráadás büntetőt is bedobta.  A ZTE negyed harmadik percében vette vissza a vezetést, Duren dobott triplát, sokáig azonban nem örülhettek, mert Hines azonnal válaszolt, ez is tripla volt. A neyged közepén begyújtotta a rakétákat a hazai csapat, előbb öt, majd hét ponttal is meglépett Kovács Adrián csapata. Időt kért Luca Bechi. Ez a periódus volt a döntő, a ZTE már nem tudott fordítani a játék képén. A DEAC nagy küzdelem után, megérdemelten nyerte meg a bajnokit. 81-72.

Fotó: MKOSZ

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Vicces fiú vagy, SullyMotoroswolfyBlizzardBballfan90 Recent comment authors
wolfy
Olvasó

Én annyit tennék hozzá, hogy nem tudjuk mi volt az előzménye (előző edzéseken, meccseken) mert azért lehetett hallani anno Somogyiról, hogy hamar el tud szaladni vele a ló és ki tudja lehet elkezdett “kinyílni” az utóbbi idők jó teljesítményei nyomán, mert volt szerencsére jó pár! DE!!! még mielőtt leszednék itt a fejemet én is azt vallom, hogy Adriánnak nincs tekintélye és lehet hogy itt próbált meg vagánykodni egy fiatallal szemben!
Az 100% hogy a légiósokkal vagy Tóth Ádival szemben soha nem merne így viselkedni és ez mindent elmond…

Blizzard
Olvasó

Ez egy nagy káosz volt.
Hines lesérült, Somogyi zsinórban másodjára nullázott, játék hullámzó, edző tekintélye nulla. Nem lesz ebből így Top4.

Blizzard
Olvasó

Guyton sérült.

Bballfan90
Olvasó

Sajnos egyetertek. Itt edzoi szinten kellene valamit valtoztatni. Somogyi nullazasat is ez alapozta meg, mikor egy olyan jelenetet kovetoen zavartak le szo szerint a palyarol, ahol el mert vallalni egy tiszta helyzetet, majd a sajat lepattanojaert harcolva kapott egy faultot. (Az mas kerdes, h latszott valami parbeszed, ami utan meg a terembol is kizavarta a csodalatos Head Coach, de ez nem valtoztat azon a kettos mercen, amire itt mar mas is utalt, es igen szembetuno az edzoi viselkedesben – egy ilyen jelenet utan a legiost tapssal es pacsival olelgetve kiseri le az edzo). Sajnos az ilyen jelenetekbol is latszik, h… Olvass tovább »

Blizzard
Olvasó

Már mindenki tudja, látja, hogy mind gyakorlati (az elmélet nem elég már ezen a szinten) , mind tekintélyi oldalon komoly hiányosságok vannak. Mégis jól van az úgy. Bognár elűzésénél is lehet valami a háttérben, simán beférne a rotációba, hasznos kiegészítő emberke volt mindig. Inkább az edzőt tegyék ki, mint Somogyit. Zűrzavar, most mar győzelmi kényszer is van. Meglátjuk.

sandevern
Olvasó

Nem hiszem, hogy a Somogyi bármi rosszat mondott volna! Nyugodt gyerek, nem szokott csak úgy visszaszólni

Kováts Imre
Olvasó

Egy DEAC ellem nem rossz eredmény. Mégsem -41.

HajraKapos
Olvasó

Valóban nem -41, bölcs meglátás, bár a végeredményt tekintve teljesen mindegy, hogy -9 vagy -41. Tegnap nem láttam, hogy gratulált volna a csapatának, amiért olyan sokat tett, de itt becsmérelni tudja az ő eredményüket. Majd két nap múlva, ha kikap a csapat a Pakstól (bár én hiszek a fiukban), akkor gondolom ismét “tollat ragad”! Hajrá Kaposvár!

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Hát kedves Imre, pontosan erről beszélgettünk itt pár hete, hogy a magukat a kaposvári csapat szurkolójának tartók egy rétege hogyan áll a dolgokhoz. Erre ez most még a szokásosnál is epehányósabbra sikerült.
De nem kell izgulni, szerdán 99%, hogy a Paks sima győzelmet arat Kaposváron és akkor végre te is boldog lehetsz újra.

torma
Olvasó
Mendez
Olvasó

Delast.
Megy Körmendre.
Ha nem lesz meg a bajnoki cím, legyen kire fogni.

Motoros
Olvasó

Nektek meg a Covidra, hogy idén Sem lesz kupagyőzelmetek????
????

fire-bird-077
Olvasó

Berényi Sanyika lemondása után Becsky gondolt egy merészet, bátrat! Legyen ez az Adrián a Head Coach, majd amikor látta a totális alkalmatlanságát, hozta a gyenge-közepes képességű Mandicsot meg a Lekly Jóskát Nyiregyházáról!
Becsky Úr várja a csodát, fizet, mint a katonatiszt!

ZTE Jenci
Olvasó

Remélem az új edzőnek köszönhető ez az összeszedettebb játék. Én még bizakodó vagyok. Az utolsó negyedig egy ki-ki meccs volt, sajnos a végén a Deac-nak jobban estek a dobásai. A védekezésünk még mindig gyenge. A lepattanókra sem tudunk jól ugrani. Kecskemét után ennek a játéknak is örülnünk kell, sajnos! Azért szurkolok, hogy ne essünk ki, bár lehet az lenne a legjobb, mert akkor már muszáj lenne, hogy a mumusok feje a porba hulljon!!!
Gratulálok a DEAC-nak!
Zeg! Zeg! Zeg! ZALAEGERSZEG!!!

Spiritbeast
Olvasó

Elèg frusztrált volt, Ádám nem ment neki ès vissza szólt az edzőnek ha jól láttam..Adrián meg elküldte..

Kiskokas
Olvasó

Érdekes Donaldson volt az egyetlen stabil húzó ember a Berénybe, most pedig hullámzó a teljesítménye.

Popcorn
Vendég
Popcorn

Nazor és Bechi eddig 9 mérkőzésen ült a padon az idei szezonba és egyetlenegy győzelmet sem arattak… Masszív kiesés elleni harc lesz természetesen a főnök urak most egy”maradj csendben “légiós cserével üzennek ők már pedig maradnának!Polgármester úr elegédett?

Milenko
Olvasó

Nazorral megnyertük az első meccset az OSE ellen.
És mi lenne, ha most távoznának a vezetők?
Jönnének zsinórban a győzelmek?
Kötve hiszem.
Ez a keret borzalmasan gyenge.
Nem véletlen, hogy Völgyi, Simon, Antoni, Simó, Polster csere ötös összesen 4 és fél percet kapott.

Popcorn
Vendég
Popcorn

Jóval erősebb kerettel is 8-10helyen végzett a csapat!Minden edzőt menesztenek, de a szakmaiatlanság az irodában van!

Mendez
Olvasó

Ez teljesen rendben volt a ZTE-től.
Otthon elkaphtják ezt az edző nélküli deacot.

torma
Olvasó

A hazai meccsen is kikaptunk…

Mendez
Olvasó

Na ennyire azért nem érdekel a zete hogy tudjam, hogy otthon is kikaptak.
Ebben a kesze-kusza bajnokságban fasztuggya ki játszott már kivel.
De ha lett volna zegen meccs ott szurkoltam volna nekik.

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Kovács Andrián undorító jelenete! Somogyi Ádám, aki 20 éves kihagyta egy támadásnál a 3 pontost. És fogja magát a csodálatos edző és lealázza és elküldi az öltözőbe! Azért mert kihagyott egy 3 pontost üresen. Itt látszik mekkora egy fos edző…
Miközben Moody a végén kb kioktatta Adriánt, erre inkább elfordult mintha semmi sem történt volna. Csodálatos tekintélye van az edzőnek? Ennyit a magyar fiatalokat játszassuk dologról…

Kiskokas
Olvasó

Nem egészen így volt, hanem utánna ütött egy faultot a dobás után közvetlen, ekkor lecserélték és valószínűleg visszaszolhatott azért küldték az öltözőbe.

Sajka
Olvasó

“Köves Slomo” alias Kovács Adrián az egyik leggyengébb edző az NBI-ben. Ez a DEAC a játékosállommánya révén az első három helyen lehetne….
De ez nem az én gondom… 🙂

Dobi
Olvasó

Nekem is ez a kettősség tűnt fel. Lehet, hogy szólt valamit a fiatal játékos is, de az edző már eleve leszedte a fejét. Az amerikai franchise player meg csinálhat bármit: túlcifrázza, beviszi a sűrübe a játékszert, aztán jön az eladott labda, az eladott labda, és az eladott labda (oké, vannak nagy dobásai, jó passzai is).

Bballfan90
Olvasó

Szerintem is szembetűnő az a kettős mérce, amit a DEAC-nál edzői szinten látunk a pályán, különösen a mai jelenet után, ahol Somogyit azt követően zavarták le szó szerint a kispadra, ahol egy tiszta helyzetet el mert vállalni, majd a saját lepattanóját próbálta visszaszerezni, aminek fault lett a vége. Az más kérdés, hogy utána látszott valamilyen párbeszéd a felek között, aminek eredményeként láthatóan a teremből is kizavarta az edző a játékost, de ehhez tudni kéne, hogy ott mi hangzott el. Az viszont mindettől függetlenül szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy nem tesz jót a csapategységnek az a fajta vezetői hozzáállás, ami játékosok ilyen… Olvass tovább »

torma
Olvasó

Meccs közben azon gondolkodtam , hogy hol lesznek majd jövőre azok az emberek,akik ezt a szekeret a kátyúba lökték….

Tomi
Olvasó

Ugyanott ahol most, sajnos.

torma
Olvasó

A népharag majd eldönti ,ha más nem!

Milenko
Olvasó

Remélem, hogy az átlagos zsoldos-légiósaink, illetve a bomlasztó Szabó-Simon duó már nem Zegen…

Mendez
Olvasó

Szöszi, mint bomlasztó?
Ha nem igazol egerszegre, már lehet ott lennétek amitől egyszer a zöld asztal mentett meg benneteket…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés