Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Küzdelmes mérkőzésen került előnybe a Szolnok

Sokáig nyílt volt a találkozó, de az utolsó perceket jobban bírták a hazaiak.

Szolnoki Olajbányász – DEAC 80-65 (20-17, 12-21, 22-16, 26-11)

Rájátszás, elődöntő,1. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Ádám J, dr. Mészáros B.

Szolnok: Warner 8/3, Badzim 10/6, Kovács 10/6, Subotic 21/9, Taiwo -. Cserék: Pongó 9/3, Gibson -, Pallai -, Rudner -, Zsíros 6/6, Juhos -, Cakarun 16.

DEAC: Moody 9/3, Guyton 2, Drenovac 16, Hines 2, Tóth 14. Cserék: Moore 8/6, Somogyi 12/12, Molnár 2.

Már szurkolók előtt rendezhették a Szolnoki Olajbányász – DEAC elődöntőt a férfi élvonalban. Az alapszakaszgyőztes szolnokiak a Sopront búcsúztatták 3-1-es összesítéssel, míg a debreceniek az Albát gyűrték le egy végletekig izgalmas, ötmeccses párharcban.

Rögtön egy kisebb meglepetéssel indult a találkozó, hiszen a szolnokiaknál Marjan Cakarun helyett Samuel Taiwo kapott helyet a kezdőben. A fiatal játékos hamar üdvrivalgást váltott ki a közönségből, hiszen a legelső debreceni támadásnál Moody próbálkozását hatástalanította látványosan. Ennek ellenére is a vendégek szerezték a mérkőzés első pontját – Tóth küldött a helyére egy büntetőt, ám Kovács Péter egy sarokhármassal válaszolt (3-1). Látszott, hogy nagy a teher, elsősorban a védekezésükkel akartak érvényesülni a csapatok, két és fél perc játék után 5-1-re vezetett a Szolnok. Állandósulni látszott a hazai előny, 11-5-tel értek el a negyed feléhez a felek. Moody egy jó hármassal kezdte meg a felzárkózást, de Subotic a túloldalon visszaverte a próbálkozást. Egyre jobban feljavult a Debrecen, Drenovac gyorsindítása után kettőre jöttek fel Kovács Adriánék, kisvártatva pedig meg lett az egyenlítés is (15-15). Innen viszont öt szolnoki pont érkezett, időt kértek a vendégek (20-15). Hines még értékesített egy ziccert, de a többi lehetőségét nem tudta kihasználni egyik csapat sem, 20-17-es hazai vezetéssel zárult az első negyed.

Fotó: Szolnoki Olajbányász/Bugány János

Folytatódott az idegek harca, nagyot küzdöttek a csapatok, emiatt pedig becsúszott egy-egy fault, így Tóth és Subotic is büntetőzhetett (22-19). Moore kétszer egymás után kétszer is beköszönt távolról, időt kért Gasper Potocnik (22-25). Kovács és Drenovac kosaraival folytatódott a mérkőzés, továbbra is párpontos előnyben játszott a Debrecen (27-29). Cakarun belépését követően tudtak egyenlíteni a hazaiak, viszont a fordítás nem lett meg, újfent Drenovac szerzett két pontot, ráadásul Cakarun már a harmadik faultját ütötte be. Izgalmas volt a találkozó, felváltva változott a vezető csapat kiléte (32-31). Innen viszont jött egy Somogyi tripla és egy Molnár dupla, azonnal a magához hívta az övéit Potocnik mester (32-36). Az utolsó másodpercekben még Drenovac is betalált, hatpontos debreceni vezetéssel mentek nagyszünetre a csapatok. 32-38.

Fotó: Szolnoki Olajbányász/Bugány János

Cakarun kosaraival indult a második félidő, majd Pongó lépett be szépen, egyre jött fel a Szolnok (38-39). Sikeres volt Somogyi triplája, de Subotic is pontosan célzott, maradt a közte egy. Sikerült a vezetés is átvennie az Olajbányásznak, ám Somogyi egy újabb trojkát eresztett el (43-45). Rendkívül kiélezett volt az összecsapás, de ezekben a percekben ha csak pár ponttal is, de a piros-feketék jártak előrébb (51-48). Sikerült a fordítás a vendégeknek, azonnal jött Gasper Potocnik időkérése (51-52). Moody betörésével három lett közte, Warner egalizált egy távolival. Bár még volt vissza másfél perc, már nem esett több kosár, az utolsó tíz percre maradt a döntés. 54-54.

Fotó: Szolnoki Olajbányász/Bugány János

Jól bekezdtek a csapatok a negyedik negyed elején, de dűlőre egyik együttes sem tudta vinni a dolgot (62-60). Hines eladott labdáját Badzim büntette meg egy triplával, időt kért Kovács Adrián (65-60). Sok hiba csúszott a vendégek játékba ebben az időszakban, de a lehetőségeket nem tudta kihasználni a Szolnok, 65-62-ről fordultak az utolsó három és fél percre a csapatok. Zsíros triplája behullott, majd Pongó értékesített egy ziccert, elment nyolccal az Olajbányász, időt kért Kovács Adrián két és fél perccel a vége előtt (70-62). Egy újabb jó hazai védekezés után Badzim saroktriplája vágódott a gyűrűbe, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Egy izgalmas, küzdelmes találkozón a Szolnoki Olajbányász szerezte meg az első győzelmet a DEAC elleni elődöntőben. 80-65.

Fotó: Szolnoki Olajbányász/Bugány János

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
nyolcmegnyolcGodemperormoldi56RougeRózsabimbó Recent comment authors
Rouge
Olvasó

Kiismerték a játékunkat.

A DEAC az első félidőben
(amíg el nem fáradtak)
nagyon jól védekezett.

A Badzim-Warner-Gibson külső sorunk,
akiktől ugye várnánk a pontokat,
20 perc alatt összesen két pontot dobott (azt is büntetőből),
a három játékos az első félidőt 0/5-tel zárta:
összesen 5 rádobásuk volt,
és ezek közül egyik sem volt tiszta dobóhelyzet.
A DEAC ezt a három embert totálisan levédte,
ezt úgy tudták megtenni, hogy Kovács védését feladták:
Peti az első félidőben 8-at dobhatott rá,
ebből tiszta dobóhelyzetből 6 triplát.

A második félidőben a DEAC elfáradt
(köszönjük Alba):
ahogy bekezdtünk
a Pongó-Badzim-Subotic-Cakarun négyessel, meg tudtuk fordítani a mérkőzést.
Ezt a négy játékost senkire sem cserélném el.

Nagyon nehéz dolgunk lesz a továbbiakban.

GRATULA a győzelemhez,
MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

moldi56
Olvasó

Ehhez a 4 játékoshoz tedd hozzá még Zsíros Petit is,mert egy nagyon jó szellemű játékos.Több játékpercet érdemelne.Továbbá Kovács Peti is ahogy felépült ebből a súlyos sérüléséből és egyre többet tesz hozzá.Hát a többi…nem is tudom.CSAK AZ OLAJ!

Godemperor
Olvasó

Kovács Peti nem egy vajkezű játékos, ez tény. Én is emlékszem amikor még itt játszott, tudatosan nem védekeztek rajt, mert semmit se dobott be. Én mondjuk a védekezésétől sem vagyok elájulva, hiába van kikiáltva védőspecialistának.

Olajheart2
Olvasó

Szerettem volna visszanézni meccsünket mindigo.. csak a miénket nem lehet a többi meccset igen .. éljen..

nyolcmegnyolc
Olvasó

A városi tv holnap adja.

Olajheart2
Olvasó

Köszönöm. Azt neten is tudom nézni? Nem Szolnokon élek már sajnos.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Én sem, szerintem azonos a hely, ahol élünk, csak más a kerület. A városi tv-nek van online nézhetősége. 20:30-kor holnap, ha jól emlékszem.

Olajheart2
Olvasó

Köszönöm nézem! Én Budapest IV.kerület? OLAJ

Rózsabimbó
Olvasó

Kovács Adrián: – Nagyon hiányzott már, hogy ilyen hangulatban játsszunk egy mérkőzést, emelem kalapom a szolnoki szurkolók előtt, rendkívül jó atmoszférát teremtettek.
Minden tiszteletem Kovács Adrián előtt, intelligens, kulturált ember!
Az Olaj szurkolók egyes fokozatba kapcsoltak!

Rózsabimbó
Olvasó

…labdái-másnak is.

Rózsabimbó
Olvasó

Warner, ha nem lenne, kevesebb játékosa lenne az Olajnak, hiányozna a rotációból, kellenek a betörései, hármasokat is tud dobni, csupa szív játékos, gyors, vannak ugyan eladott- másnak is.

Olajheart2
Olvasó

Visszatérhettünk! Nagyon jó volt újra a lelátón szurkolni drága barátommal! Nagyot mentünk a második félidőben, végig elképesztően küzdöttünk csapatként harcoltunk köszönöm fiúk! Nagyon jó csapat ellen vezetünk 1-0-ra! Egy negatívum, menjél Kapitány a p..ba Cakarun 4 faultja egyik sem volt fault.. hajrá OLAJ ❤?

Németh Róbert
Olvasó

Gratulálok a Szolnok csapatának, ez egy jó kis párharc lesz.

Olajka20
Olvasó

Kar, hogy Potocnik ennyire vak… szep volt Zsir, megintcsak!

nazol
Olvasó

Ez már az elődöntő, így én már nem mennék bele abba, hogy ki milyen játékos. Most már ezzel a kerettel visszük végig, őket kell szeretni, kár leírni 100x hogy Warner nulla.
Szóval… valahogy végig olyan érzésem volt, hogy ma nem kapunk ki, nem tudom miért. Önmagamhoz mérten nem is izgultam annyira, a végén kijött (talán) a rotáció közötti különbség. A DEAC nagyon fáradóban van, remélhetőleg mi fogjuk jobban bírni fizikálisan. Másban nem igazán bízhatunk, mert igen jó csapata van nekik (is).
Előbbre nem tekintenék, irány Debrecen és nyerjük ott is!
Hajrá Olaj!

Bballfan90
Olvasó

Kar, h elfogyott a DEAC ereje a vegere, m nyilt maradhatott volna a vege… talan, ha surubb lett volna a rotacio, bar erzodott az 5 meccses szeria… azt viszont en sem ertem, h miert azt erolteti Moody, ami mostanaban jo ideje nem megy neki, es mar multkor is fajlalta a vallat. De szep volt a kuzdes! Kulonosen jo volt latni Somogyi eroszakos vedekezeset es extra triplait, a masik oldalon pedig Taiwo szep blokkjait az elejen!

Piffinger
Olvasó

Közhely, de hát mindig a lefújás utáni eredmény lényeg.
S reméljük, hogy ez a döntőig így marad az Olaj részéröl.
A magyarjaink, így amikor már nagy a tét, szépen oda teszik magukat.
Azt is reméljük, h Gibson majd a döntőben produkál.

Hajrá Olaj!!!

Zsarkov
Olvasó

Subotic és Cakarun mentálisan a valaha volt 3 legerősebb légiósunk (Milo a harmadik) közé tartozik, őket itt kell tartani, Badzimot nem fogjuk tudni, a másik kettő meg szóra se érdemes…, kell a nemzetközi kupaszereplés, mert komoly légiós csak akkor lesz…, és már javában elkezdtünk keresgélni

Sajka
Olvasó

A Szolnok kezdi visszanyerni az alapszakaszban mutatott játékát. Azt gondolom, hogy Szolnok-Falcó párharc lesz a döntőben.

Kiskokas
Olvasó

Harmadik negyed környékén megfogalmazódott bennem, hogy azt fogom írni, hogy az amerikaiak gyenge játékát nem bírta el a Szolnok, de elbírta.Van egy ilyen mondás, hogy amit nagyon erőltetni kell azt nem kell erőltetni, anno bejöttek Moodynak ezek a távoli kisérletek, de sokkal jobb lenne ha csak a betöréseket erőltetné abban tényleg veszélyes.Polyák higgadtsága jól jött volna.Somogyi pedig ma mind két oldalon extra volt.

szolnokbasket
Olvasó

Győzelem!!!
Gyakorlatilag 3 légióssal sikerül nyernünk, és akkor még jóindulatú voltam, hogy Warner-t nem -1-nek számoltam.Most már valaki tényleg elzavarhatná!

Potocnik látványosan mellőzi Zsírost pedig minden egyes másodpercet megszolgál a pályán.Jelenleg a legjobb magyar a csapatban sztem, kár érte.

Egy meccset jó lenne elhozni Debrecenből, hogy rá tudjunk pihenni a sárgák söprésére?

Rolex
Olvasó

Ez a Gibson úgy kellett nekünk mint egy falat kenyér!
Bontani egyáltalán nem tud,ami abban az esetben nem lenne akkora baj,ha vaj keze lenne.
De attól is kurva messze áll…
Price 2.0
Hajrá Olaj!
❤️?

dbrcnfn
Olvasó

Grat a Szolnoknak!
A végére kipukkantunk. Jól fog jönni ez a pár nap pihenő.

Hajrá DEAC!

andrás
Olvasó

Subotic, Warner remek légiósok, Zsíros Peti mekkora hidegvér, nagyon kedvelem. Amelyik csapat közel ötvenet tud dobni a második félidőben az megérdemli a győzelmet, grat Szolnok.
Gyakorolnunk kell a végjátékot, van min dolgoznunk Debrecenben.

Rolex
Olvasó

András, Neked mi tetszik Warner játékában?
Gyakorlatilag egy full agyatlan légiós…

Üvegtigris
Olvasó

Gibson elèg halovàny.Lényeg hogy megvan.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hajrá, Olajbányász!!! Gratula! Taiwo, csak bátran!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés