Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Küzdelmes mérkőzésen kapott ki a magyar válogatott

Sok volt az eladott labda, és Törökország jól dobott távolról, ez döntött.

Magyarország - Törökország 57-66 (14-17, 19-21, 16-15, 8-13)

Felkészülési mérkőzés
Spanyolország, Burgos
Játékvezető: Calatrava Cuevas, Mendoza, Holgado, Torres Sánchez

Törökország legjobb dobói: : Bilgic 10/6, Cakir 10/6, Cora 9/3

Magyarország: : Raksányi 4, Lelik 16/12, Dubei 6, Horti 8, Határ 15. Cserék: Pusztai 4, Kiss 2, Simon -, Varga -, Horváth -, Barnai 2, Zele -.

A szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő női válogatott, a spanyolországi Burgosban játszotta első felkészülési mérkőzését. A nemzeti csapatból Studer Ágnes hiányzott, az irányító kisebb sérüléssel bajlódik. Nem utazott Yvonne Turner sem, aki WNBA elfoglaltsága miatt később csatlakozik Székely Norbert csapatához.

Az első perctől kezdve nagy volt a küzdelem – Fotó: Pókász Endre

A találkozó első kosarát Határ szerezte, míg a másik oldalon Senyürek köszönt be egy triplával. Szigorúan, jól védekezett a magyar csapat, a törököknek sokszor az utolsó pillanatban sikerült rádobniuk. Három perccel a negyed vége előtt, 12-8-ra vezettek a törökök. Remekül jöttünk ki a negyed hajrájából. Pusztai, Kiss és Barnai duplájával egy pontra feljöttünk, a távolról továbbra is jól tüzelő ellenfélre. Az utolsó pillanatban dobott török kosárra azonban már nem tudtunk válaszolni, így 14-17 lett a játékrész vége.

Török kosárral indult a második negyed. 14-23-nál pedig már időt kellett kérnie a magyar kispadnak. Rengeteg hibával, kapkodva játszottunk, ezért tudtak meglógni kilenccel, a rendkívül motivált piros mezesek. Az időkérés után Lelik triplájával zárkóztunk, amire Cakir válaszolt a vonalon túlról, majd egy újabb labdavesztés, és az ellenfél pontos befejezése után, 11 pont volt a hátrányunk. Határ és Lelik pillanatai voltak ezen, felváltva dobták a magyar kosarakat, de törökök ennek ellenére állandósítani tudták tíz pont körüli előnyüket, köszönhetően annak, hogy már az ötödik triplájuknál jártak. Egy perccel a nagyszünet előtt kilenc pont volt az ellenfél előnye. A Horti duplájával feljöttünk hétre, majd Dubei hozta fel ötre a csapatot. 33-38.

Raksányi Krisztina akcióban – Fotó: Pókász Endre

A második félidőt a törökök kezdték jobban. Időkéréssel sikerült felrázni a mieinket. A negyed közepén ismét csak öt volt közte, de egy tripla, és egy támadó fault, ismét tízre nyitotta az ollót (41-51). Horti rázta meg magát, négy pontra jöttünk fel. 49-53.

Török triplával kezdődött az utolsó etap. 49-56-nál időt kértünk. A “tábla” befagyott, percekig nem született kosár. A küzdeni akarásra nem lehetett panasz, de a törökök kemény védekezése ellen nehezen találtuk a megoldást. Aztán érkezett egy tripla a szenzációsan játszó Leliktől, és ismét csak öt volt közte. Határ duplájával, pedig teljesen nyílt lett a mérkőzés. Távoli lökettel lett ismét tetemes a hátrány. Székely Norbertnek 54-62-nél kellett időt kérni, mert egy eladott labdából újabb török kosár született.

A végjátékban már nem sikerült megfordítani a mérkőzést.

Kiemelt fotó: Pókász Endre

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
derryl Recent comment authors
derryl
Olvasó

A statból sikerült 42 pontot összeszámolni.

derryl
Olvasó

Na így, hogy Betti is dobott 15 pontot, ok

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés