Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kupagyőztes az NHSZ-Szolnoki Olajbányász

A második félidőben nem tudta megállítani az Olajt a Szedeák.

SZTE-Szedeák - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 80-96 (27-23, 20-20, 15-33, 18-20)

Magyar Kupa, döntő.
Budapest, BOK Sportcsarnok.
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Benczur Tamás, Farkas Gábor (Páli dr. Kálmán)

Szeged: Woolridge 18, Locke 11/3, Cohill -, Bognár 11/3, Lake 9. Csere: Bailey 17/6, Zsíros 9/9, Balogh 2, Mucza 3, Mayer -, Bella -, Csornai -.

Szolnok: Jovanovic 17, Eads 12, Lukács 12, Rudner 9/9, Wiggins 18. Csere: Thomas 14/3, Pallai -, Révész 2, Pongó 5/3, Durham 7/3, Sebők -, Vincze -.

Locke kosarával indult a döntő, Eads dobott be két büntetőt, Jovanovic tört be remekül. Lake értékesített egy nagyszerű átadást, Woolridge dobta át Lukácsot, Wiggins válaszolt. Jovanovic törte fel ismét a szegedi védekezést, Lake a festékben dolgozott remekül, Eads floatere szédült be (8-10). Bognár dobta a meccs első hármasát, Woolridge ment ziccerig, Lukács zsákolt. Bognár váltotta pontokra Cohill passzát, Wiggins húzott egy nagyot, Woolridge oldott meg egy nehéz feladatot, szoros őrizetben. Lukács értékesítette a büntetőit, Bognár is, Bailey is (21-16). Pongó adott nagy labdát Révésznek, Bailey újabb két büntetőt dobott be, Woolridge kosara után időt kért az Olaj. Eads rálépett a vonalra így két pontot szerzett, Pongó egy hármast vágott be, Woolridge büntetői zárták az első felvonást. 27-23

Wiggins dolgozta meg Bognárt, Balogh kísérletét már leszálló ágban ütötték el, így a játékvezetők megadták a kettest. Lukács egy pontot a vonalon hagyott, Bailey a sarokból köszönt be, Wiggins zsákolt (32-28). Zsíros dobott egy hármast, Wiggins két ponttal válaszolt, Zsíros újabb triplája után időt kellett kérnie 8 pontos hátrányban Oliver Vidinnek. Jovanovic tört meg egy hosszabb kosárcsendet, Lake tett vissza egy rontott dobást, Woolridge dobott be két büntetőt, így már 10 pont volt a differencia (42-32). Lake sem hibázott, Lukács verte meg Bailey-t, a túloldalon válaszolt a légiós, Jovanovic ment át a szegedi védelmen, Lake szerzett egy kettest. Eads akrobatikus ziccert tett fel, Thomas forgatta meg Lake-et, Simándi Árpád pedig időt kért. Thomas fejezett be egy 2-2-t, Jovanovic kettőből egy büntetőt dobott be, így a félidőben 4 pont volt a különbség. 47-43

Wiggins zsákolásával folytatódott a játék, aztán klt büntetőt is bedobott, Lukács kosarával hosszú idő után átvette a vezetést az Olaj. Durham értékesítette a büntetőit, Bognár faulttal együtt is betalált, de a plusz egy kimaradt (49-51). Eads adott nagy passzt Wigginsnek, Woolridge fejezett be egy alley-oopot, Jovanovic egy tempót dobott be. Mucza hibátlan volt a vonalról, Zsíros a sarokból köszönt be, Thomas is a plusz egyet hagyta ki (56-57). Rudner triplája után időt kért a Szeged, Jovanovic tett fel egy ziccert Zsíros mellett, Bognár küldte helyére a büntetőit. Thomas mutatott be egy 2+1-et, Durham ziccere után megint időt kért Simándi Árpád. Ez Durhamet nem zavarta meg és triplájával már 12 ponttal meglépett az Olaj, Woolridge dobta be a büntetőit, Lukács zsákolt. Locke büntetői kerültek a helyére, Lukács egy pontot a vonalon hagyott, a negyed Rudner triplájával zárult. 62-76

Pongó tett fel egy ziccert, Locke dobta be mindkét büntetőt, Eads verte meg Bailey-t. Thomas büntetett egy eladott labdát, Locke válaszolt, Rudner ismét a sarokból szólt hozzá mérkőzéshez (66-85). Mucza egy büntetőt dobott be, Eads zsákolt, Lake kipontozódott. Thomas dudaszós triplája már 23 pontos előnyt jelentett Oliver Vidin csapatának. Innen már értelemszerűen nem volt visszaút a Szeged számára, a Szolnok tizedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát. 80-96

Fotó: Bálizs Zsuzsa

70 hozzászólás

70
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
40 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
40 Comment authors
Babos Péteratibácsinyolcmegnyolcpiros710321Xero Recent comment authors
atibácsi
Olvasó

Először is, gratulálok a csapat minden tagjának a győzelemhez! Nem olvastam az eddigi kommenteket, de remélem, sokak megkövették és gratuláltak a szakmai és vezetői stábnak, Csősz Tamáséknak is! Vidin úr kiváló választásnak bizonyult, ebben azért kevesen hittek. Csapatként győztek a srácok, mindenkire lehetett számítani. Megérdemelt siker volt ez, és ezek után már mindent is el tudok képzelni a továbbiakra. Hajrá Olaj!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Néhány gondolat a meccsről.
1. Az Mkosz elgondolkodhatna rajta, hogy a vasárnap 20:00 órás kezdés jó-e? A szurkolók nagy része éjfélig sem ért haza, hétfőn meg munkanap.
2. Hihetetlen volt, hogy a két tábor egy másodpercig sem foglalkozott a másikkal, csak a saját csapatával.
3. Amikor a 3jv-nek fogalma sincs, hogy mit kellene ítélni,( Lake meglökte Wigginst, aki ráeesett Rudnerre) miért nem videóznak?

piros710321
Olvasó

1. Mikor érdekelte Őket a szurkoló?
2. Szegedi tábornak köszönhetően. Nem bántásból egyik fél felé sem.
3. Ez a szint sajnos!

piros710321
Olvasó

Várjuk a következő 5 cikket! Mert ugye, ha a Falco nyeri, akkor már kb. a 6. jelent volna meg.

PL
Olvasó

+ 23 képgaléria, az ünneplés, a buszon, a hazaérkezés, ahogy a 25fős szurkolótáborka fogadja a játékosokat, plusz még egy képgaléria a kupával otthon, plusz cikkek riportokkal, 1játékos/cikk…
Aztán rá pár napra fogadás a Városházán, újabb képgaléria, riportokkal…

Még nagyon az elején vagyunk ezzel az 1 picike cikkecskével…

fanaticfantastic
Olvasó

Na és, persze a bajnokcsapat kihirdetéséig egy fix fotó az Olajról , nyitóképként. Mint a legfrissebb kupagyőztes. Elvileg azért néztük hónapokig a Falcót , anno. Nem?

WSreborn
Olvasó

Ott a pont…

Kendeffy Botond
Olvasó

Gratula az Olajnak! Úgy tűnik, hogy a play-off-ra össze álltak. Csapatként játszottak. Ez az edzőt is dícséri.

bbzte
Olvasó

Gratulálok Mindkét Döntősnek!

egismte1
Olvasó

Megérdemeltétek! Gratula!

PL
Olvasó

Gratulálok Szolnok!!! Szép volt!

Szegednek is minden elismerésem!

PécsiVesztes
Olvasó

Végül Xeronak lett igaza, és a második félidőt már nem bírták a szegedi extrák. Így tudott az NKA is nyerni anno Szegeden. De az előző 6 negyedért nagy dicséret és köszönet nekik, szerintem a Szeged tette igazán élvezetessé ezt a négyes döntőt. Jár a taps. Szépen csillog az az ezüst. A Szolnoknak pedig jár a gratuláció, megérdemelten nyertek, bírták erővel és elegen is vannak. 6-7 játékosuk is tud hozzáadni pluszt a játékukhoz és ez nagy előny. Komoly szurkolást is kaptak, ez is biztos sokat számított. Bár örültem, hogy a Szolnok lett az NKA ellenfele a rájátszásban, de ahhoz hogy sikeresek… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Hát igazából nem volt nehéz megjósolni.. ott volt előttünk a kispadjuk, meg az első félidőben felénk is támadtak. Woolridge a félidő végén már csak sétálgatott, annyira “macskásnak” tűnt.. (ami nem csoda az előző napi 38 perce után). Sokszor mutatta is a többieknek, hogy próbálkozzanak ők. És ezen nem segít 15 perc szünet. Pedig az első negyedben élmény volt nézni miket csinált a f*szi 🙂 de aztán elkészült az erejével. A kiegészítő emberek közül is csak Zsíros tudta átmenteni az előző napi jó teljesítményt, a többieknek már nem ment. A második félidőben Locke-ot meg már meg tudta rágni az Olaj, nagyon… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Sok nézőpont van. Mi a fiammal a meccs elejétől dicsértük az Olaj védekezését, még a 12.5 perc 38 kapott pont ellenére is. Minig ott voltznk, szerintem jól csináltuk,(voltak hibák is)de minden beesett. Ahogy Jenő stokta momdani, ha bemegy az övé. A 12-13. percről a becsorgókból kijövő lett. Durhem és Rudner jól védekezett, Thomas és Wiggins pedig leszedte a lepattanókat és innen elindultunk. A többi történelem.

Xero
Olvasó

Igen, az Olaj az elejétől jól védekezett, de valahogy a második félidőben szerintem még egy kis lapáttal rá tudtak tenni, plusz még jobban kijött az eredménye a szegedi ólomlábak miatt.
De amúgy igazad van, az elejétől jó volt a védekezés, csak a szegedi extra azon is áttört. Amikor Woolridge a három szolnoki védő között estében is fel tudja tenni, azzal nem lehet mit kezdeni.

p.borisz
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak,jó kis meccs volt ez.Kár,hogy a Szeged hamar elfáradt,addig amíg bírták,komoly tempót diktáltak a Szolnokkal együtt. Ezért is szép ez a játék…

Papp Bence Gábor
Olvasó

Ahogy két évvel ezelőtt is, megint rádöbbentem (most még közelebbről), hogy a Szolnoknak milyen jó kis tábora van. Nálunk ez ehhez képest elég gyerekcipőben jár még, de becsülettel csináljuk a szektort. Megérdemelten győzött a jobbik, a második félidőben minden ült, úgy, mint nekünk szombaton.
Azért remélem, nem szűnünk meg…

Olajheart2
Olvasó

Én köszönöm a Szegednek, hogy két éve is, és most is segítettek!
Óriási gratuláció Nekik is!
10x Kupagyőztes a Szolnoki Olajbányász
Boldog vagyok! Nem számítottam erre szombaton amikor elindult a kupa hétvége!
Vidin mesternek gratulálok összekapta a csapatot! Olaj!

Csakajót
Olvasó

Jár a Grat. Szolnokra.
A Szegednek tegnap minden bejött, ma nem, de gondolom max. csak ma bánják az ezüstöt, holnap már büszkék lehetnek rá. Már ma is.

agyas
Olvasó

Grat a győzteseknek! Az Olaj győzelme nem igazán volt kérdéses, miután a szegedi csodafekákban kimerült az elem. A Vasút győzelmének is örültem, végre Szrecskó is nyert egy kupát. Az idei Szeged 1-2 tiszteletre méltó fanatikus pénzember hobbija, ha tényleg olyan jók lennének, bejutottak volna a bajnokságban a nyolcba.

fanaticfantastic
Olvasó

“miután a szegedi csodafekákban kimerült az elem.” Ezen hangosan felröhögtem. 😀 Köszi a gratulációt!

egyszegedi
Olvasó

“csodafekák” – csak gratulálni tudok, Mészöly Géza-i magasságok! Valóban jobb döntő lett volna a Falco ellen, de ez most így alakult.

agyas
Olvasó

Gratulálok a Szeged ezüstjéhez. Köztudott, hogy a szegedi kosárlabda csapat a helyi szélsőjobb támogatásával működik. Én mondhatom, hogy feka, mert nem vagyok rasszista. Mészöly Géza is mondhatja, mert ő se az, ráadásul róla még azt is tudják, hogy kicsoda. Vissza kell venni az álszeméremeskedésből, attól válnak majd hitelesebbé a dolgok.

Papp Bence Gábor
Olvasó

Jézus. Rivotrilra nem iszunk

Németh Kristóf
Olvasó

Ezért kar volt továbbjutnia a Szegednek

fanaticfantastic
Olvasó

Dehogy! Megérdemelték!

fanaticfantastic
Olvasó

Párnát, Mendezt, Vulcanót, KD-t stb… nem látom most itt. Ilyenkor nincs mondanivalójuk. 🙂 Persze nekem nem is hiányoznak.

PL
Olvasó

Divatokat ne keress…

KD
Olvasó

Nagy tévedésben vagy barátom, majd ha jársz BL-meccsen Nagyváradon, Murciában,Strasbourgban, Athénban, Bonnban,Trevisoban, utána beszélhetsz divatszurkolásról. Ja, hogy ehhez el is kell jutni a Bajnokok Ligájába? Majd talán egyszer…..

KD
Olvasó

Azért nem látsz itt, mert számomra nem volt kérdés az Olaj kupagyőzelme a szombati nap után, a Szeged ellőtte a puskaporát ellenünk, azt az intenzitást két egymást követő napon nem tudták tartani, tulajdonképpen mi az értékelhetetlen védekezésünkkel és a Szeged győzelmével alájátszottunk a Szolnok 10. kupagyőzelméhez, mint ahogy két évvel ezelőtt is. Ahogy mondani szokták, csatát támadással, háborút védekezéssel lehet nyerni, mi ezt az örökérvényű igazságot elfelejtettük. A leírtaktól függetlenül természetesen jár a gratuláció mindkét csapatnak.

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Vidin összerakta amit azt hittem nem lehet összerakni, szép volt! Így még bajnokságban is lehet keresnivalónk. Szegednek is grat, szimpatikus csapat, szimpatikus szurkolótábor

MindigNO
Olvasó

A tradíció az tradíció marad, Szép volt fiúk!

Csippa
Olvasó

Új seprű jól seper, van edzője a Szolnoknak. Tökéletes taktika egy fáradt Szeged ellen, nem volt pánik, ledaràltàk őket. Ettől függetlenül minden elismerésem a Szegednek is, kellenek ők a bajnokságba.

Kosaras
Olvasó

A Szeged sokkal komolyabb erő mint az gondoltam róluk. Csak kevesen vannak. Legalábbis a minőségi játékosaik.

Kosaras
Olvasó

Jó volt az Olaj. Ahogyan felálltak! Szép volt!

moldi56
Olvasó

8-10 ! Látod Voja erről is lemaradtál.

Milivoj
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, a siker letéteményese OLIVER VIDIN, aki mindenkit felsorakoztatott maga mögé és igazi hadvezérként vezetett győzelemre bennünket! Gratulálok a Szegednek is, nélkülük nem biztos, hogy meg lett volna a 10. Érdekes rájátszás elé nézünk, az utóbbi évekkel ellentétben, most felfelé ívelő pályán vagyunk és a kupagyőzelemmel már túl is teljesítettük az idei célokat…, CSAK AZ OLAJ!

Cannibal
Olvasó

Szép volt Fiúk, gratulálok a Szegednek is. Kellett egy jó edző.

egyszegedi
Olvasó

Gratula Szolnokra! A meccs kulcsa szerintem Durham egészen bravúros védekezése volt Locke-on. Ha úgy alakul, kíváncsi leszek a Perl vs Durham párharcra, hiszen kiemelkedő perimétervédőnek tűnik a szolnoki légiós. Sajnos a második félidőben szinte minden limitációnk meglátszott. Ettől függetlenül bravúros az ezüst. Innentől kezdve egy feladat maradt: nyerni néhány mérkőzést, nehogy véletlenül a kiesés közelébe kerüljünk.

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük! Sok sikert nektek is a továbbiakban!

moldi56
Olvasó

Pedig Durham nem a legélesebb kés a fiókban.Eleinte azt sem tudta hol van,bődületes homályokat dobált.Később aztán belejött.Vidin bebizonyította nem minden a pontszerzés,védekezni is kell és valóban,Durham megoldotta.Talán most el lehet gondolkodni,ki maradjon itt jövőre a légiósok közül.Amig Rajkovics és Szasza volt az edző,ezek a játékosok hibát hibára halmoztak,igazi kutyaütőnek tüntek.Kellett egy jó edző!

Olajheart2
Olvasó

Sztrahinja Jovanovic mindenképpen maradjon.

szolnokbasket
Olvasó

Én is pontosan így látom, sok sikert nektek!

Gallis
Olvasó

Szép volt Szolnok, gratulálok a kupagyőztesnek!
Szép volt Szeged, gratulálok az ezüsthöz!
Hajrá Körmend!

fanaticfantastic
Olvasó

Sok sikert a Körmendnek a továbbiakban! Köszönjük a gratulációt!

Jamchi
Olvasó

Gratulálok a Szolnoki Olajbányásznak a kupagyőzelemhez, Szegednek az ezüstéremhez!
Csak az MTE!

2lee14
Olvasó

Ma is csak annyit írnék, mint tegnap.
Gratulálok a kupagyőztesnek és az ezüstérmesnek is!
Jó utat mindenkinek,hajrá Falco!

fanaticfantastic
Olvasó

Köszi szépen!

Drazsen Petrovics
Olvasó

Gratulálok Körmendről a kupagyőztes Olajnak, és a második Szegediek!

Marillion
Olvasó

A Szeged tegnap elvégezte a “piszkos munkàt” ez fel is örölte öket a finàlèra fizikàlisan…nem maradt szufla! De totàl megérdemelt helyre került a kupa ezüst érem! Sok sikert nekik az alsóhàzi ràjàtszàsra! A Szolnok meg készen van a ràjàtszàsra…és gratulalok nekik a kupagyözelemhez! Jó utat hazafelé a Szegedi és Szolnoki szúrkolóknak is!

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük!

moldi56
Olvasó

Dé Já Vu.Akárcsak 2 évvel ezelőtt!

kormendinekjo
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak a kupagyőzelemhez!
A Szegedieknek az ezüstéremhez!

WSreborn
Olvasó

10! 10! 10!

fanaticfantastic
Olvasó

Bizony! TÍÍÍÍÍÍÍZ!

szolnokbasket
Olvasó

Pár hónappal ezelőtt 1 Ft-ot sem tettem volna arra, hogy bármit nyerünk ebben a szezonban.
Ezért imádom a kosárlabdát!
Vidin megérkezett!
Gratulálok a csapatnak és a Szegednek is!

Ja, esküszöm ezt a faszkalap Wiggins-t megkedveltem.

Bulldozer
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak! Nagyon jó meccs lett. Bár azt látni lehetett a Szeged elfáradt, nekem nagyon szimpatikusak voltak eddig is, ezután is így van. Igazi hősök, akik harcosok, és jó volt látni Zsíros jó játékát. További jó építkezést, egy élmény volt ez a tiszaparti döntő! Fel a fejjel a Szegednek, ne feledjétek ti legyőztétek a Falcót, óriási dolog, és szuper teljesítmény ebben az idényben a kupaszereplés! A Szolnoknál az látszott, hogy egy csapat formálódott, védekezésben és támadásban. Volt tartás a csapatban amikor több mint 10 ponttal ment a Szeged, a küzdés meghozta a gyümölcsét. Mindenki lépett előre nagyon sokat. Sőt… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Ami Zsíros Petit illeti az előző szakvezetés szó szerint elüldözte innen.Sokat beszéltem vele,mondta,hogy el fog menni.Még annyit mondott becsüljük meg Rudner Gabit,mert ő is nagyon jó játékos,együtt nevelkedtek.Akit még nagyon hiányolok az Csák Bence.Azt sem tudom hol van,legutóbb amikor az apjával beszéltem,annyit mondott Miskolcon.Egy jó szellemű,küzdő játékos volt,nagy kár,hogy nincs itt.

Bulldozer
Olvasó

Én ezt találtam Csák Bencéről:
https://hunbasket.hu/jatekos/x2324/hun2b/A64382/csak-bence
Ha jól láttam Tiszaújvárosban játszik a mostani idényben,2-3as poszton.
Amúgy Rudner Gabinak is jó keze van, legalább mint Zsírnak. Szolnokon a “Szecskán” is sokat forgott, nem hiába.
Jó látni, hogy fejlődnek Pongóval, bár az is kell hogy kapjanak lehetőséget. Szerintem egy jó edző kihozza belőlük a legjobbat, és reméljük megbecsülik mindegyiküket. Ha magyar kosárlabda, akkor hajrá magyar fiatalok.
Úgy tűnik helyükre kerül mindenki, látszik az összetartás is. Nekem az sokat mond amikor 5en a pályán egy gyors kupaktanácsra összejönnek, sokat jelent, persze az edzői ukázzal együtt.
Remélem még izgalmasabb és érdekesebb lesz a playoff így.

pirosf
Olvasó

Deja vu tegnap, deja vu ma.
Gratula az Olajnak Körmendről!

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük! Jó volt ez a hétvége!

Johnyx
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak! Szép teljesítmény volt, viszont a Szeged saját magá verte meg. Lake, Bognár 4 faultot hamar összeszedtek, Locke és Mucza arnyéka volt önmagának, plusz 12-nél második negyed közepén elhitték, hogy meg van, óriási hiba volt.
Azt gondoltam volna, hogy a Szeged három óra plusz pihenéssel frissebb lesz.

Szurkoljunk1
Olvasó

Megérdemeltük volna az aranyat de sajnos játék nélküli játékot játszottunk. Második félidőben ment az egyénieskedés szokásosan. Nem értem az edzőt,hogy ha valakinek nem megy miért kell erőltetni,fel kellene ismerni mikor kell lecserélni egy játékost még ha az egy légiós is. Volt egy játékos akinek tegnap is ültek a hármasai és ma is még is alig kap labdát (Zsír). Miért nem lehet rá játszani egy-egy figurát? Sajnos több játékos se volt toppon ma. Gratulálok az ezüsthöz.

fanaticfantastic
Olvasó

Gratulálok a Szegednek is! Komoly energiákat tudtak mozgósítani!

fanaticfantastic
Olvasó

TÍZ! Köszönjük!!! 10!!!!!!

fanaticfantastic
Olvasó

Ha nem tetszik, akkor is 10!!!!!!

Rouge
Olvasó

Köszönjük Vidin mester, köszönjük srácok!

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük mester!

SopronKCfan
Olvasó

Aranyosan fog csillogni ez az ezüst a Szegednek, pont mint nekünk tavaly. Most még lehet örlődnek rajta kicsit, de pár nap után elégedettek lesznek a játékosok is. Szép teljesítmény volt a Szegedtől az egész hétvége.
Grat a Szolnoknak, második félidőben már úgy játszottak, ahogy kell.
De nagyon büszkék lehetnek a Szegediek a csapatukra és szerintem azok is.
PlayOutban a legjobbakat, sok szép sikeretek lesz ott is!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés