Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

„Különleges ez a társaság” – Dusan Markovic a kecskeméti U18-as fiúkról

A bajnokság az első szakasz végéhez ért a junioroknál.:

:

A bajnokság az első szakasz végéhez ért a junioroknál, a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U18-as csapata öt mérkőzés után három győzelemmel és két vereséggel áll jelenleg.

A következő forduló november 10-én lesz, előtte a kecskeméti csapat vezetőedzőjét, Dusan Markovicot kértük, hogy az eddig látottakat elemezze nekünk. 

Elégedett vagy a csapat eddigi teljesítményével?  

Igen, mert jól játszunk, mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk. A szezon nemrég kezdődött el, és ez az a szakasz, amikor van lehetőség több taktikai formációt kipróbálni. Mi is ezt tesszük, hogy lássuk, milyen elemek illeszkednek tökéletesen hozzánk. 

A szezont egy Vasas elleni 61–52-es győzelemmel kezdtétek. Ezután a Honvéd otthonában 66–63-ra kikapott, de Szolnokon 80–40-re diadalmaskodott a csapat, majd a Sopron elleni hazai rangadón 75–67-re alulmaradt, de legutóbb a Szegedet 69–64-re ismét legyőzte. Hogy értékelnéd ezeket a találkozókat? 

Az első fordulóban a Vasas ellen hazai pályán kiválóan játszottunk az egész meccsen. Kontrolláltuk az összecsapás ritmusát és a srácok rendre jó döntéseket hoztak. A második körben a Honvéd ellen is jól kosárlabdáztunk a fővárosban, és kis szerencsével, jobb végjátékkal nyerhettünk volna. A harmadik találkozón Szolnokon voltak problémáink az elején a hazai csapat agresszivitásával, de miután erre megoldást találtunk, könnyedén és megérdemelten győztünk. A negyedik fordulóban a Sopron látogatott hozzánk Kecskemétre és komoly mérkőzésre volt kilátás. Ismét megtapasztalhattuk, hogy az ország legjobb csapatai ellen csak úgy lehet jó teljesítményt nyújtani, ha a meccs minden másodpercében koncentráltak vagyunk. Sajnos vereséget szenvedtünk, de nem keltettünk csalódást. Az ötödik fordulóban hazai pályán fontos mérkőzést nyertünk meg a Szedeák ellen. Nem volt folytonos a játékunk, ugyanis kipróbáltunk néhány új taktikai elemet, de a végén a kulcsszituációkban ismét jó döntéseket hoztak a játékosaim és így nyerni tudtunk.  

Miben kell még fejlődni? 

A játék minden elemében előre kell lépni, és ezen is dolgozunk napról napra. A védekezésünk szilárd, de támadásban sokkal több jó egyéni teljesítményre van szükség. A megfelelő egyéni megoldások révén csapatként is jobbak lehetünk. 

Mire lehet képes ez a csapat ebben a szezonban? 

Minden utánpótláscsapatnak a legfontosabb feladata és célja, hogy játékosokat neveljen a felnőtt együttesnek. Úgy gondolom, Kecskeméten az Akadémián ennek megfelelően értékes munka folyik. Csapatunkban is benne van a potenciál ilyen szempontból és mi edzők azon dolgozunk, hogy játékosainkat a lehető legjobban felkészítsük a profi szintre. Csapatszinten célul azt tűztük ki erre az idényre, hogy a szezon végén ott legyünk a legjobb nyolc között és ismét játszhassunk az országos döntőn. 

Mely játékosok teljesítményével vagy a legelégedettebb? 

Minden játékosommal elégedett vagyok. Ez a csapat régóta együtt van, megvan bennük a tehetség, de ennél is fontosabb, hogy a csapategység és az alázat is jellemző rájuk, és ez igazán különlegessé teszi őket. Vannak válogatott kosarasaink, vannak kiemelkedő képességű játékosaink és vannak kadett korosztályú fiataljaink is, akik nagyon jól dolgoznak és segítik a munkánkat. Az a fő célom, hogy a játékosaink folytassák a megkezdett utat, megfelelő hozzáállással és sok energiával, keményen dolgozzanak és növeljék a saját határiakat.   

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés