Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Különleges érzések vannak Filipovity Márkóban

A szülei Kaposváron élnek, apukája a gárda másodedzője, az öccse is ott kezdett kosárlabdázni. 17 évesen rögtön egy hármassal kezdett a KKK-ban.:

:

Négy fordulón van túl a középszakaszban, az alsóházi küzdelmek során az Alba Fehérvár. A Fejér megyeiek a TF együttesét 91-76-ra verték otthon, aztán visszafogott játékkal 75-68-ra kikaptak Szegeden, a Kaposvárt 79-68-ra legyőzték Fehérváron, múlt hét közepén pedig következett a dráma, a szezonban korábban mindössze kétszer győztes TF otthonában 70-65-ös vereséget szenvedtek.

Holnap este következik ismét a Kaposvár, amellyel a szezonban összesen háromszor találkoztak, a már említett, másfél héttel ezelőtti meccset gond nélkül, 11 ponttal nyerték hazai pályán. Az alapszakaszban Filipovity Márkóék november végén 89-67-re kikaptak Somogyban, március közepén, hazai pályán javítottak, 87-83-ra nyertek, hatalmas csatában.

– A TF elleni, múlt keddi eredmény nagy csalódás volt, az utolsó negyedre szétestünk, elszúrtuk a mérkőzést. Kaposváron természetesen nyerni szeretnénk – közölte az albakosar.hu-val Filipovics Márkó, aki a somogyi megyeszékhelyen kezdte karrierjét. – Miután a szülővárosom csapata, anyaegyesületem ellen lépünk pályára, nekem ezek érthetően mindig különleges mérkőzések, főként Somogyban. A szüleim ott élnek, apukám a gárda másodedzője, az öcsém is Kaposváron kezdett kosárlabdázni. Öt éve, a 2013-14-es idényben, 17 évesen mutatkoztam be a KKK felnőtt együttesében, emlékszem, a Nyíregyháza elleni, hazai bajnokin hárompontost dobtam. Abban a szezonban néhány mérkőzésen léptem pályára, aztán egy évet töltöttem az Egyesült Államokban, majd hazatértem és Fehérvárra szerződtem.

Fotó: Zsu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KreMaestro.44derrylPapikaZsaballdontlie Recent comment authors
Papika
Olvasó

Akinek van egy csepp esze az menekül a Kálmán-Simon duó elől.

balldontlie
Olvasó

Filipovicsnak nincs egy olyan nyilatkozata, ahol ne említené meg, hogy az adott meccsen hány pontot dobott vagy valami egyéb, a témához köthető érdemét.

Rohadt tehetséges srác, de addig nem fog “szintet lépni”, míg nem jön rá, hogy ez egy csapatsport és Európában elég sokszor a védekezés dominál. Pedig a képessége alapján top játékos lehet, rajta múlik mit kezd velük. A válogatott miatt szurkolok neki, remélem láthatom komoly játékosként játszani majd.

Zsa
Vendég
Zsa

Egy apró kiegészítés a hozzászólásodhoz (egyébként minden szavával egyetértek): “míg nem jön rá, hogy ez egy csapatsport és Európában elég sokszor a védekezés dominál.” + a kosárlabda észjáték is, ami, mint tudjuk, inkább veleszületett “tehetség” kérdése, mintsem egy tanulható dolog. Ez szegény Márkóban nincs meg, vagy még nem mutatta jelét, hogy lenne. Mindenesetre jót tenne neki egy közegváltás, ahol faragnak az arcából és nem egy amerikai egy-egy stílusú 0 csapatjáték együttesben játszik. Nem véletlen nem kap annyi lehetőséget a válogatottban sem, ott van rendszer támadásban IS, az Albában az elmúlt években nem nagyon volt (akkor sem, amikor bajnokok lettek, csak… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Szolnokon el tudnám képzelni jövőre, nekem szimpatikus a srác, van benne spiritusz. Ha az életben is olyan mint az öregje, nagy gond nincs vele.

KreMaestro.44
Olvasó

Márkóval egy bajom van, nagyobb az arca, mint az izom, amit néhány éve egy nyár alatt felpakolt a fehérvári lánykák tetszéséért.

derryl
Olvasó

Ezek szerint megtaláltad, mivel lehet munkára bírni!

falco2008
Vendég
falco2008

Gyere Szombathelyre! 😉

KreMaestro.44
Olvasó

Tudod, Márkó nem egy ezüst kedvelő srác.

falco2008
Vendég
falco2008

Meglátjuk! 😉 a párja Szombathelyen röpizik 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés