Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Kulcsmeccs vár holnap a Sopron Basketre

Fegyverneky Zsófia szerint a DVTK, ZTE, Szekszárd és Győr négyesből mindenkivel számolni kell.:

:

Esélyeshez méltóan menetel a Sopron Basket az idei női kosárlabda bajnokságban. Idáig tizenkettőből tizenkettő győzelem szerepel a csapat neve mellett, senkinek nem sikerült még megvernie a bajnokot hazai porondon. Érthető módon elégedettek az eddigi szerepléssel a soproniak.

– A bajnokság első körét és az utolsó mérkőzésünket is vereség nélkül teljesítettük, ennél többet nem nagyon akarhatunk – mondta Fegyverneky Zsófia, a Sopron válogatott játékosa a BB1.hu-nak. – Abban biztos vagyok, hogy a második kör nehezebb lesz. Vannak olyan csapatok, akik mind játékban, mind játékoskeret tekintetében változtattak, erősödtek. Lesz még egy-két olyan mérkőzés, amire nagyon oda kell figyelnünk. Az eddigiek során sikerült egy jelentős előnyt kialakítani a többi csapathoz képest, de minden meccset meg szeretnénk nyerni. Riválisaink közül nem szeretnék egy csapatot kiemelni, mert szerintem nagyon együtt van a mezőny, hiba lenne bárkit leírni. A DVTK, ZTE, Szekszárd és Győr négyesből mindenkivel számolni kell.

Az előző szezonnal kapcsolatban mindössze a Magyar Kupa miatt lehet hiányérzetük a Sopron-szurkolóknak. Ebben a sorozatban ugyanis nem sikerült az élen zárniuk Fegyverneky Zsófiáéknak, kisebb meglepetésre a Szekszárd elvitte a trófeát a csarnokukból.

– Nem hiszem, hogy a Magyar Kupa teljesítményünk alapján ítélné meg bárki a tavalyi évünket, de ettől függetlenül minden évben elmondom, hogy a Sopronnak nem lehet más a célja, mint a bajnoki- és kupagyőzelem.

Nehéznek tartom a sorsolásunkat, de aki nyerni akar, annak háromból három meccset hoznia kell. Persze nem mondhatom, hogy teljesen mindegy, hogy kit kapunk ellenfélnek az elején, de annak, aki kupát akar nyerni, minden találkozót hoznia kell.

Roberto Iniguez csapata az Euroligában is jól szerepel, jelenleg a B-csoport második helyét foglalja el. Igaz, mögötte három csapat is azonos győzelmi mutatóval rendelkezik. A holnap Sopronba látogató francia Carolo Basket neve mellett egy győzelemmel szerepel kevesebb, így kulcsfontosságúnak ígérkezik a mérkőzés.

– Ahhoz képest, ahogy elkezdtük a szezont, javuló játékot mutatunk. Bízom benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol az előző évben abbahagytuk. Nagyon fontos lenne, hogy főleg védekezésben azon a szinten kezdjük el a januárt, ahogy befejeztük a decembert. A csoportunk teljesen besűrűsödött, így a holnapi meccsünk kulcs abból a szempontból, ha a 3-4. helyet meg akarjuk szerezni. Ennek megfelelően készülünk és hangolódunk a holnapi találkozóra.

A bajnoki címvédő előző szezonja attól volt a leghangosabb, hogy nagy bravúrt végrehajtva bejutott az Euroliga döntőjébe. Ott az orosz Jekatyerinburgot már nem sikerült legyőznie, de az ezüstérem így is komoly fegyvertény. Így talán nem meglepő, hogy csapatsportok kategóriájában a Sopron Basketre is lehet voksolni az év jelöltjei között.

– Nagyon örültünk ennek. Szerintem ez egy hatalmas dolog mindig, ha az év jelöltjei közé valaki be tud férni csapatsport kategóriában – zárta szavait a Sopron kiválósága.

Kiemelt kép: mkosz.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés