Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kucsera Dániel szeretne a válogatottban is alapember lenni

A fiatal kosaras idővel szívesen kipróbálná magát külföldön is.:

:

Kucsera Dániel Kecskeméten, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett, majd a helyi KTE Duna Aszfalt NB I/A osztályú csapatánál kapott profi szerződést 2019-ben. A Hernádról származó fiatal játékos az Atomerőmű elleni hazai mérkőzésen a csapat egyik legjobbja volt, fontos pillanatokban szerzett kosaraival nagymértékben hozzájárult a győzelemhez. A kosaras a Mercedes KA Facebook oldalának adott interjút:

Eddig is minden meccsen megbízható tagja voltál a csapatnak, de a Paks ellen igazán eredményes formát nyújtottál. Minek köszönhető ez?

– Nagyon sokat jelentett számomra, hogy jól tudtam elkezdeni a mérkőzést, gyors egymásután két sikeres dobásom is volt, ez önbizalmat adott, amely a mérkőzés végéig kitartott. Ez segített abban, hogy jól teljesítsek és segítsem a csapatot.

Amikor a felnőtt csapat keretébe kerültél, sikerült-e hasznosítani az Akadémián megtanultakat?

– Az Akadémián kitűnő képzést kaptam, de ott többet játszottam a palánk alatt, míg a felnőttek között a 4-es poszt lett az én helyem. Ezért tovább kellett fejlődnöm, amiben sokat köszönhetek a KTE szakmai stábjának.

A felnőtt csapat keretéhez kerülve mi volt a legnagyobb változás?

– Alapvető változást jelentett, hogy a felnőttek között sokkal gyorsabban folyik a játék, gyorsabban kellett futni, gyorsabban kellett reagálni és passzolni.

Két év után, rengeteg tapasztalat birtokában fel tudod venni a mérkőzések ritmusát?

– Mostanra jutottam el arra a pontra, hogy már nem izgulok annyira a mérkőzések előtt, kezdek felszabadultabban játszani. Ez azt jelenti, hogy jobban tudok koncentrálni az adott szituációban, amely nagyon jó hatással van a játékomra.

A felnőtt csapat játékosaként hogyan érzed magad Kecskeméten?

– Jól érzem magam a városban, jól érzem magam a csapatnál. Számíthatnak rám a csapattársaim, én is számíthatok rájuk. Szinte egy család vagyunk. Minden segítséget megkapok, amit úgy próbálok viszonozni, hogy odateszem magam az edzéseken és a mérkőzéseken is és hozom a legjobb formámat.

Mi rövid távon és mi hosszú távon a célod a kosárlabdában?

– Két év múlva kiöregszem a fiatal szabályból, addig is meghatározó játékossá szeretnék válni itt Kecskeméten. Azután megszeretném célozni a válogatottságot, ahol szintén alapemberré szeretnék válni. Természetesen, mint minden kosárlabdázónak, aki a válogatottságig vitte én is szeretném magamat egy külföldi bajnokságban is kipróbálni. Még nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de a felkínálkozó lehetőségekkel szeretnék élni.

Ha olyan szintre jutsz, hogy egy külföldi szerződés is szóba jöhet, melyik külföldi bajnokságban szeretnél játszani?

– Hanga Ádámhoz hasonlóan Spanyolországban szívesen játszanék, de azt is tudom, hogy addig még nagyon sokat kell fejlődnöm, nagyon sokat kell edzenem. Ami tőlem telik, azt meg fogom tenni annak érdekében, hogy sikeres játékosság váljak és vigyem nevelő egyesületem, a kecskeméti Akadémia és a KTE Kosárlabda Klub, illetve a magyar kosárlabda jó hírnevét a világba.

Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BobanredmillerMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Meglátjuk ezt a Spanyolországot… Mindenesetre a legutóbbi produkció a Jászberény ellen vonalra sikeredett, Dániel. 🙁

redmiller
Olvasó

Igen, de vmiért tegnap csak 6 percet kapott…
Amúgy lábbal felveszi a versenyt a nála kisebbekkel is és a keze se rossz! Van benne potenciál, csak időt és labdát is kapjon!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Legyen úgy, ahogy írod, én szurkolok neki (is) !
Nem rajtam fog múlni, hanem rajta!

Boban
Olvasó

Az nem zavar, hogy beütött villámgyorsan 3 faultot? Ha egy Berény ellen faultgondjai akadnak, akkor nem tudom, hogy mit szeretne. Tehetséges fiatalnak tűnik, de egyelőre az NB1-ben nem tud pályán maradni az utolsó ellen.

redmiller
Olvasó

Igen, gyorsan kifújták…
Akkor nézd meg egy meccsel előbbi, Paks elleni statját!

Boban
Olvasó

Mi az hogy kifújták? Te láttad is a meccset vagy csak nézted? Első negyedben 4 hazai, 8 vendég fault. Akkor Kinney-t is kifújták, vagy csak eszetlenül játszott két faulttal, hogy megkapta a harmadikat? Ne igyál többet Peti, ne keltsd a feszkót az Alba cikkek alatt, légyszi. Jobb lesz mindenkinek! 🙂

redmiller
Olvasó

Nem láttam a faultjait, mivel néha a lányom is elvont a figyelmem!
Statban 5 faultja van 6 perc játékidő alatt…
http://hunbasket.hu/merkozes/x2021/hun/hun_1381

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés