Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK

A ZTE tudja, hogy mivel nyerheti meg a meccset. A KTE nem tudott a saját csarnokában edzeni.

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 14. forduló
Messzi István Sportcsarnok
Pálla Z., Boros T. Nyilas I. (Bodrogváry I. J.)

KTE: Wittmann – Green – Djeraszimovics – Dramicsanin – Karahodzsics.

ZTE: Ware – Thompson – Fuller – Szabó Zs. – Agafonov.

Két, az előző fordulót egyaránt vereséggel záró csapat találkozik a 14. forduló nyitómérkőzésén. A Kecskemét az Atomerőmű otthonában szenvedett vereséget, ami papírforma eredménynek volt mondható. Ezzel szemben a ZTE hazai pályán kapott ki az ősi riválisnak számító Körmendtől. A két csapat között jelenleg két győzelem a különbség, amennyiben hazai pályán sikerrel veszi az akadályt Forray Gábor csapata, úgy közelebb kerülhet a riválisnak számító zalaiakhoz.

Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője: Nekem, mint a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzőjének az a feladatom, hogy a lehető legjobban felkészítsem a csapatot, a lehető legjobb eredményeket érjük el, és képviseljük a várost, a tulajdonosokat, valamint a szponzorokat. Ezen dolgozunk állandóan, de sajnos vannak olyan rajtunk kívül álló okok, amelyek nem könnyítik meg a helyzetünket. Az egy dolog, hogy csupán öt mérkőzést tudtunk lejátszani eddig hazai pályán, szemben a legfőbb riválisainkkal, akik hét-nyolc hazai meccsen vannak túl.

Tudjuk, hogy mennyire sokat számít a hazai pálya ebben a bajnokságban, hiszen mi is minden meccsünket megnyertük a saját környezetünkben egy kivételével, csupán a legfőbb bajnoki esélyestől, a Szolnoktól kaptunk ki egy ponttal. A probléma viszont az, hogy nem tudunk a csarnokunkban edzeni.

Természetesen a győzelem a célunk, de a fentebb ismertetett okok miatt nem tudom azt mondani, hogy ténylegesen hazai pályán léphetünk majd pályára. A csapattól harcos, kemény hozzáállást várok, hogy meg tudjuk nyerni ezt a találkozót. Nagyon nehéz lesz, mert egy nagyon jó ZTE lesz az ellenfél. Remélem, hogy a szurkolóink segítségére is számíthatunk, megtöltik a csarnokot és végig támogatni fognak minket, mint a korábbi fordulókban is.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Egy közvetlen riválisunkhoz látogatunk, ami nagyon nehéz feladatnak ígérkezik. A Kecskemétnek nagyon imponáló a hazai mérlege. Öt légiósuk van, volt válogatott magyarjaik, ezért nem hiszem, hogy különösebben ecsetelnem kellene az erősségüket. Tudjuk, hogy mi az, amivel meg lehet őket verni, de azt figyelembe kell venni, hogy hazai környezetben mindig sokkal jobban dobnak, mint idegenben. Ez mellettük szól. De nem gondolom, hogy esélytelenek lennénk, ha összeszedett játékot tudunk nyújtani 40 percen keresztül.

Nem úgy, mint legutóbb a Körmend ellen, amikor volt egy olyan rövidzárlatunk, amikor nem azt tettük, amit kellett volna. Az sem biztos, hogy ez elég lesz, de arra mindenképpen alapozhatunk, ha fejben ott lesz megfelelően, koncentráltan a társaság. Van több sérültünk is, de úgy néz ki, hogy Durázi az, akire biztosan nem számíthatok.

[totalpoll id=”1265″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A ZTE jól kezdte a szezont, ám biztos vagyok benne, hogy csalódásként élték meg a Körmend elleni hazai vereséget. Ugyan a körmendiektől ki lehet kapni, de úgy vélem, hogy győzelemre számítottak. Pénteken pedig ismét egy nehéz mérkőzés következik számukra, hiszen idegenben kell pályára lépniük a Kecskemét ellen, ahol szerintem a hazaiak számítanak a találkozó esélyesének. A KTE Forray Gábor irányítása alatt egy kontrollált, szervezett, összeszedett játékot játszik. A zalaegerszegieknek az lehet az esélyük, ha sikerül elérniük, hogy a Kecskemét ne tudjon a saját tempójában kosárlabdázni. Ha nem tudják töredezni a játékukat, akkor viszont a hazaiak nyugodt, hosszú támadásokat fognak vezetni, amiből pedig könnyen tudják rendezni a védekezésüket.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MastersonroyalkaheraklithMuszka7909ztefan Recent comment authors
Masterson
Olvasó

Mi lenne, ha nem mindig mi játszanánk pénteken, v. vasárnap?! CsakaZETE

heraklith
Olvasó

Az esélyesek most sem mi vagyunk, hiszen nincs 5 légiósunk és válogatott játékosaink, de láttunk idén már ennél nagyobb csodát is.
Kék az isten!

ztefan
Olvasó

Festékben eggyel kevesebben vagyunk, de már irtam több jó teljesítménnyel meg lehet a gyözelem!

SárgaPárna
Olvasó

Szerintem azért Durázit nem kell leírni. Bár az is kétségtelen, hogy úgy tűnik mégsem Szreckóval volt a hiba vele kapcsolatban. Bele kéne futnia végre egy keménykezű edzőbe, akkor kiderülne, hogy “megszokik, vagy megszökik” típus!

vasipasi
Olvasó

Látom Durázi kezdi itt is a műsort. Elképesztő sötétség. Ez a sportág az,a hol lehet akármilyen kezed, ha felül nincs rendben minden, akkor még egy ilyen “fiatalokra építő” (kac-kac-kac) ZTE-ben sem tud semmit elérni….

Muszka7909
Olvasó

De humoros vagy kis vasi majom!!

SárgaPárna
Olvasó

Szépen beszélj rólunk
sötét!

heraklith
Olvasó

Írj egy csapatot, ahol a 6. ember 23 éves, a 7., 8. és 9. ember meg 20 éves (nem kell olyat írni, amelyik a szezon felénél felsőházas helyen van)! Ha nem megy, akkor sajnos elég buta vagy (kac-kac-kac).

vasipasi
Olvasó

Ehhez mennyit tett hozzá a Durázi?

heraklith
Olvasó

A fiatalítással kapcsolatos gúnyos megjegyzésedre reflektáltam. Durázi a 9. emberünk és eddig minden meccsen pályára lépett.
Nem sok csapat van, ahol a 9. ember (a legtöbbnél 9. ember sincs) nála többet tesz hozzá.

royalka
Olvasó

Mit kezd te idióta? Örülj inkább Govensnek, hogy visszajött hozzátok, ha már külfödre nem kellett sehova.

lujo
Olvasó

Hajrá ZTE, harcoljatok előre az újabb győzelemért!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés