Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK

Forray: legyünk őszinték, a Kecskemétet nekik verni kellene. Mi viszont már több nagy csapatot is megtréfáltunk már.

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 9. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. péntek, 18:00
V.: Kapitány G., Győrffy P., Nyilas I. (Farkas Z.)

KTE: Wittmann - Thomas - Djeraszimovics - Djuraszovics - Karahodzsics.

ZTE: Simon - Johnson - Williams - Szabó - Agafonov.

A továbbra is ötödik légiósát kereső, első hazai sikerét a múlt héten elkönyvelő Zalaegerszeg látogat a Kecskeméthez, amely eddig több meglepetést okozott már a bajnokságban, ráadásul veretlen is még hazai pályán.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A ZTE a tavalyi értékeit megtartva, tudatosan próbált olyan játékosokat igazolni, akik már bizonyítottak a magyar bajnokságban. Melléjük érkezett a nagyon iskolázott és képzett Djurics. Komoly terveik vannak erre a szezonra és annak ellenére, hogy volt 1-2 mérkőzésük, ami nem úgy sikerült, ne felejtsük el, hogy a csapat legfontosabb láncszeme Ubilla sérüléssel bajlódott és még volt egy sajnálatos balesete is. Ezt pedig minden csapat megérzi, az irányítónak mindenhol különösen fontos szerepe van és a Zalaegerszeg támadójátékának az alappillére volt Ubilla. Úgy alakult, hogy tőle most meg kellett válniuk. Ennek ellenére a másik két amerikai is elképesztő támadópotenciállal rendelkezik, elég csak megnézni a Szeged elleni második félidőt. A zalaiak többször produkáltak már két teljesen ellentétes félidőt egy mérkőzésen belül, ez már a felkészülési meccseken is látszott, hogy ez a csapat egyik erőssége, hogy nagyobb hátrányból is képes felállni. Komolyan kell venni őket, s nehéz készülni is, mert egyénileg is remek kosárlabdázók alkotják a keretet. A tavalyi fiatalok már bátran szállnak be a harca, gondolok itt Gulyásra, Bagóra és Doktorra. Simon Kristóf pedig már nem is számít fiatalnak, hiszen már évek óta bizonyít az NB I-ben. Nagyon komoly edzői stáb is dolgozik Zalaegerszegen, ezért jogos elvárás volt tőlük, hogy a legjobb 5 csapat közé bekerüljenek, és azt gondolom, hogy erre még mindig van esélyük. Legyünk őszinték, a Kecskemétet nekik verni kellene. Mi viszont már több nagy csapatot is megtréfáltunk már, hazai pályán veretlenek vagyunk, nyilván mi is győztesen akarjuk elhagyni a pályát. Ennek az egyik kulcsa a védekezés lesz, hogy hogyan tudjuk megállítani a ZTE támadásait, mert egyébként nekik mindegy, hogy hazai, vagy idegen pályán játszanak, mindig képesek lehetnek 100 pont felett dobni. Az fog dönteni, hogy melyik csapat tudja ráerőltetni a saját játékát a másikra. Érdekes találkozó lesz, remélem, hogy jól fognak szórakozni a nézők, és azt, hogy most is sokan látogatnak majd ki a sportcsarnokunkba. Sportszerű összecsapást várok, de kemény, férfias csatát. A héten sok problémával küzdöttünk, betegségekkel, sok apróbb sérüléssel, de mindenki vállalni fogja a játékot. A versenysport az nem egy rekreációs tevékenység. Minden csapatnál vannak különböző dolgok, de ezek a sporttal együtt járnak. Nem lesz olyan játékosom holnap, akinek levágták volna a lábát és nem tudna pályára lépni, mindenki, amikor mérkőzés van, akkor oda fogja tenni magát és a maximumot fogja nyújtani, ahogy eddig is. Az a célunk, hogy nyerjünk, de ha csúszunk-mászunk a pálya mindkét oldalán és mindent megteszünk, de esetleg a jobbik csapat nyer, akkor fejet hajtunk és gratulálunk. Egy a lényeg: mindig kiadni azt a maximumot, ami bennünk van. Ha mindenki azt csinálja, ami a feladata és amit megbeszélünk, akkor emelt fővel lehet veszíteni.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A Szeged elleni második félidei játékunk bizakodásra ad okot, főleg az első két negyed után. Jó hangulatban készültünk, de tudjuk, hogy egy olyan csapathoz látogatunk, amelyet még nem győztek le hazai pályán. A Körmendet és az Albát is megverték otthon, ami azért önmagáért beszél. Jó csapatuk van, aminek a gerince már évek óta együtt játszik, gondolok itt a Djeraszimovics – Karahodzsics – Wittmann trióra. Ők nagyon szépen egyben tartják ezt a csapatot, amit ráadásul egy jó edző koordinál. Nem lesz könnyű dolgunk, TV-s meccs is lesz, úgyhogy emiatt is kettőzött erővel kell készülnünk és meg kell mutatnunk, hogy a játékunkban azok a periódusok, amiket nem szerettünk az elmúlt meccseken, azok már a múlté. Abban a reményben megyünk, hogy olyan meccset játszunk, ahol lesz esélyünk győzni. Partiban akarunk lenni és a végén megragadni a lehetőséget. A héten nem készültünk sajnos teljes kerettel, volt, hogy 5-5 ellen sem tudtunk edzeni, de ez nem lesz kifogás a holnapi meccsen. Simon Kristóf pályára lépése egy kicsit kérdéses, de úgy gondolom, hogy ő is vállalni fogja a játékot.

[totalpoll id=”35761″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta, aki az idei szezontól már a B-csoportos Concordia Motax KC Pápa vezetőedzője is:

– A Kecskemét nagyon jó helyen van a táblázaton. Még a nyáron beszéltem Forray Gáborral és akkor elmondta, hogy ők az első nyolcba kerülést tűzték ki célul, ami azt gondolom, hogy a játékoskeretet és a mutatott játékot látva abszolút reális.

Hazai pályán eddig bevehetetlenek, senki nem tudta őket megverni. Igaz, a Körmend elleni meccsen csak egy ponttal győztek, de ez is azt mutatja, hogy mekkora tartás van bennük és azt, hogy mindenkire rá tudják erőltetni az akaratukat.

Náluk kulcsfontosságú a Wittman Krisztián játéka, aki évről-évre ugyanazt a stabil jó teljesítményt hozza, ráadásul Forray Gábor bátran nyúl a fiatalokhoz is, gondolok itt Lewisra, vagy Kucsorára, akik pedig meg is hálálják a bizalmat. Jó, stabil játékot hoznak, megilletődöttség nélkül. Ez is mutatja, hogy Kecskeméten jó munka folyik és kihozzák a maximumot a lehetőségekből. Jó úton járnak.

A Zalaegerszeg a Szegedet húszpontos hátrányból verte meg, ez is egy nagy lélektani dolognak számít. Ha a félidőben megy az ellenfél 20 ponttal, aztán a végén nyersz tízzel, akkor az megsüvegelendő. Egyelőre valami nem működik igazán Bencze Tamás csapatánál, de azt látni kell, hogy irányító nélkül nem olyan stabil a csapat.

Johnson nem tipikus egyes játékos, ő inkább bedobó. Tud irányítót is játszani, de látszik, hogy nem ez az eredeti posztja, többet hibázik. A magyar játékosokra itt sem lehet panasz, Doktor Péter és Szabó Zsolt hozza azt a teljesítményt, amit elvárnak tőlük.

Légiósoknál Djuricstól sokkal több kellene és szerintem Agafonov sem hozza azt a szintet, mint amit tavaly év elején. Nem tudom, hogy milyen lehet ott a hangulat, de valamilyen szinten eredménykényszer lehet. Hozzáteszem, hogy holnap azért nem ők a mérkőzés esélyesei, egy nagy plusz lenne nekik, ha Kecskeméten tudnának nyerni.

Az lesz a kulcs, hogy a KTE kettő-kettő leválásait és háromszögeit hogyan tudják megoldani és hogy Djeraszimovicsot mennyire tudják semlegesíteni.

Érdekes találkozóra van kilátás, kíváncsian várom, hogy melyik csapat tud elmozdulni a holtpontról – a Kecskemét elég simán kikapott Debrecen ellen -, én most az esélyeket illetően 51-49 %-ban a hazaiakra tennék.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
BódyGuccsiKovàcsIstvànPortikKPSVRKKKék-Fehér Recent comment authors
KovàcsIstvàn
Olvasó

Simon. Lassan kàromkodàs szó lesz ez màr Zeg.-en és nem ok nélkül!! Elég a legutóbbi (ellenünk) lejàtszott mérkőzést megnézni!! Első félidőben amit szinte végig jàtszott ez az “antitalentum” öreguras jàték -20! Màsodikban amikor ült mintha tényleg kikötötték volna a szekér bekötött kerekét!! Vicc az az ember,nem kosàrlabdàzó!! Djuric kb. Kis Raul szint,Mikovic2! Ez volt az a mérkőzés amin az egyik szemem sírt,a màsik nevetett(az is könnyezve). Szegedi létemre 29 éve zte szurkolóként nagyon sajnàlom azt a mérkőzést,mert az a győzelem a zte-nek sokkal-sokkal többet àrtott mint hasznàlt! Ott ha behúzza a Szeged,talàn màr màs szelek fújnànak kedvenc csapatom hàzatàjàn!! Így… Olvass tovább »

BódyGuccsi
Olvasó

Az a baj, hogy kicsit felkészületlennek tűnnek. Olvasgatva itt a kommenteket, látva a csapat”menetelését” és mágsem történik semmi. Keresgetik az”alvilági” nickek tulajdonosát, ez gáz. Nagyon gáz……Egyébként, ha tényleg tudni akarják ki van a háttérben, akkor a csapat közvetlen környékén kéne körülnézni, szerintem. De ez csak az én véleményem……

KovàcsIstvàn
Olvasó

Tényleg szànalom ez a “nick” keresgélés a klubvezetés részéről ez K.A. elsőszàmú és mindennél fontosabb munkàja (màsra úgysem való)! Véleményem szerint ha ennyi energiàt fektetnének a légióskeresésbe,màr lenne irànyítójuk és Djuric helyett is hasznàlható négyesük!!

BódyGuccsi
Olvasó

Hát igen! Nem egy játékost kellene keresni,illetve azt kellene, nagy erőkkel. Meglepő a detektív személye……Egyébként ez az egyik edző feladata? Meg vagyok lepődve….Jól körül írtam? Természetesen ez csak egy vélemény, amit nem kell komolyan venni…..

Portik
Vendég
Portik

Kétes, Kínos ügyek Tisztázása,Személyes ellentétek helyre rakása, Viharfelhők eloszlatása!Kíváncsian várom,hogy azok a játékosok akik eddig nem álltak be a sorba azok ma beállnak és képes lesz e klub a vezetőség és a szurkolók is egy hajóban evezni!Ha igen menthető a szezon ha nem akkor veszett minden! Este jöhetnek az első evező csapások!

KPSVRKK
Olvasó

“A versenysport az nem egy rekreációs tevékenység.”
A mester ezt Csirkének címezte.

Kék-Fehér
Olvasó

Simont el kellene már felejteni. Nem való a ZTE csapatába max a cserepad végére amíg nem jön új légiós irányító. Szégyen, hogy a kezdőbe ő van beírva.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Fofó a nyilatkozatában eléggé szépen és hízelegve benyalt a ZTE-nek. 🙂
Néhány gyöngyszem: ” Melléjük érkezett a nagyon iskolázott és képzett Djurics.” :)))
vagy “Nagyon komoly edzői stáb is dolgozik Zalaegerszegen” 🙂

Persze ismerjük a holló és a róka meséjét…

Vizo
Vendég
Vizo

Itt a lehetőség megmutatni hogy a Szeged elleni győzelem nem volt véletlen! Izgatottan várom a mérkőzést… Ropi és kola bekészítve hiszen ország világ nézheti élőben Bencze mai taktikáját! Hajrá ZTE és Hajrá Tamás ne hozz nagyobb szégyent ránk!

Zeg
Olvasó

Szép napot…
Valaki aki ért ehhez a játékhoz lenne kedves elmagyarázni számomra ,hogy a Simon tulajdonképpen mit is keres a csapatba…ugyan is számomra mint szurkoló…nem igazán tiszta hogy miért is van itt…szerintem mint kosárlabdázó kimondottan kevés…
Előre is koszonom

Vilis79
Olvasó

Gratulálok Forray ehhez a szerénynek tűnő, de mégis nagyképű, és tiszteletlen nyilatkozathoz. Azt tudtam hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban de hogy ennyire buta vagy azzal csak most szembesültem. Miért kéne a zte-nek titeket vernie? A nyomást akarod a játékosaidról levenni? Semmivel nem gyengébb a keretetek mint a zte-nek, sőt jelen pillanatban jóval erősebb, van irányítótok. Nagyon nagy probléma van ezzel az emberrel. Szerénynek, és sportszerűnek akarja mutatni magát de nem igazán sikerül. Bár a múltkori Alba meccs után amikor elmagyarázta hogy milyen sportszerűtlen volt az ellenfél, holott az összes meccsen többet van bent a pályán mint… Olvass tovább »

royalka
Olvasó

Semmi jelentősége, hogy mi van Simonnal. Használhatatlan. A legnagyobb baromság az volt, amikor idehoztuk.Nulla a pályán.

*Z*T*E*
Olvasó

Irányító nélkül ezt a játékot nem lehet játszani!!!
Jó lenne hozni egyet mondjuk Ubilla még szabad…

torma
Olvasó

Az,hogy Simon Kristóf nem játszik ,az nekünk nem lehet hátrány.Botrányos hogy mennyire nem támadja a gyűrűt.Nem igazán látszik ,hogy mi benne a fantázia.Kár érte ,mert mi szurkolók sokkal többet várunk tőle.

Gecse J. Márió
Olvasó

Sőt, mivel a ZTE csak 4 légióssal áll ki, ezért illene legalább 15 ponttal nyerniük idegenben!

Gecse J. Márió
Olvasó

A buta bukik még is a hazai csapatot gondolják esélyesnek… (H: 1.31, V:3,30), itt valami nem stimmel.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés